هدایت شده از ص خ
چرا امامحسین(ع) با یزید بیعت نکردند؟!
مروان حَكَم به امام حسین(ع) گفت: يا اباعبدالله! من يک جمله خيرخواهانهاى براى تو دارم، فرمود: بگو. گفت: من مصلحت تو را در اين مىبينم كه با يزيد بيعت كنى. حضرت نفرمود كه اين مصلحت و منفعت من نيست، فرمود: در آن موقع #اسلام چه خواهد شد؟ «وَ عَلَى الْاسْلامِ السَّلامُ اذْ قَدْ بُلِيَتِ الْامَّةُ بِراعٍ مِثْلِ يَزيدَ». فرمود: آن وقت بايد فاتحه اسلام را یکجا خواند!
📝 استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج1، ص46
هدایت شده از ص خ
آثار سختی ها:
سختي ها و گرفتاري هايى كه براى يك نفر در اثر حق گويى و حق خواهى و در اثر شخصيت انسانى و ملكوتى پيش می آيد ننگ و عار نيست، افتخار است. تاريخ جهان پر است از كشته شدن هاى شرافتمندانه و زندانى شدنها و زجر و شكنجه ديدنها در اين راه.
از سوی دیگر سختي ها و فشارها وسيله اى است براى تكميل و تهذيب بيشتر نفس و خالص شدن گوهر وجود انسان، در مقابل آن ناز پروردگی و تنعم است كه روحيه را ضعيف و ناتوان و اخلاق را فاسد مى نماید.
سختي ها و شدايد و مشكلات، روح را نيرومند می سازد، فلز وجود انسان را خالص و محكم می كند. بارور شدن وجود آدمى جز در صحنه گرفتاري ها و مقابله با شدايد و مواجهه با مشكلات حاصل نمی شود، زيرا تا تعين درهم نريزد و خرد نشود تكامل حاصل نمی شود. به قول مولوى گندم زير خاك می رود، در زندان خاك گرفتار می شود، در همان زندان است كه شكافته می شود و تعين خود را از دست می دهد و قدم به مرحله كامل تر می گذارد، اول ريشه هاى نازكى بيرون می دهد، طولى نمی كشد كه به صورت بوته گندم، به صورت ساقه و خوشه و دانه هاى زيادترى ظاهر می شود. آن زير خاك قرار گرفتن مقدمه تكامل اوست. باز همين گندم در زير سنگ آسيا نرم و آرد می شود و بعد نان می گردد و نان بار ديگر در زير دندان آسيا می شود و جذب بدن می گردد تا بالاخره به عالی ترين مراحل كمال ممكن خود می رسد و به صورت عقل و فهم تجلى می كند. شدايد و سختي هاست كه قهرمان می آفريند، نبوغ می بخشد، باعث تهييج نيرو و بروز قدرت می گردد. شدايد و سختي هاست كه نوابغ عظيم و نهضت هاى بزرگ به دنيا تحويل داده است.
حوادث خونين و مصائب بى نظير كربلا زينب را به صورت پولاد آب ديده درآورد. زينبى كه از مدينه خارج شد با زينبى كه از شام به مدينه برگشت يكى نبود. زينبى كه از شام برگشت رشد يافته تر و خالص تر بود. حتى آنچه در خلال حوادث اسارت ظهور كرده با آنچه در خلال ايام كربلا در زمانى كه هنوز برادر بزرگوارش زنده بود و مسؤوليت به عهده زينب گذاشته نشده بود از زينب ظهور كرد فرق دارد. حوادث كربلا بود كه زبان زينب كبرى را به آنچنان خطابه غرّا و آتشينى در مجلس يزيد جارى كرد كه همه شنيده ايد.
رودکی در این زمینه می گوید:
اندر بلاى سخت پديد آيد
فضل و بزرگوارى و سالارى
منبع : مرتضی مطهرى، مجموعه آثار، ج۱۸، صص ۹۰-۸۸(کتاب سیری در سیره ائمه اطهار(ع))
بینش مطهر شهرستانهایتهران
محل برگزاری این دوره در دیار ۱۵ خرداد پردیس زینبیه پیشوا خواهد بود.
هدایت شده از ثاقب۱۸_ کل بینش پژوهان
بسم الله الرحمن الرحیم
ثبت نام دوره غیرحضوری
🌸🌸قابل توجه متقاضیان شرکت در مرحله دوم دوره کشوری بینش مطهر 🌸🌸
✅ این دوره مختص اندیشه جویانی است که مرحله ۱(کتابهای بینش مطهر و آزادی انسان و آزادی بندگی و خدا در زندگی انسان و بینش رفتار قرآنی 1) را گذراندند یا در حال گذراندن هستند.
✅ مرحله ۲ به دو روش حضوری و غیرحضوری برگزار می گردد:
ثبت نام اولیه دوره حضوری در سایت بینش مطهر بدون پرداخت هزینه انجام می گیرد و ثبت نام قطعی در شعب استانی و شهرستانی صورت می پذیرد
در خصوص مرحله دوم دوره حضوری مسوولین استانی اطلاع رسانی لازم را می نمایند
✅ دوره غیرحضوری ویژه افرادی است که نمی توانند به صورت حضوری در کلاس ها شرکت نمایند .
🔴
✅ثبت نام مرحله دوم دوره غیر حضوری از طریق سایت بینش مطهر bineshemotahar.ir (با کلیک بر روی عبارت ثبت نام مرحله دوم غیر حضوری ) و انجام ثبت نام قطعی در سایت و پرداخت هزینه بصورت اینترنتی می باشد.
برای کسب اطلاعات به گروه
http://eitaa.com/joinchat/213450764Cea053d5773
وارد شوید
در صورت بروز هرگونه مشکل در روند ثبت نام دوره غیر حضوری به آیدی @seyedsafar در ایتا پیام دهید.
هدایت شده از ص خ
👤 شهید آیت الله مطهری(ره):
«توبه، این نیست که ما لفظ «استغفرالله ربی و اتوب الیه» را بر زبان جاری کنیم.
توبه یک حالت روانی و روحی و بلکه یک انقلاب روحی در انسان است که این لفظ بیان این حالت است نه خود توبه.»
📚 آزادی معنوی/صفحه 114
هدایت شده از ص خ
استاد مرتضی مطهری:
يكي از مظاهر قوت و كمال نهضت حسيني اينست كه آنها با آنهمه شدت و گرفتاري هيچكدامشان ملحق به دشمن نشد ولي توانستند از لشكر غالب طرف مقابل دل بربايند چنانكه حر وسي نفر ديگر را دل ربودند . و شايد علت اينكه اباعبدالله اصرار داشت كه هر كه رفتني است برود اين بود كه ميخواست نمايشگاهش كامل باشد و در ميان آنها ضعيفي وجود نداشته باشد كه در گيراگير كار سستي نشان دهد . اين جهت در بدر و صفين عيب زيادي نداشت ولي در كربلا عيب داشت چون بناي كار كربلا برگذشت و فداكاري بود . معمولا غالب از مغلوب ميربايد نه مغلوب از غالب ...
حماسه حسینی ، ج ۳ ،ص ۷۳ ۰
هدایت شده از ص خ
🔷 مرحوم حاج ميرزا حسين نورى (اعلى اللَّه مقامه) استاد مرحوم حاج شيخ عباس قمى و ... بسيار مرد فوقالعادهاى بوده است، مُحدّث است، ولى در فن خودش فوقالعاده متبحّر است... از آن حافظههاى بسيار قوى بوده است و مرد با ذوقى هم بوده است و بسيار با شور، با حرارت، با ايمان. گو اينكه اين مرد بعضى از كتابها نوشت كه شأن او نبود و علماى وقت هم ملامتش كردند، ولى معمولا كتابهايش خوب است.
مخصوصاً كتابى در همين موضوع منبر نوشته است به نام «لؤلؤ و مرجان». اين كتاب با اينكه كتاب كوچكى است، فوقالعاده كتاب خوبى است. در اين كتاب راجع به وظايف اهل منبر سخن گفته است. همه اين كتاب در دو فصل است ...
🔷 چنين كتابى شايد در دنيا وجود نداشته باشد. اين مردِ بزرگ، در همين كتاب خودش نمونههايى از دروغهايى كه به اين حادثه بزرگ، حادثه تاريخى كربلا، نسبت مىدهند ذكر كرده است. آنچه كه من عرض مىكنم غالباً يا همه آن همانهايى است كه مرحوم حاجى نورى هم از آنها ناله كرده است، و حتى اين مرد بزرگ صريحاً مىگويد:
🔷 امروز بايد عزاى حسين را گرفت، اما براى حسين در عصر ما يك عزاى جديدى است كه در گذشته نبوده است و آن عزاى جديد اين همه دروغهاست كه درباره حادثه كربلا گفته مىشود و احدى جلو اين دروغها را نمىگيرد. امروز بر اين مصيبت حسين بن على بايد گريست، نه بر آن شمشيرها و نيزههايى كه در آن روز بر پيكر شريفش وارد شد.
📚 استاد شهید مطهری، حماسه حسینی، ج 1 ص 60
هدایت شده از مطالب ازاد فرهنگی
zaroorat-tarh.ppsx
405.4K
#استاد_دکتر_غلامی
🔉 موضوع : #پاوریونت فایل ضرورت مطالعه آثار #شهید_مطهری
#بینش_مطهر
#توجه : فایل مرتبط با فایل صوت تدریس استاد می باشد.
@sound_azady_ensan
هدایت شده از مطالب ازاد فرهنگی
zaroorat-tarh.ppsx
405.4K
📚 موضوع : #پاوریونت چرایی و چیستی آثار #شهید_مطهری (مرتبط با تدریس #استاد_دکتر_غلامی)
کتاب #بینش_مطهر
@sound_azady_ensan
هدایت شده از مطالب ازاد فرهنگی
مقاله تدریس دکتر سوزنچی.docx
17.9K
#استاد_سوزنچی
🔉 موضوع : برگزیده تدریس چرایی و چیستی مطالعه آثار #شهید_مطهری به صورت فایل ورد
#ورد
کتاب #بینش_مطهر
#پیشنهاد : مناسب برای اندیشه جویانی که هدف تدریس دارند.
@sound_azady_ensan
بسم الله الرحمن الرحیم
📢📢📢📢 برنامه کلاس های بینش مطهر فردا پنجشنبه ۵ مهرماه:
✳️دوره تربیت معلم و مربی:
قرچک، مؤسسه اولوالألباب
ساعت ۷:۳۰ تا ۹
اولین مقرری کتاب خدا در زندگی انسان
تحویل برگه پاسخنامه آزمون کتاب آزادی بندگی
🔔استثنائا هر دو کلاس همزمان برگزار می شود🔔
❌دوره تربیت مدرس برگزار نمی شود
ورامین، مرکز آموزش طلوع خرداد❌
بسم الله الرحمن الرحیم
📢📢📢📢 کلاس های بینش مطهر که فردا جمعه ۶ مهرماه برگزار خواهد شد:
✳️ دوره تربیت معلم و مربی
ساعت ۷:۳۰ تا ۹
پیشوا، پایگاه علمی پژوهشی بنی فاطمه
مقرری اول کتاب خدا در زندگی انسان
✳️دوره تربیت مدرس برادران
ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰
پایگاه بسیج صحن
مقرری اول کتاب مهدویت
آخرین مهلت تحویل پاسخنامه آزمون کتاب سیره معصومین
✳️دوره تربیت مدرس خواهران
ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲
پایگاه بسیج صحن
مقرری اول کتاب مهدویت
آخرین مهلت تحویل پاسخنامه آزمون سیره معصومین
هدایت شده از مطالب ازاد فرهنگی
✅شاخصهای مورد نیاز برای اندیشهجویان
داوطلب آزمون تدریس:👇
1.مشارکت فعال در مباحثه و کلاس
2.توانمند در تبیین مباحث و دارای قدرت بیان و سخنوری
3.مطالعه درسنامه کتب و تسلط بر محتوای آن
4.مشاهده دیویدیهای کتب و توان بهرهگیری از آن در ارائه
5.انگیزه و پیگیری برای ادامه سیر و شرکت در مرحله دوم
6.در کلیه آزمونهای برگزار شده(صوت و آزمونهای کتابباز) نمره بیشتر از 17 کسب کرده باشد.
8.حداقل یک فعالیت جانبی مانند راهاندازی یک حلقه مباحثه برای افراد خارج از دوره داشته باشد.
تشخیص برخورداری اندیشهجو از معیارهای فوق بر عهده مسئول مرکز و یا اساتید آن میباشد. به عبارت دیگر مسئول مرکز و یا اساتید باید تشخیص دهند کدام یک از اندیشهجویان دارای این شاخصها میباشند تا از او آزمون تدریس بگیرند.
📚نحوه گرفتن آزمون بدین صورت هست که مسئول مرکز، یکی از موضوعات «آزادی معنوی و اجتماعی/ هجرت و جهاد/ بردگی/ هدف زندگی/ تقوا/ خدا در زندگی انسان» را برای اندیشهجو تعیین میکند تا در زمان تعیین شده، آن موضوع را حداکثر 15 دقیقه برای حداقل یک استاد و حداکثر سه استاد ارائه(تدریس) کند. استاد/اساتید نیز پس از پایان ارائه اندیشهجو در 15 دقیقه، از کلیه مباحث کتاب از اندیشهجو سؤال خواهند کرد و در پایان، کیفیت تدریس اندیشهجو را بر اساس «کاربرگ ارزیابی استاد» تعیین خواهند کرد و به او نمره میدهند.
هدایت شده از ص خ
📜 تفاوتهای شرايط امام حسن (ع) و امام حسين (ع)
(قسمت اول)
1⃣ اولين تفاوت اين است كه امام حسن در مسند خلافت بود و معاويه هم به عنوان يك نفر طاغى و معترض در زمان اميرالمؤمنین قيام كرد ..كشته شدن امام حسن در اين وضع يعنى كشته شدن خليفه مسلمين و شكست مركز خلافت. مقاومت امام حسن تا سرحد كشته شدن نظير مقاومت عثمان بود در زمان خودش، نه نظير مقاومت امام حسين. امام حسين وضعش وضع يك معترض بود در مقابل حكومت موجود؛ اگر كشته مىشد كشته شدنش افتخارآميز بود ..
🔴 حتى امام حسين هم احتراز داشت كه كسى در جاى پيغمبر و در مسند خلافت پيغمبر كشته شود. ما مىبینیم كه امام حسين حاضر نيست در مكه كشته شود ... مىبینیم اميرالمؤمنین وقتى كه شورشيان در زمان عثمان شورش مىکنند فوق العاده كوشش دارد كه خواستههای آنها انجام شود نه اينكه عثمان كشته شود ... خودش فرمود من اينقدر از عثمان دفاع كردم كه مى ترسم گنهكار باشم
🔷 آيا طرفدار شخص عثمان بود؟ نه، مىگفت من مىترسم تو خليفه مقتول باشى. اين براى عالم اسلام ننگ است كه خليفه مسلمين را در مسند خلافت بكشند ...
👈 (ادامه دارد)
📚 استاد شهید مطهری، سیری در سیره ائمه اطهار (ع)، ص ۷۵ - ۷۸ (با تلخیص).
هدایت شده از ص خ
📜 تفاوت شرایط امام حسن (ع) و امام حسین (ع)
(قسمت دوم)
2⃣ اگر امام حسن مى جنگيد، يك جنگ چند ساله اى ميان دو گروه عظيم مسلمين شام و عراق رخ مى داد و چندين ده هزار نفر مردم از دو طرف تلف مى شدند بدون آنكه يك نتيجه نهايى در كار باشد. احتمال اينكه بر معاويه پيروز مى شدند - آنطور كه شرايط تاريخ نشان مى دهد- نيست، و احتمال بيشتر اين است كه در نهايت شكست از آنِ امام حسن باشد. اين چه افتخارى بود براى امام حسن كه بيايد دو سه سال جنگى بكند كه در اين جنگ از دو طرف چندين ده هزار آدم كشته بشوند و نتيجه نهايى اش يا خستگى دو طرف باشد كه بروند سر جاى خودشان و يا مغلوبيت امام حسن و كشته شدنش در مسند خلافت؟
🔴 اما امام حسين يك جمعيتى دارد كه همه آن هفتاد و دو نفر است. تازه آنها را هم مرخص مى كند، مى گويد مى خواهيد برويد برويد، من خودم تنها هستم. آنها ايستادگى مى كنند تا كشته مى شوند، يك كشته شدن صد در صد افتخارآميز...
(ادامه دارد)
💠 استاد مطهری، 📚سیری در سیره ائمه اطهار (ع) ص ۷۹ - ۸۰(با تلخیص)
هدایت شده از ص خ
📜 تفاوت شرایط امام حسن (ع) و امام حسین (ع)
(قسمت سوم)
3⃣ سه عامل اساسى در قيام امام حسين دخالت داشته است. اول اين كه حكومت ستمكار وقت بيعت مى خواست، امام جوابش فقط اين بود: نه، بيعت نمى كنم، و نكرد. امام حسن چطور؟ آيا معاويه از امام حسن تقاضاى بيعت كرد؟ نه، بلکه جزء مواد صلح بود که بیعت نباشد.
💌 دوم دعوت كوفه بود به عنوان يك شهر آماده. هجده هزار نامه مى نويسند براى امام حسين و اعلام آمادگى كامل مى كنند. اگر امام ترتيب اثر نمى داد، مسلّم در مقابل تاريخ محكوم بود؛ مى گفتند يك زمينه بسيار مساعدى را از دست داد. و حال آنكه در كوفه امام حسن اوضاع درست بر عكس بود؛ يك كوفه خسته و ناراحتى بود، هزار جور اختلاف عقیده پیدا شده بود آنچنان بد بود که امام حسن وقتی به نماز می آمد زیر لباس های خود زره می پوشید و خطر کشته شدن ایشان وجود داشت و یک دفعه در حال نماز به طرفش تیراندازی شد...
❗️پس بر امام حسين اتمام حجتى بود، در مورد امام حسن بر عكس، اتمام حجت بر خلاف بوده و مردم كوفه تقريباً عدم آمادگيشان را اعلام كرده بودند.
✳️ سوم امر به معروف و نهى از منكر بود؛ يعنى اگر از امام حسین تقاضاى بيعت هم نمى كردند و كوفه هم دعوت نمى كردند باز قيام مى نمود؛ اينكه معاويه از وقتی به خلافت رسیده در مدت بيست سال هرچه عمل كرده است بر خلاف اسلام است، جائر است، احكام اسلام را تغيير داده، خونهاى محترم را ريخته است، حالا هم پسر شرابخوار قمار باز سگباز خودش را به زور سر جاى خودش نشانده است. بر ما لازم است كه به اينها اعتراض كنيم.
🔷 ولى معاويه در زمان علی (ع) معترض بوده است كه من فقط مى خواهم خونخواهى عثمان را بكنم، و حال [در زمان امام حسن (ع)] مى گويد من حاضرم به كتاب خدا و سنت پيغمبر و سيره خلفاى راشدين صددرصد عمل كنم، بعد از من خلافت مال حسن بن على است و حتى بعد از او مال حسين بن على است فقط آنها كار را به من واگذار كنند، همين مقدار، ورقه سفيد امضا فرستاد؛ گفت هر شرطى كه حسن بن على مايل است بنويسد من قبول مى كنم، من بيش از اين نمى خواهم كه من زمامدار باشم و الّا من به تمام مقررات اسلامى عمل مى كنم. (تا آن وقت هم كه هنوز صابون اينها به جامه مردم نخورده بود) من مجرى منويّات تو هستم.
✅ اگر امام حسن با اين شرايط تسليم امر نمى كرد، دو سه سال مى جنگيد، دهها هزار آدم كشته مى شدند، ويرانيها مى شد و عاقبت هم خود امام كشته مى شد، امروز تاريخ امام حسن را ملامت مى كرد،
بنابراين امام حسين يك منطق بسيار رسا و يك تيغ بُرنده داشت: «اگر كسى حكومت ستمگرى را ببيند كه چنين و چنان كرده است و سكوت كند، در نزد پروردگار گناهكار است».
اما براى امام حسن اين مسأله هنوز مطرح نيست. حد اكثر اين مطرح است كه اگر اينها بيايند، چنين خواهند كرد. اينكه «اگر بیایند چنين مى كنند» غير از اين است كه يك كارى كرده اند و ما الآن سند و حجتى در مقابل اينها بالفعل داريم.
✅ اين است كه مى گويند صلح امام حسن زمينه را براى قيام امام حسين فراهم كرد.
💠 استاد شهید مطهری، 📚 سیری در سیره ائمه اطهار (ع) ص ۸۰ - ۸۶ (با تلخیص).
هدایت شده از کانال فرهنگی-تحلیلی رضوی
بسم الله الرحمن الرحیم
برنامه بینش مطهر در مجتمع صلحا الگویی برای اولیاء و مربیان مدارس کشور
📢#گزارش_تصویری در کانال #خانواده_بینش_مطهر 👇
https://eitaa.com/bineshe_motahar
هدایت شده از ثاقب۱۸_ کل بینش پژوهان
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم بزرگوار
لطفا به این سوالات پاسخ دهید
هدایت شده از ثاقب۱۸_ کل بینش پژوهان
۱) نام؛ نام خانوادگی
۲)نام پدر
۳) کدملی
۴)تاریخ تولد
۵)تحصیلات
۶)ملیت
۷)دین
۸)شغل
۹)وضعیت تاهل
۱۰)شماره ثابت
۱۱)شماره همراه
۱۲)ادرس منزل
۱۳)نوع تحصیلات(دانشگاهی؛ حوزوی)
۱۴)مکان تحصیل
۱۵)سال ورود وپایان تحصیلات
۱۶)مکان تحصیلات
۱۷) مهمترین مسئولیتی که تاکنون داشتید
سوابق اموزشی بینش مطهر
۱) تا کدام کتاب وسطح را گذرانده اید؟
۲) با کدام اساتید دوره ها را گذرانده اید؟
۳) زمان ومکان گذراندن دوره ها؟
۴)ایا تاکنون تدریس بینش مطهر را داشته اید؟
۵)کدام کتابها؛ کدام دوره ها؟
۶)
در کدام مناطق تدریس کرده اید؟
۷) زمان تدریسها را بفرمائید
۸)چه تعداد اندیشه جو داشتید ( در هر دوره به تفکیک اعلام شود لطفا)
۹) در کدام مناطق حاضر به تدریس هستید؟
۱۰) کدام رده سنی را برای تدریس بیشتر می پسندید؟ ( نوجوان؛ جوان؛ میانسال)
۱۱)
هدایت شده از ثاقب۱۸_ کل بینش پژوهان
صنعتگر:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
لطفا مبحث آزادی عقیده و تفکر ویا هدف زندگی را آماده بفرمائید برای ارائه در ۵ دقیقه
و تا مرحله ای که خوندید
مسلط باشید به
پاسخگویی به شبهات ؛ سوالات
ارتباط بین کتب
قله بحث
هدایت شده از ثاقب۱۸_ کل بینش پژوهان
بسم الله الرحمن الرحیم
مواردی که برای مصاحبه ارزیابی پرسیده خواهد شد