eitaa logo
مهارتانه (محتوای روانشناسی و مشاوره)
132 دنبال‌کننده
41 عکس
8 ویدیو
289 فایل
محتوای پژوهشی گروه مهارتانه«مشاوره و روانشناسی اسلامی» مدیر گروه: مریم صفری «سطح۳مشاوره خانواده،دارای پروانه تخصصی سازمان نظام روانشناسی۱۳۹۳۰» شناسه: @Tebyan_313
مشاهده در ایتا
دانلود
مبانی الهیاتی و نقش آن در روانشناسی اسلامی.pdf
410.7K
🔹مبانی الهیاتی و نقش آن در روانشناسی اسلامی 🖊ابوالقاسم بشیری اين پژوهش با هـدف شناسـايي مبـاني الهيـاتي (باورهـاي اعتقـادي) روانشناسـي اسـلامي و نيـز چگونگي تأثير اين مباني در حوزه هاي گوناگون اين دانش انجـام گرفـت. روش تحقيـق در ايـن پژوهش، روش توصيفي−تحليلي است. نخست با مراجعه به منابع اسـلامي بـه شناسـايي مفـاهيم اساسي و گزاره هايي پرداخته است كه دربر دارنده مهمترين باورهاي اعتقادي ميباشد. يافته هـاي پژوهش حكايت از آن دارد كه باور به توحيد اعم از توحيد ذاتـي، توحيـد صـفاتي، توحيـد در خالقيت، توحيد در مالكيت و توحيد در ربوبيت تكويني و تشريعي از مهمتـرين مبـاني الهيـاتي است كه در شكل گيري شناختها، هيجانها، رفتارها و به طور كلي شخصيت افراد نقش اساسـي دارد. همچنين نتايج پژوهش نشان داد كـه اعتقـاد بـه قضـا و قـدر الهـي، عـادل بـودن خداونـد، هدايت گر بودن خداوند، هدفمند بودن آفرينش و باور به معاد از جمله مباني اعتقادي است كـه باور به آنها نقش تعيين كننده در بخش توصيف و تبيـين روان شناسـي و نيـز در بخـش تجـويز و كاربرد اين دانش دارد.
زینب (سلام الله علیها)الگوی سلامت روان.pdf
220.3K
🔹زینب الگوی سلامت روان 🖊 محمد زارعی توپخانه نگرش حضرت زینب در واقعه کربلا از دیدگاه شناختی بک مورد بررسی قرار گرفته و با رویکرد توصیفی تحلیلی سخنان بزرگ بانوی اسلام را در خلال حادثه کربلا استخراج شده است. سپس با تبیین آن بر اساس سه مولفه اساسی نظریه شناختی در چهارچوب جهان بینی اسلامی رتبه بودن حضرت زینب را ترسیم نموده است. یافته‌های پژوهش حکایت از آن دارد که بر اساس سه مولفه اساسی حضرت زینب یک الگوی تربیتی موفق سلامت روان و کنترل تکانه است که می‌تواند به عنوان یک الگوی کارآمد در زمینه مدیریت اختلالات پس ضربه‌ای و داغ دیدگی معرفی گردد.
مبانی روش شناختی روانشناسی اسلامی.pdf
536.8K
🔹مبانی روش شناختی روان شناسی اسلامی با تاکید بر اندبشه های علامه مصباح یزدی 🖊محمدرضا احمدی 🔹تحقیق حاضر با هدف تبیین مبانی روش شناختی روان شناسی اسلامی با تکیه بر دیدگاه های علامه مصباح یزدی انجام گرفت. روش شناسی به چگونگی انجام فرایند یک پژوهش ،پرداخته شناخت منطق تحقیق را بدنبال دارد. همچنین بیانگر راهبرد پژوهش است که خود مبتنی بر یک الگوواره و جهانبینی خاص حاکم بر ذهن و فکر محقق است. هر یک از مکاتب روان شناسی دارای چارچوب فکری و مبانی معرفت شناختی، هستی شناختی، انسان شناختی، روش شناختی خاصی است. روانشناسی اسلامی نیز براساس الگوواره و چهارچوب دینی، از مبانی خاص خود تبعیت میکند. مبانی روش شناختی نقش مهمی در چگونگی یافته های علمی دارند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد روش شناسی در روانشناسی اسلامی مبتنی بر شش مبناست: تابعیت روش از سنخ موضوع، تنوع در روش، قابل اعتماد بودن روش تجربی، حاکمیت و قضاوتگری قوه عقل در تمام روشها، پذیرش روش نقلی برای شناخت واقعیت های فراحسی و فراعقلی و ارزش مداری در انتخاب روش ها و فنون.
کتاب تربیت جنسی احمد فقیهی.pdf
3.81M
📙مبانی اصول و روش ها تربیت جنسی 🖊علی نقی فقیهی بخش اول کتاب، مبانی تربیت جنسی است که در فصل های مبانی و کلیات، مبانی تربیت جنسی، مبانی و اصول تربیت جنسی، به طرح اصول مرتبط با مبنای وجود غریزه جنسی، تمایل به معنویت و فضیلت دوستی، نیاز به انسان همدم، زیبادوستی، نیاز به محبت پرداخته است. در بخش دوم شیوه های آموزش و تربیت جنسی در قالب شیوه های تربیت جنسی پیش از ازدواج، در دوره ازدواج و پس از آن مورد بحث قرار گرفته است. بخش سوم رفتارهای نا به هنجار جنسی: عوامل، راه های پیشگیری و درمان، به بحث درباره انواع نابهنجاری جنسی پرداخته شده است. ویژگی مهم این کتاب این است که ضمن بحث و طرح مسئله دقیق با رجوع به روایات مربوطه دایره المعارفی از دستور العمل های روایی مربوط به ازدواج و تربیت جنسی از تغذیه تا احکام مربوط تا زمان و مکان های مستحب و … را مورد نظر قرار داده است. رجوع به مباحث علمی ضمن رجوع به مباحث حدیثی از این کتاب هم گنجینه خوبی برای محققین و هم مجموعه خوبی برای رجوع افراد در شرف ازدواج، تربیت فرزند و … فراهم آورده است.
تأثیر اصل صحت بر امنیت روانی فرد و جامعه.pdf
322.7K
🔹تأثیر اصل صحت بر امنیت روانی فرد و جامعه 🖊حمید روستایی صدرآبادی، راضیه جماعتی اردکانی ، محمود رایگان. 🔹علم فقه از گستردگی و سیطره بالایی در همه ابعاد زندگی انسان؛ بخصوص در نظام اجتماعی، برخوردار است. خداوند متعال علاوه بر ملاحظات فردی در جعل و تشریع احکام و فروعات فقهی، به مصالح و مفاسد اجتماعی نیز توجه داشته و سلامت جامعه را در نظر گرفته است. جامعه سالم، قبل از آسایش، به «امنیت روانی» نیازمند است. از قواعد اثرگذار بر امنیت روانی، «قاعده صحت» در علم فقه است. شارع مقدس دستور داده تا اعمال و رفتار، حتی گفتار و اعتقادات دیگران، بر صورت صحیح حمل شود و این امر در وجدان، فکر و ذهن، نهفته و با فطرت انسان هماهنگ است. این قاعده در اکثر کتب قواعد فقهیه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در دو معنای «جواز تکلیفی» و «صحت وضعی» شهرت بیشتری یافته است. در این مقاله با استفاده از آیات، روایات و منابع فقهی، هر دو معنا، مورد پژوهش قرار گرفته و دریافته است که امنیت روانی بر انواع دیگر امنیت، مقدم است و با توجه به ادله اعتبار اصل صحت که به نوعی به امنیت روانی اشاره دارند، عمل به این قاعده، سبب ایجاد امنیت روانی و آرامش در افراد و جامعه می‏شود.
الگوی زمان مند مقابله دینی.pdf
172.9K
🔹الگوي زمانمند مقابله دينی در روابط بين شخصی با تكيه بر مفاهيم بخشايش، سپاسگزاری و اميد 🖊 عباس پسنديده، مسعود آذربايجانی ، محمدصادق شجاعی، سیدمهدی خطيب 🔹چكيده الگوهای مختلف مقابله دينی بر نقش سازنده دين در عبور از آسيب ها، چالش ها و تهديدها تأكيد مـی كننـد و مردم به وسیله الگوهاي دينی مي كوشند بـا مشـكلات فـردی و اجتماعی خـود كنـار آ ينـد . ايـن پـژوهش به منظور طراحی الگوی زمـانمنـد مقابلـ ه دينـی در روابـط بـين شخصـي بـا تك يـه بـر سـه مفهـوم بخشـايش، سپاسگزاری و اميد تدوين شد. روش اين پژوهش توصيفی - تحليلِ مفهومی بود. يافته های پژوهش نشان داد از نظر ابعاد زماني (گذشته، حال و آينده) و وضعيت سه گانة رویدادهای ارتباطی (آسيب، چالش و تهديد)، سه مفهومِ بخشايش، سپاسگزاری و اميد نقشی راهبردی و عملیاتی در الگوی زمانمند مقابله دينی در حـوزه روابط بين شخصی دارند. همچنين يافته ها نشان داد مفهوم بخشايش بـراي مقابلـه بـا آسـيب هـا و فقـدان هـا ی ناشی از روابط بين شخصی در زمان گذشته، مفهوم سپاسگزاری برای از ميان بردن چالش های ارتباطی زمـان حال و مفهوم اميد برای مقابله با مشكلات ارتباطی كه احتمـال وقـوع آن در آينـده وجـود دارد و تهديـدی عليه فرد تلقی مي شود، كاركرد دارد.
عفاف«و » حجاب از لحاظ روان شناختی در اسلام.pdf
353.9K
🔹 مبانی روان شناختی حجاب و عفاف با تأکید بر متون اسلامی 🖊 محمدرضا سالاری فر کشف و دسته‌بندی مبانی روانی لزوم رعایت عفاف هدف این پژوهش است. عفاف عبارت است از خویشتنداری از رفتار جنسی و عاطفی خارج از حدود شرعی که حجاب نمود ظاهری و از ابعاد مهم عفاف است. حیا، حریم طلبی، پیشگیری از نگاه جسمی و جنسی به زن، تعدیل نیازهای جنسی در روابط انسان، لزوم مهار نیاز خود آرایی زنان، نیاز به سلامت روانی و جسمی در روابط انسانی مقتضی رعایت عفاف و پوشش مناسب زن و مرد نامحرم در مقابل هم می‌باشد.
جامعه پذيري حجاب.pdf
842K
🔹جامعه پذیری حجاب 🖊مرتضی زین آبادی حجاب یک نوع رفتار قلمداد می‌گردد این رفتار همانند سایر رفتارهای دیگر تحت تاثیر قواعد خاصی است. بر اساس تئوری‌های جامعه شناختی و روانشناختی انجام یک رفتار تحت تاثیر عوامل متفاوتی است. یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر انجام و نحوه رفتار اطلاعات و آگاهی‌های فرد از رفتار می‌باشد به عبارت دیگر سطح شناختی فرد اقدام و نوع رفتار وی را مشخص می‌سازد. اطلاعات و آگاهی‌های فرد نسبت به اشیا، پدیده‌ها و مفاهیم طی فرایند جامعه پذیری وی انجام می‌شود. جامعه پذیری از دیدگاه تئوری های کارکردگرایی، تقابل و کنش متقابل نمادین در این مقاله مقاله بررسی شده است و خانواده، مدرسه، گروه همسالان و نهادهای اجتماعی و ارتباطی به عنوان عوامل موثر بر جامعه پذیری حجاب معرفی می‌شوند، که ناهماهنگی و بد کارکردی این عوامل می‌تواند منجر به آسیب پذیری فرایند جامعه پذیری حجاب گردد.
خانواده درمانگری مذهبی.pdf
4.68M
🔹اصول و الگوی تعاملی همسران و خانواده درمانگری مذهبی 🖊زارعی توپخانه،جانبزرگی،بستان.
مدل اسلامی مصون سازی جنسی.pdf
537.7K
🔹 مدل اسلامی مصون سازی رفتار جنسی با تاکید بر پیشگیری و درمان انحراف ها و مشکلات جنسی 🖊مسعود نورعلیزاده میانجی 🔹گروه مهارتانه