آزادی امام خمینی از حصر
15 فروردین 1343
امام خمینی در روز عاشورای 1383 ه . ق مطابق سیزدهم خرداد 1342 سخنرانی تاریخی در مدرسه فیضیه علیه رژیم شاه و عمال و اربابان آن انجام دادند که در حقیقت نقطه عطفی برای انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود . در این سخنرانی امام اعلام داشتند که هدف نهضت مبارزه با شاه و اسرائیل و حفظ اسلام از خطر این دو می باشد .
به دنبال این سخنرانی عوامل رژیم حضرت امام را دستگیر کردند که خشم ملت از این اقدام منجر به قیام پانزده خرداد شد که با قتل عام تظاهرکنندگان و به راه انداختن حمام خون لکه ننگی در تاریخ برای رژیم پهلوی ثبت شد و این تاریخ نقطه آغازی برای انقلاب اسلامی ایران گردید.
این اقدام فاجعه آمیز باعث شد که علیرغم سانسور شدید ، افکار عمومی داخلی و حتی جهان اسلام ساکت ننشیند و به دفاع از حریم روحانیت اسلام و مرجعیت شیعی بپردازد . در 11 مرداد 1342 رسانه های گروهی خبر از آزادی امام دادند اما این آزادی نمایشی در مدت کوتاهی تبدیل به حصر گردید و رژیم نخست امام را از زندان پادگان عشرت آباد به داوودیه و از آنجا به قیطریه انتقال داد و ایشان در یک منزل شخصی ، تحت نظر و مراقبت شدید ماموران قرار گرفتند.
اما موج خشم و اعتراض مردم و روحانیون ادامه یافت تا اینکه رژیم مجبور شد با یک سلسله تمهیدات به منظور جلوگیری از ابراز احساسات مردم و حوزه ، ایشان را در تاریخ 15 فروردین 1343 آزاد کند. رژیم شاه سعی کرد با توطئه ای خطرناک همزمان با آزادی رهبر نهضت اسلامی اینگونه وانمود کند که ایشان با رژیم تفاهم کرده و با برنامه های انقلاب شاه و ملت همراه شده اند ، اما امام بلافاصله پس از آزادی در روز 21 فروردین 1343 با نطقی کوبنده علیه رژیم این توطئه را خنثی کرده و بار دیگر خطوط نهضت اسلامی را ترسیم کرده و سازش ناپذیری خود را به اثبات رساندند.
باد صبا
@bevaghtenghelab
⁉️ برای مبارزه با فساد، ایران گرگ قبرستان میخواهد
✍ دکتر مجتبی لشکربلوکی
• رضاشاه سفری یک ماهه داشت به ترکیه. یکی از همراهان خاطره جالبی دارد:
• روزی در میان گفتگوها، یک مرتبه
آتاتورک یکی از روزنامه های محلی را در دست می گیرد که راجع به اختلاس یکی از کارمندانِ یکی از وزارتخانه ها نوشته بود. آتاتورک آن روزنامه را به «عصمت اینونو» نخست وزیر ترکیه نشان داده و دستور رسیدگی می دهد.
• رضاشاه با تعجب می پرسد چرا به روزنامه نگاران اجازه می دهد چنین مطالبی را نوشته و مامورین دولت را زیر سوال ببرند؟ من در ایران به هیچیک از جراید اجازه نمی دهم که کوچکترین انتقادی از رفتار مامورین دولت بکنند!
آتاتورک در جواب داستان جالبی نقل می کند:
☘ روزی یک خانمی ثروتمند و زیبا به یکی از رمالها مراجعه می کند و می گوید که شوهرم مرا خیلی دوست دارد اما من او را دوست ندارم و می خواهم طلاقم بدهد!
• رمال که نمی خواسته چنین مشتری پولداری را زود از دست بدهد روی کاغذ، چیزی نوشته و به خانم می دهد تا در یکی از شبهای تاریک، کاغذ را در قبرستانی دفن کند
• اما در زمان دفن کردن، نباید اصلا به «گرگ» فکر کند چرا که در این صورت، نوشته تاثیری نخواهد داشت.
• خانم، کاغذ را مدام به قبرستان می برده اما بلافاصله به یاد گرگ می افتاده و نمی توانسته کاغذ را دفن کند و ناچار برمی گشته.
آتاتورک در ادامه می گوید
☘ روزنامه نگاران به منزله آن گرگ اند که به محض اینکه مقامی بخواهد اختلاس کند و رشوه ای بگیرد بلافاصله آن گرگ یعنی (افشاگری روزنامه ها) در خیالش مجسم خواهد شد و دست از پا خطا نخواهد کرد!
بدون وجود روزنامه های آزاد، حتی اگر بر هر مقام دولتی یک مامور مخفی هم گذاشته شود باز هم قادر به کنترل فساد نخواهد بود چرا که ممکن است آن مامور مخفی با آن مقام ساخت و پاخت کرده باهم بخورند!
(برگرفته از نوشته علی مرادی مراغه ای بر اساس کتاب روزها از پی سالها).
تحلیل و تجویز راهبردی
اگر خواهان
🌿 جامعه ای به دور از ويژه خواری، رانت خواری، امضاهای طلایی، آقازادگی و خویشاوندسالاری هستیم به این چهار نکته توجه کنیم:
نکته اول ، از گرگ ها حمایت کنیم!
🎋 انگلیسی ها میگویند:
«دولت انگلیس در هر کشور دو سفیر دارد، یکی سفیر حکومت و یکی خبرنگار گاردین و چه بسا در بسیاری موارد نظر خبرنگار گاردین بر نظر سفیر ترجیح داده میشود.»
• این جمله انگلیسیها به این خاطر است که آن ها عمیقا باور دارند مطبوعات کتاب مقدس دموکراسی است.
نکته دوم ، گرگ بی دندان نباشیم
🎋 اگر رسانه ها به میزان 100% آزاد باشند اما چرخش آزاد اطلاعات رخ ندهد آن گرگ بدون دندان خواهد بود و بی خاصیت.
• بر همه ماست که خواهان اجرای کامل قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات باشیم.
• برای آنکه به قدرت انتشار اطلاعات پی ببرید کافیست به این فکر کنید که
اگر لیست کسانی که در طول سال های اخیر ارزهای دولتی، پست های دولتی، وام های دولتی و امتیازات دولتی (که همه شان شیرین هستند) می گرفتند منتشر می شد کار ما به اینجا نمی کشید.
نکته سوم ، آزادنگار باشیم
🎋 همه ما نمی توانیم روزنامه نگار باشیم اما همه ما می توانیم یک آزادنگار باشیم.
• اطلاعات خود را به بهترین فرد/نهاد/سامانه ای که میدانیم منتقل کنیم.
آمارهای جهانی نشان میدهد ۴۳% از مفاسد مالی به وسیله گزارشهای مردمی و ۲۵% از سوی کارمندان گزارش میشود.
• دیر یا زود قانون حمایت از افشاگران (آزادنگاران) تصویب خواهد شد. همه ما می توانیم یک کنشگر توسعه، یک مبارز راه روشنایی باشیم.
نکته چهارم ، حریم ممنوعه نداریم!!
🎋 در جامعه ما هیچ کس و هیچ نهادی عاری از خطا و اشتباه نیست. حتی نهاد مذهب. بگذارید مثالی بزنم. در سال 2001،
تیم افشاگری با نام «Spotlight» در روزنامه بوستون گلوب آمریکا تشکیل شد با تمرکز بر سوء استفاده های جنسی کلیسا. آن تحقیقات به سونامی عظیم افشاگری علیه رسوایی جنسی در کلیسا های کاتولیک جهان انجامید. «اسپات لایت» نشان داد که نه تنها کلیسای کاتولیک، این فساد درون سیستم خود را پنهان کرده بلکه برخی مقامات بانفوذ نیز در این لاپوشانی نقش داشته اند.
• کلیسای کاتولیک در آمریکا در 10 سال اخیر مجبور به پرداخت بیش از 3 میلیارد دلار برای درمان و هزینه های قضایی شده است.
• همین تلاش ها باعث شد از سال 2004 تا 2013 میلادی مجموعا 900 کشیش به اتهام کودک آزاری خلع لباس و از کلیسا اخراج شدند.
انسان های عادی در هر لباس و مقامی، مانند ما در معرض خطا و اشتباه هستند. ما حریم ممنوعه نداریم!
توسعه با فساد به دست نمی آید.
فساد نیز خود به خود رفع نمی شود.
همه باید کمک کنیم
🎋 با آزادسازی حریم های ممنوعه، گردش آزاد اطلاعات و آزادنگاری، گرگها خواب را از چشم کفتارها بگیرند. توسعه پشت دیوارهای فساد است.
🙏لطفا مفید می پندارید منتشر کنید
@EQTESAD24
@bevaghtenghelab
حَدَّثَنِي مُوسَى بْنُ بَكْرٍ الْوَاسِطِيُّ قَالَ قَالَ لِي أَبُو الْحَسَنِ (علیه السلام) لَوْ مَيَّزْتُ شِيعَتِچي لَمْ أَجِدْهُمْ إِلَّا وَاصِفَةً وَ لَوِ امْتَحَنْتُهُمْ لَمَا وَجَدْتُهُمْ إِلَّا مُرْتَدِّينَ وَ لَوْ تَمَحَّصْتُهُمْ لَمَا خَلَصَ مِنَ الْأَلْفِ وَاحِدٌ وَ لَوْ غَرْبَلْتُهُمْ غَرْبَلَةً لَمْ يَبْقَ مِنْهُمْ إِلَّا مَا كَانَ لِي إِنَّهُمْ طَالَ مَا اتَّكَوْا عَلَى الْأَرَائِكِ فَقَالُوا نَحْنُ شِيعَةُ عَلِيٍّ إِنَّمَا شِيعَةُ عَلِيٍّ مَنْ صَدَّقَ قَوْلَهُ فِعْلُهُ.
🌼موسی بن بکر واسطی گوید؛ امام کاظم سلام الله علیه به من فرمود: 👇
اگر شیعیانم را زیر و رو کنم جز ادعا چیز دیگری ندارند و و اگر امتحانشان کنم آنها را جز مرتد نبینم و اگر ایشان را تصفیه نمایم از هزار نفر جز یک نفر خالص و بی غش نباشد و اگر غربالشان کنم با من جز خواص و نزدیکان نمانند.
👈🏻فروانند افرادی که بر پشتی ها تکیه می زنند و می گویند: ما شیعه علی (صلوات الله و سلامه علیه) هستیم.
شیعه علی (علیه السلام) کسی است که گفتارش گواه رفتارش باشد.
📕الكافي (ط - الإسلامية)، ج8، ص: 228
📙الوافي، ج5، ص: 851
📓مرآة العقول، ج26، ص: 162
@bevaghtenghelab
⭕️ قالیباف و شراکت با روحانی
🔹روحانی و زیردستانش ( ظریف و عراقچی و ...) با عجله تمام دنبال توافق مجدد با آمریکاییها و اروپاییها هستند و از فرصت باقیمانده برای اجرایی کردن بقیه دستورات و مطالبات اربابان غربی استفاده می کنند .
🔹در این میان رئیس مجلس و پدرخوانده های اصول گرایی مشغول زندگی و برنامه های خودشانند و انگار نه انگار که در این خصوص مسئولند و باید مانع دولت در وطن فروشی و خیانت بیشتر باشند.
❇️ جناب قالیباف ، جناب زاکانی و بقیه مخالفان استیضاح روحانی!
از آن روز که مانع کم کردن شر روحانی از سر مملکت شدید در همه خیانتهای او و دولتش شریکید و اگر از مذاکرات خیانت بار عراقچی با غربیها جلوگیری نکنید، شما را در این توافق جدید و عواقب خطرناک آن، «مقصر اصلی» می دانیم.
@pas_kouchehaie_enghelab
🔴 خدا رحمت کند آقای مشکینی را؛
یکبار قبل از انتخاباتی در خطبه هایش انتخابات را تشبیه می کرد به #کربلا و می فرمود:
🔻صحنه انتخابات #صحنه_کربلا است.
▪️کسی که در انتخابات شرکت نمی کند گویا دارد یزید را #یاری می کند.
▫️کسی که در انتخابات شرکت می کند ولی رای سفید می دهد انگار در کربلا است ولی تیر به سوی هدف خاصی نمی اندازد.
🔸کسی که به غیر صالح رأی می دهد گویا دارد علیه امام حسین شمشیر می زند.
🔹کسی که می گردد و اصلح را انتخاب می کند گویا دارد از امام حسین دفاع می کند.
🔺رأی مسئولیت آور است. با دقت و بصیرت رأی دهیم.
@bevaghtenghelab
قیام شیخ محمد خیابانی
17 فروردین 1299
قیام شیخ محمد خیابانی
روز ۱۷ فروردین ۱۲۹۹ قیام مسلحانه شیخ محمد خیابانی علیه دولت وثوق الدوله در تبریز آغاز شد . شیخ محمد خیابانی از جمله مبارزینی بود که در سالهای پایانی حکومت قاجار در نقاط مختلف کشور به مقابله با استعمار و استبداد پرداخت.
خیابانی در 1256 ش. در خامنه ـ از توابع تبریزـ متولد شد. او پس از چند سال کار و تحصیل مقدماتی در روسیه که محل اقامت پدرش بود به تبریز بازگشت و به تحصیل علوم دینی پرداخت. وی علاوه بر فقه و اصول، ادبیات ـ عرب را فرا گرفت و به کسوت روحانیت درآمد. مدتی امام جماعت مسجد جامع تبریز شد و سپس به دوره دوم مجلس شورای ملی که در آبان 1288 آغاز به کار کرد، راه یافت. هنگام اولتیماتوم روسیه تزاری برای بیرون راندن مستشاران خارجی و ادامه اقامت مستشاران روسی در ایران که با موافقت احمد شاه رو به رو شد و به تعطیلی مجلس دوم انجامید، شیخ محمد خیابانی به مبارزه علیه حضور استعماری بیگانگان ادامه داد. او طی نطق های پرشوری در مجلس، نمایندگان را از تسلیم شدن در برابر روسها برحذر داشت. پس از تعطیلی مجلس دوم به تبریز بازگشت و مبارزات سیاسی خود را سازمان تازه ای بخشید.
مهمترین بخش این مبارزات، قیام وی در برابر پیمان 1919 وثوق الدوله بود.
پس از پایان جنگ جهانی اول که با تخلیه مناطق شمالی ایران از نیروهای روس همراه بود، دولت انگلیس ـ رقیب دیرینه روس ـ به بهانه های مختلف، از جمله مبارزه با یکی از دولت های متحدین (عثمانی) یا مبارزه با نفوذ بلشویسم به ایران، به تقویت روز افزون نیروهای خود در ایران پرداخت و برای تسلط بیشتر و بسط و نفوذ سیاسی و اقتصادی خود دولت وثوق الدوله را برای انعقاد قراردادهای گوناگون تحت فشار قرار داد.
یکی از پیمانهای استعماری دربار لندن که موجب افزایش قابل ملاحظه سلطه سیاسی انگلیسی ها در ایران شد، پیمان موسوم به «قرارداد 1919» بود. به موجب این قرارداد که در مرداد 1298 با دولت وثوق الدوله منعقد شد، امتیاز راه آهن و راههای شوسه در سراسر کشور به انگلیس واگذار شد و ارتش و دستگاه مالیه ایران زیر نظر مستشاران سیاسی و اقتصادی بریتانیا قرار گرفت. کابینه وثوق الدوله به دنبال تحمیل این قرارداد ننگین با موج مخالفت های عمومی و اعتصابات صنفی و کارگری در کشور سقوط کرد. روحانیون مبارز از جمله شیخ محمد خیابانی و سید حسن مدرس در جریان مخالفت ها و اعتراضات عمومی مردم علیه پیمان 1919، به وثوق الدوله که عاقد این پیمان بود، به شدت اعتراض کردند.
این افشاگری ها به شناخت بیشتر مردم از ماهیت اهداف بیگانگان در ایران انجامید. شیخ محمد خیابانی در آستانه انتخابات دوره چهارم مجلس، مردم را از رأی دادن به سیاسیون وابسته به انگلیس یا روسیه برحذر داشت. او قرارداد 1919 را مضر به حال مملکت و ناقض حاکمیت ملی و استقلال ایران خواند و در تهران با وعظ، خطابه و نگارش مقاله به تشریح ابعاد خطرناک این پیمان پرداخت. او برای واداشتن وثوق الدوله به لغو معاهده، در بهار 1299ش. به مبارزه مسلحانه روی آورد و در روزهای میانی فروردین همان سال در برنامه ای از پیش طراحی شده، تمامی ادارات و مراکز دولتی تبریز را تصرف کرد. وی با گسترش این قیام به دیگر شهرهای آذربایجان، توانست، این خطه را از حاکمیت دولت وثوق الدوله خارج سازد.
در کشاکش قیام شیخ محمد خیابانی، دولت وثوق الدوله سقوط کرد و کابینه مشیرالدوله زمام امور را به دست گرفت. مشیرالدوله برای پایان دادن به قیام خیابانی، مخبرالسلطنه حاکم تبریز را مأمور فرو نشاندن این قیام کرد. مخبرالسلطنه پس از چند دوره مذاکره بی حاصل با شیخ محمد خیابانی، سرانجام به کمک قوای قزاق عملیات نظامی بزرگی را علیه نیروهای وفادار به خیابانی به راه انداخت. در جریان این نبرد نیروهای شیخ سرکوب شده و شیخ محمدخیابانی نیز در 22 شهریور 1299 به شهادت رسید.
دولت مشیرالدوله از بیم عکس العمل مردم قتل خیابانی را تا مدتها «خودکشی» اعلام کرد، اما این ترفند، بی حاصل بود به طوری که مشیرا الدوله و مخبرالسلطنه که هر دو در مجلس چهارم وکیل بودند، نزد بسیاری از نمایندگان به «قاتل» مشهور شده و روزنامه «طوفان» نیز در مقاله ای این دو را عامل قتل خیابانی و آشوبهای تبریز معرفی کرد.
باد صبا
@bevaghtenghelab
یادش بخیر! سال ۹۴ چند ماه پیش از توافق برجام، استاد حسن عباسی کل حیثیت علمی خود را گذاشت و گفت برجام حتی ۵ درصد هم در اقتصاد ما تاثیر ندارد
گذشت و آمریکا برجام را پاره کرد و دلار ۳۰ تومنی و مرغ ۴۰ تومنی دستاورد برجام و دولت تدبیر و امید شد
و در کمال وقاحت و در آستانه انتخابات ۱۴۰۰، دولتیها باز هم از بازگشت به برجام و نشستن بر سر میز مذاکره صحبت میکنند!
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 کانال *افسران جنگ نرم انقلاب اسلامی*
https://eitaa.com/joinchat/2070216742Cfb46d21fc0
🔻حذف دستاوردهای علمی ایران و تصویر دانشمندان ایرانی و اسلامی از کتاب فیزیک
🔹مصطفی نجاتیزاده دبیر فیزیک در استان خوزستان، مستنداتی از حذف چهرههای دانشمندان ایرانی و اسلامی و جایگزینی آنها با دانشمندان غربی و یا حذف ماهوارهها، موشکها و دستاوردهای علمی ایرانی در کتب فیزیک دوره متوسطه جمعآوری کرده که قابل تامل است.
🔹از این نمونهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1️⃣ حذف ابن سنان، ابن هیثم و ابن سهل از مبحث نورشناسی و جایگزینی آن با یک دانشمند اروپایی
2️⃣ حذف ابن شاطر از مبحث انتقال حرارت
3️⃣ حذف تصویر ماهواره ایرانی از روی جلد کتاب فیزیک، حذف تمرین ماهواره امید و موشک ایرانی از کتاب فیزیک متوسطه
4️⃣ حذف ستون مربوط به چهرههایی مثل ابن سینا، ابوریحان، خوارزمی از کتب نظام قدیم منتهی به سال ۹۴
🔸چرا به جای پررنگ کردن چهرهها، مفاخر ایرانی و دستاوردهای ایران برای تهییج و امیددهی علمی، تدوینکنندگان کتب درسی اقدام به حذف این نمونهها کردهاند؟/مکتوبات
✅ @howzehenghelabi