یک نکته ظريف اما عمیق:
اگه یک میلیون تومن سرمایه داشته باشید و بتونید هر سال 50 درصد سود کنید بعد از 30 سال سرمایه شما تبدیل به 190 میلیارد تومن میشه!!!
اگه 10 میلیون تومن سرمایه داشته باشید و بتونید هر سال 50 درصد سود کنید بعد از 20 سال سرمایه شما تبدیل به 33 میلیارد تومن میشه!!!
اگه 100 میلیون داشته باشید و بتونید هر سال 50 درصد سود کنید سرمایه شما بعد از 10 سال حدود 6 میلیارد تومن میشه!!!
اگه 100 میلیون داشته باشید و بتونید هر سال 100 درصد سود کنید بعد از 10 سال سرمایه شما حدود 100 میلیارد تومن میشه!!!
@bboors 👈
❌نوسان سهام آمازون باعث شد جف بزوس عنوان ثروتمندترین مرد دنیا را از دست بدهد
پس از پایان کار بازار بورس و معاملات در روز پنجشنبه، جف بزوس بنیانگذار و مدیرعامل آمازون دیگر ثروتمندترین مرد دنیا نبود. نوسان سهام شرکت آمازون در پی انتشار گزارش مالی سه ماهه سوم این شرکت باعث افت ارزش داراییهای جف بزوس شد
کاهش ۷ درصدی ارزش سهام آمازون در طی یک ساعت، باعث شد ارزش داراییهای جف بزوس به ۱۰۳.۹ میلیارد دلار کاهش پیدا کند تا به رتبه دوم ثروتمندترین مرد دنیا پس از بیل گیتس، موسس مایکروسافت تبدیل شود. در حال حاضر، ثروت بیل گیتس حدود ۱۰۵.۷ میلیارد دلار است
موسس شرکت آمازون در سال ۲۰۱۸ ثروتمندترین مرد جهان شد و با ثروتی ۱۶۰ میلیارد دلاری خود در بالای جدول ثورتمندان نشریه فوربس نشست. بزوس به این ثروت به سلطه ۲۴ ساله بیل گیتس در این عنوان خاتمه داد و بالاتر از او قرار گرفت
@bboors 👈
فروش هر سهم فقط سه دلیل داره .
💢 1- رسیدن به هدف
💢 2- رسیدن به حد زیان
💢 3- نیاز شدید مالی.
💢 هرموقع احساس کردید یکی از اینها شامل حال سهمتون شده از هیچکس نپرسید و بدون معطلی فروش انجام بدید.
@bboors 👈
💢نسبت R/R یا ریسک به ریوارد💢
✅ برای محاسبه این نسبت ابتدا باید ریسک و ریوارد را طبق فرمولهای زیر به دست آورید :
ریسک =قیمت سهم منهای حد ضرر
ریوارد=قیمت سهم منهای حد سود
👈سپس ریسک را بر ریوارد تقسیم کنید تا نسبت ریسک به ریوارد به دست آید.هر چقدر که این نسبت زیر 50 درصد باشد سهم برای خرید مناسبتر است.
🔷مثال:
فرض کنید قصد خریدسهمی را دارید که قیمت آن 1681 ﷼ هستش و تارگت سهم 2120 ﷼ ( حد سود ) و حد ضرر سهم 1550 ﷼می باشد.،
اکنون نوبت پیدا کردن ریسک به ریوارد هست :
ریسک : تفاوت قیمت سهم و حد ضرر میشود: 131 ﷼
ریوارد : تفاوت قیمت سهم و حد سود میشود : 439 ﷼
اگر ریسک را تقسیم بر ریوارد کنید جواب تقسیم میشود : 29 / 0 یا همان 29% می اید وچون این نسبت کمتر از 50 % باشد سهم برای خرید مناسب است
@bboors 👈
⭕️ چه کسی از « بانرجی » میترسد ؟
آبیجیت بانرجی ، اقتصاددان هندی - فرانسوی و استاد دانشگاه MIT که هفته پیش جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۹ را ( به همراه استر دوفلو و میشل کرمر ) به دست آورد ، روز دوشنبه به بهانه کتاب جدیدش « اقتصاد خوب برای روزهای سخت » مصاحبه ای انجام داده که در بلومبرگ هم منتشر شده است . آقای بانرجی در این مصاحبه حرف هایی زده که مطابق انتظار با استقبال و پوشش رسانههای فارسی زبان همراه نشده.
آقای بانرجی در این مصاحبه گفته « میخواهید تقاضا را در اقتصاد تحریک کنید ؟ راهش افزایش مالیات ثروتمندان است نه کاهش آن » او حتی پا را فراتر گذاشته و اضافه کرده : « این ادعا که کاهش مالیاتها باعث تقویت و رشد سرمایهگذاری میشود ، افسانهای است که بیزینسمنها ساختهاند » او در ادامه گفته این افسانه در واقع فقط منافع افرادی را تامین میکند که همین حالا روی کوهی از اسکناس نشستهاند درحالیکه اگر مالیات بیشتری از این افراد بگیرید و میان مردم تقسیم کنید ، افزایش قدرت خرید و در نتیجه تقاضا در بازار باعث رشد سرمایهگذاری ( و در بلندمدت توسعه ) خواهد شد . برنده نوبل اقتصاد ۲۰۱۹ همچنین گفته : « شگفتانگیز است که به بهانه رشد اقتصادی چنان به نابرابری در جهان دامن زده شده که وضعیت در بعضی از کشورها به مرز انفجار رسیده »
اگر گذرتان به محافل یا نهادهای اقتصادی ایران افتاده باشد ، لازم نیست توضیح بدهم که تکرار همین جملات آقای بانرجی در جمع مسئولان سیاسی و اقتصادی کشور ما از کفرگویی هم بدتر است . مثلاً فکر کنید یکی از وزرای مملکت مشغول صرف صبحانه با سرمایهداران در اتاق بازرگانی یا وزارتخانه باشد ( راستی ! چرا وزرا گاهی با سایر اقشار جامعه ، مثلا با کارگران ، دانشجویان ، مهاجران یا معلمان و ... صبحانه نمیخورند ؟ ) ، بعد ناگهان وسط قول و قرارها برای « حمایت از کارآفرینان » ( بخوانید دادن وامهای کلان بیشتر ) و « رونق تولید » ( بخوانید دادن وامهای بیشترتر ! ) یکی بگوید « نوبلیست امسال اقتصاد گفته راه رونق اقتصاد افزایش مالیات ثروتمندان و حمایت از اقشار ضعیف تر است » ، شک نکنید یا غذا در گلوی وزیر محترم گیر میکند یا همه حاضران دستهجمعی میزنند زیر خنده .
امیدوار نیستم هیچکدام از سیاستمداران فعلی ایران میل و جسارتی برای شنیدن و جدی گرفتن راهکارهای اقتصاد دانانی مانند بانرجی داشته باشند . اصلاً سری که درد نمیکند را چرا باید دستمال بست خصوصاً وقتی نتیجه اش ایجاد دشمنانی قدرتمند در شبکه های قدرت و ثروت و حامیانی ناتوان و فراموشکار در سطح جامعه است ؟ در واقع طایفه قدرتمندی که مدتهاست حساسترین صندلیهای تصمیمسازی و برنامهریزی در نهادهای اقتصادی کشور را قبضه کرده و همه تریبونها ، از صفحات پولی روزنامههای داخلی تا کارشناسهای صلواتی پیوسته مشغول تکرار مستقیم یا تلقین غیرمستقیم مواضعش در ذهن جامعه هستند ، چنان عرصه را بر هر صدای دیگری تنگ کرده که صدها پژوهش و مصاحبه از بانرجی و بانرجیها هم نمیتواند در دیوار این دژ مستحکم که از منافع یک تَرَک ایجاد کند .
سال پیش طی درخواستی کتبی از سازمان امور مالیاتی پرسیدم در پنج سال گذشته چند نفر در کشور و به چه میزان « مالیات بر ثروت » پرداخت کردهاند ؟ بعد از مدتی با کمال صراحت پاسخ دادند : نمیگوییم ، محرمانه است ! ، با خودم گفتم حقیقتاً نوبرش را آوردهایم : آزادی مالاندوزی در حد آمریکاست ، پنهانکاری و عدم شفافیتشان در حد چین ! در واقع ما در مرحلهای « ماقبلمسئله » قرار داریم چون مسئولان گرامی حتی حاضر نیستند بگویند از ثروتمندان چقدر مالیات میگیرند و اصلا این ثروتمندان چند نفر هستند ! کم کردن یا زیاد کردن مالیاتشان پیشکش !
و میدانید درد بزرگتر چیست ؟ میلیونها ایرانی هیچوقت نامِ بانرجی را هم نخواهند شنید و هیچوقت نخواهند فهمید کجا و چطور این بازی را باختهاند ، اگرچه هر روز و هر ساعت و هر لحظه طعمِ تلخِ باختن را با همه وجودشان حس میکنند .
محمد مساعد
➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @bboors
📱تجارت ترجیحی ایران و اتحادیه اوراسیا از امروز آغاز شد
🔹موافقنامه موقت ترتیبات ترجیحی ایران و اوراسیا از امروز ۵ آبان ماه ۱۳۹۸ اجرایی میشود.
🔹این موافقتنامه شامل ۸۶۲ قلم کالا است که ۳۶۰ قلم ترجیحات اعطایی ما به اوراسیا و ۵۰۲ قلم هم ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است./فارس
@bboors 👈
⭕️ توصیه معاملهگری درباره « زکشت »
✅ کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت گزارش عملکرد خود در مهرماه را منتشر کرد که از آن به عنوان سهمی یاد شده که 90 درصد مهرماه را با صف خرید دنبال کرده بود.
🔹 کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت در بهار 22 تومان سود و در تابستان حدود 29 تومان سود به ازای هر سهم محقق کرد. این سهم در قیمت بیش از 3100 تومان معامله میشود و با این وضعیت نسبت قیمت به درآمد جذابی را دارا نیست. در 90 درصد روزهای معاملاتی مهر نیز «زکشت» صف خرید داشته است.
در چنین شرایطی توصیه میشود که بهانههای صعود این سهم را خریداران مرور کنند، زیرا وضعیت مالی این شرکت چندان توجیهکننده روند اخیر قیمت آن نیست. البته این شرکت نیز از تامینکننده کالاهای اساسی است و همچنان به نظر میرسد این بخش از اقتصاد کشور با تغییراتی همراه باشد.
#زکشت
➖➖➖➖➖➖➖
🆔 https://sapp.ir/bboors
⭕️ سهم دارویی که در 50 ماه 56 برابر شد
🔹 داروسازی عبیدی جزو سهامی است که گزارش مهرماه نشان داد که در 50 ماه 56 برابر شده است. این داروسازی بیشاز 70 سال از نخسیت فعالیتهایش میگذرد.
🔹 برخی از گزارشهای ماهانه بهانه خوبی است برای آنکه برخی از نمادها را مرور کرد، گرچه خود عملکرد ماهانه سیگنال قابل توجهی برای معاملهگران نداشته باشد اما داستان برخی از این نمادها مشابه «دعبید» هیجانانگیز است. داروسازی عبیدی نخستین داروسازی ایران است که بر اساس تاریخچهای که وجود دارد بیش از 70 سال از اولین فعالیتهای آن میگذرد.
احتمالا فعالان بازار سهام که در سالهای قبل در بازار فعالیت داشتهاند این سهم را به یاد میآورند. «دعبید» برای مدت یک سال از بهمن 94 تا بهمن 95 صف خرید بود و تقریبا 6 برابر شد. بررسی چنین تغییرات قیمتی همیشه جذاب بوده و در فرصت دیگری سعی میشود این موضوع بررسی شود. علاوه بر جذابیت عمومی، چنین تغییرات قیمتی برای سهامداران همیشه درسهای خیلی خوبی را به همراه دارد.
داروسازی عبیدی به هلدینگ کوبلدارو اختصاص دارد و در کنار دیگر هلدینگهای دارویی فعالیت میکند. میتوان گفت حدود سه درصد بازار دارویی کشور به «دعبید» اختصاص دارد. در خصوص ارزش بازار نیز شاید برای معاملهگران بورسی جالب باشد که ارزش بازار این شرکت دارویی به تنهایی از هلدینگ دارویی تامین اجتماعی (تیپیکو) بیشتر است. بررسی قیمتی «دعبید» از اواخر مرداد 94 تا پایان مهر 98 ارزش بازار این سهم تقریبا 56 برابر شده است.
شرکت در مهر عملکرد خوبی را به نمایش گذاشته است و رشد خوبی در شاخصههای مورد بررسی نسبت به دو فصل قبل شاهد هستیم. گرچه در تابستان عملکرد ضعیفی داشت اما به نظر میرسد وضعیت خوبی در پاییز شاهد باشیم. گرچه چندین سال است که این سهم از نسبت قیمت به درآمد منطقی بازار فاصله چشمگیری دارد و نمیتوان آن را مورد برسری قرار داد. «دعبید» پس از جهشهای متوالی در سال 95 برای چندین سال است که نسبت قیمت به درآمد بالای 20 را دارا است و در شرایط کنونی نیز با فرض از سود سال مالی منتهی به آذر 98 نسبت قیمت به درآمد 25 را میتوان به آن نسبت داد.
#دعبید
➖➖➖➖➖➖
بورس بازار در ایتا
https://eitaa.com/bboors