🍃دادرس بیچاره ها
پاییز را به اندازۀ برگهایی که از درختان میریزد، دوست دارم. برگریزان پاییز اندازۀ عاشق بودن آن را نشان میدهد. هر چه قدر برگریزانش بیشتر، عاشقتر. من از صدای برگهایی که زیر پایم خرد میشوند، صدای دلهایی را میشنوم که در فراق تو شکستهاند. من در دل برگهای زرد پاییز، زندگی را تماشا میکنم.
پاییز را دوست دارم به خاطر درسهای عاشقیاش. من عشق نداشتهام را در حال و هوای پاییز استشمام میکنم.
آقا! پاییز وقتی نماد مرگ میشود، من خودم را در آن میبینم و وقتی نشانۀ عشق می شود، آرزویم را در آن پیدا میکنم.
کاش میشد در همین پاییز مرا به آرزویم برسانی! عاشق باشم و مثل برگهای پاییزی ذره ذره شوم بهتر است از این که عاشق نباشم و مثل برگهای بهاری سرزنده و سبز باشم.
چه قدر بگویم از عاشق نبودن خستهام. کی بناست به فریادم برسی؟!
شبت بخیر دادرس بیچارهها!
#شب_بخیر
#بهانه_بودن
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
🌼 پرسش:
فلسفه فقر وبيماري ها چيست آيا خدا راضي است اينگونه بندگانش زجر بکشند؟ اين چگونه امتحاني است؟
🌼 پاسخ:
خدائي که خالق کل عالم هستي بوده و چرخه جهان را در جهت رشد و تعالي انسان تنظيم نموده است و همه غرائز و کشش هاي دروني لازم را نيز در نهاد همه افراد، متناسب با نقش آنها در اين هدف بزرگ قرار داده است و همين مهر و عاطفه مادري را در نهاد مادر به وديعه مي گذارد تا خواب شيرين خويش را براي تربيت و پرورش فرزندش رها کند و بي منت بنده اي را که در قالب فرزند به او مي سپارد به نيکي در بستر رشد و هدايت قرار دهد؛ قطعا چنين پروردگاري نسبت به همه بندگان خود دريائي بيکران از رحمت و محبت و شفقت است و به هیچ وجه راضی به زجر بنده اش نیست؛ اما باید بدانیم که سختي ها و از جمله آنها فقر، عواملي دارد، مانند:
1. آزمايش الهي؛ که يك سنت قطعي و حتمي است، آزمايش براي تحقق بخشيدن به نيّات و يا صفات دروني است.(1) طبق بعضي آيات(2و3) انسان مؤمن و تمامي انسان ها در اين دنياي مادي حتما آزمايش مي شوند. امام علي ـ عليه السلام ـ مي فرمايد: «بلا و گرفتاري مجازات ظالم است و امتحان براي مؤمن و براي انبياء رتبه و مقام و براي اولياء كرامت است.(4)
2. ترفيع مقام؛ از آيات و روايات ظاهر مي شود كه بلاها و سختي ما، الطاف الهي هستند. اين الطاف باعث مي شوند كه انسان هاي الهي به مقامات بلند و بزرگ برسند. امام صادق ـ عليه السلام ـ مي فرمايند: همانا براي انسان جايگاهي در نزد خداوند است كه به آن جايگاه نمي رسد مگر به وسيله دو خصلت يا به رفتن مال
و يا به بلايي كه در بدنش (بيماري) ايجاد مي شود.(5)
3. كفاره گناهان؛ از انسان خطايي يا گناهي سر مي زند و براي او مشكلي پيش مي آيد تا به وسيله آن گناهش بخشيده مي شود. و اين خود يك رحمت و عنايت است. امام صادق ـ عليه السلام ـ مي فرمايد: رگي نلرزد و پائي بر نخورد و سري درد نگيرد و بيماري نيايد جز براي گناهي و اين است مقصود از گفتار خداوند عزوجل (و آنچه مصيبت به شماها رسد براي آن است كه خود به دست آورديد و خدا بسياري را هم گذشت مي كند.(6) پس فرمود آنچه از آن گذشت مي كند بيشتر است از آنچه مؤاخذه مي كند.(7)
قرآن كريم مي فرمايند: و چنان چه مردم شهرها همه ايمان آورده و پرهيزكار مي شدند همانا ما «درهاي» بركاتي از آسمان و زمين بر روي آنها مي گشوديم و ليكن «آيات و پيغمبران ما را» تكذيب كردند پس «ما هم» آنها را به كيفر كردار زشتشان رسانديم.(8) از آيات و روايات استفاده مي شود كه بين اعمال انسان و بلايا و شرور طبيعي و اجتماعي يك ارتباط حقيقي وجود دارد.(9) پس خيلي از بدبختي و بي بركتي و فقر ما و از بين رفتن اموال وغيره به خاطر بي تقوايي و دوري از خداوند است.
4.مواردي که در بالا گفته شد ، بيشتر براي مومنان است. اما مصيبت ها و سختي ها در بسياري از موارد نتيجه اعمال خود انسان است. بسياري از مشکلاتي که در دنيا تحمل مي کنيم، نتيجه سستي ها و انتخاب هاي اشتباه و ظلم همنوعان و عواملي از اين دست است و خداوند چنين سختي هائي را براي ما نخواسته است. بسياري از کساني که دچار فقر شده اند به خاطر عدم تلاش به اندازه يا انتخاب روش نادرست براي رسيدن به روزي، يا بي عدالتي بعضي مسئولين جامعه يا ظلم و تجاوز و غارت همنوعان آنها بوده است.
5. از طرف ديگر وجود سختي ها در زندگي، لازمه زندگي مادي است. زندگي مادي همراه با محدوديت و تزاحم و کشمکش ها است. مواد و عناصر در همديگر تأثير مي گذارند، يا اثر هم ديگر را خنثي مي کنند و به هر ترتيب ، تزاحم حاکم بر عالم ماده است و انسان نيز از اين قاعده مستثني نيست. فيلسوفان مي گويند: «اگر تضاد و کشمکش در عالم مادي نبود، فيض و رحمت الهي دوام و استمرار نمي يافت.» بنابراين وجود سختي ها و مشکلات نه تنها براي انسان ، بلکه تمام موجودات عالم است.
پاورقي:
1. مکارم شيرازي، ناصر ، تفسير نمونه، تهران، انتشارات دارالکتب الاسلاميه، ج19، ص204
2. عنکبوت : 2
3. بقره : 155
4. مجلسي، محمد باقر، بحارالأنوار، ج67، ص235، باب 12
5. کليني، محمد بن يعقوب، الکافي، ج2، ص81
6. شوري : 30
7. کليني، همان، ج5، ص119 ـ 121
8. اعراف : 96
9. سبحاني، جعفر، المحاضرات في الالهيات ، ص178
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یــہ روز عُــمــــرو
مــیـگیـمحــســـن﴿؏﴾✋🏻🙃
#امام_حسن
🌼 پرسش:
اگر کسي ادعا کند که شما فلان کار که گناه هست انجام بده گناهش را من به گردن ميگيريم
ومکتوبا اين را به شما ميدم
اين کار عملي هست يانه
دليل ايشان هم اين است که
چطور ميشود ثواب عملي را به کسي داد
گناه عملي را نميتوان گردن گرفت؟
🌼 پاسخ:
از نظر شرعي هر کسي که گناه کرده باشد همان شخص عقاب مي شود وگناه هر کسي به گردن خودش است.
خداوند کریم میفرماید: «وَ لا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى وَ إِن تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلى حِمْلِهَا لا یحْمَلْ مِنْهُ شىْ ءٌ وَ لَوْ کانَ ذَا قُرْبى؛ هیچ گنهکارى بار گناه دیگرى را بر دوش نمى کشد، و اگر شخص سنگین بارى دیگرى را براى حمل گناه خود بخواند چیزى از آن را بر دوش نخواهد گرفت، هر چند از نزدیکان او باشد».
بنا بر این آیه کاملا واضح و روشن است که در قیامت هر کسی باید بار عمل خود را بکشد
از طرفی این حرف و حدیث هایی که افراد در این دنیا می زنند در قیامت زیر بارش نمی روند چرا که آنقدر وضعیت مشکل می شود که هر کس بخواهد بار گناه خود را هم بکشد نمی تواند چه برسد به بار گناه دیگر
تا جایی که شیطان که وسوسه گر بزرگ و بازیگر نقش اول در فریب در این دنیا است روز قیامت این گونه سخن می گوید :
وَقَالَ الشَّيْطَانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَوَعَدْتُكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ ۖ وَمَا كَانَ لِيَ عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطَانٍ إِلَّا أَنْ دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لِي ۖ فَلَا تَلُومُونِي وَلُومُوا أَنْفُسَكُمْ ۖ مَا أَنَا بِمُصْرِخِكُمْ وَمَا أَنْتُمْ
بِمُصْرِخِيَّ ۖ إِنِّي كَفَرْتُ بِمَا أَشْرَكْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ ۗ إِنَّ الظَّالِمِينَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ
و چون حکم (قیامت) به پایان رسید (و اهل بهشت از اهل دوزخ جدا شدند) در آن حال شیطان (برای نکوهش و تمسخر کافران) گوید: خدا به شما به حق و راستی وعده داد و من به خلاف حقیقت شما را وعده دادم و خلف وعده کردم و بر شما (برای وعده دروغ خود) هیچ حجت و دلیل قاطعی نیاوردم و تنها شما را فراخواندم و شما اجابتم کردید، پس (امروز شما ابلهان که سخن بیدلیل مرا پذیرفتید) مرا ملامت مکنید بلکه نفس (پر طمع) خود را ملامت کنید، که امروز نه من فریادرس شما خواهم بود و نه شما فریادرس من توانید بود، من به شرکی که شما به (اغوای) من آوردید معتقد نیستم، آری (در این روز) ستمکاران عالم را عذابی دردناک خواهد بود.
ببینید شیطان هم این را قبول نمی کند که گناه دیگران را بر دوش بکشد و می گوید من فقط وسوسه کردم شما ودتان عمل کردید خوب بود این کار را نمی کردید!!
افرادی که در این دنیا انسان را به گناهی دعوت می کنند و می گویند گناهش با من !! در حقیقت دوستان شیطان هستند و در قیامت می گویند ما فقط وسوسه کردیم تو که عقل داشتی خوب بود این کار را نمی کردی!
از طرفی دیگر ؛ هر عملی یک محل و جایگاهی دارد که در آن واقع می شود و این عمل خصوصی و صفت آن محل می شود و از آن جدا نمی شود تا روز قیامت بروز و ظهرو پیدا کند که به آن تجسم اعمال می گویند در واقع عمل در فردی که عمل می کند تجسمی می یابد و این گمان که گناه عمل را دیگری بر گردن بگیرد یک گمان باطل و اشتباه است دقیقا مانند این که کسی بگوید تو با چاقو دست خود را ببر ! دردش با من !! تو چشمت را کور کن نابینایی آن با من!! تو خود را به چاه بیانداز مکافاتش با من!!
✳️توشهی مؤمن
✍️امام صادق (ع) میفرمایند، یک مؤمن چهار چیز باید داشته باشد:
⭕خانه وسیع،
⭕ سواری خوب،
⭕ لباس زیبا،
⭕چراغ پر نور.
واااا پس چرا هِی اینا میگن حجاب حجاب،،،تازه حجاب یعنی جلب توجه نکردن با لباس‼️‼️‼️آخه از امام صادق بالاترند؟😕
_نه بالاتر نیستن،،،بیا حدیث رو کامل بخونیم.
بقیه ی حدیث👇
شخصی پرسید ما که نداریم چه کنیم⁉️
حضرت فرمودند: این حدیث باطن هم دارد: منظور از
⭕خانه وسیع، صبر است که بیانگر روح بزرگ است؛
⭕مرکب خوب، عقل است؛
⭕ لباس زیبا، حیا است؛
⭕چراغ پر نور، علم است که ثمره آن بندگی است.
🌼پس خوشگلترین پوشش ، #حیا هست، هم واسه مرد، هم زن ☺️
📚منبع: کافی، جلد6
#پروفایل| #لباس_حیا
29.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗⃟🌸
نمےخواممایہےعـــــذابٺ باشمـــــ....
﴿سهشنبههاے مهدوے﴾
#تولیدی | #کلیپ_مهدوی
🌼 پرسش:
چرا حقوقي که شوهر بر گردن زن دارد نسبت به حقوقي که زن بر شوهر دارد بسيار بيشتر است؟
🌼 پاسخ:
اسلام بين زن و مرد از جنبه انسانيت هيچ تفاوت و تمايزي قائل نيست و ارزش عمل انسان و جايگاه او در نزد خداي متعال به هيچ عنوان ربطي به جنسيت ندارد کما اينکه در آيه شريفه مي فرمايد: «هر كس از مرد و زن عمل شايسته كند و مؤمن باشد او را زندگى نيكو دهيم و پاداششان را بهتر از آنچه عمل مىكرده اند مىدهيم.»(97 نحل) و حتي يک زن مي تواند آنچنان مدارج ترقي را طي کند که خداي متعال او را الگويي براي تمام مومنان (اعم از زن و مرد) بر شمارد. در قرآن درباره همسر فرعون آمده است: «خداى تعالى براى كسانى كه ايمان آوردند مثلى مىزند و آن داستان همسر فرعون است كه گفت: پروردگارا نزد خودت برايم خانهاى در بهشت بنا كن و مرا از فرعون و عمل او نجات بده و از مردم ستمكار بِرَهان»(11 تحريم).
و از جنبه اجتماعي نيز جنس مونث را مي توانيم در يکي از سه جايگاه ببينيم 1-مادر 2-دختر 3-همسر . و اگر کسي اندک آشنايي اي با متون اسلامي درباره اين سه جايگاه داشته باشد، مي فهمد که هر سه آنها با تکريم و تجليل ياد شده اند.
اما از جهت حقوقي نيز بايد بگوييم که قوام، تحکيم و استمرار زندگي زناشويي به محبت، دوستي، تفاهم، احترام متقابل و به رسميت شناختن و رعايت حقوق همديگر است. دين اسلام براي آن که محيط و اجتماع کوچکِ خانواده قوام پيدا کند و تداوم يابد، براي هر يک از زن و شوهر حقوقي در نظر گرفته و در مقابل اين حقوق، وظايفي را نيز براي آنان تعيين کرده است.
وظايفي که همسران (زن و شوهر) در قبال همديگر دارند آن وظايفي است که خدا براي انسان ها تعيين فرموده است؛ بنا بر اين انجام وظايف و تکاليف، به اطاعت از خدا بر مي گردد؛ مثلا اگر کسي به پدر و مادر مشرک و کافر خود نيز خدمت کند و از ايشان (در غير معصيت خدا) اطاعت کند اين شخص قابل ستايش و تمجيد است و عملش ستودني است نه از آن جهت که از پدر و مادر کافر اطاعت کرده بلکه از آن جهت که در راستاي اطاعت خدا گام برداشته و در جهت اطاعت از خدا از ايشان اطاعت نموده است. بنابر اين ، اطاعت زن از شوهر (در حدي که شرع مشخص نموده) در راستاي تلاش او براي دوام زندگي و در حقيقت اطاعت از خدا ارزيابي مي گردد لذا قابل تمجيد و ستايش است.
با توجه به مقدمه مذکور بايد مي گوييم که همان طور که مرد نسبت به زن حقوقي دارد، خداوند متعال حقوقي برابر ( برابر نه مشابه) نيز براي زنان قرار داده و مردان مکلّف و موظفند در انجام آنها کوتاهي نکنند.
حقوقي که در آيات و روايات براي شوهران نسبت به زنان خود قرار داده شده متعدد است و به دو صورت حقوق واجب و مستحب مؤکّد تقسيم مي شود. حقوق واجب شوهر بر زن که لازمه آن وجوب اطاعت زن از مرد مي باشد طبق فتواي فقهاء (1) منحصر در مسأله استمتاع و بهره مندي از لذات جنسي و امور زناشويي و همچنين خروج زن از خانه در صورت منع شوهر مي باشد. البته هر يک از اين دو استثنائاتي نيز دارد که در آن موارد إطاعت از شوهر واجب نيست.
حال با توجه به اين مطالب، چگونه مي توانيم تصور کنيم که اسلام، انساني را به خاطر جنسيت تحقير کرده است؟ البته طبيعتا با توجه به نقش هاي متفاوتي که زن و مرد در جامعه به عهده مي گيرند، احکام متفاوتي نيز دارند، اما اين احکام صرفا با توجه به نقش هاست و بي توجهي به اين تفاوت ها، عين بي عدالتي است. مثلا اگر چه سهم ارث دختر و پسر فرق مي کند، اما سهم ارث پدر و مادر فرق نمي کند و به يک اندازه است و از طرفي هم مرد به خاطر همين ارث بيشتر، مسئوليت تأمين اقتصاد خانواده را بايد به عهده بگيرد. يا اگر بحث ديه زن و مرد متفاوت است، آيا جز اين است که ديه شوهر در دست زن او قرار مي گيرد و در واقع بهره بيشتر به زن رسانده شده است؟
باز هم به اين نکته توجه داشته باشيد که: هميشه در اسلام «حق و تکليف»، باهم برابر و متناسب است. يعني در هر موردي که اسلام براي کسي حقي قائل شده، حتما در برابر آن، از او تکليفي خواسته؛ و برعکس، هر جا خداوند تکليفي به عهده کسي گذاشته، به ازاي آن، حقي نيز براي او در نظر گرفته است، و اين قانون در مورد روابط همسران نيز رعايت شده است.
پي نوشت ها:
1. آيت الله مکارم شيرازي، احكام بانوان، ص 175
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷﷽🌷
😍͜͡🎉
یاسیدالڪریمخوشآمدۍ😍
🎉¦⇠#ولادت_حضرت_عبدالعظیم_حسنۍ
🌼 پرسش:
چرا بايد خمس بدهيم. ما که ماليات به دولت ميدهيم.
🌼 پاسخ:
خمس و زکات از مالیاتهای اسلامی هستند که به منظور رفع مشکلات مالی امت اسلامی و توزیع عادلانه ثروت و تقویت بنیه مالی حکومت اسلامی وضع شده است. میان خمس و زکات این تفاوت مهم وجود دارد که زکات جزء اموال عمومی جامعة اسلامی محسوب میشود و مصارف عام تری دارد، ولی خمس از موارد مصرف محدودتری برخوردار است .
البته این مالیات ها غیر از مالیات های دولتی هستند که امروزه در همه جای جهان از شهروندان اخذ می شود، زیرا خمس و زکات مصارف خاص و محدودی دارند. به عنوان منبع مالی دولت اسلامی برای هزینه های جاری و عمومی و .... به حساب نمی آیند، در عین حال تنها از اقشار خاصی اخذ و برای اقشار خاصی مصرف می شوند، در حالی که مالیات های عمومی مربوط به عمران و آبادی کل کشور و بهره مندی خزانه عمومی کشور از سرمایه و تهیه امکانات رفاهی و امنیتی و اداری برای همه شهروندان است .
دلیل اصلی برای وجوب خمس قرآن کریم است. قرآن کریم خمس را به صورت کلی بیان نموده(1) و چون کليت قرآن کريم نياز به تفسير و بيان دارد، جزئيات مسئله خمس و بيان تفسير آيه شريفه در روايات اهل بيت عليهم السلام بيان شده است.
همچنین آیات متعدد دیگر در مورد لزوم پرداخت زکات وارد شده؛ نزدیک به سى آیه قرآن، پس از دستور به نماز، سفارش به زکات مىکند. از آیات مختلف قرآن از جمله آیه 156 سوره «اعراف»، 3 سوره «نمل»، 4 سوره «لقمان»، و آیه 7 سوره «فصلت» که همه از سورههاى «مکّى» هستند، استفاده مىشود که: حکم وجوب زکات در «مکّه» نازل شده است.
این واجب یکی از واجباتی بود که پيش از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه بر مسلمانان لازم شد .
به هرحال ماليات غير از خمس است و به جاي خمس حساب نميشود . خمس یک واجب الهی است، ولي ماليات از طرف حکومتها مقرر ميگردد. (2) ماليات در کشور ما و کشورهاي ديگر غالباً بر تمام درآمدها وضع ميشود. همچنين موارد مصرف خمس غير از موارد مصرف ماليات است. خمس درحال حاضر عمدتا صرف مسائل فرهنگ اسلامي، گسترش فرهنگ اسلام و تشيع، تعليم و تربيت طلاب علوم ديني و در یک کلام صرف حفظ مرزهای عقيدتی و ارزشها مي گردد، حال اينکه ماليات صرف همه بخش هاي جامعه مخصوصا اقتصاد و سیاست و امنیت مي شود.
نبايد قلمرو ماليات را با وجوه شرعي مخلوط کرد. در صدر اسلام هزينه ها به اندازه اين زمان نبود و جهان اسلام مانند امروز نياز به در آمد هاي زيادي نداشت.نياز به وضع ماليات نبود ، اما امروزه کشور اسلامي جهت ساخت سد ، جاده و... شديدا نياز به منابع در آمد دارد . يکي از اين منابع ماليات مي باشد تا به وسيله آن نيازهاي اقتصادي حکومت برآورده شود؛ نيازهايي که در هر حکومتي وجود دارد.
هر جامعهاي داراي افرادي از کار افتاده، بيمار، يتيمان بي سرپرست، معلولان و امثال آن ميباشد که بايد مورد حمايت قرار گيرند. نيز براي حفظ موجوديت خود در برابر هجوم دشمن، نياز به سربازان مجاهدي دارد که هزينه آنها توسط حکومت پرداخت ميشود، همچنين کارمندان حکومت اسلامي، نيز وسائل تبليغاتي، هر کدام نيازمند صرف هزينههايي است که بدون يک پشتوانه مالي منظم و مطمئن سامان نميپذيرد.
ماليات نوعي هزينه براي اداره مردم در يک جامعه به هم پيوسته است. يعني کسي که از جادهها استفاده ميکند، از امنيت بهره ميگيرد، از رسانههاي جمعي کمک ميگيرد و از ديگر امکانات بهرهمند ميگردد. اگر امکانات نبود، کار اقتصادي ممکن نميشد، يا بهره کمي داشت و مشکلات ديگري براي مردم به وجود ميآمد .بنابراين دولت اسلامي وظيفه دارد سهمي از هزينههاي عمومي دولت را که در انجام امور اقتصادي و رفاهي مؤثر است بپردازد و اين يک امر طبيعي است. بر مردم واجب است تا هزينههاي زندگي اجتماعي و مدني خود را بپردازند و اين مهم ممکن نيست. مگر با پرداخت ماليات.
منابع برای مطالعه خمس :
1. احکام خمس، تاليف سيد مجتبي حسيني.
2. جلد سوم كتاب «آشنايى با قرآن» ،آيت الله مرتضي مطهري.
3.بررسي تاريخي و فقهي خمس،عبد الرحمن انصاري، نشر بوستان كتاب.
پی نوشت ها:
1 . انفال (8)آیه 41 .
2. آيت الله ناصر مکارم شيرازي، استفتائات، ج 1، سؤال 37 و ج3،ص115،س344 ؛
آيت الله خامنهاي، اجوبه الاستفتاءات ،س 13.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌹
🎋کار ساز ترین توسل .....
👌اونایی که حاجت سنگین دارن گوش بدن...🌧💝
#
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐