#اعلام_نشست_علمی
#روانشناسی_اسلامی
🔷 نشست نیمروزه روانشناسی و راهبرد مقاومت
روانشناسی و راهبرد مقاومت.mp3
38.3M
#صوت_نشست_علمی
#روانشناسی_اسلامی
🔷 روانشناسی و راهبرد مقاومت
🔹 اثر امپمبا و نقش معنویت در مقاومت
🎙 ارائه: دکتر رفیعیهنر
مُحیی کانال دکتر حمید رفیعیهنر
1635218847-olgo-tanzime-reghbat1-30.pdf
647.2K
#معرفی_کتاب
#مبانی_نظری
#زهد
📗الگوی تنظیم رغبت بر اساس مفهوم زهد اسلامی(الگوی نظری، مداخلهدرمانی و سنجش تجربی)
🖌حمزه عبدی
🔸۳۰ صفحه اول
🔹تمایل به زندگی خوب و باسعادت جزء مسائل رایج انسان است. چگونگی حرکت بهسوی زندگی خوب تحت تأثیر ابعاد مختلف روانی انسان است. این حرکت میتواند تحت تأثیر شناختها، عواطف، نیازها، انگیزهها و رغبتها باشد. تنظیم رغبت یکی از توانمندیهای انسان است که میتواند در دستیابی به اهداف، تنظیم نیروی درونی، تجربه حال خوب و دستیابی به سعادت دائمی مؤثر باشد. تنظیم رغبت در روانشناسی بهطورمعمول ذیل موضوع انگیزش و هیجان و در مباحث دینی ذیل موضوع زهد جای میگیرد. کارکرد زهد تنظیم رغبت است. زهد، رغبتهای اینجا و اکنونی اهل ایمان را با اهداف غایی که سعادت واقعی انسان در آن است، تنظیم میکند. این کتاب به مفهوم زهد در سه سطح مفهومسازی، ساخت پرسشنامه و طراحی پروتکل درمانی میپردازد تا از این رهگذر گامی در جهت ایجاد گفتمان مشترک دین و روانشناسی بردارد
#پیشنهاد
🔹 اگر پژوهش ها بر اساس مبانی نظری اسلامی کار شود، محصولات کارایی به بار خواهد نشست.
پیشنهاد میشود در زمینه شناخت انسان در پارادایم ها، چند جلد از کتابهای انسان کنش شناسی مطالعه شود.
1579609909-r34255a3782.pdf
605.4K
#معرفی_کتاب
#انسان_کنش_شناسی
#مبانی_نظری
📗انسان کنش شناسی پوزیتیویستی
🖌دکتر سید حمید رضا حسنی, دکتر هادی موسوی
🔹هدف این کتاب نشان دادن چیستی «مبانی انسانشناسی علوم انسانی» است. کارکرد «مبانی انسانشناسی علوم انسانی» یا به تعبیر این کتاب، «انسانکنششناسی» نشان دادن زمینههای پیدایش علوم انسانی / اجتماعی و روششناسیهای آنها تحت تأثیر دیدگاههای انسانشناختی پارادایمهاست. خاستگاه آموزهها، مفاهیم، روشها و نظریاتی که در علوم انسانی امروز موجود است، ریشه در اندیشههای اندیشمندان علوم انسانی درباره هویت انسان دارد. «انسانکنششناسی» عهدهدار ایدهای متافیزیکی یا علمالنفسی و فلسفه ذهنیِ صرف در مورد انسان نیست. طرح مباحث انسانشناسی علوم انسانی در موقعیتی در میانه فلسفه و علوم انسانی قرار دارد و در مقام پرکردن خلأیی علمی است برای عبور از سرزمین فلسفه به سرزمین علوم. بازخوانی نوشتههای اصلی فیلسوفان علوم انسانی نشان خواهد داد آنها نه به صورت ضمنی بلکه در بخشهای مشخصی از نگاشتههای خود سعی در انتقال این مطلب به جامعه علمی داشتهاند. از نکات اساسی این کتاب در کنار ترسیم هویت انسان در پارادایم پوزیتیویستی، مرتبط کردن ایده انسان پوزیتیویستی با مؤلفههای اساسی رویکرد پوزیتیویستی به علوم انسانی / اجتماعی است.
#معرفی_کتاب
📗انسان کنش شناسی حکیمان پیشا صدرایی
🔹هدف این کتاب نشان دادن چیستی «مبانی انسانشناسی علوم انسانی حکیمان پیشاصدرایی» از دیدگاه ابن سینا و ابن مسکویه است. کارکرد «مبانی انسانشناسی علوم انسانی» یا به تعبیر ما «انسان کنششناسی» نشان دادن زمینههای پیدایش دانشهای انسانی / اجتماعی و روششناسیهای آنهاست.دانشهایی که در گذشته با نام تهذیب اخلاق، تدبیر منزل و سیاست مدن شناخته میشدند.بدیهی است که تبیین ارتباط آن با بنیادهای علوم انسانی / اجتماعی امروز نیز بخش ضروری این طرح خواهد بود.خاستگاه آموزهها، مفاهیم، روشها و نظریاتی که در دانشهای انسانی گذشته موجود است، ریشه در اندیشههای اندیشمندان دانشهای انسانی درباره هویت انسان دارد. این فرایند در دیدگاههای حکمای اسلامی به روشنی تقریر شده است. از مهمترین عناصری که تبیین آن در این میان لازم است تقریری از چیستی حکمت عملی و دانشهایی است که ذیل آن میگنجند؛ به نحوی که بتوان این بخش از حکمت اسلامی را به مثابه بنیادهای دانشی برای شناخت و اداره امور فردی و اجتماعات به کار گرفت.