#اخلاقمهدوی 8⃣
💠خیانت از جنسی متفاوت
💢امانتداری از مسائل مهم در اخلاق اسلامی است.
در آیه ۵٨ و ۵٩ سوره نساء؛ اطاعت از خدا، پیامبر و اولی الامر، به عنوان #امانت مطرح شده است.
💢هرگاه از امانتداری یا خیانت در امانت صحبت میشود، همه فکرها به سمت خیانتهای مالی و مادی میرود؛ در حالی که ما خیانتهای دیگری هم داریم. برای مثال:
💢وقتی #اطاعت از #امامزمان نوعی #امانت محسوب میشود، #نافرمانی یا جدی نگرفتن فرمان امام، #خیانت محسوب میشود.
📌 امانتداری یعنی اینکه، وقتی امام زمانمان میفرمایند: "برای فرج ما دعا کنید"، کوتاهی نکنیم و برای فرج بسیار دعا کنیم؛ در غیر این صورت تنها اسم منتظر را یدک میکشیم!⛔
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
راهکارهای زندگی موفق در #جزء_چهارم
#ماه_رمضان #بهار_قرآن
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
14 عبودیت امیرالمؤمنین.MP3
553K
#صوت_کوتاه
✅ عبودیت امیرالمؤمنین علیهالسلام
🎙 استاد علی صفایی
🍃 انسانِ طبیعی، انسانی است که طبیعی نباشد!
چیزی که دیگران را میخنداند،
او را به گریه وادار میکند،
و چیزی که دیگران را شاد میکند، او را به فکر مسئولیت میاندازد.
💠 در تنهایی، از راه برنگرد!
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
#کوتاه_نوشت
🍃 «آنها كه با خدا به هم پيوند خوردهاند، حتّى در جدايىها، جمعند و ديگران، حتّى در جمعشان، جدا هستند.»
📚 نامههای بلوغ، ص۴۵
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
📚 روزه اوّلی ها
💠 سؤال: دختری که تازه به سن #بلوغ رسیده، اگر به واسطه روزه گرفتن دچار #ضعف_شدید شود، نسبت به #روزه تکلیف دارد؟
✅ جواب: اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، #افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_اولی_ها
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
📚 ترك غسل و باقىماندن بر جنابت از روى خجالت
⁉️ سؤال: اگر شخصی در شب #ماه_رمضان، #جنب شود و به جهت #خجالت، غسل را انجام ندهد و به جای #غسل، #تیمم کند آیا روزه اش صحیح است؟
✅ پاسخ مقام معظم رهبری: خجالت، #عذر_شرعی برای ترک غسل محسوب نمی شود بنا بر این روزه او با تیمم صحیح نیست مگر این که در تنگی وقت، تیمم کرده باشد که در این صورت هر چند مرتکب گناه شده است ولی روزه اش صحیح است.
#احكام_روزه
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
☀️سوال
آیا دعا میتونه نوعی تاثیر پذیری خدا از سوی انسان باشه؟ اصلا فلسفه دعا چیست؟و چه شرایطی دارد ممنون میشم پاسخ دهید.
🔴پاسخ:
خداوند از هر نوع تغییر یا تاثیرپذیری منزه است و چنین چیزهایی در مورد او امکان ناپذیر است.
برای روشن شدن هدف و فلسفه دعا به نکات زیر توجه بفرمایید:
الف. دعا توجه انسان به سرچشمه وجود و پروردگار هستی است. در میان همه عبادت ها عبادتی نیست که چون دعا این رابطه فرخنده را به شایستگی تحقق بخشد و آن را مداوم و جاودانه گرداند. دعا یک فرصت برتر و بدل ناپذیر است که خدای تعالی به بندگانش عطا کرده تا آنان با سود جستن از آن به حضور یگانه هستی بخش خود بار یابند و از حضرتش برای پیمودن طریق کمال و سعادت و سربلندی روح مدد خواهند. دعا چاره ساز دردها و گرفتاری های روانی و جسمانی است.
ب. شناخت انسان از نیازهای بی حد و مرز خود و بی نیازی مطلق پروردگارش و این که او مبدا هر خوبی و کمالی است، با روی آوردن وی به دعا رابطه مستقیم دارد. در این میان هر چه نیازهای او بزرگ تر و دردهایش جانکاه تر باشد، نیایش و تضرع کردنش به درگاه خداوند شدت و گرمای بیش تر خواهد یافت. سر تاکید و توجه ویژه ای که در سنت و سیره پیامبران و پیشوایان الاهی بر دعا و پرداختن به آن شده است و نیز راز اشتیاق بسیار آن بزرگان به دعا در این واقعیت نهفته است.[1] پیامبر گرامی اسلام (ص) هم خود اهل دعا و راز و نیاز بود و هم دیگران را به حاجت خواستن از پروردگار یکتا سفارش می فرمود و ترک آن را جایز نمی دانست.[2] همچنین امام صادق (ع) درباره امام علی (ع) فرموده است: "امیر مؤمنان (ع) "دعاه"
(بسیار دعا کننده) بود.[3]
دیگر پیشوایان ما نیز به دعا عنایت ویژه داشتند و از خود دعاهای گران بها و پرمحتوایی به یادگر گذارده اند.
ج. با دقت در این صحیفه ها و دیگر متون معتبر دعا درمی یابیم که بالاترین مرتبه نیازخواهی نزد امامان معصوم (ع)، ابراز عشق پرشور و بی منتها به معبود یگانه و ستایش پروردگار و یادکرد شکوه و بزرگی او است؛ یعنی انسان به چنان رشد معنوی و بالندگی روحی دست پیدا کند و تا آن جا به خدای متعال نزدیک شود که عشق تابناک و حیات بخش الاهی بر همه وجودش پرتو افکند و هر اندیشه و خاطری جز اندیشه معشوق ازل و ابد را از دلش بزداید و چنان شود که انسان راه یافته به حریم دوست جز دوست نخواهد و جز او را طلب نکند.
پس دعا کردن همیشه بدین معنا نیست که از خدا چیزی بخواهیم. گاه دعا یعنی از خدا خود او را خواستن و این والاترین و با شکوه ترین مرتبه دعا است که بیش از هر جا و در عالی ترین شکل خود، در نیایش های رسیده از معصومان (ع) یافت می شود. از این رو است که پیامبر (ص) به هنگام دعا خواستار عشق شورمند الاهی است و این که این عشق برترین، لذت بخش ترین عشق ها گردد: "اللهم انی اسالک حبک و حب من یحبک، و العمل الذی یبلغنی حبک. اللهم اجعل حبک احب الی من نفسی و اهلی و من الماء البارد"؛[4] خدایا، من از تو عشق تو را خواهانم و عشق به دوست دارانت را و این که در پی کار می روم که مرا به عشق تو پیوند دهد. خدایا، آن کن که دوستی تو پیش من از خودم و خانواده ام و آب خوش گوار محبوب تر باشد.
د. دعا در اندیشه اسلامی، افزون بر این که وسیله ابراز عشق به خدا است، روشی مهم و تاثیر گذار برای تعلیم و تربیت و تعالی بخشیدن به روح آدمی در ساحت های فردی و اجتماعی است.
مجموعه تعالیم دینی و آموزه های تربیتی و دانش های الاهی که در متون دعایی مطرح گردیده، در جهت پرداختن به دو اصل مهم «تربیت» و «تعلیم» و آموختن دانش و بینش براساس باورهای اسلامی است.
بی تردید، دعا کردن و دست نیاز به سوی خداوند بی نیاز برآوردن، تنها ویژه تعالیم اسلامی نیست، بلکه در همه ادیان و مذاهب دعاها و کلماتی برای مناجات با پروردگار وجود دارد. با این همه آنچه دعاهای اسلامی را از دعاهای دیگر متمایز می سازد، مایه ور بودن محتوا و اثر بخشی بسیار دعا در همه ابعاد زندگی انسان است. به دیگر سخن، «دعا در اسلام - جز دعاهای قرآنی که عین وحی است - بیان دیگری از آموزه های فرد ساز و جامعه پرداز وحی است؛ یعنی همان درس های قرآنی است که خداوند مهربان برای تربیت انسان، به وسیله آیات آسمانی فرستاده است. ادعیه خود به گونه ای تفسیر قرآن کریم اند و شرح معارف آسمانی اند و یادآور تربیت های قرآنی و تکرار و تاکید و تشریح آموزه های وحیانی».[5]
پی نوشت:
[1] کلینی، اصول کافی، ج 2، ص 468.
[2] رسول خدا (ص) فرمود: «ترک دعا، گناه است»، تنبیه الخواطر، ج 2، ص 154.
[3] اصول کافی، ج 2، ص 468.
[4] کنزالعمال، ح 3648.
[5] جامعه سازی قرآنی، ص 193.
موفق باشید
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
#اسامی_و_القاب_مبارک_حجة_بن_الحسن_المهدی_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
⚜الحَلیم⚜
✨ إِنَّكَ لَأَنْتَ الْحَليمُ الرَّشيدُ
💫 به راستی که تو بردبار و راه یافته ای ...
🔹 سوره مبارکه هود، آیه ۸۷
✨ إِنَّ إِبْراهيمَ لَأَوَّاهٌ حَليمٌ
💫 به يقين، ابراهيم دلسوز و بردبار بود.
🔹 سوره مبارکه توبه آیه ۱۱۴
☀️ "الحلیم" از اسماء الله الحسنی به معنای بسیار بردبار و باگذشت، در وجود مقدس حضرت حجة بن الحسن المهدی بقیة الله الأعظم (أرواحنا فداه) به معنای اتم و اکمل آن به ظهور رسیده است.
⚜ چنانچه در فرازی از اعمال نیمه شعبان، حضرتشان به این صفت مبارک خوانده شده اند:
✨ اَللّهُمّ بِحَقِ ّ لَیلَتِنا وَمَولُودِها... سَیفُ اللَّهِ الَّذِی لاینْبُو وَنُورُهُ الَّذِی لایخْبُو وَذُو الْحِلْمِ الَّذِی لایصْبُو...
💫 خدایا به حقّ این شب و مولود آن ... آن شمشیر خدایی که کند نمی شود، آن نور الهی که خاموش نمی گردد و آن بردباری که شکیبایی اش را از دست نمی دهد...
📗 المصباح للكفعمي، ص ۵۴۶
✨يَا حَلِيمُ يَا وَدُودُ ...
💫 ای بردبار و حلیم ...
📗 دعای علوی مصری نقل شده از حضرت بقیه الله الاعظم، مهج الدعوات
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماه رمضان در دوران قاجار
✍️خیلی از مردم معتقدند در روزگار گذشته دین داری و توجه به مسائل دینی بیشتر بوده است. خیلی از شواهد تاریخی بر رعایت احکام شریعت در تاریخ دلالت دارند.
مثل اینکه مردم مراقب ماه رمضان بودند! و یا زمانی که کارگران نصف روز کار میکردند و اجرت تمام روز را دریافت میکردند..
اما نباید فراموش کنیم که در روزگار ما شاید برخی از این ظواهر از دست رفته باشد؛ اما شعور دینی و دین داریِ عقلانی افزایش چشمگیری داشته است...
🌺 خواندن تاریخ و فهمیدن اطلاعات تاریخی باید به ما کمک کند در کنار حراست و صیانت از ویژگی های مثبت گذشتگان؛ حقایق مثبت امروز را نیز ببینیم...
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑به روز باشیم
🔆 اعترافات شنیدنی دیپلمات سابق انگلیسی از جنایات این کشور
✈️ با بمباران ناتو ما ۱۵ هزار نفر را در لیبی کشتیم،
📡 چیزی که هرگز در BBC به شما نگفتند!
پرسش:
عالم ذر يعني چي ؟ اصلا عالمي ديگر است ؟
پاسخ:
خداى سبحان در قرآن کريم مىفرمايد: «...وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَهِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلِينَ...» (اعراف آيه 172.)
«به خاطر بياور زمانى را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم «ذريّه» آنها را برگرفت، آنان را گواه بر خودشان گرفت و از آنها پرسيد: آيا من پروردگار شما نيستم؟ گفتند: آرى، ما گواهى داديم. اين براى آن است که در روز قيامت نگوييد: ما از اين مسئله (توحيد و معرفهاللَّه) غافل بوديم».
در توضيح و تبيين اين آيه روايات متعددى از پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) وارد شده است. از جمله امام باقر(ع) ضمن روايتى به زراره فرمود: «خداوند از پشت آدم، ذريهاش را تا قيامت برکشيد و آنان به صورت انبوه خارج شدند. آن گاه خداوند خود را به آنان شناساند و برايشان نماياند و اگر چنين نمىکرد، هيچ کس پروردگار خويش را نمىشناخت...» ( اصول کافى،ج3، ص 20)
اکنون سؤال مىشود که اين ظهور و بروز چگونه انجام گرفته و منظور از عالم ذر، ميثاق و يا عالم الست چيست؟
در اين رابطه ديدگاههاى مختلفى بين انديشمندان و متفکران دينى رخ نموده که اهم آنها عبارت است از:
1- پيمان در جهانى مرکب از جسم و روح؛
ارواح انسانها قبل از تعلّق به بدن، به ذرات ريزى تعلق گرفته است. آن ذرات با تعلق ارواح، زنده و آگاه شدند. پس از آن، خداوند بر ربوبيت خود پيمان گرفت و انسانها پس از...
پاسخ مثبت به نداى الهى به پشت آدم بازگشتند.
2- نظريه تمثيلى و فطريات؛
برخى برآنند که اين آيه از طريق تمثيل مىفهماند که خداوند، با دادن نعمتهاى بىشمار و اعطاى عقل به انسان، کاملاً به جا مىداند که در مقابلش خاکسارى و از او پيروى کند. انسان هم در ضمير خود، به اين خطاب مجازى خداوند، لبيک گفته و با وجدان خويش آن را پذيرفته است.
3- پيمان به زبان عقل و وحى؛
مراد از آيه، بيان واقعيت خارجى است و خداوند متعال به زبان عقل و وحى و با زبان انبيا، از انسان پيمان گرفته است؛ يعنى، در برابر درک عقلى و رسالت و وحى، از مردم پيمان گرفته است که معارف دين را بپذيرند.
4- پيمان در عالم ملکوت؛ .
5- پيمان فطرى؛
برخى مفاد آيه را حکايتى از فطرت آدمى دانستهاند؛ يعنى، او انسان در سرشت خويش، خداشناس و خداگراست. اين انگاره با نظريه تمثيل قرابت بسيارى دارد؛ چنان که گويى آيه شريفه بيانى تمثيلى از فطرت است.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
سلام امام مهربونم✋🌸
دلـم به مستحـبی خـوش است که جـوابش واجب است:
یازده پله زمین رفت به سمت ملکوت...
یک قدم مانده، زمین شوق شکفتن دارد
🌻اللّهم عجّل لولیکـ الفـرج🌻
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🌼پيامبر خدا(ص):
♥️هيچ زنى نيست كه جرعه اى آب به شوهرش بنوشاند، مگر آن كه اين عمل او برايش بهتر از يك سال است كه روزهايش را روزه بگيرد و شب هايش را به عبادت بگذرانَد.
(ارشاد القلوب،ص۱۷۵)
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
*فرزند_دار_شدن*🤱
کسانی که بچه دار نمی شدند خدمت حضرت آیت الله بهجت(رحمه الله) می رسیدند تا توصیه ایی یا دعایی بکنند
*و ایشان به حدیثی که در پایین نوشتیم توصیه می کردند و بچه دار می شدند.*
هشام دربانی از یاران ثروتمند امام باقر علیه السلام روزی به امام باقر علیه السلام فرمود:
*می خواهی دعایی به تو یاد بدهم که صاحب فرزند شوی.* دربان گفت:
*بله*
پس حضرت فرمودند:
*در هر صبح و عصر*
1-🌸 هفتاد مرتبه «سبحان الله» بگو.
2- 🌸ده مرتبه «استغفر الله» بگو.
3- 🌸دوباره 9 مرتبه «سبحان الله» و یک مرتبه استغر الله.
4-🌸 و این آیات را بخوان: «اسْتَغْفِرُواْ رَبَّکُمْ إِنَّهُ کاَنَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکمُ مِّدْرَارًا وَ یُمْدِدْکمُ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِینَ وَ یجَعَل لَّکمُ جَنَّاتٍ وَ یجَعَل لَّکمُ أَنهْارًا
دربان این اذکار را خواند و صاحب فرزندان زیادی شد و کسی که این روایت را نقل کرده است می گوید من و همسرم به این روایت عمل کردیم و صاحب فرزند شدیم، و به دیگران که فرزند نداشتند یاد دادیم و آنها هم صاحب فرزند شدند.
(بر گرفته از مستدرک الوسایل باب نکاح)
*توصیه شده است که تا زمانی که به نتیجه برسید هر روز به این روایت عمل کنید ان شاء الله به نتیجه می رسید.*
یکی دیگر از توصیه ها این است که زن و شوهر هر دو روزی 100مرتبه استغفر الله بگویند.
🌷(این صد بار استغفار شبانه عجیب درهای روزی را باز می کند)🌷
🌸🍃🌼🍃🌺🍃🏵️🍃🌸🍃🌼🍃🌺
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0