7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببينيد | حقايقی درباره #حضرت_خديجه(س) در بيانات #رهبر_معظم_انقلاب مدظله العالی
▫️ايشان مظلومه است، غريب است..
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
پرسش:
اينکه ميگويند از داغ حسين حرارتي در دلهاست، اين حرارت تا کي ادامه دارد؟
بعد از ظهور خوب ميشود يا تا قيامت طول ميکشد؟
پاسخ:
قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»
پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمیشود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
این حرارت را همه به معنی محبت گرفتند، یعنی در دل مؤمنان برای امام حسین محبتی است که هیچوقت این محبت از بین نمیرود ولی باکمی دقت در این روایت درمییابیم که روایت بالاتر از محبت را میخواهد بیان کند؛ یعنی یک رابطه عاشقانه که با هیچچیز در عالم عوض نمیشود.
کلید این سخن در همان حرارت بودن است. الحرارة: حُرقة فی القلب من التوجّع.
حرارت سوزشی در قلب است از درد. مؤمن چون قلبش پر است از محبت حسین وقتی نامش برده میشود یاد مصائب حسین علیهالسلام میافتد و دل آتش میگیرد؛ و با این حرارت قطرات اشکش جاری میشود.
و به این خاطر است که امام صادق علیهالسلام میفرماید: بِأَبِی قَتِیلُ کلِّ عَبْرَةٍ قِیلَ وَ مَا قَتِیلُ کلِّ عَبْرَةٍ یا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ ؟قَالَ لَا یذْکرُهُ مُؤْمِنٌ إِلَّا بَکی. پدرم فدای کشتهٔ اشکها باد. گفته شد: ای پسر رسول خدا، کشتهٔ اشکها کیست؟ فرمود: کسی که مؤمنی او را یاد نمیکند مگر اینکه میگرید.
این گریه برآمده از آن سوزوگداز درون است که هیچ فعالیتی نمیتواند انجام دهد.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad
تنها انعکاس از ظلمتی است که فضایی درون را فراگرفته است. و با گریه درون خویش را تخلیه میکند و در انتظار موقعیتی است که بتواند، این ظلمت و سیاهی را از بین ببرد.
پس میتوان چنین گفت: که برای قتل حسین علیهالسلام و ظلمی که برای وی صورت گرفته است درون مؤمن آتشگرفته و در سوز اینکه یار مهربان وی را با تمام نامردی شهید کردند، گریه میکند. و انتظار ظهور یاری را دارد که این انتقام را بگیرد.
چشمان مؤمن ازیکطرف با اشک پر میشود و از طرفی امید و انتظار آمدن منتقم خون خدا را دارد.
و به همین سخن است روایت امام صادق علیهالسلام که میفرماید: نَظَرَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام إِلَی الْحُسَینِ علیهالسلام فَقَالَ یا عَبْرَةَ کلِّ مُؤْمِنٍ فَقَالَ أَنَا یا أَبَتَاهْ قَالَ نَعَمْ یا بُنَی.
امیرالمؤمنین علیه السّلام به حضرت حسین علیهالسّلام نظر نموده پس فرمودند: ای اشک هر مؤمنی.
حضرت حسین علیهالسّلام عرض نمود: ای پدر من اشک هر مؤمنی هستم؟
امیرالمؤمنین علیهالسّلام فرمود:بلی پسرم.
اینن حرارت در سایه معرفت امام حسین علیهالسلام است از این جاست که حدیث می فرماید حرارات قلب مومن ایمان در سایه شناخت ولی خداست.
اما این حرارت و حزن و اندوه تا چه زمانی خواهد بود؟
در وقایع شروع ظهور امام زمان؛ در روایات می بینیم که امام زمان در ابتدای قیام، روضه امام حسین می خوانند و خودشان را به امام حسین معرفی می کنند که ان جدی الحسین قتلوه عطشانا
و از طرفی داریم که امام زمان قاتلین ائمه (ع) را زنده کرده و قصاص می فرمایند.
یا لثارات الحسین (علیهالسلام) شعار یاران حضرت مهدی (علیهالسلام) است که به خون خواهی امام حسین علیهالسلام، هنگام قیام آن حضرت سر خواهند داد. به این معنا که کجایند خون خواهان حسین.
امام صادق (علیهالسلام) در این باره فرمود: ... و هم من خشیة الله مشفقون یدعون بالشهادة و یتمنون ان یقتلوا فی سبیل الله شعارهم یا لثارات الحسین علیهالسّلام اذا ساروا یسیر الرعب امامهم مسیرة شهر:
یاران مهدی ... فقط از خدا میترسند و فریاد لا اله الا الله» آنان بلند است.
و همواره در آرزوی شهادت و کشته شدن در راه خدایند. شعار آنان یا لثارات الحسین است. به هرسو که روی آورند، ترس از آنان، (به اندازه یک ماه مسیر) پیشاپیش در دل مردم افتد.
پس این حرارت در قلوب مومنین در زمان ظهور به اوج خود می رسد و باعث قصاص قاتلین امام حسین می شود.
در وقایع قیامت هم می بینیم که حضرت زهرا با پیراهن خونین امام حسین وارد محشر می شود و این نشان دهنده این است که مصیبت امام حسین و حرارت قلب مومنین در باره امام حسین(ع) تا محشر هم ادامه دارد . مخصوصا این که طبق روایات یک درب بهشت به باب الحسین(ع) مشهور است که دوستداران امام حسین از آ« درب وارد بهشت می شوند.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
💠⚜💠
سلام خورشید عالَمافروز!
سلام طلوع زیباترین حیاتِ بشر!
صبحت بخیر!
و
صبح ما
تا قیامت
با نام روشن تو
بخیر باد!
#صبحی_که_با_سلام_تو_آغاز_میشود
#السلام_علیک_یا_بقیة_الله
#صبح_بخیر
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
📖 زیارت نامه حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔹السَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ،
🔹️ اَلسَّلامُ عَلَیْک یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ،
🔹️ اَلسَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ،
🔹️ اَلسَّلامُ عَلَیْک یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ،
🔹️ اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاْعْداءَ،
🔹️ اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَک بِما أَوْلاک اللهُ مِنْ فَضْل،
🔹️ وَالسَّلامُ عَلَیْک وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
فرمایشات امام خامنه ای دامت برکاته در غربت ومظلومیت حضرت خدبجه سلام الله علیها (۹۵/۲/۲٠)
جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) حقیقتاً مظلوم است؛ بهخاطر اینکه شَرف همسرى پیغمبر در مورد ایشان داراى یک ارزش مضاعف است؛ دیگران مشرّف به شَرف همسرى پیغمبر شدند لکن این رنجهایى را که پیغمبر در عمدهى دوران رسالت به آنها مبتلا بودند ندیدند. ده سال در مدینه بود، خب عزّت بود، احترام بود، و زندگىِ راحت بود نسبت به آن دوره؛ جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) دوران رنج پیغمبر را، دوران سختىهاى پیغمبر را تحمّل کردند و دیدند.
اوّلاً خودِ این نفْس ایمان آوردن به پیغمبر -که اوّلین کسى که ایمان آورد امیرالمؤمنین و حضرت خدیجه بودند- یک امتیاز بزرگ است، یک ارزش بسیار بالایى است؛ عبور کردن و صرفنظر کردن از عقایدى که انسان سالهاى متمادى با آنها زندگى کرده آسان نیست، براى ما پیش نیامده یک چنین چیزى تا بفهمیم چقدر مشکل و مهم است. ایشان با آن فطرت پاک، صدق قضیّه را، حقّانیّت قضیّه را بلافاصله فهمید؛ تا پیغمبر را دید، با آن حال -با آن حالت معروف و مذکور در کتابها- که از حِرا برگشته بود فهمید که یک حادثهى مهم اتّفاق افتاده و قلب مبارکش مجذوب شد و ایمان آورد. بعد پاى این ایمان ایستاد؛ حالا شما ثروت را میفرمایید، این یک کلمهى به زبان آسان است؛ کارى است که خب، کسانى که پول دارند میتوانند بالاخره یک پولى هم مصرف کنند، خرج کنند امّا اینکه انسان از همهى زندگى راحت خارج بشود -یعنى همهى پولش را مصرف کند، همهى ثروتش را صرف کند- یک کار یکذرّه و دوذرّه نیست؛ دربارهى امام حسن مجتبى (سلاماللهعلیه) مثلاً میگویند که ایشان چندبار از مال خودشان خارج شدند یا چند بار از نصف مالشان خارج شدند؛ این جزو بزرگترین امتیازات است. این بزرگوار این امتیاز را دارد که از همهى اموال خودش خارج شد و همه را صرف کرد در راه ترویج اسلام و تقویت پیغمبر. بعد هم دچار آن سختىها و آن مشکلات طاقتفرسا [شد] که یکىاش همین مسئلهى شِعب ابىطالب بود و آن سه سالى که آنجا بودند و آن سختىهایىکه این بزرگوار متحمّل شد و این ایمان را محکم نگه داشت.
خب قرآن دربارهى کسانى که قبل از فتح و بعد از فتح انفاق میکنند [میگوید] «یستَوى مِنکُم مَن اَنفَقَ مِن قَبلِ الفَتحِ وَ قاتَل»؛ این «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدینه است؛ یعنى قبل از آنکه مدینهاى در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختیار آن بزرگوار باشد؛ در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را. خب اینها واقعاً فضایل مهمّى است؛ اینها مغفولٌعنه مانده؛ حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است. جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) غریب است. حالا شما میگویید مادر یازده امام، [امّا] در واقع مادر دوازده امام؛ چون ایشان مادر امیرالمؤمنین هم هست. ایشان امیرالمؤمنین را در آغوش خودش، در دامان خودش، در زندگى خودش پرورش داده تا چند سالگى.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸رنگ مناسب لباس و حجاب در مکانهای مختلف
✅ یازده خاصیت رنگ مشکی
🔺چراچادر باید مشکی باشد؟؟
#تصویری
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺تهذیب نفس به سبک شهید هادی🔺
🔰جعفر جنگروی تعریف میکرد که یکبار پس از هیئت نشسته بودیم و داشتیم با بچهها حرف میزدیم. ابراهیم توی اتاق دیگه تنها نشسته بود و توی حال خودش بود.
وقتی بچهها رفتن. اومدم پیش ابراهیم، هنوز متوجه حضور من نشده بود. با تعجب دیدم هرچند لحظه یکبار سوزنی را به صورتش و به پشت پلک چشمش میزنه. یکدفعه گفتم: “چیکار میکنی داش ابرام؟!”
🔰انگار تازه متوجه حضور من شده باشه از جا پرید و از حال خودش خارج شد. بعد مکثی کرد و گفت: “هیچی، هیچی، چیزی نیست”.
🔰گفتم:”به جون ابرام ولت نمیکنم. باید بگی برا چی سوزن زدی تو صورتت”
مکثی کرد و خیلی آرام مثل آدمهایی که بغض کردهاند گفت:
♨️“سزای چشمی که به نامحرم بیفته همینه.”
🔰اون زمان نمیفهمیدم که ابراهیم چکار میکنه و این حرفش چه معنی داره!
ولی بعدها وقتی تاریخ زندگی بزرگان رو میخوندم. دیدم که اونها برای جلوگیری از آلوده شدن به گناه (حتی یک نگاه به نامحرم که برای خیلی از ماها عادی شده)چنین تنبیههائی برای خودشون داشتن.
🍃🌼به بهانه اول اردیبهشت ،
سالروز تولد شهید هادی🌼🍃
#قهرمان_من
#الگوی_من
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔳⚜️🔳⚜️🔳⚜️🔳
⚜️
🔳
#حضرت_أم_المؤمنین_خدیجه_کبری_علیها_السلام
🔰گذری کوتاه بر احوال پدران حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) و سابقه ایشان
✅مادر حنيف
🔹«فاطمه بنت زائدة بن أصم» نسبش به «لُویّ بن غالب» منتهی میشود. «لُویّ بن غالب» جدّ هشتم پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) میباشد و در نتيجه از جانب مادر با جدّ هشتم پيامبر هم نسب ميگردند که در نهايت سلسلة نسب هر دو به حضرت اسماعيل و ابراهيم خليل منتهي ميگردد.
🔹او كه «فاطمه» نام داشت و در يكى از اصيل ترين خاندان عرب ديده به جهان گشود.
از ويژگى هاى او اين بود كه اسير ارزشهاى منفى و ذلّت بار خرافى نشد بلكه دل و دامان و انديشه و رفتار را پاك مى داشت و وجود خود را به ارزشهاى راستين آراسته نمود و به دين و آيين پدران توحيدگرا و عدالتخواه، حضرت ابراهيم و اسماعيل ايمان داشت.¹
✅برادرزاده:
▪️خديجه کبری (سلام الله علیها) برادرزادهاى به نام «حكيم» داشت كه از سويى سرآمد ثروتمندان و نامداران عرب بود و ثروت خويش را در راه بخشش به محرومان و دستگيرى از افتادگان به كار مى برد و از سوى ديگر مرد خردورز و صاحبنظر و خود ساخته بود تا آنجا كه در سن پانزده سالگى به عضويّت «دارالندوة» يا مجلس مشورتى قريش در آمد. اين شخص در روش و منش و مديريت خديجه کبری (سلام الله علیها) تأثير به سزايى داشته است.
✅پسرعموى توحيدگرا
🔹«پسرعموی توحيدگرا و حنيف «ورقة بن نوفل» پسرعموی خديجه(سلام الله علیها) از حاميان سر سخت آئين ابراهيم است.² «ورقه» از «حنفاء»عصر جاهليت بود. حنفاء که غالب خاندان پيامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و خديجه (سلام الله علیها) از ايشان بودهاند به کسانی اطلاق میشد که پيرو آيين ابراهيم (ع) بودهاند و آلوده به شرک و بتپرستی نشدند.³
➖«ورقه» از کاهنان بنام عرب، و به کتاب اديان پيشين آشنا بود و از نظر مقبوليت دينی در سطحی بود که همگان وی را به ديـدۀ تکريم مینگريستند و بـاورهای دينی و اعـتقادات ايمانی خويش را با او در ميان میگذاشتند.⁴
او جوانی خود را در راه دستيابی به حقيقت سپری کرد و همان کسی است که پس از گزارش غلام خديجه(سلام الله علیها) دربـارۀ ديـدار آن راهـب بـا محمـّد امين و شنيدن سخنان وی در سفــر تجاری آن حضرت، نويـد ظهـور ايشان را بـه عنوان پيامبـر آخرالزمان بـه خديجه(سلام الله علیها) داده بـود و گفته بـود:«فهو نبی هذه الاُمة»⁵ و نيز گفتـه بـود «همانا او (پيامبر) بـا ديـن بزرگي خواهد آمد كـه موسي نيز بدان آمد» ⁶.
🔹او از علمای يهود و نصاری و واقفين به اخبار، نـزديک بودن ظهور خاتمالنّبيّين را شنيده بود. وی همان کسی است که وقتی پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به رسالت رسيد، خديجه (سلام الله علیها) بـا مراجعـه بـه وی و بـيان وقايع اتفاق افتاده، بـه رسالت محمّـد (ص) يقيـن بيشتـر پيـدا کـرد و آرام گرفت.⁷
دربارۀ شخصيّت «ورقه» آوردهاند که او از شرابخواری، قمار و ربا گريزان بوده و عبادات خود را بر اساس آئين ابراهيمي انجام میداده است. مخالف زنده به گور کردن دختران بوده و حتی گاه با پرداخت مبلغی به پدران ايشان دختران را از مرگ نجات داده و سرپرستی آنها را به عهده میگرفته است.
زمانی که بارقههای وحی بر رسولالله (صلی الله علیه و آله و سلم) ساطع شد، هر گاه خديجه (سلام الله علیها) به ايشان مراجعه مینمود ضمن تأييد آن بيان مینمود که اگر در زنده بودن من مبعوث شود او را گرامی خواهم داشت و ياری خواهم كرد و به او ايمان خواهم آورد.⁸
به شهادت حضرت خديجه (سلام الله علیها) ورقة بن نوفل پيامبر اسلام را تصديق كرد امّا قبل از اينكه آشكار كند وفات يافت.⁹
❇️تمام اجداد ایشان تا حضرت ابراهیم دارای منصب و احترام خاصّی نزد مردم بودند و هرکدام کارهای به سزایی انجام دادند امّا به دلیل کمبود وقت و جلوگیری از دور شدن موضوع از بیان آنها خودداری میکنیم.
➖➖➖➖➖➖
¹. فروغ آسمان حجاز،ص ۹۲و۹۴
².قاموس الرجال، ج ۱۰ص۴۳۵
³. ۱۰ پـرتـوي قـرآن، ج۵، ص۴۱۰
⁴.انوار درخشان، ج ۱۱ص۱۶۸/ انساب الاشراف، ج۱، ص۱۰۶
⁵.مناقب آل ابیطالب، ج ۱ ص ۴۲/البداية و النهاية، ج۲ص۲۹۶ «يا خديجة إن محمدا لنبي هذه الأمة، قد عرفت أنه كائن لهذه الأمة نبي ينتظر هذا زمانه»؛
⁶. المعـارف، ص۵۹ /قاموس الرجال، ج ۱۰ ص۴۳۵/ البدء و التاريخ، ج۴ص ۱۴۲ «لئن كنت صدقتني لقد جاءه الناموس الأكبر الّذي كان يأتى موسی بن عمران»
فقـال: إنـه ليأتيه الناموس الأكبـر الّذي كـان يأتى موسى»؛
⁷. االـطبقات الکبری، ج۱، ص۱۳۵ «.... ثم أتت ورقة بن نوفل فذكرت له ذلك. فقال: إن يك صادقا فهذا ناموس مثل ناموس موسی...»
⁸. الـطبقات الکبری، ج۱ ص۱۳۵/دلائل النبوة و معرفة احوال صاحب الشريعة، ج ۲ص۱۳۷
⁹. قاموس الرجال، ج۱۰، ص۴۳۵ «فقالت له خديجه: إنه كان صدقك و أنه مات قبل أن تظهر»
🔳
⚜️https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔳⚜️🔳⚜️🔳⚜️🔳