امروز حوزههای علمیه وظیفهی هدایت قشرهای گوناگون را در سطوح مختلف بر عهده دارند. البته من اعتقاد دارم که تبلیغ سنتی ما - که مسجد و منبر و سخنرانىِ روبهروست - بدیل ندارد؛ این را باید حفظ کنیم. اینکه شما بنشینید بایک نفر روبهرو صحبت کنید؛ نگاه شما به او بیفتد، نگاه او به شما بیفتد و نفس گرم شما به او برسد، این چیز خیلی خوبی است؛ این را باید حفظ کنیم؛ لیکن این کافی نیست. امروز وسایل تبلیغ نوشتاری و گفتاری بهقدری متنوع و زیاد است که اگر روحانیت دین از این قافله عقب بماند، قطعاً یک خسارت بزرگ تاریخی برای او پیش خواهد آمد.
جناب آقای جعفری فرمودند که مرحوم شهید مطهری (رضواناللَّهعلیه) در میدان مبارزهی با افکار التقاطی فعال بود؛ حقیقتاً هم پهلوانِ این میدان بود؛ اما شهید مطهری چرا موفق شد؟ چرا این اثر عمیق و گسترده را از جهت ایجابی و سلبی در جامعهی فکری ما گذاشت؟ چون برای آمادهسازی خود، تلاش فراوان علمی کرده بود؛ بعد هم برای خرج کردنِ این ذخیرهی علمی، به هیچوجه سستی و کوتاهی نکرده بود. مرحوم مطهری آرام نداشت؛ مرتب مشغول یادداشت کردن، تنظیم یادداشت، مرتب کردن سخنرانیهایی که خود او انجام داده بود، بهدست آوردن شوائب گوناگون و نوبهنو در زمینههای فکر و اندیشهی مذهبی و دینی، و پاسخگویی به انحرافات بود. در این مرد اصلاً تنبلی وجود نداشت؛ لذا با آن ذخیرهی علمی و کارآمدىِ عملی توانست اثر بگذارد. امروز ما حقیقتاً ریزهخوار سفرهی انعام فکر شهید مطهری هستیم - در این هیچ تردیدی نیست - و فضای فکری جامعه همچنان مرهون فکر او در زمینههای گوناگون، چه در زمینههای فلسفی، چه در زمینههای اجتماعىِ دینی، و چه در زمینههای سیاسىِ دینی است. ما امروز به ایشان احتیاج داریم؛ ولی آن هم باز کافی نیست. خیلی از حرفها جدیدتر و تازهتر است؛ خیلی از شائبهها و اشکالات و شبهات بعد از حرفهای شهید مطهری بهوجود آمده؛ باید برای اینها آمادهی پاسخ بود؛ لذا حوزههای علمیه وظیفهی سنگینی برعهده دارند.
پس اولین چیزی که در حوزههای علمیه لازم است، عمق بخشیدن به تحصیل دینی است؛ باید درس خواند، باید کار کرد. حوزههای علمیه باید صادرات فکری داشته باشند؛ باید روحانىِ عالم و فرزانه تربیت کنند؛ باید روحانىِ پاکیزه و پاکدامن پرورش دهند؛ باید روحانیونی پرورش دهند که با مسائل سیاسىِ عالم آشنا باشند و دنیا را بشناسند. یکی از اشکالات کار ما، نشناختن وضع زمانه است. بعضیها علم و تقوا هم دارند، اما در عین حال نمیتوانند جایگاه و سنگری را که باید در آن بایستند و کار کنند، بشناسند؛ مثل کسی که در بین جبههی خودی و دشمن، سنگر و جایگاه خودش را گم میکند و جهت دشمن را اشتباه میکند؛ آتش هم میگیرد، اما گاهی آتش را روی سر دوستان میریزد. نشناختن فضای جغرافیای سیاسی و فکری دنیا و همچنین نقطهی تمرکز و خط نگاه و امتداد تیر دشمن - که از کمان حقد و کینهی او پرتاب میشود - ما را خیلی دچار اشکال میکند. باید در زمینهی علمی کار کنیم؛ در زمینهی سیاسی هم برای خودمان آگاهی درست کنیم؛ خود را پاکیزه کنیم و از لحاظ شخصی هم اهل تزکیه باشیم. روحانی، مظهر پاکی و پاکیزگی است.
امروز یکی از آماجهای حملات دشمنان بلاشک روحانیت است. روحانیت را با کلّیتش میخواهند از بین ببرند؛ در این هیچ تردید نکنید. درست است که در بین روحانیون کسانی را برای آماج قرار دادن، هدف قرار میدهند و برایش اولویت قائل میشوند؛ اما در نهایت، از نظر دشمن، کلیّت روحانیت مخل و مضر و مزاحم است؛ چون روحانیت پایبند به معارف دینی است، مگر آن روحانییی که بهطور کامل در دام شیطان غلتیده باشد؛ که البته چنین چیزی هم خیلی کم اتفاق میافتد. امروز روشنگرىِ دینی مهمترین زرهی است که جامعهی اسلامی ما میتواند بر تن خودش بکند و در مقابل حملات دشمن بایستد؛ لذا با روحانیت و حضور فعال روحانی مخالفند. اگر روحانىِ مؤمن و فعال و کارآمد و هوشمند و هوشیاری باشد، با او بیشتر مخالفند و او را بیشتر آماج حملات خودشان قرار میدهند. لذا امروز حفظ حوزههای علمیه و تربیت طلاب فاضل و علمای بزرگ یک وظیفهی اساسی است؛ این وظیفه در کرمان هم وجود دارد، در شهرستانهای این استان هم وجود دارد، در همه جای کشور هم وجود دارد. باید فضلای آگاه، عالم، فقیه، فیلسوف، متکلم، مفسر و محدث که در عین حال با مسائل جهان و تاریخ و عملکردهای دشمن آشنا باشند، در حوزههای علمیه تربیت شوند. برای این هدف باید فکر کرد.
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3279
هدایت شده از با ولایت تا شهادت
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹دوره بینش مطهر ویژه نوجوانان دخترفرهیخته ودانا🌹
☘ثبت نام :تا۲۴ آبان☘
☀️شروع کلاس ها:اول آذر ماه ☀️
☘مکان:پایگاه علمی پژوهشی بنی فاطمه
☘شماره تماس:۰۹۳۳۱۷۹۴۶۲۱؛۳۶۷۳۲۸۵۵
☘زمان کلاسها :پنج شنبه ها ساعت۱۶_۱۵
هزینه ثبت نام:۴۰هزارتومان
📝دانش آموزان برترعلمی وبرگزیدگان مسابقات قرآنی منطقه ای واستانی ازتخفیف ویژه برخوردارهستند.
🌻مزایای دوره:
۱.اعطای گواهینامه معتبر درپایان دوره
۲.استفاده ازپشتیبان علمی پایگاه
۳.تقدیرازاندیشه جویان برتر درپایان هرماه
به همراه برگزاری اردوهای درون استانی
بسم الله الرحمن الرحیم
به اطلاع اندیشه جویان محترم دوره اول مرحله اول میرساند:
🔔🔔آخرین مهلت🔔🔔
✅تحویل پاسخنامه آزمون کتاب خدا در زندگی انسان
فردا شنبه 12/ آبان ،
از 8 صبح تا 4 بعد از ظهر.
موسسه فرهنگی قرآن و عترت اولواالالباب
🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡
🔹⚡
✨ انسان بعد از اینکه ایمان پیدا کرد و واقعاً چیزی را انتخاب کرد، همیشه در معرض امتحانات هست و در آن وقت است که گاهی انسان لغزش پیدا می کند و کافر می شود و به طریق اولی منافق هم ممکن است بشود و بلکه احتمال اینکه منافق بشود خیلی بیشتر است و شاید اسلام از منافقینی که در یک دوره مؤمن راستین بوده اند و بعد منافق شده اند بیشتر ضرر برده است تا منافقینی که از اول منافق بوده اند.
✅ منافقینی که از اول منافق بودند، اعتمادها را نتوانستند جلب کنند، ولی منافقینی که از ابتدا منافق نبودند و بعد منافق شدند اعتمادها را جلب کرده و بعد منافق شدند و خطر اینها خیلی بیشتر است.
🔹 هر مقدار که نفاق شدیدتر و پر پیچ و خم تر و دقیق تر باشد احتیاط از آن مشکل تر و دشوارتر است.
🔸 کلمات منافقانه :
آیا توجه دارید بسیاری از الفاظی که امروز رایج است الفاظ منافقانه است؟!
مثل کلمه ((استعمار)) که در اصل لغت بسیار خوبی است؛ چنان که قرآن هم آن را به معنای اصلی استعمال فرموده است : ((هُوَ اَنشَأَکُم مِنَ الاَرضِ وَ استَعمَرَکُم فیها ))
سوره مبارکه هود/ آیه 61
خدا شما را از زمین بوجود آورد و شما را در زمین استعمار کرد.
((استعمار))از باب استفال است و از ماده ((عمران))گرفته شده است؛ یعنی از شما طلب عمران کرده زمین را. شما را خلق کرده در روی زمین، و مکلف کرده است که زمین را عمران و آباد کنید.
✅ پس استعمار یعنی به دنبال آبادی رفتن.
🔹 کشورهای استعمارگر هر جا که می رفتند نمی گفتند ما آمده ایم منافع شما را بچاپیم و منابع زیرزمینی شما را ببریم، بلکه می گفتند ما آمده ایم سرزمین شما را آباد سازیم و به ظاهر هم همین کارها را می کردند، مثلاً یک دو تا جاده هم می کشبدند، ولی هزار برابر آنچه که برای مردم کار می کردند از منافع آنها می بردند و بدین وسیله مردم آن کشور را بنده خویش می ساختند.
✅ پس استعمار یک لغت منافقانه است، یعنی در عین اینکه معنی درستی دارد، ولی به صورت واقعی به کار نمی رود.
🔸مبلّغین مسیحی که در اصطلاح آنها را ((مبشّرین)) می گویند، پیش قراولان استعمار بودند یعنی همیشه پای استعمار را آنها به کشورهای استعمار زده باز می کردند؛ یعنی اول به صورت یک مبلّغ مذهب وارد این کشورها شده و آنان را به اوصاف عیسای مسیح علیه السلام و مادرش مریم عَذرا [دوشیزه] سرگرم می ساختند، ولی پس از مدتی مردم می دیدند که در زیر این سرپوشهای مذهبی تمام سرمایه های مادی آنها رفته است.
🔹 یکی از افریقایی ها گفته است روزی که اروپایی ها به کشورهای ما آمدند ما زمین داشتیم. و آنها انجیل به دست داشتند، ولی پس از گذشتن 40-50 سال دیدیم انجیل در دست ما مانده است و زمین ها در دست آنان است ! این است معنای نفاق.
📒 مسئله نفاق - ص 71. 60، 59
استاد مطهری (ره)
🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
هدایت شده از ثاقب۲۵_ تهران/ دبیرخانه و مراکز
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
مهم 📣📣📣📣📣📣📣📣مهم
قابل توجه تمامی اندیشه جویان مرحله دوم ودیگر مراحل تهران
لطفا با کلیک بر روی این لینک ؛ ثبت نام قطعی را انجام دهید
لطفا به تمام موارد با دقت توجه بفرمائید
سپاسگزاریم
هدایت شده از قرارگاه شهدای مدافع حرم
🔹 سید حامد عزیز، ای همسفر روزهای پر از خاطره، روزها گذشت و ایام سپری شد و برنامه ریزیهایمان تغییر کرد.
بی آنکه متوجه علتها بشویم. به خود که آمدیم به روزهایی رسیدیم که از یک سو ایام استکبار ستیزی است و از دیگر سو ایام شهادت غریب مدینه و بدون شک خودت ما را به اینجا دعوت کرده ای تا هم از غربت بگویی و هم از تسلیم نشدن در برابر ظلم و ظالم...
🔹با همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در جنوب شرق استان تهران و موسسه فرهنگی رسول آفتاب برگزار میشود:
مراسم رونمایی از کتاب « #اتوبوس_شماره_هشت »
خاطرات روحانی عزیز مرحوم سید حامد حسینی
به قلم حسن عاطف ضمیر
زمان: سه شنبه، مورخ ۱۵ آبان، ساعت ۱۵
مکان: امامزاده عبدالله«ع» روستای دمزآباد آبباریک.(کنار مزار سیدحامد عزیز و گلزار شهدا)
#دعوت_عمومی
هدایت شده از پایگاه علمی پیشوا(بنی فاطمه)
یک خبر ویژه🌻🌻🌻🌻🌻
هدیه ی ما به مناسبت روز دانش اموز😊😍
منتظر شماهستیم
پایگاه علمی پژوهشی بنی فاطمه پیشوا
🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡
🔹⚡
✨ تقسیم انسانها :
✅ هر آدمی یا جزء یکی از این گروه ها هست و یا نزدیک به یکی از این دسته ها هست.
1⃣ گروهی از افراد هستند که نه جذب دارند و نه دفع : اینها افرادی پوچ و تهی هستند زیرا زندگی بدون دوست و دشمن تفسیر نمی شود مانند مردم زمان امیرالمؤمنین علیه السلام ، به جماد رسیده سیب زمینی رگ ندارد.
2⃣ افرادی هستند که فقط جاذبه دارند اما دافعه ندارند : اینها افرادی دورو و منافق صفت و گُتره هستند و مکتب، مسلکی و مرام ندارند.
اگر از انسان راه و مکتب را بگیری میشه حیوان - آفتاب پرست که طبیعتش اینه که با اراده و اختیار خود به شکل محیط خود، خود را در می آورد و اینها سعی می کنند به همه محبّت کنند یعنی کاری کنند که طرف خوشش بیاید در صورتی که این محبّت نیست نفاق و دورویی است، محبتی که قرآن دستور می دهد : محبت آن است که با حقیقت و دافعه همراه باشد و خیر نه یک فرد بلکه اجتماع و بشریت را در نظر بگیرید. محبت خیر رساندن است هر چند که شخص خوشش نیاید.
بطور مثال : غلامی که محّب حضرت علی علیه السلام بود و دزدی می کند و خود حضرت دست او را قطع می نمایند. ابن ابی الکواکب که دشمن است می گوید چه کسی این کار را کرد؟ او در وصف حضرت علی علیه السلام خطبه قرآنی می خواند در برابر این دشمن، و محبّت یک اکسیر است.
((هل الدین الا الحب)) کل دین یعنی حب و بغض، حُب به خدا و هر آنچه که خدا دوست می دارد و بغض به دشمنان خدا و هر آنچه که خدا نمی پسندد.
✅ وقتی انسان دلش در گرو کسی باشد هر چه در نظر او باشد انجام می دهد. اگر محبّت به اهل بیت (انسان کامل)پیدا شود و بر اساس سنخیت و قاعده بوجود بیاید به دنبال خود تبعیت می آورد. از این گروه هم می توان ناکثین را نام برد.
3⃣ مردمی که فقط دافعه دارند اما جاذبه ندارند : اینها انسانهایی هستند که خصایص انسانی ندارند اینها آدمهایی متکبّر، بداخلاق و بد عنق هستند که همه دوست دارند یک جوری از دست آنها فرار کنند و اگر کسی به طرف او بیاید می گوید : حتماً به من نیازمند است که می آید با غرور و تکبّر جلوی او را می گیرم می توان خوارج را جزء این گروه نام برد. این سه دسته که نام بردم از لباس انسانیت خارج هستند.
4⃣ مردمی هستند که هم جاذبه دارند و هم دافعه : در اصل هر چه جاذبه و دافعه قویتر باشد شخصیت فرد هم بالاتر است تا جایی که شخص را اول از قید زمان و مکان خارج ساخته و سپس در روح و عمق جان مردم نفوذ می کنند که این شخصیت سه بعدی را در اولیاءللّه می توان جستجو کرد.
✅ این انسانها دارای مکتب و اسلوب و روش هستند البته صرف داشتن جذب و دفع برای انسان کمال نیست، چون هر کس هم سنخ خود را جذب و مخالف خود را دفع می کند و اینکه چرا حضرت علی علیه السّلام با معاویه مماشات نمی کند؟ اگر حضرت از اول از مکتب خود عقب نشینی می کرد الآن هیچ فرقی بین حضرت علی علیه السّلام و معاویه وجود نداشت، ولی حضرت در هیچ شرایطی اصول را زیر پا نگذاشتند.
🔸 برخی افراد شخصی مثل معاویه را جذب می کنند و برخی امیرالمؤمنین علیه السّلام را که علاوه بر بزرگی، از بزرگواری روح نیز برخوردار است را جذب می کنند و مخالفانش را دفع می کنند از این گروه هم می توان قاسطین در زمان امیرالمؤمنین علیه السّلام را نام برد.
برای این گروه 4 شرط می باشد :
1- مطابق با هدف جذب و مخالفین را دفع می کنند.
2- جذب و دفع، قاعده مند و مداوم دارند نتیجه این می شود که این فرد ایمان به مکتبش دارد.
3- خوبان را جذب و بدان را دفع می کنند در نتیجه از جنس دوستان و دشمنان او می توان فهمید این آدم به مکتب حق ایمان دارد.
4- این آدم پایبند به اصول مکتب است. عربستان راضی است آنقدر ضرر کند تا بتواند به ایران ضربه بزند. اگر انسان دارای هدف مشخصی باشد به یقین باید گروه متضاد خود را دفع کند، چون نمی شود یک چیز در یک زمان و مکان و در شرایط یکسان هم خوب باشد و هم بد، در اینجا یا من دارم به خودم دروغ می گویم و یا به طرف مقابل دروغ می گویم. که آن هم دلیلی دارد که باید بررسی شود.
📚سیره امیرالمؤمنین علیه السّلام
استاد مطهری (ره)
🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡
بسم الله الرحمن الرحیم
🔔🔔آخرین مهلت ثبت نام ۱۷ آبان🔔
باعنایت به نزدیک شدن به آخرین مهلت ثبت نام به اطلاع می رساند:
✳️متقاضیان ثبت نام مرحله اول(دومین دوره تربیت مدرس و مربی) باید در سایت bineshmotahar.ir ثبت نام نموده و با پرداخت هزینه ۹۶۰۰۰ تومان در همان سایت ثبت نام خود را قطعی نمایند.
✳️متقاضیان مرحله دوم(دوره اول تربیت معلم و مربی) به جهت ثبت نام قطعی باید تا مهلت اعلام شده هزینه ۹۶۰۰۰ تومان را به شماره کارت ذیل مربوط به دبیرخانه بینش مطهر در دیار ۱۵ خرداد، واریز نمایند.
✳️متقاضیان مرحله چهارم(تربیت مدرس) نیز باید به جهت ثبت نام قطعی، تا مهلت اعلام شده هزینه ۹۶۰۰۰ تومان را به شماره کارت ذیل مربوط به دبیرخانه بینش مطهر در دیار ۱۵ خرداد واریز نمایند.
✅بدیهی است تشکیل کلاس های فوق منوط به حدنصاب رسیدن تعداد ثبت نام ها با ۱۵ نفر برای مرحله اول و دوم و ۵ نفر در مرحله چهارم خواهد بود که در تاریخ ۲۰ آبان اعلام خواهد شد.
✅شماره کارت: 6273811078775621 علی قشقایی
تصاویر واریز هزینه را به ادمین کانال ارسال فرمایید.