🔻خاتمی و بیانیهٔ ۱۱۰ اصلاحطلب
1⃣یکم. ۱۱۰ چهرهٔ اصلاحطلب در بیانیهای از اصلاحطلبان خواستند در انتخابات پیشِ رو مشارکت داشته باشند. این بیانیه که ساعتی پس از انتشار تصاویر و عکسهای پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن منتشر میشد تصریح میکند اصلاحات تدریجی تنها راه پیش روی ماست. این بیانیه را باید استقبال کرد و به فال نیک گرفت.
اما آیا این موضع جبههٔ اصلاحات از جمله تشکیلات رسمی اصلاحطلبان است؟ به نظر میرسد اینطور نیست و همچنان بخشی از بدنهٔ افراطی اصلاحطلبان بر طبل تحریم صندوق رأی میکوبند.
2⃣دوم. اواخر دولت خاتمی رهبرانقلاب موضوع خودی و غیرخودی را مطرح کردند. توصیهٔ اکید ایشان این بود که فعالان سیاسی لازم است موضع خود را در قبال ضدانقلاب صریح و روشن اعلام کنند. بهعنوان مثال در همان ایام بود که برخی از تندروهای اصلاحات لقب گورباچف را به اصلاحات خاتمی دادند و البته وی حاضر نشد از این جریان و ادعای ساختارشکنانهشان اعلام برائت کند و کار بدانجا کشید که رهبری انقلاب سال ۷۹ فرمودند خاتمی گورباچف نیست.
3⃣سوم. چند سال پیش با جمعی از فعالان انقلابی دیداری با سیدمحمدخاتمی داشتیم. در میان گفتوگوها یک نکته که بعدها خبری شد بسیار با اهمیت بود. خاتمی در آن جلسه تصریح کرد که سال ۸۸ هیچ تقلبی در انتخابات صورت نگرفته است و از این جهت با میرحسین موسوی و کروبی اختلاف نظر دارد.
اما خاتمی در پاسخ به این سؤال که چرا این موضع را علنی اعلام نمیکنید گفت که ما دارای یک پایگاه رأی گسترده هستیم که یک سوی آن دینداران و یک سوی آن بیدینها قرار دارند و این اظهارنظر باعث بهم پاشیدن این پایگاه اجتماعی میشود.
4⃣چهارم. چند روزی است خبر دیدار خاتمی و اظهارات او دربارهٔ تقلب منتشر شده است و اما برخی از بدنهٔ اصلاحات تلاش میکنند آن را تکذیب کنند. حال آنکه این خبر پیشتر هم منتشر شده و حتی فایل صوتی جلسه نیز در خبرگزاری تسنیم انتشار یافته است. اما این همه تلاش برای تکذیب این خبر چیست؟ گوئی هنوز برخی به وسط بازی کردن اصلاحات و تقویت پایگاه رأیشان میان مخالفان نظام دل خوش کردهاند. اما اشتباه بزرگی میکنند.
5⃣پنجم. شبکههای اجتماعی بساط وسطبازی سیاسی را کامل جمع کرده است. اصلاحات که همواره قدرتش را از بخشی از آرای ضدانقلاب بهدست میآورد، امروز در میانهٔ دوقطبی حقیقی انقلاب-ضدانقلاب حیران مانده است. رسانههای اجتماعی تکلیف هرکس را روشن کرده است. هرکس امروز خودش رسانه است و ضدانقلاب دیگر نیاز به رأی نمادین ندارد و حالا این اصلاحات است که باید تکلیفش را روشن کند. به همین دلیل برخی از بدنهٔ اصلاحات جدا و به صف ضدانقلاب پیوستند و بخشی دیگر از هویت اصلاحات درون نظام دفاع کردند. اما هنوز عدهای خیال میکنند وسطبازی ممکن است و قدرتساز.
6⃣ششم. جبههٔ اصلاحات باید به این بلوغ برسد که حق در صداقت است؛ نه پنهانکاری. اعلام موضع روشن نسبت به محکمات انقلاب اسلامی و نظام اندیشهٔ امام از اصول اولیهٔ کار سیاسی است. امروز کار ناتمام و روی زمین ماندهٔ اصلاحات را رسانههای اجتماعی برداشتهاند و اساسا امکان وسطبازی سیاسی وجود ندارد. قدرت حقیقی در این است که آنچه پشت درهای بسته میگوییم را علن نیز تکرار کنیم. از این جهت باید بیانیهٔ ۱۱۰ اصلاحطلب در دعوت به مشارکت را استقبال کرد و امید داشت این رشد سیاسی همهٔ جبههٔ اصلاحات را از رأس تا ذیل پوشش دهد.
خاتمی سال ۸۸ دربارهٔ ادعای تقلب سکوت کرد و شد آنچه نباید میشد و چه هزینهها که بر مردم و کشور رفت. امید است آن اشتباه تاریخی را مجدد تکرار نکند.
همشهری
@mahdian_mohsen
🔰 فرهنگ پاسداری
🔻 انقلاب کردن هر چند کار آسانی نیست و بسیاری از انقلابها در مرحله براندازی رژیمهای خودکامه ناکام ماندهاند، اما حفظ انقلاب حتی از آن هم دشوارتر است، همان طور که ساختن بنا، از تخریب کردن آن آسانتر است. از فردای پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بود که حفظ و نگهبانی و پاسداری از آن به مهمترین دغدغه انقلابیون بدل شد؛ انقلابی که برنامه ابرقدرتهای شرق و غرب در شاهراه جهان یعنی غرب آسیا را بر هم ریخته بود و همه آنها دست به دست همه داده بودند که در عرض چند ماه فروپاشیاش را به نظاره بنشینند.
🔻برای پاسداری از نهال نوپای انقلاب اسلامی، جوانان غیور این سرزمین دور هم جمع آمدند تا حراست از انقلاب را در قامت یک تشکیلات و نهاد انقلابی متجلی سازند و اینگونه بود که نهاد مبارک سپاه مبتنی بر فرهنگی به نام فرهنگ پاسداری و با جوانان و مجاهدانی به نام پاسدار متولد شد!
🔻پاسداری پیش از آنکه در قواره یک سازمان باشد، به فرهنگ و روحیهای تعلق دارد که در آن جاری است و حاصل آن تربیت جوانان مؤمن انقلابیای است که پاسدار نام دارند. به واقع آنچه هویت یک سازمان را مشخص میکند، فرهنگی است که در تک تک افراد آن نهاد به یک باور قلبی بدل شده و در رفتار و گفتار پاسدار تجلی یافته است. سپاه مولود پاسداران و پاسداران مولود فرهنگ پاسداری هستند و تا این فرهنگ در جان پاسداران باشد، سپاه، سپاه تراز انقلاب اسلامی باقی خواهد ماند، فرهنگی که در مکتب سید و سالار آزادگان عالم، حضرت حسین بن علی (ع) تولد یافته است.
🦚 متن کامل را اینجا بخوانید:
https://www.javanonline.ir/fa/news/1215508
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
اینروزها لیر ترکیه به ۳۰/۶ لیر برای هر دلار رسیده.
پارسال ۲۰ لیر میشد یک دلار.
جدول تاریخی را که نگاه میکردم در ابتدای ۲۰۱۷ یعنی ۷ سال پیش ۳/۷ لیر یک دلار بود و در عرض ۷ سال دلار ۹ برابر شده.
۷ سال پیش در ایران ۵۸۰۰ تومان میشد یک دلار و امروز ۵۵ هزار تومان یک دلار است یعنی تقریبا همان ۹ برابر شدن.
ظاهر امر اینست که در این مدت، هر بیماری اقتصاد ما دارد ترکیه هم دارد چون هر دو پول شبیه به هم ارزش از دست میدهند با این تفاوتها که:
۱-ترکیه هیچ تحریم بانکی و اقتصادی ندارد.
۲-هر گونه صادراتی بخواهد به اروپا و هر نقطه جهان میتواند انجام دهد.
۳-از نظر فروش سلاح خیلی از ایران بهترست چون هر چه بتواند از اروپا و آمریکا پول میگیرد و به اوکراین سلاح میفروشد.
۴-از نظر باران و آب و هوا به مراتب از ایران بهترست و ۴ برابر متوسط ایران بارندگی دارد.
۵-روابطش با اسرائیل همیشه حسنه بوده و نگرانی از ترورهای صهیونیستی ندارد.
۶-حجم اقتصادش دو برابر ایران است در حالیکه جمعیت مشابهی دارند.
۷-تمام شرکتهای تولیدی اروپا در ترکیه کارخانههای تولیدی دارند، چون کارگر ارزانتری نسبت به اروپا دارد.
۸-ترکیه جنگ هشت ساله تحمیلی هم نداشته است.
۹-اینها همه یکطرف و این نکته را هم اضافه کنم که در سال ۲۰۰۵، شش صفر از پول ملی را حذف کرده است و درحقیقت الان هر دلار بجای سی لیر، ۳۰ میلیون لیر باید خوانده شود.
سازمان «استانداردپورز» (standard poor's) پیش بینی کرده تا آخر ۲۰۲۴ هر دلار معادل ۴۰ لیر خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 چندپارگی های درونی اردوگاه اصلاح طلبان
🔹 الیاس حضرتی در روز چهارشنبه 25 بهمن 1402 در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻 اصلاحطلبي طيف وسيعي از جامعه ايراني را دربر ميگيرد. اينگونه نيست كه يك فرد، يك حزب يا جريان خاصي در آن مدخليت تام و تمام داشته باشد و سايرين را از ورود به آن منع كند. اصلاحات در واقع يك طيف فكري است كه در درون آن از گذشته تا به امروز گفتمانهاي گوناگوني شكل گرفته و براي گسترش گفتمان اصلاحات تلاش كردهاند.
🔻لذا اختلافنظرهاي اخير، براي من موضوع حاد و غيرمترقبهاي نبوده و نيست. از قديم هم در اردوگاه اصلاحطلبي در بزنگاههاي گوناگون اختلافنظرهاي وسيعي وجود داشت.
🔻در مسير تاريخ شايد تنها برههاي كه در آن، وحدت نظر قاطعي ميان گروههاي اصلاحطلب وجود داشت و همه طيفها به اتفاق به يك سمت و جهت حركت ميكردند، سال 76 و انتخاباتي بود كه منجر به رياستجمهوري سيد محمد خاتمي و ظهور حماسه 2خرداد76 شد. در آن ايام چهرههايي مانند مهدي كروبي پاشنهها را كشيده و به استانها و شهرهاي مختلف سفر ميكردند. با علماي بلاد و افراد تاثيرگذار و مردم ديدار و گفتوگو كرده و براي آشنايي ايرانيان با گفتمان اصلاحات تلاش وافري ميكردند. در آن زمان كه احزاب اصلاحطلب هنوز پا نگرفته بودند، اين افراد بانفوذ و معتمد، همچنين نمايندگان مجلس، اساتيد، دانشجويان، نويسندگان، روزنامهنگاران، هنرمندان و... ب ودند كه توانستند اجماعي را ميان مردم شكل دهند. پس از اين دوران همواره تفاوتها و تكثر ديدگاههايي ميان طيفهاي مختلف اصلاحطلب وجود داشت.
🔻تجلي بارز اين نوع تفاوتها را ميتوان در اختلافات اعضاي شوراي دور اول و سپس در انتخابات شوراهاي اسلامي دور دوم مشاهده كرد.
🔻در آن زمان، اكثر احزاب اصلاحطلب كانديداهاي خودشان را معرفي كردند، چهرههايي چون ابراهيم اصغرزاده، مرحوم راهچمني و گروههاي مرتبط با ملي مذهبي و نهضت آزادي و... هر كدام از ليست مورد نظر خود دفاع كرده و مردم را تشويق به راي دادن به ليستشان ميكردند.
🔻بنابراين نخستين نمادهاي تفاوت و اختلافنظر در انتخابات شوراي اول اسلامي شهرها و سپس در شوراي دوم كه تعدد ليستها شكل عجيبي به خود گرفت، نمايان شد.
🔻با عبور از اين دوران، در انتخابات رياستجمهوري نهم در سال 84 نيز اين تفاوتها و تكثر ديدگاهها بحرانيتر شد. هر جريان سياسي كه براي خود چارچوب، ادبيات، گفتمان و اهدافي تعريف كرده بود، جدا از اينكه ذيل پرچم اصلاحات فعاليت ميكرد، رويكرد مورد نظر خود را نيز در انتخابات پيگيري ميكرد.
🔻گروهي از احزاب و جريانات اصلاحطلب مهدي كروبي را به عنوان كانديدا معرفي كردند، طيف ديگري مصطفي معين را به عنوان كانديدا معرفي كردند و جماعت ديگري نيز آيتالله هاشميرفسنجاني را به عنوان نامزد اصلح خود معرفي كردند.
🔻اين 3جريان اصلي به موازات هم در انتخابات 84 حضور پيدا كرده و براي پيروزي تلاش كردند.
🔻 تنها نقطه اشتراك هر 3جريان مخالفت با محمود احمدينژاد بود. البته اين تكثر جزو اشتباهات استراتژيك جريان اصلاحات بود، اما واقعيتي بود كه سر برآورد و خود را نمايان كرد.
🔻 اين روند در سال 88 هم ادامه داشت. گروههاي اصلاحطلب در آوردگاه انتخابات رياستجمهوري 2نامزد داشتند؛ تعدادي از اصلاحطلبان در ستاد مهندس ميرحسين موسوي و گروه ديگري هم در ستاد مهدي كروبي فعاليت ميكردند.
🔻اين روند در داخل مجلس ششم هم تكرار شد. فراكسيون حزب همبستگي را ما داشتيم و فراكسيون حزب مشاركت را عده ديگري از دوستان داشتند؛ حتي فراكسيون مجاهدين انقلاب اسلامي و مجمع روحانيون هم ذيل جبهه دوم خرداد نشستهاي فصلي برگزار ميكردند.
🔻بنابراين اين تفاوتها و تنوعها، موضوع تازهاي نبوده و مسبوق به سابقه است.
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 ضرورت پذيرش تعدد گفتماني در درون اردوگاه اصلاحطلبان
🔹 الیاس حضرتی در روز چهارشنبه 25 بهمن 1402 در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻 لازم است، بحثي ذيل عنوان «ضرورت پذيرش تعدد گفتماني در درون اردوگاه اصلاحطلبان» شكل بگيرد و در خصوص آن بحث و تبادل نظر شود. با توجه به تجارب گذشته لازم است واقعيت تعدد گفتماني با 3شرط مديريت شود.
🔻 نخست) رهبري كلان سيد محمد خاتمي بايد توسط تمام گفتمانهاي اصلاحطلب پذيرفته شود.
🔻 دوم) احزاب، گروهها و جريانات اصلاحطلب اقدام به تخريب يكديگر نكنند. بحثهاي عالمانهاي كه توسط برخي افراد و جريانات پيگيري ميشود بايد تداوم يابد. توقع افكار عمومي از گفتمان اصلاحات بحثهاي عالمانه و مباحث فاخر و ديدگاههاي معقول است، نه فحاشي و تمسخر و حاشيهسازي.
🔻 سوم) ائتلاف عنداللزوم و در مقاطع ضروري ميتواند در دستور كار قرار گيرد. در برهههايي كه امكان ائتلاف ميان طيفهاي مختلف در برابر يك جريان خطرناك، افراطي، تماميتخواه و... وجود دارد، ميتوان از آن براي تحقق منافع ملي بهره برد.
🔻 بنابراين همه فعالان سياسي بايد خودشان را آماده كنند تا در راستاي منافع ملي و ضرورتهاي كشور، كنشگري فعالي در رخدادها و مسائل كشور داشته باشند. اتخاذ مواضع خشك و غيرقابل انعطاف، باعث ايجاد ركود در گفتمان اصلاحات شده و ظرفيتهاي اين جريان را در مسير اتلاف قرار ميدهد. آنچه ميتواند اصلاحطلبان را ماندگار كرده و به آنها مانايي بخشد، برخورد منطقي و پذيرش واقعيتهاي موجود است. در درون جبهه اصلاحات، گفتمانها و نظرات مختلفي وجود دارند كه اين گروهها ذيل 3 اصل ياد شده ميتوانند تبادل نظر داشته باشند، همكاري كنند يا بر اساس برداشت و تفسير و تحليل خود اقداماتي را برنامهريزي كنند.
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
#انتخابات_1402
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰۷۶ درصد از نمایندگان مجلس عملکرد خود را شفاف کردهاند!
🔹در اواخر سال ۱۴۰۱ چندین تن از نمایندگان مجلس از تعویق در نهایی شدن طرح شفافیت قوای سهگانه انتقاد کرده و خواستار تسریع در اجرای شفافیت آرای نمایندگان مجلس شدند.
🔹در ادامه هیات رئیسه مجلس اعلام کردند تا زمان نهایی شدن طرح شفافیت امکانی فراهم شده تا آرای نمایندگان داوطلب به صورت شفاف اعلام شود.
🔹سامانه شفافیت آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آدرس shafanama.ir میزان حضور و غیاب، تعداد مشارکت در رای گیری و نوع رای به هر کدام از مصوبات را با جزییات بیان کرده و عملکرد کلی یک نماینده را ارزیابی می کند.
🔹۲۱۹ نفر از نمایندگان یعنی حدود ۷۶ درصد به صورت داوطلبانه عملکرد خود را در این سامانه شفاف کرده اند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰مجلس انقلابی
🔹پاسخ #حکیم_انقلاب به دانشجویی که گفته بود: «معظّمٌله در نشست تصویری با نمایندگان یازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی در ۱۳۹۹/۴/۲۲، این مجلس را یکی از انقلابیترین مجالس دوران انقلاب نامیده بودند.» و خواستار پس گرفتن این تعریف بود. فرمودند:
📍«صحبت مجلس شد و اعتراض به مجلس و درخواست از من که عنوان انقلابیگری را از این مجلس پس بگیرم. خب [نمایندگان] این مجلس، خیلیهایشان همین جوانهای دیروز در جایگاه شما هستند؛ یعنی خیلیشان جوانهایی هستند که چند سال قبل از این مثل شما میآمدند میایستادند، انتقاد میکردند، حرف میزدند، اشکال میکردند؛ انقلابیاند، این جور نیست که انقلابی نباشند. من البتّه یکایک را که نمیشناسم، [بلکه] روی مجموعه قضاوت میکنم؛ مجموعه بد نیست، خوب است؛ هم در دولت، هم در مجلس و در بعضی از بخشهای دیگر، مجموعه خوب است. حالا ممکن است بر بعضیها یک اشکالاتی وارد باشد.
🦚بیانات حکیم در دیدار جمعی از دانشجویان، 6 اردیبهشت 1401
#انقلابیگری
#افراط_گرایی
#انقلابیون_بدلی
#عقلانیت
#مجلس_انقلابی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مخرج مشترک با دشمن
🔻در مطالبهگریها ــ که من به شما توصیهی مطالبهگری میکنم ــ مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبهی بحقّ شما سوء استفاده کند؛
🔻هم در صورتبندی مسئله، هم در راه حلّی که ارائه میدهید، سعی کنید با دشمن وجه مشترک و مانند اینها پیدا نکنید؛ مخرج مشترک پیدا نکنید با دشمن؛
🔻[چون] او هم موضوعات را مطرح میکند دیگر، او هم مشکلات را مطرح میکند، هم صورت مسئله را او مطرح میکند، هم بهاصطلاح علاج را و نتیجهگیری را مطرح میکند.
🔻شما صورت مسئلهتان هم با او باید فرق داشته باشد، نتیجهگیریتان هم با او باید بکلّی فرق داشته باشد، چون او دشمن است دیگر، او مُغرض است و از روی خیرخواهی انجام نمیدهد کار را.
🦚بیانات حکیم در دیدار جمعی از دانشجویان، 6 اردیبهشت 1401
#انقلابیگری
#افراط_گرایی
#انقلابیون_بدلی
#عقلانیت
#اخلاق_انتخاباتی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
صندوق سرنوشت.pdf
6.26M
🔰 صندوق سرنوشت
🔹پاسخ به برخی سوالات در مورد انتخابات مجلس در کلام #حکیم_انقلاب💚
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مساله اول در انتخابات چیست؟
🔻 همه باید اصرار داشته باشید که در انتخابات شرکت کنید.
🔻 به نظر من مسئله ی اول در انتخابات، مسئله ی انتخاب این شخص یا آن شخص نیست؛ مسئله ی اول، مسئله ی حضور شماست.
🔹 حضور شماست که :
🔻 نظام را تحکیم میکند،
🔻 پایه های نظام را مستحکم میکند،
🔻 آبروی ملت ایران را زیاد میکند،
🔻 استقامت کشور را در مقابل دشمنیها زیاد میکند و
🔻 دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف میکند.
🔹این یک مسئله ی بسیار مهم است؛ پس مسئله ی اول، شرکت در انتخابات است.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در جمع مردم استان کردستان در میدان آزادی سنندج 22- 2- 88
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 آیا انتخابات جمهوری اسلامی همواره سالم بوده است؟!
🔻انتخابات در دوره های گذشته سالم بوده. در مواردی که شبهاتی پیش می آمد، ما فرستادیم تحقیق کردند، دنبال کردند.
🔻در یکی از مجالس گذشته شایعاتی پیدا شد، بعضیها دلایلی آوردند، حرفهایی زدند که انتخابات ناسالم است؛ توقع داشتند که در برخی از شهرهای مهم از جمله تهران، انتخابات ابطال شود. ما افراد وارد و مطلعی را فرستادیم تحقیق کردند، مطالعه کردند؛ دیدند نه، خدشه در انتخابات نیست.
🔻در بین هزارها صندوق ممکن است در دو تا، پنج تا صندوق خدشه هایی به وجود بیاید. این، انتخابات را خراب نمیکند.
🔻این هم مال بعضی از اوقات بوده است. گاهی یک گروهی، یک جناحی - از این جناحهای معمولی کشور که شماها این جناحبندی ها را میشناسید - که بر سر کار بودند، نتیجه ی انتخابات به ضرر آنها و به نفع جناح مقابل شده؛ مکرر این اتفاق افتاده. چطور این انتخابات را کسی ممکن است زیر سؤال ببرد؟
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار جمعی از معلمان، پرستاران و کارگران، 9 اردیبهشت 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 اهانت، تخریب و بدگویی را کنار بگذارید!
🔹آن کسانی هم که دستی در تبلیغات دارند:
🔻فضای سیاسی کشور را آشفته نکنند؛
🔻بدگویی از این،
🔻اهانت به آن،
🔻معارضهی جناحهای سیاسی با هم.
🔻مردم چه تقصیری کردهاند که بایستی ذهن آنها به خاطر انگیزههای مختلف سیاسی اشخاص و گروهها و جناحها و مجموعهها، آشفته و مغشوش شود!؟
🔻 اینها بگذارند فضای انتخابات سالم باشد.
🔻البته هرکس حق دارد از خود و نامزد انتخاباتی خود دفاع و حمایت کند؛ این مانعی ندارد.
🔻تبلیغات در حد متعارف و بدون اسراف و زیادهروی، خیلی خوب است؛
🔻اما اهانت، تخریب و بدگویی - اینکارهایی که جزو رسوم زشت بعضی از کشورهای غربی است - را کنار بگذارند؛
🔻بگذارند مردم در یک فضای آرام، با تشخیص، با بصیرت و بدون سراسیمگی انتخاب کنند.
🦚 #حکیم_انقلاب در خطبههای نماز عید سعید فطر 2 آبان 1385
#اخلاق_انتخاباتی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 به دیگران چه کار دارند؟!
🔻 فضای کشور را فضای دشمنی و نقار و تشنج و اختلاف نکنند! ...
🔻 فضا باید دوستانه باشد؛
🔻 هر کس حرفهای خودش را بزند و
🔻 برنامههای خودش را بگوید و
🔻 کاری را که خودش میتواند بکند، بیان کند؛
🔻 به دیگران چه کار دارند؟!
🔻 فضا را متشنج نکنند؛
🔻 فضا را برادرانه و صمیمانه بکنند.
🦚 بیانات در دیدار خانوادههای شهدا، 3 خرداد 84
#اخلاق_انتخاباتی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 کربلایی چنینم آرزوست...
نجوایی چنینم آرزوست ...😔
عاشقم منم که یار به حالش نظر نکرد ...😔
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 محمد قوچانی سردبیر بسیاری از نشریات اصلاحطلب و نیز عضو حزب کارگزاران سازندگی:
🔻محمد خاتمی به تشویق حسین مرعشی برای شرکت کارگزاران در انتخابات مجلس یازدهم پرداخته بود و یک چهره دیگر اصلاحطلب گفته بود اگر کارگزاران به نام اصلاحطلبان فهرست ندهند از آنان حمایت میکنند.
🔻در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ درحالیکه اصلاحطلبانی مانند مهدی کروبی، بهزاد نبوی، محمدجواد ظریف و عبدالکریم سروش بهصراحت از عبدالناصر همتی حمایت میکردند و خاتمی نیز از مردم میخواست همت کنند و رأی دهند، بانویی به نام آذر منصوری رو درروی دیگر اصلاحطلبان ازجمله کارگزاران ایستاد و با تفاوت یک رأی مانع از حمایت جبهه اصلاحات از همتی شد، درواقع پشت پردهٔ این رادیکالیسم چپ نوعی اپورتونیسم قرار داشت که پشت ویترین زیبایی به نام دفاع از انتخابات آزاد پنهانشده بود. اپورتونیسمی که از یکسو دنبال کرسی در حاکمیت بود و از سوی دیگر در پی اعتباری در اپوزیسیون میگشت!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
image_2024-02-15_01-38-43.png
4.19M
🔰 آداب رقابت انتخاباتی از نگاه #حکیم_انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برای اولین بار صوت محمد خاتمی(سران فتنه) در رد تقلب انتخابات ۸۸ منتشر شد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 روایت رهبر انقلاب از مطالعه کتاب «بینوایان» و کتابی از «ماکس وبر» در دوران تبعید در ایرانشهر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 #پرسش | مشاركت سياسي چه معنايي دارد و از چه اشکالي برخوردار است؟
🔻در دنياي امروز زندگي اجتماعي با مشارکت همگاني شهروندان معنا مييابد که در اين ميان عاليترين سطوح مشارکت را ميتوان در «مشارکت سياسي» جستوجو کرد. مشارکت سياسي يکي از شاخصههاي مهم «توسعه سياسي» است و در ادبيات سياسي امروز جهان، نظامهاي سياسي مختلف را نسبت به سطوح و دايره مشارکت به نظامهاي سياسي استبدادي تا دموکراتيک تقسيم ميکنند.
🔻مشارکت سياسي فعاليت داوطلبانه اعضاي جامعه در شرکت مستقيم و غير مستقيم در سياستگذاري عمومي و انتخاب کارگزاران است. اين مشارکت سطوح گوناگوني دارد که تحقق آن در نظامهاي سياسي مختلف مبتني بر شرايط سياسيـ اجتماعي آن کشورهاست. در مجموع سطوح زير را ميتوان براي مشارکت سياسي برشمرد:
1- حق رأي و شرکت در انتخابات؛
2 - حق فعاليتهاي سياسي و عضويت در احزاب و گروههاي سياسي؛
3 - حق کانديداتوري در انتخابات؛
4 - دخالت در تصميمگيريهاي کلان و تغييرات ساختاري.
🔻در همه اين سطوح، وجود برخي صلاحيتها ضروري به نظر ميرسد. البته هر چه سطح مشارکت و تأثيرگذاري بر سياست افزايش يابد، بايد انتظار داشت که به همان اندازه شاخصه صلاحيتها بالا رفته و بدين معنا جمع کمتري از افراد ميتوانند بالفعل در آن سطح از مشارکت نقشآفرين باشند، مگر آنکه قبل از آن صلاحيتهاي لازم را کسب کنند.
🔻شرکت در انتخابات عامترين، سهلترين و کمهزينهترين نوع مشارکت سياسي است و يکي از معيارهاي مناسب براي کشف ميزان مشارکت سياسي مردم ولو به شکل کمي آن است و تا حدودي انگيزهها و عوامل تشديدکننده مشارکت، همچنين موانع مشارکت مردم را در عرصه فعاليتهاي سياسي نشان ميدهد. انتخابات هرچند اولين سطح مشارکت سياسي است؛ اما از آنجا که فراگيرترين سطح آن به شمار ميآيد، مهمترين آن نيز هست و يکي از ملاکها و معيارهاي مهم براي ارزيابي سلامت نظامهاي سياسي برشمرده ميشود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 سید مرتضی، مرزنشینِ وادیِ امّت
🖋 مهدی اسکندری
مرزنشینان خاصیت هشیاری و حواسجمعی را به خوبی در خود نهادینه کردهاند، به تعبیری مرزنشین باید ششدنگ حواسش همیشه جمع باشد، گوشش تیز و چشمش بینا تا اگر خطری و تحرکی مرزها را تهدید کرد، سریع دست به عمل شود و اقدام کند.
سید مرتضی مرزنشین بود، چه در عالم انتزاع و نظر چه در میدان تحرک و عمل. مرزنشینیِ او زمانی آغاز شد که نَفَس پیر جگردار عالم به روحِ مفطور به فطرت توحیدیاش خورد و او را جلوهگر سطور "مصباحالهدایة" و فرازهای "مناجات شعبانیه" کرد. سید مرزنشین که شد، دست رد محکمی بر سینه روشنفکریِ تخصصگرا زد و عطای دانشگاه تهران و کافههای خیابان انقلاب را به لقایش بخشید و راهی رملستانهای گرم و خشک جنوب شد تا "انسان" را بیابد.
از خِیل متشبّهین به "بیتلها" بیرون آمد و به جُرگه حزباللهیهای ریشو پیوست و روایتگر انسانی شد که به تمام ارزشها و آرمانهای الهی تعین بخشیده و حیات و مماتش دائما شهادت بر مسیر امت است.
روحش را از همان روزها در مرز جا گذاشت تا بعدها دوباره جسمش را به آن پیوند زند و ما متحیّرانه و با صد افسوس عروجش را شاهد باشیم.
روحش را در مرز جا گذاشت، در جایی که زمینش با تمسک به حبل دعای بسیجیان تا عرش اعلا بالا میرفت و تقدسی الهی را برای خود وام میگرفت.
کامران که حال در قامت "برادر سید مرتضی آوینی" است، در جای دیگری هم مرزنشین است. او با قامت راسخ و با قلم در دستش بر مرزهای فکری آن "تحول عظیم بشری" قدم بر میدارد و با جدیتِ آمیخته شده با آرمانگرایی در عصری که "فُرم" و "نُرم" جهان تجدد، در حال کدر کردن ارواح مردمِ ایران بود، به سراغ مشهورات و مفروضات عصر جدید میرود تا کشور تفکر انقلابی را از شرّ وجود این "مسلّم انگاشتهشدهها" مصون نگهدارد و نجات بخشد.
آوینی وقتی دید در جبهههای جنگ چیزی بیش از زد و خورد نظامی وجود دارد که اگر روایت و حکایت نشود یحتمل جبر بیمهر تاریخ آن را به حاشیه میراند، دست به دوربین و قلم میبَرد تا به وسیله روایت فتح، راوی فتح قلههای انسانیت توسط بچه مسجدیهایی باشد که روح انقلاب و نفس خمینی آنان را به مرد میدانهای جنگ بدل کرده بود.
اما تمام کار آوینی در این خلاصه نمیشود، وقتی جنگ تمام شد و به هوای توسعه و سازندگی، آرمانگرایی فعالی که جنگ را توانسته بود هدایت کند به حاشیه رانده میشد؛ آوینی با اعتماد به نفس و با اتکا بر نظریه انقلاب اسلامی و اسلام ناب به نقد و چالش کشیدن مفروضات تازهای مشغول شد که توسط جناح تکنوکرات طوطیوار در مطبوعات گسترش مییافت.
کلانپروژه آوینی که صدای بسیاری را درآورده بود این است که به خوبی سعی کرد مشهورات و مفروضاتی که نزد عدهای مسلّم و بینقص انگاشته میشدند، به چالش بکشد و آنان را مورد سؤال قرار دهد.
کار آوینی ادامه داشت، دهه ۷٠ عصر ظهور تفکری بود که نشریات و فضای نخبگانی کشور را تحتالشعاع قرار داده بود، روشنفکران دینی و سکولار با بازتعریفی از مفاهیم فلسفی و دینی الهیات جدیدی را علم کرده بودند که با حداقلی کردن دین و دیانت، در صف مقابل اسلام انقلابی ایستاده بود؛ و ایندفعه آوینی به سراغ سیاهنویسان حلقه کیان رفته بود تا با به چالش کشیدن آنها و بیان سستی و ضعف انسانشناسی و هستیشناسی سکولارهای مذهبی و غیر مذهبی برای نسلهای آینده «حلزونهای خانه بدوش» را خلق کند، کاری که هم مسیر دیالوگ با مخالفین را هموار میساخت هم حزباللهی ها را از فضای شعارزده احساسی به سمت و سویی برد تا فکر و تعقل کنند.
تقلید از آوینی راحت است، اما پیروی سخت.
موی بلند و عینک لویی ویتون با چاشنی چند کلیشه به راحتی کسوت آوینیوارانه را میسازد، اما پیروی از او مستلزم مرزنشینی است.
مرزنشین وادی امت باید بود تا قدم در مسیر سید مرتضی گذاشت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 واکنش دکتر پرویز امینی به میدانداری انتخاباتی برخی #نیمه_سوادهای سیاسی
#عقلانیت_سیاسی
#افراطیون
#خط_تخریب
#انتخابات
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj