🔴 سازمان ملل از افزایش ۱۹ درصدی کشت خشخاش در افغانستان خبر داد
دفتر مبارزه با موادمخدر و جرائم سازمان ملل در گزارشی تازه اعلام کرد باوجود ادعای ممنوعیت اعمال شده توسط طالبان، کشت خشخاش در افغانستان ۱۹ درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۱۹ درصد افزایش یافته و به ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار رسیده است.
مرکز جغرافیایی کشت خشخاش نیز از ولایتهای جنوبغربی، که تا سال ۲۰۲۳ قلب کشت تریاک افغانستان بود، به ولایتهای شمالشرقی تغییر کرده است، جایی که ۵۹ درصد کشت در سال ۲۰۲۴ انجام شد. این تغییر نشاندهنده افزایش شدید به میزان ۳۸۱ درصد در این استانها نسبت به سال ۲۰۲۳ است.
قیمت تریاک خشک در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به حدود ۷۳۰ دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم تثبیت شده است، در حالی که پیش از ممنوعیت میانگین قیمت ۱۰۰ دلار آمریکا بود.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 یک شهید و سه مجروح در رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس سپاه
در اجرای رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در استان سیستان و بلوچستان یک نفر از رزمندگان به نام محمدرضا رستمی نژاد از تیپ ۳۳ نیروهای ویژه المهدی (عج) جهرم به شهادت رسید.
۳ نفر از مردم محلی نیز بر اثر تیراندازی تروریستهای مهاجم در سیستان و بلوچستان مجروح شدند که به مراکز درمانی منتقل شدهاند./ صداوسیما
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 صدها ستارهشناس خواستار توقف پرتاب ماهوارههای استارلینک شدند!
بیش از ۱۰۰ ستارهشناس با ارسال یک نامه سرگشاده از کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده خواستهاند تا پرتاب ماهوارههای سرویس استارلینک شرکت اسپیس ایکس و دیگر سرویسها را بهدلیل نگرانی مربوط به تأثیرات زیستمحیطی آنها و مانعی که برای رصدخانههای زمینی ایجاد کردهاند، متوقف کند.
به گزارش دیجیاتو، طبق گزارشهای منتشرشده، ستارهشناسان در نامه خود استدلال کردهاند که این توقف باید تا زمانی که دانشمندان بتوانند بهطور کامل خطرات استقرار ماهوارهها در چنین مقیاسی را ارزیابی کنند، ادامه پیدا کند. همچنین در این نامه از FCC بهخاطر کنارگذاشتن برنامههای خود برای بازبینیهای محیطی صورتهای فلکی انتقاد شده است.
دلایل ستارهشناسان برای مخالفت با پرتاب ماهوارههای استارلینک
«رابرت مکمیلان»، ستارهشناس دانشگاه آریزونا که این نامه را امضا کرده است، به Space.com میگوید: «ماهوارههای مصنوعی، حتی آنهایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، میتوانند مانع مشاهدات نجومی شوند که به شناسایی سیارکها و درک جایگاه ما در کیهان کمک میکنند. همچنین ضررهای بالقوه طولانیمدت زیستمحیطی استقرار دهها هزار ماهواره هنوز نامشخص است.»
درحالحاضر بیش از ۹۰۰۰ ماهواره فعال در مدار زمین وجود دارد. براساس پایگاه دادهای که توسط «جاناتان مکداول»، اخترشناس هاروارد اداره میشود، صورتهای فلکی استارلینک اسپیس ایکس بیش از نیمی از این تعداد را تشکیل میدهند. به گفته آژانس فضایی اروپا نیز در کل تاریخ، حدود ۱۹۵۰۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار گرفته است.
نکته قابلتوجه اینکه اسپیس ایکس پرتاب ماهوارههای خود را از سال ۲۰۱۹ شروع کرده است.
هرچند این صورتهای فلکی اینترنت ماهوارهای را به کاربران تمام نقاط زمین ارائه میکنند و در چند سال گذشته با استقبال خوبی مواجه شدهاند، اما به همان میزان نیز نگرانیهایی از سوی اخترشناسان مطرح شده است. آنها شکایت دارند که صورتهای فلکی درخشان رصد آسمان شب را خراب میکنند. همچنین اخیراً براساس مجموعهای از شواهد گفته شده بود که تشعشعات ساطعشده از ماهوارهها باعث اختلال تلسکوپهای رادیویی میشود و بهترین راه ما برای مشاهده عمیق نقاط کیهان را بهطور بالقوه مختل میکنند.
درنهایت باید اشاره کرد که گزارشهای مربوط به این نامه در حالی منتشرشده که اسپیس ایکس شب گذشته نیز ۲۳ ماهواره استارلینک دیگر را به مدار زمین ارسال کرده است.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
عمرو موسی: ترامپ گفته بود اسرائیل روی نقشه کوچک است/ عربستان و مصر از توسعه طلبی های اسرائیل در امان نیستند
عمرو موسی دبیرکل اسبق اتحادیه عرب نسبت به تلاش های «اسرائیل» برای توسعه طلبی به زیان کشورهای منطقه و از جمله سرزمین های عربستان سعودی هشدار داد.
به گزارش الخلیج آنلاین، موسی در گفتگو با روزنامه «المصری الیوم» گفت: «اسرائیل به دنبال توسعه طلبی به زیان کشورهای منطقه است و ممکن است این توسعه طلبی ها شامل سرزمین های کشورهایی نظیر عربستان سعودی و مصر هم باشد.»
دبیرکل اسبق اتحادیه عرب با استناد به اظهارات سابق دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی اش که آگوست گذشته به زبان آورد، گفت: «ترامپ در آن سخنان گفته بود اسرائیل کوچک به نظر می رسد و این نشان از آن دارد که باید سرزمین های بیشتری ضمیمه آن شود.»
عمرو موسی اظهار کرد: «اسرائیل به صورت نامحدود به دنبال ضمیمه کردن سرزمین هاست و این زیاده خواهی های اسرائیل به کشورهای مهمی مثل عربستان و مصر هم خواهد رسید. نسل کنونی نتایج این روند را در آینده خواهد دید.»
وی همچنین بر لزوم رعایت جانب احتیاط در قبال این رویکرد اسرائیل تاکید و به لزوم اتحاد کشورهای عربی بویژه عربستان، مصر و سایر کشورهای عربی که با این قضیه مستقیما در ارتباط هستند، اشاره کرد.
هر از چند گاهی سران و وزرای دولت اسرائیل اظهاراتی درباره تلاش های «اسرائیل» برای الحاق سرزمین های عربی به سرزمین های اشغالی و از جمله کرانه باختری، سینا، اردن، و بخش هایی از لبنان و عربستان مطرح می کنند.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 افزایش چشمگیر رای مردان سیاهپوست و مردان لاتینتبار به دونالد ترامپ در انتخابات 2024
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 کابینۀ تلآویو تصمیم گرفت تا وزیر خارجۀ خود را بهجای نیروی نظامی به هلند اعزام کند
🔻ارتش اسرائیل در حال آمادهسازی دو فروند هواپیمای ترابری و هواپیمای هرکولس به همراه تعداد زیادی نظامی برای اعزام به هلند بود که با مخالفت جدی دولت این کشور همراه شد و در پی این مخالفت وزیر خارجه به هلند اعزام میشود.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🇮🇷بازگشت از نیمه راه🇮🇷
🔴 تفاوت فاحش میان پرداختی کارکنان دولت
در سال گذشته کارمندان وزارت نفت و وزارت اقتصاد به ترتیب بیشترین دریافتی حقوق را در میان تمام دستگاههای اجرایی دولتی داشته اند.
به تازگی سازمان اداری و استخدامی کشور گزارش وضعیت پرداخت دستگاه های اجرایی را منتشر کرده است.
گزارش ارائه شده بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه ثبت حقوق و مزایا که بصورت خوداظهاری توسط دستگاهها بارگذاری میشود، تهیه و استخراج شده است.
این گزارش حاوی جداول مقایسهای مختلفی است که از جهات بسیاری گویای تفاوتهای فاحش میان پرداختی کارکنان دستگاههای اجرایی مختلف (بهویژه آنهایی که کار مشابه انجام میدهند) میباشد.
این جداول میانگین ناخالص پرداختی (قبل از کسر بیمه و مالیات) سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دستگاههای مختلف اجرایی (وزارتخانهها و زیرمجموعههای آن) را منتشر نمود.
همچنین، نسبت پرداختهای خارج از حکم کارگزینی به پرداختهای حکم کارگزینی در هر وزارتخانه با هم مقایسه شده است.
در سال گذشته میانگین حقوق کارمندان وزارت نفت نزدیک به ۴۵ میلیون تومان بوده است. نکته جالب توجه اینکه در رده دوم بالاترین میانگین حقوق وزارت اقتصاد با میانگین دریافتی حقوق ۳۴ میلیون قرار گرفته است که حدود ۱۰ میلیون تومان از میانگین دریافتی کارمندان وزارت نفت کمتر است.
این جدول نشان میدهد کارمندان وزارت جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و بهداشت و درمان با ۱۸ میلیون تومان و وزارت آموزش و پرورش با ۱۵ میلیون تومان کمترین میانگین حقوق را در سال قبل دریافت کرده اند.
همچنین طبق بررسی تفکیکی نیز پرستاران ۲۵ میلیون تومان و معلمان ۱۵ میلیون تومان میانگین دریافتی را در سال ۱۴۰۲ داشته اند./تسنیم
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔺️ نصب پرچم گروه ها و کشور های جبهه مقاومت از جمله ایران در تظاهرات امروز یمنی ها که مورد توجه رسانه های عربی قرار گرفتهاست.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ حمله به مراسم مذهبی هندوها باخودرو
😱😨
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
👹 اولین شناسنامه با چهرهای کاملا" تتو شده در ایران به نام امیرتتلو صادر شد.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
..
🔴 حمله به ایران بزودی!!!
🔻16 تانکرسوخت رسان درپایگاه آمریکایی العدید قطر مستقر شده که بی سابقه بوده است!
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah