✅ زیّ طلبگی
🖌من زیّ طلبگی را در دو جمله می توانم معرفی کنم:
1️⃣ پارسایی با عزت
2️⃣ نظم در تحصیل و زندگی طلبگی
🌸مقام معظم رهبری
⏰1379/07/14
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زی طلبگی
1️⃣ پارسایی با عزت
🌸 طلبه پارساگونه زندگی می کند. البته من از اوضاع مادّی حوزه علمیه، حقیقتا آشفته و ناراحتم. از مشکلاتی که بسیاری از طلاب و فضلا با آن دست و پنجه نرم می کنند - مشکلات مادی - مطلعم. گاهی اوقات بعضی از این اطلاعات برای من بسیار تلخ و گزنده است... من نمی خواهم آن مقوله را با این مقوله مخلوط کنم.آنی که حالا عرض می کنم این است که:
👈 طلاب - چه آنهایی که برخوردارند، چه آنهایی که دچار سختی هایی هستند - باید زیّ طلبگی شان محفوظ بماند؛ یعنی حالت پارسایی و قناعت، همراه با عزت نفس
📌مقام معظم رهبری
⏰1379/07/14
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زی طلبگی
2️⃣ نظم در تحصیل و زندگی طلبگی
🌸 دوم نظم در تحصیل و به تبع نظم در زندگی
👈 خصوصیت طلبگی نظم است!
📌مقام معظم رهبری
⏰1379/07/14
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زی طلبگی
📌 پارسایی با عزت
☘️ صفای طلبگی، همان دریاچه ی زلال آرامی است که طوفان های مادیگری سکون و طمأنیه ی الهی آن را آشفته نکرده است!
☘️صفای طلیگی ، همان معنویت و حجره ی ساده، تواضع و کم توقعی آن است، یا خانه ای که از حجره چندان بهتر نیست!
🌸 مقام معظم رهبری
⏰ 1374/09/16
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅زیّ طلبگی
📌 نمیگوییم عبای پاره به دوشمان بیندازیم؛ معنای زیّ طلبگی این نیست. معنایش این است که در دنیاطلبی مثل دنیاطلبان عمل نکنیم؛
🌸 مقام معظم رهبری
۱۳۸۵/۸/۱۷⏰
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زیّ طلبگی
📌 توجه به مادیات
🌸اگر ما از زی متعارف روحانیت خارج بشویم و خدای نخواسته، توجه به مادیات بکنیم، درصورتی که خودمان را با اسم روحانی معرفی میکنیم، این منتهی ممکن است بشود به اینکه روحانیت شکست بخورد.
🌸من این نگرانی که همیشه در دلم هست این است که من خوف این را دارم که آنها [مردم] برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم.
🌸و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیدهاند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجه سفلی.
👈این یک خوفی است که بسیاری از اوقات من متذکرش هستم.
📚 صحیفه نور امام خمینی(ره)، ج۱۸، صفحات ۱۳ تا ۱۵
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زیّ طلبگی
📌مردم برای ما حساب خاصی باز میکنند
⬅️ روحانیت دارای قداست است. مردم به من و شما که نگاه میکنند، به خاطر لباسمان، شأنمان و شغلمان، حساب خاصی برای ما باز میکنند و یک تقدسی قائلند.
⬅️ بعضی از گناهانی که خودشان میکنند، خیال میکنند ماها نمیکنیم؛ بعضی از کارهای خیری که خودشان انجام نمیدهند، خیال میکنند ما انجام میدهیم؛ خیال میکنند ماها دائم در حال ذکر الهی و توجه به پروردگار - که غالباً از آن غفلت میشود - هستیم؛ یک چنین تصوراتی دربارهی ما دارند.
👈البته این تصورات را نباید تقویت کرد.
🌸 مقام معظم رهبری
⏰۱۳۸۵/۰۸/۱۷
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زیّ طلبگی
📌 امام سجاد (سلاماللَّه علیه) در یکی از ادعیهی صحیفهی ثانیهی سجادیه از خدای متعال شش چیز میخواهد، که یکیاش این است: «و لبّاً راجحاً»؛ باطنم از ظاهرم بهتر باشد. ماها در این زمینه گرفتاریم. باید باطنمان از ظاهرمان بهتر باشد.
📌این قداست را چگونه حفظ کنیم؟ حفظ قداست با سلامت مالی، سلامت اخلاقی و حفظ زیّ طلبگی است. نمیگوییم عبای پاره به دوشمان بیندازیم؛ معنای زیّ طلبگی این نیست. معنایش این است که در دنیاطلبی مثل دنیاطلبان عمل نکنیم؛ هر چه هوس کردیم، بخواهیم.
🌸 مقام معظم رهبری
⏰۱۳۸۵/۰۸/۱۷
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زیّ طلبگی
🌺 مردمی بودن به ادعا نیست.
🌺 باید مثل مردم زندگی کنیم.
🌺 باید با طبقات مختلف مردم انس بگیریم.
👈 این معنای مردمی بودن است.
📌 سیره پیغمبر این است که با فقرا و با ضعفا و مانند اینها کنار می آمد. به شئون ظاهری و آن چیزهایی که به حسب ظاهر موجب جلال و شوکت و این چیزهاست، اهمیتی نمی داد.
☘️ مقام معظم رهبری
⏰1398/10/03
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✅ زیّ طلبگی
🌸من قبلها روایتی دیدم که هر کس هر چه دلش خواست بپوشد، هر چه دلش خواست بخورد و هر مرکوبی که دلش خواست سوار شود، این شخص پیش خدای متعال ملعون است.
👈این شأن پولدارها و پولپرستهاست. ما هم فلان چیز را هوس میکنیم، اما حالا پول نداریم، بهمجردی که پول گیرمان آمد، فوراً میرویم آن را تهیه میکنیم؛ منتظریم که از این صد جزء اشرافیگری، وقتی این یک جزئش فراهم شد، نود و نه جزء دیگر را هم در فرصتهای دیگر همینطور بتدریج فراهم کنیم.
📌این شأن طلبگی نیست.
📌شأن طلبگی این است که انسان یک زیّ متوسطی همراه با قناعت، سلامت مالی و سادگی به طور نسبی برای خودش نگه دارد. سلامت اخلاقی، خیلی مهم است. آن وقت قداست حفظ خواهد شد.
🌺 مقام معظم رهبری
⏰ ۱۳۸۵/۰۸/۱۷
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
🚨با لباس طلبگی، از برخی از چیزها باید گذشت!
🔹هر شغل و هر مقامی اقتضائاتی دارد؛ انسان باید آن اقتضائات را قبول کند. التزام به شیء، التزام به لوازمش است. با این لباس، از برخی از چیزها باید گذشت. البته در قبال هرچه انسان در دنیا از آن بگذرد، خدای متعال چیزی دارد که «فیه قرّة اعین»؛ بهترش را خدا میدهد.
🔹یک جوان همسن شما فرضاً اگر در خیابان راه برود، با رفیقهایش شوخی بکند، قهقهه هم بزند و دنبال یکدیگر هم بدوند، کسی نمیگوید چرا؛ اما شما که معممید، نمیشود این کارها را بکنید.
🔹حالا این یک مثال کوچک بود؛ از این قبیل، چیزهایی هست که انسان وقتی وارد جرگهی خاصی شد، باید به اقتضائات و التزامات آن ملتزم باشد؛ اینها را رعایت کنید.
⏰ ۷۰/۱۱/۳۰
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷