🔆 علامه مصباح: اوایل انقلاب روزی 16 ساعت کار مفید داشتم// طلبه باید روزانه 8 ساعت به وظیفه اصلی اش بپردازد
🔰 دیدار صمیمی آیت الله مصباح با طلاب حوزه علمیه رشد
💢 پاسخ علامه به سئوالی در مورد تنظیم برنامه علمی:
👈 یک طلبه باید حدود 8 ساعت از وقت خود را صرف اموری کند که تشخیص داده پرداختن به آن واجب است و آنها را به عنوان یک کار ثابت و مستمر برای خودش انتخاب کرده است. به عبارت بهتریعنی بعد از اینکه فهمید کدام امور، مهمتر و واجبتر و نزد خدا محبوبتر است و نپرداختن به آن ضررش بیشتر است، یکسوم شبانهروز را به آن اختصاص دهد. البته گاهی مسائلی رخ میدهد که موقتی است و رسیدگی به آنها ضروری است و لذا چند روزی را باید صرف آنها کند
👈 در دورهای به سردردی مبتلا شده بودم و به دکتر مراجعه کردم؛ او گفت روزی چند ساعت کار و مطالعه میکنی؟ وقتی من آنجا حساب کردم، به وی گفتم: آن اندازه که صرف درس و مباحثه میشود، 13 ساعت؛ که البته دکتر آن را زیاد دانست و گفت: باید آن را به 8 ساعت تقلیل بدهم. البته به دکتر نگفتم که گاهی به 16 ساعت هم میرسد.
👈 اوائل انقلاب تقریباً، روزی 16ساعت کار میکردم؛ هر چند اینها از لحاظ پزشکی، صحیح نبود و این فشارها سبب برخی ضعفها در من شد. به هر حال هر انسانی باید وظیفه خود را در شرایط موجود تشخیص داده و هر اندازهای که عسر و حرجی نباشد و شرایط بهداشتی هم رعایت شود، کار کند.
🌷🌷🌷
🔸رهبر انقلاب در سفارش به یکی از طلاب جوان فرمودند:
🖌«سفارش؛ آقاجان! درس را خوب بخوان؛ انشاءاللّه ملّای خوبی بشوی و بتوانی در لباس پیغمبر برای اسلام خدمت کنی. اگر شما #روحانیِ_فاضلِ ملّایِ متدیّنِ متقّیای بشوید، فایدهتان خیلی بیش از خیلی چیزهای دیگر
است...»
۹۸/۶/۱۱
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
🔰حرفِ تازه
🔸حوزهی علمیه، یک دستگاه تولیدی و یک کارخانهی عظیم انسانی است؛ باید دایم تولید کند؛ باید کتاب تولید کند؛ آدم و عالم تولید کند؛ متدین تولید کند؛ فکر تولید کند و حرف تازهیی بزند. حرف تازه که تمام نشده است.
🔸بزرگان ما میگویند که هر وقت به قرآن مراجعه میکنیم و در آن تدبر میکنیم، حرفی مییابیم که قبلاً نیافته بودیم؛ خیلی خوب، این حرفِ تازه است. بعضیها نگویند که هرچه حرفِ تازه است، در دین است؛ دیگر چه حرف تازهیی میخواهید. بله، ما همان دین را درست نشناختیم! باید حرفهای تازهی دین را در بیاوریم؛ «یک عمر میتوان سخن از زلف یار گفت».
🔸اینطور نیست که همهی حرفهای دین همین چهار تا حرفی است که من و شما در منبرها یا در کتابهای علمی و تبلیغی و رسالهمان بیان کردهایم؛ نخیر، بیش از اینهاست؛ شما جلو بروید، خدا به شما حرف جدید خواهد داد.
۱۳۷۰/۱۱/۳۰
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
📖 یکی از واجبات طلبه...
✅مقام معظم رهبری:
🔴مطالب مرحوم آقای #مطهری را یاد بگیرید. به عقیده من یکی از #واجبات هر طلبه ای این است که کتاب های آقای مطهری را یک دور از اول تا آخر با دقت #بخواند و #مباحثه کند. چه اصول فلسفه را با حواشی ایشان که حتما حواشی ایشان لازم است، چه بقیه کتابهایی که ایشان نوشته اند. مثل عدل الهی و جبر و اختیار، اسلام و مقتضیات زمان و ...
✳️ آقایانی که مسئول برنامه ریزی حوزه اند، زمینه این کار را فراهم کنند. اینها #رشددهنده است. نمی خواهم بگوییم فرمایشهای آقای مطهری در این کتابها صددرصد بیاشکال است، نه شما بخوانید، اشکالش را پیدا کنید، بخوانید حاشیه بزنید، بگویید این نقطه ضعف است چه در اقتصادش، در چه در معارفش، و چه در توحیدش، چه در بقیه چیزهایش.
🎙1382/09/25
#امام_خامنه_ای
#واجبات_طلبگی
#آثار_شهید_مطهری
@bedan_ayyadakallah
🌷🌷🌷
✳️ لزوم توجه به تخصص گرایی در حوزه
🔹 کسی که بتواند همه این علوم را [فقه،اصول،رجال، فلسفه، تفسیر،کلام] با همدیگر جمع کند و در همه اینها صاحب فن و صاحب نظر شود، این علی الظاهر یا ممکن نیست یا بالاخره خیلی آسان نیست. در گذشته هم ممکن نبود.
🔹 این را هم به شما عرض بکنیم. گاهی برای فنان بودن فقهای بزرگ ما و علمای بزرگ ما، از مرحوم #شیخ_طوسی یا #علامه_حلی اسم می آورند. بله، شیخ طوسی (رضوان الله تعالی علیه) فقیه بزرگ و صاحب مکتب و صاحب ابتکار در اصول بود؛ اولین پایههای اصول را ایشان و امثال ایشان در آن زمان پایه گذاری کردند؛ شیخ طوسی فقیه هست، اصولی هست، مفسر هست، محدث هست، رجالی هم هست؛ اما آیا در همه این رشتهها سرآمدند؟ نه.
🔹 بله، در #فقه ایشان سرآمد است - که گفتهاند تا ۲۰۰ سال بعد از شیخ، فقهایی که آمدند، شیوه و راه ایشان را دنبال میکردند؛ به آنها مقلده میگفتند - اما شما ملاحظه کنید در #رجال ، نجاشی مسلطتر است. او یک آدم کنارهگیر و در واقع گمنامی در مقابل شیخ و معاصر با شیخ است؛ اما اعتبار کتاب رجالش نزد کسانی که به این فن واردند، بیشتر از کتب شیخ است؛ هم بیشتر از «رجال» شیخ است، هم بیشتر از «فهرست» شیخ است. حقیقتا هم همینجور است؛ متقنتر است، معتبرتر است. یعنی نمیشود گفت که شیخ به آن عظمت، در رجال هم همان عظمت را داشته است. ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
@Khamenei_Hawzah
🖌لزوم توجه به مضرات تخصصی گرایی و تلاش برای رفع آن
✅اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص.
سالها است عدّهای از متفکّرین در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تخصّصی شدن در کنار منافعی که دارد، مضارّی هم دارد. برخی از علوم بینرشتهای و مانند اینها برای این است که این نقصها را جبران کند؛ شما هم اگر چنانچه دنبال تخصّص میروید، باید به این نکته توجّه کنید که تخصّص خوب است امّا در کنارش ممکن است عیوبی هم داشته باشد که باید به آن برسید.
🌷🌷🌷