📌«شهادت امام حسن مجتبی (علیهالسلام)»
✨پیامبر خدا فرمودند:
«حسن از من است و من از اویم. هر که او را دوست بدارد خداوند دوستش دارد.»
🔹امام حسن پس از کناره گیری از حکومت با رفتار و کردار خود، امت اسلام را به جنایتهای معاویه و عاملان او در سراسر مناطق اسلامی آگاه کرد. وجود امام حسن (علیهالسلام) برای معاویه و نقشههای شوم او از جمله جانشینی یزید که مخالف با صلحنامهاش با امام بود، با مشکلاتی همراه بود.
◾️لذا معاویه از طریق اشعث بن قیس، دخترش جعده را که همسر امام بود، وسوسه کرد و او را به شهادت آن حضرت ترغیب و تطمیع نمود. امام (علیهالسلام) با نوشیدن زهر، مسموم و به مدت چهل روز بستری شد تا این که در ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری، و۳۲ سال پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه وآله) در مدینه به شهادت رسید.
💫امام حسین (علیهالسلام) به تجهیز بدن مطهر برادرش پرداخت و سپس جهت تدفین آن در کنار مرقد پیامبر (صلی الله علیه وآله)، اقدام به تشییع جنازه نمود.
🔻 بنیامیه و مخالفان اهلبیت با تحریک عایشه بنت ابی بکر با تیرباران کردن پیکر مطهر امام حسن علیه السلام مانع تدفین بدن آن حضرت در جوار مرقد پیامبراکرم شدند. لذا پیکر حضرت را به بقیع بردند.
✨امام حسین (علیهالسلام) در برابر حرمت شکنیهای بنیامیه و مخالفان فرمود: «سوگند به خدا اگر برادرم با من پیمان نبسته بود که در پای جنازه او به اندازه حجامت ، خونی ریخته نشود، میدیدید که چگونه شمشیرهای الهی از نیام بیرون میآمدند و دمار از روزگار شما برمیآوردند.»
#تقویم_تاریخ
#۲۸صفر
#شهادت_امام_حسن(ع)
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایراد محتوایی مقام معظم رهبری به شعر استاد محمد سهرابی در رابطه با امام حسن مجتبی علیه السلام
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
📌 درگذشت دکتر محمود حسابی پدر فيزيک نوين ايران
🔹 دکتر محمود حسابی در سال ۱۲۸۱ ش در تهران متولد شد. پدرش سفیر ایران در بغداد بود. همزمان با مدرسه، به یادگیری معارف اسلامی پرداخت. او موفق به اخذ مدارج علمی مختلفی از جمله: کارشناسی ادبیات، مهندسی راه و ساختمان، دکترای فیزیک و ... شد.
🔻 ایشان به زبان های مختلفی مانند عربی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه و ... آشنایی داشت. او تنها شاگرد ایرانی انیشتین بود. ایشان پایه گذار ده ها مرکز علمی، صنعتی و فرهنگی در کشور بود. همچنین مدیر عامل شرکت نفت و وزیر فرهنگ در دولت مصدق بود.
🔸 وی در صحنه تحقیق و تدریس و خدمت، آثار زیادی از خود بر جای گذاشت. در سال ۱۳۶۶ش، از خدمات او به عنوان پدر فیزیک نوین ایران، قدردانی شد و در سال ۱۹۹۰م، مرد علمی سال جهان انتخاب شد. او سرانجام در ۱۲ شهریور ۱۳۷۱ ش از دنیا رفت.
#تقویم_تاریخ
#12شهریور
#محمود_حسابی
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
✅ روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس و سالروز شهادت رئیس علی دلواری
🔹 رئیس علی دلواری، در سال ۱۲۶۱ ش در بوشهر به دنیا آمد. او در عصر مشروطیت، جوانی بلند همت، شجاع، و در حب وطن و توکل به خدا، ضرب المثل بود. اگرچه سواد کافی نداشت، اما پاکی و صفات خوب او زبانزد اطرافیان بود.
🔻 بعد از تصرف بوشهر توسط انگلیسی ها، او با شجاعت به مقابله پرداخت و شکست های سنگینی بر آنان وارد کرد. انگلیسی ها قصد تصرف دلوار را داشتند، وی و یارانش با آنان وارد نبرد شدند و ۵۰۰۰ نفر از نیروهایشان را تار و مار کرد.
🔸 قیام مردم تنگستان ۷ سال طول کشید. آنها دو هدف داشتند: ۱_ پاسداری از بوشهر، دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سکونت خود. ۲_ جلوگیری از نفوذ قوای بیگانه به درون سرزمین ایران و دفاع از استقلال وطن.
🔻 سرانجام او در حین مبارزه با دشمنان، در ۱۲ شهریور ۱۲۹۴ ش برابر با ۲۳ شوال ۱۳۳۳ ق در ۳۳ سالگی، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائنی قرار گرفت و به شهادت رسید. این روز، روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس نامگذاری شد.
#تقویم_تاریخ
#12شهریور
#مبارزه_با_استعمار
#رییسعلی_دلواری
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
📌«رحلت جانسوز پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)»
🔹پس از رحلت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله)، در حالىکه عدهاى از سران و سیاست مداران مهاجر و انصار در سقیفه بنى ساعده گردآمده و درباره جانشینى آن حضرت به مجادله و منازعه پرداخته بودند، حضرت على (علیهالسلام) به اتفاق برخى از عموزادگان خویش به غسل دادن و کفن کردن بدن مطهر پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) پرداختند.
✨امام باقر (علیهالسلام) در این موضوع چنین میفرمایند:
«مردم روز دوشنبه و شب سه شنبه را بر بدن آن حضرت نماز میخواندند، عموم مردم حتی خواص و نزدیکان حضرت بر بدن مبارک نماز خواندند، اما هیچیک از اهل سقیفه بر غسل و کفن و دفن حضرت حاضر نشدند.
امیرالمومنین (علیهالسلام) بریده اسلمی را برای خبر دادن نزد آنان فرستاد، ولی اعتنایی نکردند و بعد از دفن آن حضرت بیعت آنان هم تمام شد.»
💫حضرت على (علیهالسلام) که متکفل تجهیز بدن آن حضرت و از نزدیکترین مردان به آن حضرت بود، فرمود:
« إنّ اللّه لم یقبض روح نبیه إلّا فى أطهر البقاع و ینبغى أن یدفن حیث قبض؛
به درستى که خداى سبحان، جان پیامبرى را نمىگیرد مگر در پاکیزه ترین مکان و سزاوار است در همان مکانى که قبض روح شد، در همان جا دفن گردد.»
✨امام علی (علیه السلام) در این زمینه فرمودند: «أدّی أمیناً و مَضی رَشیداً و خَلَّفَ فِینا رایَهَ الحَقِّ. آن بزرگ، رسالت خویش را با امانت به انجام رساند و دنیا را ترک کرد، در حالیکه راهنمای ما بود و پرچم حق را در میان ما باقی گذاشت. نهج البلاغه/خطبه 100»
#تقویم_تاریخ
#رحلت
#پیامبر_اسلام
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
26.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♨️ ماجرای طلب حلالیت پیامبر (صلوات الله علیه وآله وسلم) از مردم، در بیانات رهبر حکیم انقلاب. ۱۳۸۰/۲/۲۸
🔹۲۸ صفر، سالروز شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و امام حسن علیه السلام
#پیامبر_اکرم صلوات الله علیه وآله وسلم
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
💠 شکرگزاری
🔹 امام جواد علیه السلام:
فزونی نعمت از طرف خدا بریده نمی شود، مگر آنکه شکرگزاری از سوی بندگان بریده شود.
📚 تحف العقول/۴۸۰
✍🏼 گاه نعمت انسان کم یا حتی قطع می شود تا از این طریق، بنده خود را بیازماید و از مسیر نادرست دست بردارد.
✅ کسی که در مواقع سختی و تنگدستی، از شکرگزاری دست نمی کشد، نعمت به سوی او سرازیر میشود.
#حدیث_روز
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
حضرت امام رضا (سلام الله عليه) هنگام صرف غذا، ظرف خالی طلب می كردند و قبل از خوردن، #بهترين غذاهای سفره را در آن ظرف ريخته و برای مستمندان می فرستادند[۱] آنگاه اين آيات را مي خواندند:«فلا اقتَحَم العقبة وما أدريك ما العَقَبة» [۲] مردم اين عقبه ها و گردنه های عاقبت نگری را بالا نمی روند. به واقع نمی دانند اين گردنه ها چيست. در سرزمين های هموار، مساعد و ملايم راه می روند. در دامنهی كوه كه زمين هموار است، راه رفتن مشكل نيست. بالای كوه رفتن ديد انسان را وسيع میکند.
لباسهای كهنه و مندرس را به فقرا دادن، صراط مستقيم نيست، «اقتحام عقبه»يا گذشتن و عبور از گردنه نيست. اين آيه ما را تشويق میکند كه چرا از كوه مشكلات بالا نمیروید؟ چرا هميشه در دامنه كوه هستيد؟ چرا همت های بلند نداريد؟ چرا سعی نمی كنيد، كه از اين گردنه ها و كُتلها بگذريد؟ غذاهای مانده و لباسهای مندرس را به اين و آن دادن، كار سهلی است و اين را خدای سبحان دوست ندارد: «لن تنالوا البرّ حتي تنفقوا مما تحبّون»
[۱]الکافی ج۴ ص۵۲
[۲]سوره بلد آیات ۱۱_۱۲
حکمت عبادات ص۹۷
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═
✅ خواص عاشورایی:
حضرت مسلم بن عقیل
🔻 مسلم، فرزند عقیل بن ابیطالب پسر عموی امام حسین علیه السلام است که در مدینه متولد شد. دوران کودکی را تحت تربیت پدر و مادری شجاع و پاکدامن پرورش یافت. او در کودکی هم بازی با حسنین بود و در مکتب عمویش علی علیه السلام رشد کرد.
🔹 او به کرامت های انسانی و فضایلی عالی آراسته بود. ایمان و تقوا به حدی در جانش ریشه داشت که در مصاف با دشمن از خود هراس به دل راه نمی داد و شجاعت و شهامتش مثال زدنی بود؛ چنان که او را به شیری شرزه تشبیه کرده اند.
🔸 مسلم به نمایندگی از امام حسین علیه السلام به کوفه رفت تا اوضاع آنجا را به امام گزارش کند که اگر کوفیان در دعوت خویش صادق اند، امام به آنجا برود. وی قبل از ورود ابن زیاد به کوفه در گزارشی به امام، از آمادگی کوفیان برای بیعت با امام خبر داد.
▫️ پس از ورود ابن زیاد به کوفه ، برخی کوفیان به خاطر ترس از او و برخی با تطمیع، از اطراف مسلم پراکنده شدند و سرانجام وی دستگیر و در روز عرفه سال ۶۰ق (حدود یک ماه قبل از عاشورا ) به دستور عبیدالله به شهادت رسید. مسلم در میان شهیدان قیام امام حسین ع جایگاه ویژه ای دارد. او مظهر وفاداری، شجاعت و جوانمردی است.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#مسلم_بن_عقیل
#بصیرت
═✧❁🏴❁✧═
@besamt_khoda
═✧❁🏴❁✧═