🔶تحقّق وطنیت
🔻سؤال: #وطن شخصی تهران است و در حال حاضر قصد دارد در يکی از شهرهای نزديک تهران ساکن شده و آن را وطن خود قرار دهد، ولی چون محل کسب و کار روزانه اش در تهران است، نمیتواند ده روز در آنجا بماند، چه رسد به شش ماه، بلکه هر روز به محل کارش میرود و شب به آنجا برمیگردد، نماز و روزه او در آن شهر چه حکمی دارد؟
🔺جواب: شرط تحقق عنوان #وطن_جديد اين نيست که انسان بعد از #قصد_توطن و #سکونت در شهری، به طور مستمر مدتی در آنجا بماند، بلکه بعد از اينکه آنجا را به عنوان وطن جديد انتخاب نمود و با اين قصد، مدتی (اگرچه فقط شبها) آنجا سکونت نمود، وطن او محسوب میشود؛ همچنین چنانچه کارهایی را انجام بدهد که عادتاً انسان برای #توطن در یک محلی آن کارها را انجام می دهد مثل #تهیه_منزل و انتخاب #محل_کسب و کار ـ ولو زمانی هم نماند ـ وطن تحقّق پیدا میکند.
#احکام_وطن #تحقق_وطن_جدید_با_سکونت_شبانه
رهبر
🔘محل سکونت و سفر به اطراف
🔷سؤال: چند سال است که شخصی در شهر اهواز سکونت دارد، ولی آنجا را به عنوان #وطن_دوم خود قرار نداده است، اگر از آن شهر به مقدار بيشتر يا کمتر از #مسافت_شرعی خارج شود، هنگام بازگشت مجدّد به آنجا، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
🔶جواب: در فرض مرقوم که در آن مکان عرفاً مسافر محسوب نمیشود، نمازش تمام و روزه او صحیح است.
#احکام_مسافر #محل_سکونت #وطن_عرفی #وطن_حکمی
رهبر
🔷 مقدار مسافت شرعی
❓سوال: #مقدار_مسافت_شرعی که هشت فرسخ است، به کیلومتر چگونه محاسبه می شود؟
✅ جواب: مسافت شرعی حدود 41 کیلومتر است هر چند به صورت #رفت_و_برگشت باشد - در این صورت نباید رفت آن از 20.5 کیلومتر کمتر باشد - .
#احکام_مسافر #41_کیلومتر #مسافت_شرعی
رهبر
🔴وطن بودن محل کار
👌سؤال: آيا #محل_کار حکم #وطن را دارد؟
👈جواب: اشتغال به کاری در مکانی موجب نمیشود که آن مکان وطن گردد، ولی اگر در آنجا سکونت داشته باشد و بنا دارد حداقل مدت #یکی_دو_سال در آنجا بماند حکم مسافر را نخواهد داشت و نمازش تمام و روزه اش صحیح است.
#احکام_مسافر #محل_سکونت #وطن_عرفی #وطن_حکمی
رهبر
▪️وطن اصلی
❓سؤال: آيا #محل_تولد شخص هر چند در آنجا ساکن نباشد، وطن محسوب می شود؟
✅ جواب: اگر در آنجا مدتی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) مانده و #رشد_و_نمو کرده باشد، تا از آن #اعراض نکرده است، حکم وطن را دارد و در غير اين صورت حکم وطن را ندارد.
#احکام_مسافر #وطن_اصلی #اعراض_از_وطن #ترک_وطن #سکونت
رهبر
🔳اعراض از وطن
🔵سؤال: مراد از #اعراض_از_وطن چيست؟ آيا مجرد ازدواج زن و رفتن وی همراه شوهر به هر جايی که او میخواهد، اعراض محسوب میشود يا خير؟
🔴جواب: اعراض با خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آنجا وهمچنین با علم یا اطمینان به عدم امکان بازگشت محقق می شود؛ و مجرد رفتن زن به #خانه_شوهر در شهر ديگر، مستلزم اعراض از #وطن_اصلی اش نيست.
#احکام_مسافر #تبعیت_از_شوهر #قصد_بازگشت #ترک_وطن #وطن_تبعی #احکام_وطن
رهبر
🔶🔸محل تولد و محل سکونت
🔹سؤال: شش سال از عمرم را در روستايی و هشت سال را در شهری گذرانده و در حال حاضر برای #تحصيل به مشهد آمده ام، نماز و روزه ام در هر يک از اين مکان ها چه حکمی دارد؟
🔸جواب: روستای محل تولد اگر عرفاً #وطن_اصلی شما محسوب شود، نماز شما در آنجا تمام و روزه تان صحیح است و در صورتی که #صدق_وطن محل شک باشد جای احتیاط است و اگر در روستای مذکور به دنیا نیامده باشید در صورت شک در صدق وطن، احکام وطن را برای شما ندارد. شهری هم که چندين سال در آن ساکن بوده ايد، اگر آن را به عنوان وطن انتخاب کرده باشيد، تا از آن #اعراض نکرده ايد، #حکم_وطن را برای شما دارد؛ ولی شهر مشهد اگر #قصد_توطن در آن را ندارید، وطن شما محسوب نمیشود؛ لکن اگر بنا دارید حداقل #یکی_دو_سال در آنجا سکونت داشته باشید نمازتان در آنجا تمام و روزه تان صحیح است.
#احکام_مسافر #احکام_وطن #شک_در_صدق_وطن #محل_تولد #وطن_اول #وطن_دوم #قصد_بازگشت #وطن_جدید #وطن_حکمی
رهبر
🔷🔹محل سکونت
🔻سؤال: نماز و روزه کسی که سالهای زيادی (نه سال) در سرزمينی که #وطن او نيست، زندگی میکند و در حال حاضر ممنوع الورود به وطن خود است، ولی يقين دارد که روزی به آن باز خواهد گشت، چه حکمی دارد؟
🔺جواب: در فرض سؤال بر این شخص، #مسافر صدق نمی کند؛ نمازش در آنجا تمام و روزه اش صحیح است.
#احکام_مسافر #محل_سکونت #وطن_دوم #وطن_جدید #قصد_بازگشت
رهبر
🔷🔹فرزند و وطن پدر و مادر
🖋سؤال: پدر و مادر من از اهالی شهر ساوه هستند و هر دو در کودکی به تهران آمده و در آن سکونت کرده اند. بعد از ازدواج به شهر چالوس رفته و در آن ساکن شده اند، زيرا محل کار پدرم آنجا بوده است. بنا بر اين من در تهران به دنيا آمده، ولی هرگز در آن اقامت نکرده ام، در تهران و ساوه چگونه نماز بخوانم؟
🖍جواب: در فرض مرقوم در آنجا حکم سایر مسافرین را خواهید داشت.
#احکام_مسافر #وطن_والدین #وطن_فرزند #محل_تولد #محل_سکونت #احکام_وطن
رهبر
🔘وطن اصلی و وطن دوم
👌سؤال: خواهشمنديم نظر خود را درباره #وطن_اصلی و #وطن_دوم بيان فرماييد.
👈جواب: وطن اصلی جايی است که انسان در ابتدای زندگی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) در آنجا #رشد_و_نمو پیدا کند و بزرگ شود و وطن دوم هم جایی است که مکلّف آن را برای #سکونت_دائم ، اگرچه برای چند ماه در سال یا مدت طولانی مثلاً چهل، پنجاه سال برگزیده است.
#احکام_مسافر #محل_تولد #تحقق_وطن #وطنیت #وطن_جدید
رهبر
🔶🔸قصد قطعی بر توطّن
🔴سؤال: دانشجويی خانه ای را در شهر تبريز برای #تحصيل در دانشگاه آن به مدت چهار سال اجاره کرده است، همچنين وی در صورت امکان، #قصد_ماندن_دائمی درتبريز را دارد، در حال حاضر در ايام ماه مبارک رمضان گاهی به #وطن_اصلی اش رفت و آمد میکند، آيا آن دو مکان، برای او دو وطن محسوب میشوند؟
🔵جواب: اگر در حال حاضر قصد قطعی بر #توطّن در #محل_تحصيل نداشته باشد، آنجا حکم وطن را برای او نخواهد داشت. ولی در فرض مرقوم در آن مکان #حکم_مسافر را ندارد و نمازش تمام و روزه اش صحیح است؛ و در ضمن حکم وطن بودن #وطن_اصلی او تا زمانی که از آن #اعراض نکرده، نسبت به وی باقی است.
#احکام_مسافر #دو_وطن #محل_تحصيل #وطن_جدید #توطن
رهبر
📱نگاه به موبایل در نماز
🔹سؤال: اگر #موبایل شخصی در #نماز زنگ بخورد و آن را از جیب خود درآورد و روی صفحه آن نگاه کند و آن را قطع کند، نمازش باطل است؟
🔸جواب: باطل نیست.
#احکام_نماز #زنگ_موبایل_در_نماز
رهبر