هدایت شده از صحیفه سجادیه
شرح دعای ۴۴ صحفیه سجادیه. قسمت ۱۳
بسم الله الرحمن الرحیم
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ جَنِّبْنَا الْاِلْحادَ فى تَوْحيدِكَ، وَ التَّقْصيرَ فى تَمْجيدِكَ، وَ الشَّكَّ فى دينِكَ، وَ الْعَمى عَنْ سَبيلِكَ، وَ الْاِغْفالَ لِحُرْمَتِكَ، وَ الْاِنْخِداعَ لِعَدُوِّكَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ...
دومین درخواست کلی امام سجاد علیه السلام در دعای ۴۴ صحیفه سجادیه، توحید و زیرمجموعه دقیق و زیبا از خواسته های مرتبطه که پس از اهلیت طاعت الهی مطرح میشه.
ابتدای این درخواست صلوات هست و بعد از اون توحید خاص درخواست میشه که با پنج خواسته مهم و کلیدی دیگه همراه و عجین شده.
این خواستها از این قرارند:
۱- کوتاهی نکردن در بزرگداشت خداوند متعال
۲- عدم شک در دین حقیقی
۳- دوری از کوری و ندیدن راه حق
۴- سر به هوا نبودن و بی توجهی نکردن به حدود الهی
۵- فریب نخوردن از دشمن خدا یعنی شیطان
نکته مهم و محوری این درخواستها، ارتباط این درخواستهای کوچک با یکدیگر است که تعریف خاصی از توحید و موحد بودن را ارائه میکند.
یعنی اگر کسی موفق به این پنج درخواست بشود، از پنج آفت مهم رهایی یافته و به توحید خالص دست یافته.
این توحید عبارت است از: عدم کژی و ناراستی و عدم مخالفت و لجاجت در مسیر یکتاپرستی. در این دعا از خدا میخواهیم با دور کردن آن پنج آفت، توحید خالص را نصیبمان بفرماید.
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ اِذا كانَ لَكَ فى كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ لَيالى شَهْرِنا هذا رِقابٌ يُعْتِقُها عَفْوُكَ، اَوْيَهَبُها صَفْحُكَ، فَاجْعَلْ رِقابَنا مِنْ تِلْكَالرِّقابِ، وَاجْعَلْنا لِشَهْرِنا مِنْ خَيْرِ اَهْلٍ وَ اَصْحابٍ...
در خواست بعدی، طلب بخشش و گذشت از خداوند متعال در ماه مبارک رمضان است. این درخواست با عبارتی زیبا بیان شده که لطافت و دقت و ظرافت خاص اعتقادی را نشان میدهد چرا که حضرت سجاد علیه السلام میفرماید:
حالا که در هر شب از شبهای این ماه مبارک-که متعلق به ماست، با عفوت بارهای گناه را از دوش گنهکاران بر میداری و آنها را از گذشت خود بهرمند میسازی، پس ما را هم جزو کسانی قرار بده که گردنهایشان از زیر بار گناه خلاص شده.
سپس حضرت در خواسته ای زیباتر و عمیق اینگونه ادامه میدهند که: ما را در این ماه از بهترینهای اهل این ماه قرار بده و ما را از بهترین همراهان ماه مبارک رمضان-یا صاحب این میهمانی- قرار بده.
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ امْحَقْ ذُنُوبَنا مَعَ امِّحاقِ هِلالِهِ، - وَ اسْلَخْ عَنّا تَبِعاتِنا مَعَ انْسِلاخِ اَيّامِهِ، حَتّى يَنْقَضِىَ عَنّا وَ قَدْ صَفَّيْتَنا فيهِ مِنَ الْخَطيئآتِ، وَ اَخْلَصْتَنا فيهِ مِنَ السَّيِّئاتِ. ..
در خواست بعدی که به طلب بخشش نیز مرتبط است، درخواست از بین بردن تبعات و آثار گناهان است که در فرازی در نهایت زیبایی و بلاغت از خدا خواسته میشود.
حضرت زین العابدین علیه السلام اینگونه بیان میکنند که:
خدایا با تمام شدن و از بین رفتن ماه مبارک رمضان، گناهان ما را هم از بین ببر و با تمام شدن روزهای ماه مبارک، تبعات گناهان ما را نیز به پایان برسان تا جایی که با تمام شدن ماه مبارک رمضان، از همه اشتباهات پاک شویم و از همه بدیها رهایی یابیم.
ان شاءالله که دعای اولیای الهی در حق یکایک ما نیز به اجابت برسد و همواره موفق به دعا باشیم.
@sahifeh_ir
هدایت شده از اخلاق، اوج نیاز
برگی زرین از #چهل_حدیث امام خمینی(۱۷۶)
فصل در بیان آنکه ترک غیبت در موارد جایز، اولی است
بدان که علما و فقها، رضوان الله علیهم، مواردی را از حرمت غیبت استثنا فرمودند که در کلمات بعضی بالغ برده موضوع می شود. و ما در صدد شمردن آنها نیستیم، زیرا که این اوراق موضوع برای بحث فقهی نیست. آنچه لازم است در این مورد ذکر کنیم این است که انسان باید در همه موارد از مکاید نفس ایمن نباشد و با کمال دقت و احتیاط تامّ مشی کند، و در صدد عذر تراشی نباشد که یکی از موارد استثنا را به دست آورده به عیبجویی و بذله گویی سر گرم شود.
مکاید نفس بسیار دقیق است. ممکن است انسان را از راه شرع.... گول زند و وارد در مهالک کند. مثلا غیبت متجاهر به فسق گرچه جایز است. بلکه دربعض موارد که موجب ردع(انکار و نفی) او شود واجب است و از مراتب نهی از منکر به شمار می آید، ولی انسان باید ملاحظه کند که داعی نفسانی او در این غیبت آیا همین داعی شرعی الهی است، یا داعی شیطانی و محرّک نفسانی در آن مدخلیت دارد.
اگر داعی الهی دارد، از عبادات به شمار می آید، بلکه غیبت با قصد اصلاح متجاهر و عاصی از اوضح مصادیق احسان و انعام به اوست، گرچه خودش نفهمد. ولی اگر مشوب به فساد و هواهای نفسانی است، در صدد تخلیص نیت برآید و از اعراض مردم بدون قصد صحیح اعراض کند.
بلکه عادت دادن نفس را به غیبت در مورد جایز نیز مضر به حال آن است، زیرا که نفس مایل به شرور و قبایح است، ممکن است به واسطه احتراز ننمودن از آن در موارد جایز، کم کم وارد شود به مرحله دیگر که آن موارد محرّمه است.
@nyaz_ir
هدایت شده از نهج البلاغه
#سبک_زندگی را از #نهج_البلاغه بیاموزیم (۲۸۵)
وقال علیه السلام:لاَ تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَحَدٍ سُوءاً، وَأَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مُحْتَمَلاً.
حکمت ۳۶۰ نهج البلاغه
امام علیه السلام فرمود : هر سخنى كه از دهان كسى خارج مى شود، تا احتمال خير و نيكى در آن مى يابى حمل بر فساد مكن.
بخش سوم:
همه اينها درواقع برگرفته از دستورات قرآن مجيد است، آنجا كه مى فرمايد:
«(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرآ مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ)؛
یعنی:
اى كسانى كه ايمان آوردهايد از بسيارى از گمان ها بپرهيزيد، چراكه پارهاى از آنها گناه است».
جالب اينكه قرآن مجيد بعد از اين دستور به عدم تجسس و بعد از آن دستور به عدم غيبت مى دهد و مى فرمايد:
(وَلاَ تَجَسَّسُوا وَلاَ يَغْتَبْ بَّعْضُكُمْ بَعْضآ)
اشاره به اينكه گمان بد سبب تجسس مىشود و جستجوگرى گاه به نقطه ضعف هايى مى رسد و به دنبال آن گناه غيبت شروع مى شود و درواقع اين سه گناه لازم وملزوم يكديگرند.
مسئله حسن ظن با تمام اهميتى كه در حفظ نظام جامعه و پيوند محبت ودوستى افراد نسبت به هم دارد خالى از استثنا نيست، همانگونه كه در حكمت ۱۱۴ آمده است كه امام علیه السلام مى فرمايد:
«إِذَا اسْتَوْلَى الصَّلاحُ عَلَى الزَّمَانِ وَأَهْلِهِ ثُمَّ أَسَاءَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ فَقَدْ ظَلَمَ وَإِذَا اسْتَوْلَى الْفَسَادُ عَلَى الزَّمَانِ وَأَهْلِهِ فَأَحْسَنَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ فَقَدْ غَرَّرَ؛
یعنی:
هنگامى كه صلاح و نيكى بر زمان واهلش ظاهر گردد اگر كسى در اين حال گمان بد به ديگرى برد كه از او گناهى ظاهر نشده، به او ستم كرده است وهنگامى كه فساد بر زمان و اهلش مستولى گردد هركس گمان خوب به ديگرى برد خود را فريب داده است!».
همچنين بعضى از افراد به حكم كارى كه دارند (مانند مأموران اطلاعات و ضد جاسوسى) ناچارند حسن ظن را رها سازند و هميشه احتمالهاى سوء را مورد توجه قرار دهند.
آنها اگر بخواهند همه چيز را حمل بر صحت كنند و سوءظن را مطلقاً كنار بگذارند ممكن است گرفتار اشتباهات زيادى در تشخيص مجرمان ومفسدان وخائنان شوند؛ ولى ناگفته پيداست آنها نيز نمى توانند سوءظن خود را به ديگران منتقل كنند و يا پيش از ثبوت خلافى، به مجرم بودن كسى حكم نمايند.
پایان شرح حکمت ۳۶۰ از آیت الله ناصر مکارم شیرازی
@nahj_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨ماجرای نامه جلیلی به دولت مبنی بر ارائه راهکار های فروش نفت در تحریم، چیست؟!
🔹جلیلی: میگفتند ۱۰۰ هزار بشکه، گفتیم تا دو میلیون هم میتوانید بفروشید
#دکتر_سعیدجلیلی #دکترجلیلی #دکتر_سعید_جلیلی #دکتر_جلیلی #دکترسعیدجلیلی
شرکت بزرگ خط لوله آمریکایی «کلونیال پایپلاین» هدف حمله سایبری قرار گرفته و تمام شبکه آن قطع شد.
این شبکه خط لوله، مواد سوختی پالایشگاههای مجاور خلیج مکزیک را به نواحی جنوبی و شرقی آمریکا منتقل میکرد.
این شرکت روزانه دو و نیم میلیون بشکه مواد سوختی از جمله بنزین، گازوئیل، سوخت جت و دیگر مشتقات نفتی را از طریق ۸۸۵۰ کیلومتر خط لوله، جابهجا میکرد.
هدایت شده از خانواده امن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهربان خدای من...
این دست های خالی به سوی تو بلند میشود
تو خود ای خزانه دار بخشش ها،
بهترین ها را برای همه ما محقق فرما؛
دعا میکنیم هیچ بنده ای از بندگانت،
عمر به بیماری نگذراند
و اسیر درد و رنج نگردد…
دعا میکنیم شفا دهی تمام دردمندان را...
سلامت بداری تمام کسانی را که جز تو پناه و یاوری ندارند.
و براستی که همهٔ ما کسی جز تو نداریم…
پر کن دامان کسانی را که دستشان به درگاه بی نیاز توست
و صبور گردان تمام منتظران و بی قراران را.
یاذَالجَلالِ والاِکرام🌷
🌷یکشنبه تون بخیر
@amn_org
اظهارات جدید نماینده آمریکا بعد از مذاکرات وین
طبق معمول مردم ایران به هیچ وجه نباید در جریان روند مذاکرات قرار گیرند ولی بعضی خبرها به وسیله مقامات آمریکایی بصورت قطره چکانی منتشر میشود ولی همچون گذشته و در ایام امضای برجام خبرهای این چنینی توسط مسئولین ایرانی تکذیب میشود ولی با توجه به تجربه برجام، در نهایت و در عمل درستی ادعاهای طرف آمریکایی به اثبات خواهد رسید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فریب «بازگشت به برجام» را نخوریم!؟
◀️ ما مردم ایران به خیالمان، تیم مذاکرهکنندهی هستهای را به وین فرستادهایم که پس از آن که توافقها به سرانجام رسید، آمریکا هم به برجام برگردد؛ غافل از اینکه بازگشتن آمریکا به برجام، مگر توافق میخواهد؟ خودش خارج شده، خودش هم برگردد دیگر! توافق برای چه؟
🔸 ولی داستان، ظاهراً چیز دیگری است. #مذاکرات_وین که از ما مردم پنهان است؛ ولی به لطف اظهارنظرهای مسئولین آمریکایی، ما هم به صورت قطرهچکانی، حرفهای جدیدی به گوشمان میخورد؛ حرفهایی که با خبر فتوحات حضرات کاملاً مغایر است. آیا قرار است دوباره تجربه ۶ سال پیش تکرار شود که حرفهای مقامات آمریکایی کف زمین پیاده شد؟
🔹 #وندی_شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا، در اندیشکده «آتلانتیک» صحبت کرده و توضیح داده که ماجرا فراتر از بازگشت به #برجام است؛ بلکه قرار است با استفاده از برجام، توافق جدیدی صورت بگیرد تا مسائل دیگر ایران، از جمله منطقهای، موشکی، تسلیحاتی و حتی حقوق بشر را هم پوشش دهد.
🔺 دقت کردید؟ بازگشت آمریکا به برجام نه! استفاده از برجام برای توافقی جدیدتر و با امتیازات بیشتر!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اقدام ظریف باعث شد روسیه و چین پشت ما را در وین خالی کنند
🔹ذوالنور: فایل صوتی ظریف امنیت ملی را هدف گرفته است، اینکه میگویند «قرار نبوده منتشر شود» درست نیست.
🔹اگر به قول دولتیها انتشار فایل صوتی کار صهیونیستهاست پس باید گفت آنها چگونه در بین شما نفوذ دارند؟
🔹در شورای عالی از ۵ رای فقط یک رای نظامی دارید؛ پس چرا میگویید دیپلماسی فدای میدان شد؟ / تسنیم
📍جزییات جدید از عملیات تروریست های امریکایی در #شهادت_سردار_سلیمانی
@secret_file
🔹در عملیات هدف قرار دادن سردار سلیمانی در فرودگاه بغداد سه گروه از نیروهای ویژه ارتش آمریکا، در محل حضور داشتند و برخی از آنان لباسهای مبدل از جمله لباس کارگران فرودگاه به تن داشتند و در ساختمانهای قدیمی یا خودروهای کنار جاده موضع گرفته بودند.
🔹جاگیری این سه تیم تکتیرانداز به گونهای بود که مثلثی را به فاصله پانصد تا نهصد متری از منطقه ترور تشکیل میدادند.
🔹بنا بر این گزارش، به دولت عراق گفته شده بود بخش جنوب شرقی فرودگاه بغداد به دلیل تمرینات آموزش نظامی بسته شده است.
🔹فرمانده نیروهای تروریست دلتا و همچنین نیروهای پشتیبان، آن شب در محل سفارت آمریکا در بغداد حضور داشتند و از طریق دوربین یکی از تکتیراندازان وقایع را به طور زنده مشاهده میکردند.
🔹 برخی نیروهای کردستان عراق نیز در ارائه اطلاعات محلی و همچنین شناسایی از نزدیک سردار سلیمانی به نیروهای آمریکایی کمک میکردند.
🔹علاوه بر تیمهای مستقر در زمین، سه پهپاد آمریکایی نیز که دو فروند از آنها به موشکهای هلفایر مسلح بود بر فراز محل در پرواز بودند./یاهونیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍این مستند درباره فساد #سازمان_بهداشت_جهانی از اینترنت حذف شد.
قابل توجه نمایندگان مجلس و رییس قوه قضاییه و سازمانهای نظامی وامنیتی و دلسوزان جامعه:
@secret_file
🔹فیلم مستند Trust WHO (اعتماد به سازمان بهداشت جهانی) نتیجه تحقیق 7 ساله یک تیم روزنامه نگار و مستندساز آلمانی در مورد ساختار داخلی و جریانهای تصمیم ساز در سازمان بهداشت جهانی است.
🔸این مستند در سال 2016 منتشر شده اما در یک سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا بسیار مورد توجه قرار گرفته بود.
🔹قسمتی از مستند با بررسی #پاندمی_جعلی آنفولانزای خوکی سال 2009 نقش #غولهای_بزرگ_دارویی در فساد و تصمیم سازی سازمان بهداشت جهانی برای تامین منافع شرکتهای دارویی را افشا می کند.
🔸گروه مستند سازی OvalMediaدر حال حاضر مشغول ساخت مستندی مشابه درباره کروناست.
🔹توصیه میکنم برای اینکه کاملاً متوجه مضمون این مستند بشین، بیش از #ده_مرتبه آن را مشاهده کنید و روی این گفتهها به دقت #فکر_کنید.
هدایت شده از تفسیر قرآن
درس دویست و بیست و هفتم
تفسیر آیه ۱۹۹ سوره #بقره از تفسیر نور
ثُمَّ أَفِیضُوا مِنْ حَیْثُ أَفاضَ النّاسُ وَ اسْتَغْفِرُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ (۱۹۹)
سپس از همانجا که مردم کوچ می کنند،کوچ کنید و از خداوند طلب آمرزش نمایید که خداوند آمرزنده ی مهربان است.
نکته ها:
* در این آیه ضمن دستور به حرکت دسته جمعی همراه مردم،به اهل مکّه تذکّر می دهد مبادا خیال کنید که چون اهل حرم یا از قبیله قریش و امثال آن هستید باید حرکات عبادی شما با دیگران فرقی داشته باشد،این خودبزرگ بینی ها را کنار گذاشته وهمچون عموم مردم باشید.
اساساً یکی از آثار وفلسفه های حج،کنار زدن امتیازات پوشالی است.در آنجا انسان از کفش، کلاه، لباس، همسر و مسکن خود می گذرد و قطره ای می شود که به دریا ملحق شده است.
در این آیه،دو بار و در آیه قبل یک مرتبه کلمه «افاضه» بکار رفته که به معنای حرکت دسته جمعی است، این تکرار و اصرار نشان می دهد که حرکت دسته جمعی در انجام عبادات ارزشمند است.
* استغفار و ذکر خداوند،بهترین اعمال عرفات و مشعر است.گرچه در این سرزمین ها اصل توقف، شرط است و هیچ عمل دیگری واجب نیست،امّا در این آیات،قرآن ما را به ذکر خدا و یاد سوابق پرخطا و اشتباه خود و طلب آمرزش درباره گذشته ی خویش دعوت می کند. مگر می توان در سرزمینی که اولیای خدا اشک ریخته اند بی تفاوت نشست.
پیام ها:
۱- امتیازطلبی،تحت هر نام وعنوانی،ممنوع است. «أَفِیضُوا مِنْ حَیْثُ أَفاضَ النّاسُ»
۲- حرکت دسته جمعی،ارزش دارد. «أَفِیضُوا مِنْ حَیْثُ أَفاضَ النّاسُ»
۳- هرگز مأیوس نشویم،گذشته ها هرچه باشد استغفار چاره ساز است.زیرا او غفور و رحیم است. «وَ اسْتَغْفِرُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ»
@alquran_ir
هدایت شده از عرفان، اوج ناز
#سفارشهای_امام_صادق_عليه_السّلام_به_عبداللَّه_بن_جندب (۸۵)
از آیت الله مصباح یزدی
ﺗﻮﺍﺯﻥ ﺑﻴﻦ ﺧﻮﻑ ﻭ ﺭﺟﺎ:
ﺣﻀﺮﺕ ﻳﺤﻴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺍﺯ ﺧﻮﻑ ﺧﺪﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﮔﺮﻳﻪ ﻣﯽﮐﺮﺩ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﺳﻮﺯﺵ ﺍﺷﮏ ﭼﺸﻢ ﻫﺎﻳﺶ، ﺻﻮﺭﺗﺶ ﺯﺧﻢ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﮔﻮﺷﺖﻫﺎﯼ ﺻﻮﺭﺗﺶ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ. ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻥ ﻗﺪﺭ ﺭﻗﻴﻖ ﺍﻟﻘﻠﺐ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﭘﺪﺭﺵ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﮐﺮﻳﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻗﺼﺪ ﻣﻮﻋﻈﻪ ﺩﺭ ﻣﺴﺠﺪ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﻣﯽﺧﻮﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﺍﻟﻬﯽ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮﻳﺪ، ﻣﻮﺍﻇﺐ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﺤﻴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺣﻀﻮﺭ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﯽﺷﻨﻴﺪ، ﺁﻥ ﭼﻨﺎﻥ ﺑﺮﺁﺷﻔﺘﻪ ﻣﯽﺷﺪ ﮐﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﺍﻧﺴﺖ ﺗﺤﻤﻞ ﮐﻨﺪ.
ﺣﻀﺮﺕ ﻳﺤﻴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺍﺯ ﺑﮑﺎﺋﻴﻦ ﻋﺎﻟﻢ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﺛﺎﺭ ﺧﻮﻑ ﻭ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻠﺎﻟﻴﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺭ ﺍﻭ ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﻇﻬﻮﺭ ﭘﻴﺪﺍ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ، ﺭﺟﺎ ﻭ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ؛ ﻳﻌﻨﯽ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻤﺎﻟﻴﻪ، ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﺩﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻴﺴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺗﺠﻠﯽ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ.
ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﻧﻘﻞ ﺻﺤﻴﺢ ﺑﺎﺷﺪ، ﭼﻨﻴﻦ ﺑﺮﻣﯽ ﺁﻳﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻴﺴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻭ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﺤﻴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﺯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺍﻟﻬﯽ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ، ﺍﻣﺎ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻠﺎﻝ ﻭ ﺟﻤﺎﻝ ﺍﻟﻬﯽ ﺑﻪ ﻳﮏ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﻇﻬﻮﺭ ﭘﻴﺪﺍ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻣﺎ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﺤﻤﺪ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻭ ﻧﻴﺰ ﺍﺋﻤﻪ ﯼ ﻣﻌﺼﻮﻣﻴﻦ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺍﻓﻀﻞ ﺍﺯ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻴﺴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻭ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﺤﻴﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻫﺴﺘﻨﺪ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻳﻦ ﺻﻔﺎﺕ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺑﻪ ﻳﮏ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﺘﺠﻠﯽ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺍﮔﺮ ﺑﻌﻀﺎ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺗﯽ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻣﯽﮐﻨﻴﻢ ﮐﻪ ﺁﺛﺎﺭ ﺧﻮﻑ ﻭ ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﺟﻬﻨﻢ ﺩﺭ ﻧﺰﺩ ﺗﻌﺪﺍﺩﯼ ﺍﺯ ﺣﻀﺮﺍﺕ ﻣﻌﺼﻮﻣﻴﻦ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻠﺎﻟﻴﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻭ ﻧﻴﺰ ﺣﺎﻟﺎﺕ ﺧﺎﺹ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
ﻣﺘﻘﺎﺑﻠﺎ ﻭﻗﺘﯽ ﻫﻢ ﮐﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﺍﻧﺒﺴﺎﻁ ﭘﻴﺪﺍ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ، ﻓﻘﻂ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻤﺎﻟﻴﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﻣﯽﻧﮕﺮﻧﺪ. ﺳﺎﻳﺮ ﺍﻭﻟﻴﺎﯼ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﻢ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻌﻀﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻴﺶ ﺗﺮﯼ ﺑﻪ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻠﺎﻟﻴﻪ ﺧﺪﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﻳﺎ ﺑﻪ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻤﺎﻟﻴﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ، ﺍﻣﺎ ﮐﺎﻣﻞ ﺗﺮﻳﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺗﻮﺟﻬﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻔﺎﺕ ﺟﻤﺎﻝ ﻭ ﺟﻠﺎﻝ ﻳﮑﺴﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ.
@nazz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍این قصه کوتاه و شنیدنی رو گوش کنید
هم به کشورداری جناب روحانی و دولت به اصطلاح تدبیر و امید لعنت بفرستید و هم به احترام کرامت امام رئوف علی بن موسیالرضا علیهالسلام کلاه از سر بردارید...
اگر دلتان شکست ما را هم دعا کنید
تحقیر ایرانیان
نماینده #اتحادیه_اروپا گفته «هیئت ایرانی در #وین عجله دارد!»
چرا باید یک #دولت_ناکارآمد تمام شده متولی مذاکرات باشد و اینطور یک ملت را #تحقیر کند، وقتی که #رهبر_انقلاب با آن صلابت فرمودند در #برجام عجله کردیم ولی الان هیچ عجله ای و اصراری برای بازگشت #آمریکا به برجام نداریم؟
#مذاکرات_وین
هدایت شده از صحیفه سجادیه
شرح دعای ۴۴ صحفیه سجادیه. قسمت ۱۴
بسم الله الرحمن الرحیم
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ اِنْ مِلْنا فيهِ فَعَدِّلْنا، وَ اِنْ زُغْنا فيهِ فَقَوِّمْنا، وَ اِنِ اشْتَمَلَ عَلَيْنا عَدُوُّكَ الشَّيْطانُ فَاسْتَنْقِذْنا مِنْهُ...
در ادامه شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه به فرازی رسیدیم که حضرت سجاد علیه السلام پنجمین خواسته کلی خودشون رو از خدا مسئلت میکنند. به عبارتی این خواسته، در خصوص "سبیل" هست بدین معنا که اگر می بایست همه بندگان خدا در صراط مستقیم باشند و صراط مستقیم یک مسیر مشترک برای همگان است اما "سبیل" مسیر شخصی و منحصربفرد هر یک از بندگان خداست که بسته به استعداد و ذات و تواناییهای شخصی با مسیر دیگران متفاوت است.
در این خواسته از خداوند متعال میخواهیم که "سبیل" و راه شخصی ما را اصلاح کند لذا حضرت میفرماید: خدایا اگر در این ماه مبارک-که سرامد بندگی است- از اصول و ملاکهای یقینی و راه درست کجی پیدا کردیم و به کندی و تندی یا افراط و تفریط گرفتار شده ایم، تو ما را به نقطه تعادل برگردان.
مکمل این درخواست دو درخواست دیگریست که در پی ان بیان میشود: خدایا! اگر ما در این ماه مبارک، از راهی که تو نشان داده ای به بیراهه و کجراهه کشیده شده ایم، تو ما را به راستی و راه صحیح بازگردان و اگر دشمن -شیطان- ما را در برگرفته است خودت ما را در بر خویش جای بده.
تنها نکته ای که درباره این درخواست لازم به ذکرست اینه که برخی روایات و ادعیه، شیطان رو در ماه مبارک رمضان، در غل و زنجیر، میدانند و برخی دیگر از ادعیه من جمله همین دعای ۴۴ صحیفه اینگونه و خلاف ان روایات شیطان را آزاد و آزار دهنده در این ماه معرفی میکنند.
برای درک بهتر این دو دسته روایات باید توجه داشته باشیم که اولا شیاطین دو دسته هستند یک دسته از اجنه هستند و انسان قادر به دیدن آنها نیست و یک دسته دیگر از انسانها هستند. لذا برخی روایات از باب تبیین رحمت الهی میگویند شیاطین جنی که ما قادر به دیدن انها نیستیم در ماه مبارک رمضان زندانی میشوند و به عبارتی قادر به ورود به ماه مبارک و سفره ضیافت الهی نیستند. اما دسته دیگر از شیاطین که از میان انسانها هستند، هرچند فعالیتشان محدودتر و کم اثرتر میشود، اما آنها بر شیطنتشان حتی در ماه مبارک رمضان هم ادامه میدهند.
ثانیا؛ کار اصلی شیطان نفوذ به جسم انسان است تا نفس او را تحریک کند! پس اگر شیطان در قبل از ماه مبارک بواسطه خوردن خوراکیهای حرام، شبهه ناک و خبیث و غیر طیب، وارد بدن انسان شده باشد، در ماه مبارک هم از این نفوذ بهره اش را خواهد برد...لذاست که میهمانهای خاص خدا از دو ماه قبل از ماه مبارک، به تزکیه مشغول میشوند.
اَللَّهُمَّ اشْحَنْهُ بِعِبادَتِنا اِيّاكَ، وَ زَيِّنْ اَوْقاتَهُ بِطاعَتِنا لَكَ، وَ اَعِنّا فى نَهارِهِ عَلى صِيامِهِ، وَ فى لَيْلِهِ عَلَى الصَّلوةِ وَالتَّضَرُّعِ اِلَيْكَ وَ الْخُشُوعِ لَكَ، وَ الذِّلَّةِ بَيْنَ يَدَيْكَ، حَتّى لا يَشْهَدَ نَهارُهُ عَلَيْنا بِغَفْلَةٍ، وَ لا لَيْلُهُ بِتَفْريطٍ...
در خواست ششم در خصوص خود ماه مبارک رمضان و قدرشناسی این ضیافت با برکت است لذا حضرت میفرمایند:
خدایا این ماه را با عبادتهایی که فقط برای تو بجا می اوریم پر و مملو کن.
و اوقات این ماه را با اطاعت خودت، زیبا ساز.
و در روزهایش ما در روزه داری کمک فرما.
و شبهایش موفق مان بدار به نماز و زاری به درگاهت و فروتنی در برابرت و خواری و سربزیری در پیشگاهت تا بواسطه ی این شب زنده داریها، روزهای ماه مبارک رمضان را به غفلت نگذرانیم و در انجام اعمال شبانه اش، کوتاهی نکنیم.
ان شاء الله درخواست هفتم و فراز پایانی دعای ۴۴ صحیفه را شرح خواهیم داد.
@sahifeh_ir
هدایت شده از خانواده امن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷خــدایـا 🙏
🌙ما قدرت نداریم تا
🌷دل دوستانمان را شاد کنیم
🌙از تو میخواهیم
🌷به حرمت این لحظات
🌙زیبا و نورانی صبحگاهی
🌷آرزوهایشان را برآورده کنی
🌙تا دلشان شـاد شود
🌷طاعات و عباداتتون قبول
🌙مهمانی خدا گوارای وجودتان
@amn_org