🌸 امام رضا (علیه السلام) در پاسخ یکی از اصحاب خود که گمان می کرد تعداد فرزندان را باید بر اساس وضعیت اقتصادی تعیین کند، فرمودند:
«فرزند بخواه که خدا روزی اش می دهد.»
📚 الکافی، ج۱۱، ص۳۳۰
🌸🍃 #امام_زمان #ماه_رجب
#فرزند_آوری
#جهاد_تبیین
به بزرگترین کانال جهاد تبیین بپیوندیم👇
┏━━ °•🍃•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🍃•°━━┛
http://eitaa.com/beheshtzendegi
نکاتی برای تربیت دینی #کودکان
1- والدین باید فرزندان خود را امانت به حساب آورند و در جهت خداگرایی هدایت کنند.
اغلب پدر و مادرها گمان می کنند وظیفه آنان در حد سیر کردن شکم فرزندان و پوشش تن و حفظ آنها از سرما و گرماست و مسئولیت دیگری ندارند. زندگی آنها در حد زندگی مرغ و جوجه ها است که لانه ای آباد و شکمی آبادتر دارند.
2- فرزندان آنچه را می بینند می پذیرند نه آنچه پدر و مادر می گویند.
3- والدین باید عقاید خویش را منطبق بر رضای خداوند عنوان نمایند نه بر سلیقه شخصی.
ادامه دارد...👇👇👇
4- مناسب است والدین در گفتگوهای خانوادگی، داستانهای تربیتی و مذهبی مطرح کنند.
5- توصیه و سفارشهای دینی و اخلاقی پدر و مادر بسیار سازنده است و از سنتهای معصومان و بزرگان بوده است که با واژه های «یا بنی» (فرزندم) آمده است مانند نامه 31 نهج البلاغه یا سفارشهای لقمان به فرزندش در قرآن و یا سفارشهای سید بن طاووس در کتاب مستقلی به نام کشف المحجة به فرزندش و ...
6- لازم است والدین کودکان خود را به مجالس و محافل مذهبی ببرند.
7- والدین باید به مسائل مذهبی کودکان اهمیت دهند و آنها را از نظر مذهبی واکسینه کنند. همچون واکسنی که برای حفظ اطفال از بیماریهای مختلفی چون وبا، آبله، فلج، و... به کودک می دهند.
دستورالعملهای مرحوم آيتالله قاضی درباره ماههای «رجب المرجب»، «شعبان المعظم» و «رمضان الکریم»
● دستورالعمل اول؛
«عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها» (بر شما باد بر ادای واجبات در بهترین زمان آن)! دستورالعمل آن است كه نمازهای واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد؛ همراه با نوافل آن! (مجموعاً ۵۱ ركعت) اگر نتوانستيد ۴۴ ركعت. اگر شواغل دنيا شما را منع كردند، «صلاة أوّابين» را كه همان نماز ظهر است، ترک نكنيد؛ چون خيلی اهمّيّت دارد! خصوص نماز ظهر خيلی اهميت دارد و آن بهواسطه وقت آن و خصوصيت و موقعيت آن در بين اوقات ديگر است! «صلاة وسطی» را كه در قرآن آمده، تفسير به نماز ظهر كردهاند و «صلاه اوّابين» يعنی آنها كه خيلی به پروردگار توجه دارند، يعنی رجوعكنندگان به خدا؛ زيرا رجوعكنندگان به خدا به آن تمسک میكنند.
● دستورالعمل دوم؛
نوافل شب را هيچ چارهای نيست، مگر آن كه آنها را بهجا آوريد؛ نه خيال كنيد نماز شب ساقط است و آن سد سكندری است كه هيچ شكسته نمیشود! عجب از كسانی كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهای از كمال را در حالی كه شبها قيام نمیكنند؛ ما نشنيدهايم كسی به مرتبهای از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
● دستورالعمل سوم؛
«عليكم بقرائة القرآن»! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و با آهنگ و غنا! يعنی با صدای خوش بخوان كه تو را تكان دهد و در روايات داريم كه قرآن را با تغنّی بخوانيد. امام زينالعابدين علیهالسلام تغنّی به قرآن میكردند. اين تغنی در قرآن برای انسان بسيار مفيد است. بهطور كلی غنای صوتی حرام است و اين اصلاً در تحت غنای حرام نيست؛ زيرا غنای حرام آن است كه انسان را به سوی لهو و لعب بكشاند.
● دستورالعمل چهارم؛
بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين علی علیهالسلام است؛ چون مرحوم قاضی در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در بقيه مساجد عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهی است در آب؛ همانطور كه حيات ماهی به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است. اگر ماهی را از آب بيرون اندازند، میميرد.
● دستورالعمل پنجم؛
بعد از نمازهای واجب، تسبيح حضرت صديقه طاهره سلاماللهعلیها را ترک نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يک بار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد؛ بهتر است!
● دستورالعمل ششم؛
از لوازم مهم، دعا برای فرج حضرت حجت بقيةالله الأعظم علیهالسلام است در قنوت نماز وتر؛ و از آن گذشته در هر روز و در جميع دعاها برای حضرت علیهالسلام دعا كنيد.
● دستورالعمل هفتم؛
زيارت جامعه را روزهای جمعه بهجا آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است؛ «زيارت جامعه كبيره»!
● دستورالعمل هشتم؛
قرآن كه میخوانيد، در اين سه ماه از يک جزء كمتر نباشد؛ در هر روز يک جزء!
● دستورالعمل نُهم؛
زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقای طريق هستند) خيلی آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقی شما كه در طريق و عقبات نفْس و تنگناها كه انسان گير میكند، به انسان کمک میكنند و نجات میدهند.
مطلع انوار: ج۲، ص ۱۰۵ تا ۱۱۳ (با کمی ویرایش)
بهنقل از «تذکرة الاولیاء»
✅کانال سبک زندگی
http://eitaa.com/beheshtzendegi