هدایت شده از بيسيمچي
بيسيمچي:
در مناظره دانشگاه صنعتی اصفهان مطرح شد:
عابدینی: ما هیچ دلیلی نداریم که حکومت پیامبر(ص) الهی بوده است/ روانبخش: بخش قابل توجهی از آیات قرآن مربوط به حکومت است؛ در طول تاریخ شیعه حتی یک فقیه را نمی توانید بیابید که منکر ولایت فقیه باشد
روانبخش صحبت های عابدینی را قطع کرد و کتاب فلسفه سیاسی نوشته حجت الاسلام شبان نیا را به وی نشان داد و گفت: همین الآن به محضرتان تقدیم می کنم. در این کتاب سیر تاریخی اجماع فقها از قرن پنجم تاکنون بررسی شده و دیدگاه شیخ انصاری نیز در این جا به صورت مستند آمده است.
گروه سیاسی-رجانیوز: عصر روز یکشنبه دوم اردیبهشت مناظره ای با عنوان «ولایت فقیه از طرف خدا یا انتخاب مردم» با حضور قاسم روانبخش عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره) و احمد عابدینی مدرس خارج فقه و فلسفه از سوی انجمن اسلامی دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
به گزارش رجانیوز به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران» در ابتدای این مناظره عابدینی درباره موضوع مراسم گفت: من طرفدار ولایت انتخابی فقیه هستم نه ولایت انتصابی؛ بنده معتقدم هر جا حکومت تشکیل شود با اراده مردم بوده است و حتی ولایت پیامبر(ص) و علی بن ابی طالب(ع) نیز انتخابی است. به این نحو که مردم مدینه پس از فوت مرحوم ابوطالب، به سراغ پیامبر(ص) آمدند و از وی خواستند که به مدینه بیایند و ایشان وقتی به مدینه آمد مردم دیدند آدم خوبی است او را حاکم خود قرار دادند. مردم در هر بخشی که با پیامبر(ص) قرارداد بستند، پیامبر(ص) مامور اجرای آن گردید. به طور مثال گفتند ما نسبت به امنیت شما میان راه مدینه و مکه تعهدی نمی دهیم، ولی در داخل مدینه امنیت شما را می پذیریم. بنابراین، این گونه نیست که حکومت پیامبر(ص) حکومت الهی باشد. الهی بودن حکومت دلیل می خواهد و ما هیچ دلیلی نداریم که حکومت پیامبر(ص) الهی بوده است.
وی ادامه داد: درباره ولایت علی علیه السلام و ائمه و ولایت فقیه هم وضعیت به همین منوال است. دلیلی نداریم که ائمه علیهم السلام و فقیه از جانب خدا منصوب شده باشند؛ مخصوصا اینکه درباره فقیه میان فقها اختلافات جدی وجود دارد. مثلا شیخ انصاری منکر ولایت فقیه است و صاحب جواهر ولایت فقیه را قبول دارد. این چه ولایت الهی است که میان بزرگان فقها اختلاف است؟
در ادامه این مناظره روانبخش ضمن تشکر از انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان که به ندای رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت تشکیل کرسی های آزاد اندیشی لبیک گفته است، در پاسخ به اظهارات عابدینی اظهار داشت: ولایت پیامبر و ائمه علیهم السلام و ولایت فقیه انتصابی است و نقش مردم در مواردی که ذکر کردید بیعت است. مردم با بیعت خود با پیامبر(ص) و علی(ع) زمینه تحقق حکومت را فراهم کردند؛ نه این که به پیامبر(ص) و علی(ع) حق حاکمیت بدهند.
وی خطاب به عابدینی گفت: در همین کتاب درسنامه ولایت فقیه که در سطوح پایین حوزه برای طلاب تدریس می شود منکران حکومت الهی را به سه دسته تقسیم کرده است؛ دسته اول کسانی مانند علی عبدالرزاق مصری سنی روشنفکر مربوط به سال 1925 هستند که معتقد است هیچ دلیلی در کتاب الهی بر حکومت پیامبر(ص) وجود ندارد به همین دلیل حکومت الهی نداریم. معنای این حرف این است که اگر داشتیم الهی بودن حکومت دینی را می پذیرفتیم.
دسته دوم از قبیل مهندس بازرگان هستند که در کتاب «خدا و آخرت» معتقد است دلایلی در قرآن و سنت مبنی بر حکومت دینی وجود دارد ولی تجربه حکومت دینی نشان داده است که حکومت های دینی موفق نبوده و منجر به نفرت مردم از اصل دین شده اند مانند حکومت های کلیسا در قرون وسطی و حکومت بنی امیه و بنی العباس و .. .
دسته سوم سکولارها هستند که از اساس با دخالت دین در حکومت مخالفند و بر این باورند که اصلا دین حق دخالت در مسایل عرفی ندارد و عقل بشر خودش می فهمد چه باید کرد.
وی ادامه داد: خوب است خودتان بفرمایید که در میان این سه دسته از منکران جنابعالی جزو کدامیک از منکران حکومت الهی هستید؟ از اظهارات جنابعالی استفاده می شود که شما طرفدار دسته اول یعنی هم موضع با علی عبدالرزاق مصری هستید و معتقدید که هیچ دلیلی بر الهی بودن حکومت حتی حکومت پیامبر اکرم(ص) وجود ندارد. یعنی اگر اثبات شود که دلیلی در قرآن و سنت وجود دارد آن را می پذیرید.
سپس روانبخش به برخی آیات قرآن کریم مبنی بر حکومت دینی اشاره کرد و خطاب به عابدینی گفت: بخش قابل توجهی از آیات قرآن مربوط به حکومت است؛ آیاتی مانند آیات مربوط به جهاد، قتال، صلح، حدود و دیات و قصاص، زکات و خمس، طلاق، ازدواج و .... آیاتی است که تحقق آنها هرگز بدون حکومت امکان ندارد. علاوه بر این که در قرآن آیاتی وجود دارد که بر ضرورت حکومت تصریح می کنند. خداوند در سوره نساء آِیه 105، خطاب به پیامبرش می فرماید: «انا انزلنا الیک الکتاب بالحق لتحکم بین الناس بما ارک الله؛ خداوند بر شما قرآن را نازل کرد تا در میان مردم
هدایت شده از بيسيمچي
حکم کنید به آن چه که خداوند به تو نشان داده است.»
یا در آیه 65 همین سوره می فرماید: «فلا و ربک لایومنون حتی یحکموک فیما شجر بینهم ثم لایجدوا فی انفسهم حرجا مماقضیت و یسلموا تسلیما؛ سوگند به پروردگارت، مردم ایمان نخواهند داشت مگر آن که در مشاجرات و منازعات خودشان، شما را حاکم قرار دهند و قضاوت شما را بپذیرند و ذره ای نیز در دلشان نسبت به حکم شما کدورتی نداشته باشند و کاملا تسلیم شما باشند.» یا در آیه دیگر می فرماید: «یا ایها الذین آمنوا اطیعو الله و اطیعوا الرسول؛ و اولی الامر منکم؛ خداوند به مردم امر می کند که همان گونه که از خدا اطاعت می کنند از پیامبرش و امامان معصوم نیز اطاعت کنند. این آیات و ده ها آیه دیگر بر حکومت پیامبر(ص) صراحت دارند و از هیچ کجا انتخاب استفاده نمی شود.
وی سپس درباره اظهارات عابدینی که گفته بود میان فقها در باب ولایت فقیه اختلاف است و برخی مانند شیخ انصاری منکر آنند، گفت: ولایت فقیه یک موضوع اجماعی است و در طول تاریخ شیعه حتی یک فقیه را نمی توانید بیابید که منکر ولایت فقیه باشد، تنها استاد شما مرحوم منتظری می توان یافت که اواخر عمرش به وکالت فقیه رسید. این هم ظاهرا بعد از عزل وی از قائم مقامی رهبری بوده است.
آنچه را نیز که به مرحوم شیخ انصاری نسبت دادید صحیح نیست ایشان که از فحول علما و فقها می باشند قائل به ولایت فقیه است با این تفاوت که ابتدا در کتاب مکاسب، ولایت را به صورت محدود می پذیرند؛ ولی در کتاب القضاء که بعد از مکاسب نوشته شده است بر ولایت مطلقه فقیه تاکید می کنند که انشاء الله در ادامه برای شما توضیح خواهم خواند. چنین ادعایی از کسی مانند شما که می گویند استاد درس خارج هستید بعید است.
عابدینی در ادامه با اشاره به سخنان روانبخش گفت: ما یک چیز از آقای روانبخش طلب داریم؛ ایشان باید سند اجماع فقها درباره ولایت فقیه برای ما بیاورند.
روانبخش صحبت های عابدینی را قطع کرد و کتاب فلسفه سیاسی نوشته حجت الاسلام شبان نیا را به وی نشان داد و گفت: همین الآن به محضرتان تقدیم می کنم. در این کتاب سیر تاریخی اجماع فقها از قرن پنجم تاکنون بررسی شده و دیدگاه شیخ انصاری نیز در این جا به صورت مستند آمده است.
عابدینی در ادامه با اشاره به تقسیم بندی روانبخش گفت: این چه حرفی است که دیدگاه من باید بر یکی از این سه دیدگاه منکران حکومت دینی منطبق باشد؟ دیدگاه عابدینی دیدگاه چهارم است. من در این مقاله ای که در سال 87 از من چاپ شده است حرف علی عبدالرزاق را نقد کرده ام و در آن جا نظر خودم را گفته ام. من مطالعه کرده ام و خودم به این نظریه رسیده ام نه این که از کسی گرفته باشم. آقای روانبخش شما با این گونه برخوردها و برچسب ها نمی گذارید حرف نو زده شود و نمی گذارید علم رشد کند. اگر در دنیا علم رشد کرده به دلیل همین نوآوری ها بوده است.
یک روز می گفتند زمین محور است و خورشید دور زمین می گردد ولی با تحقیقات بشر و کارهای نویی که صورت گرفت امروز معلوم شد که کار به عکس است این زمین است که به دور خورشید حرکت می کند. حرف من این است که پیامبر(ص) حکومتش الهی نبوده است و دلیلی هم بر آن نداریم آیه اطیعوا الله و اطیعو االرسول هم که خواندید امرش ارشادی است ارشاد به حکم عقل است خود بشر می فهمد که حکومت خوب است و خدا به آن ارشاد می کند که از خدا و پیامبرش اطاعت کنید. اصلا آیه اطیعوا در مدینه نازل شده و ربطی به حکومت ندارد این آیه درباره هدایت معنوی و رشد اخلاقی و مسایل عبادی نازل شده است نه اطاعت در مسایل سیاسی و حکومتی. ما هیچ آیه ای در قرآن مبنی بر حکومت دینی پیامبر(ص) نداریم.
روانبخش در ادامه این مناظره گفت: اولا اگر شما دیدگاهی غیر از سه دیدگاه منکرانی که من عرض کردم دارید خوب است تحت عنوان نظریه چهارم بفرمایید ولی حرف شما با علی عبدالرزاق سنی هیچ تفاوتی ندارد هر دو می گویید هیچ دلیلی بر حکومت دینی وجود ندارد.
ثانیا ما منکر حرف نو نیستیم، نواندیشی باید بر اساس اندیشیدن در چارچوب و روی اصول باشد وگرنه می شود بدعت که امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: «انما بدء وقوع الفتن اهواء تتبع و آراء تبتدع؛ فتنه ها فقط با هوای نفس و بدعت ها آغاز می شود.» روشن است که هر حرف و سخنی به صرف این که نو و جدید است نمی توان گفت حرف خوب و درستی است.
ثالثا شما درباره آیاتی که من ذکر کردم پاسخی ندادید فقط می فرمایید اطیعوا، امرش ارشادی است. راجع به دو آیه دیگری که برایتان خواندم چه می فرمایید؟ علاوه بر آنها آیات شریفه دیگری است که بر نصب و الهی بودن حکومت تصریح دارند. خداوند در آیه شریفه 124 بقره درباره حضرت ابراهیم(ع) می فرماید: «و اذ ابتلی ابراهیم ربه بکلمات فاتمهن قال انی جاعلک للناس اماما قال و من ذریتی قال لاینال عهدی الظالمین؛ زمانی که خداوند آزمایشات ابراهیم را تمام کرد به او فرمود من تو را امام مسلمین قرار می دهم ابراه
هدایت شده از بيسيمچي
یم عرض کرد این مقام الهی به ذریه من نیز عنایت کن، خداوند فرمود این منصب به گنه کاران نمی رسد مختص به معصومین است.
در اینجا نفرموده است: «و یجعلونک الناس اماما، مردم تو را امام قرار می دهند.» در ثانی اگر وکالت مردمی بود چرا ایشان برای ذریه اش از خدا درخواست می کند؟ علاوه بر آن در سوره ص آیه 26، خداوند خطاب به حضرت داوود(ع) می فرماید: «انا جعلناک خلیفة فی الارض فاحکم بین الناس بالحق و لاتتبع الهوی...؛ ما تو را جانشین خودمان در زمین قرار دادیم در میان مردم به حق حکم کن واز هوای نفس خود پیروی نکن» این آیات تصریح دارند که پیامبرانی از جانب خدا به امامت بر جامعه و حکومت نصب شده اند و این که امامت الهی است و منصوب از جانب خدا رابعا طبق فرمایش شما که می فرمایید آیه اطیعوالله و اطیعوالرسول در مدینه نازل شده است نه در مکه بهترین دلیل بر مدعای ماست زیرا پیامبر در مدینه حکومت تشکیل داد نه در مکه؛ پس آیه ناظر به اطاعت از احکام حکومت نیز هست نه منحصر در احکام فردی.
عابدینی در ادامه ضمن پذیرش الهی بودن حکومت حضرت ابراهیم و داوود علیهماالسلام اظهار داشت: بله در این جا قبول دارم که حکومتشان الهی بوده و به نصب خداوند ولی درباره پیامبر(ص) خودمان باید دلیل بیاورید ما درباره الهی بودن حکومت پیامبر(ص) خودمان هیچ دلیلی نداریم. اصلا قبل از این که پیامبر(ص) به مدینه بروند مردم نماز جمعه می خواندند و آیه «فاسعوا الی ذکر الله» نیز ارشادی است مردم در حالی که پیامبر(ص) نماز جمعه می خواند برای خرید و تجارت می رفتند و قرآن از آنها گلایه می کند معلوم می شود که امر فاسعوا وجوب ندارد فقها نیز به وجوب عینی نماز جمعه فتوی نداده اند. امام خمینی نیز آن را واجب تخییری می دانست. دستورات خدا ارشادی است ما نباید مردم را به زور به عقیده ای وادار کنیم باید زمینه را فراهم کنیم مردم را رشد بدهیم. اگر مردم رشد کنند خودشان می فهمند علی علیه السلام بهتر از دیگران است نیازی به نصب و تعیین ندارد این وظیفه من و شماست که مردم را روشن کنیم و رشد بدهیم تا خودشان با عقل خودشان برسند.
در ادامه روانبخش خطاب به عابدینی گفت: اولا به هر حال پس پذیرفتید که حکومت الهی و دینی داریم و خداوند آن را به حضرت ابراهیم و داوود علیهما السلام داده است. ثانیا مگر می شود خداوند مقام امامت و ولایت و حکومت را به حضرت داوود و ابراهیم بدهد ولی آن را پیامبر اسلام که گل سر سبد خلقت و همه پیامبران است ندهد؟
ثالثا حضرت ابراهیم برای ذریه اش هم تقاضا کرد و خداوند پاسخ داد که به ذریه گنهکار شما نمی دهم بی تردید پیامبر اسلام از ذریه ابراهیم است و ظالم و گنهکار هم نیست پس خداوند به ایشان هم داده است. رابعا چگونه است که وقتی خداوند به حضرت داوود می فرماید: «فاحکم بین الناس میان مردم حکم کنید»، از آن حکومت الهی استفاده می شود ولی وقتی به پیامبر اسلام می فرماید: «فاحکم بین الناس بما ارک اللهٰ، میان مردم حکم کنید به آن چه که خدا به شما نشان داده است» حکومت استفاده نمی شود؟!
خامسا آیه انما ولیکم الله و رسوله و الذین آمنوا... دلالت صریح دارد که همان گونه که خداوند بر شما حق ولایت و سرپرستی دارد پیامبر و امام معصوم نیز بر شما ولایت دارند و حق حاکمیت دارند نه تنها حق دارند بلکه با «انما» بر حصر ولایت آنها تاکید می کند و این که آنها حق دارند و دیگران یعنی اهل حل و عقد یا مردم این حق را ندارند. پس در این آیه می فرماید آنها سرپرست شما هستند و در آیه دیگر می فرماید از آنها اطاعت کنید و این یعنی حکومت دینی و الهی.
سادسا اگر شما می فرمایید مردم باید به رشد برسند تا خودشان انتخاب کنند پس چرا پیامبر صلی الله علیه و آله در غدیر خم، علی علیهالسلام را منصوب کرد؟ چرا نگذاشت مردم به رشد برسند و خودشان انتخاب کنند؟ براستی مردم به رشد رسیدند و علی علیه السلام را انتخاب کردند یا ابی بکر و عمر و عثمان را انتخاب کردند؟!
بر فرض بفرمایید که مردم باید رشد کنند و خودشان انتخاب کنند و بتوانند میان علی علیه السلام و ابی بکر انتخاب کنند ولی مردم چطور میان علی بن جعفر عریضی 90 ساله که در مسجد النبی(ص) صاحب کرسی تدریس بود و صدها شاگرد داشت و حضرت جوادالائمه(ع) که کودک 8 ساله بود، بتوانند امام جواد را انتخاب کنند؟ چطور میان جعفر عموی امام زمان که مدعی امامت شد و حضرت مهدی(عج) 5 ساله که کودکی بود امام را بشناسند و او را انتخاب کنند؟ ظاهرا بر مبنای نظر شما که ملاک را در ولایت پیامبر(ص) و امام معصوم را وکالت می دانید باید به ولایت ابی بکر و عمر و عثمان نیز ملتزم باشد همان که اهل سنت و علی عبدالرزاق به آن معتقدند؟
عابدینی در پاسخ به اظهارات روانبخش گفت: آیه انما ولیکم الله مربوط به 2 سال آخر عمر پیامبر(ص) بود و در مدینه نازل شده است اگر ولایت پیامبر الهی بوده چرا این آیه در مکه نازل نشده است؟ طبق این آیه پیامبر(ص) در آن مد
هدایت شده از بيسيمچي
تی که در مکه بودند و در قبل از نزول این آیه ولایت نداشتند. ثانیا من ابی بکر و عمر را خلیفه نمی دانم میان علی(ع) و ابی بکر و عمر فاصله 18 و 20 نیست بلکه فاصله خیلی زیاد است. من می گویم جامعه باید به حدی از رشد برسد که خودش انتخاب کند. همه می دانند که علی(ع) بهترین است اگر به رشد برسند او را انتخاب می کنند.
روانبخش در ادامه اظهار داشت: مردم در حکومت پیامبر و 23 سال زحمات و ارشادات آن حضرت به این حد از رشد نرسیدند و خواص و گل های سر سبد جامعه یعنی مهاجرین و انصار بعد از پیامبر(ص) به رغم نص صریح پیامبر(ص) بر حاکمیت و امامت علی علیه السلام به انحراف رفتند حال اگر حکومت دست دیگران باشد می گذارند جامعه به این رشد برسد؟ حکومت مقدمه رشد است باید حکومت تشکیل داد و با در اختیار گرفتن ابزارهای لازم و بسیج امکانات در جهت رشد و تعالی بشریت تلاش کرد.
امروز نیز اگر رادیو و تلویزیون دست دیگران باشد افکار مردم را به هر سمت و سویی که بخواهند می برند؛ یادتان هست زمان طاغوت صدا و سیما با فرهنگ مردم چه می کرد و در دانشگاه و آموزش و پرورش چه خبر بود؟ آیا اجازه می دادند من و شما بیاییم دانشگاه این جا با هم بحث و گفتگو کنیم تا جامعه به رشد برسد؟ رساله امام و تصویر امام ممنوع بود تا برسد به دیگر فعالیت های فکری فرهنگی و سیاسی. مگر مستکبران می گذارند که پیامبران کار هدایت و تبلیغ خودشان را انجام بدهند تا بشریت را به رشد برسانند؟
سپس روانبخش برای منصوب بودن فقیه اظهار داشت: وقتی ولایت الهی پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) اثبات شد اثبات ولایت فقیه بسیار آسان است. زیرا هم به حکم عقل و هم به اجماع فقهای شیعه و هم به تصریح ائمه علیهم السلام، فقیه دارای ولایت است و از حق حکومت برخوردار است. در باب اجماع همان گونه که قبلا عرض کردم همه فقها از شیخ طوسی، شیخ مفید تا فقهای عصر حاضر بر آن تصریح دارند و هیچ فقیهی منکر ولایت فقیه نیست. عقل نیز بر ولایت فقیه در عصر غیبت حکم می کند.
همان گونه که آیت الله بهجت نیز بر آن استدلال کرده اند: 1. اسلام دین جاودانه و محدود به زمان و مکان خاصی نیست و دارای احکام سیاسی و اجتماعی است. 2. این احکام در عصر غیبت نباید تعطیل شوند. 3. خود بخود نیز این احکام اجرا نمی شوند پس باید فردی که شبیه ترین فرد به امام معصوم است زمام حکومت را برای اجرای احکام در دست بگیرد و این شخص جز فقیه جامع الشرایط فرد دیگری نیست.
علاوه بر این دو دلیل، طبق روایت عمر بن حنظله، خود ائمه از جمله امام صادق علیه السلام با جمله «انی جعلته علیکم حاکما؛ من فقیه را بر شما حکم کردم و طبق توقیع شریف امام زمان(عج) در عصر غیبت صغری در پاسخ به پرسش اسحاق بن یعقوب فرمودند: «اما الحوادث الواقعه فارجعوا الی روات احادیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجت الله علیهم؛ اتفاقات جدیدی که می افتد و شما تکلیف خودتان را نمی دانید به راویان حدیث - یعنی فقیهی که احکام را می داند و می تواند بر آن واقعه تطبیق کند- رجوع کنید و آن هاحجت من بر شمایند و من حجت خداوند بر آن ها هستم.
وی ادامه داد: بر اساس این سه دلیل ولی فقیه از سوی امامی منصوب است که منصوب خداست اگر مردم در طول تاریخ به امر و نهی فقیه عمل می کنند و زن ناصر الدین شاه قلیان را می شکند و جوانان عزیزی در دفاع مقدس و در دفاع از حرم اهل بیت شهید می شوند بر اساس تبعیت از این ولایت الهی است نه به خاطر این که مرحوم شیرازی یا حضرت امام(ره) و حضرت امام خامنه ای نماینده و وکیل مردم هستند.
در پایان این مناظره این مناظره که تقریبا یک ساعت و 40 دقیقه طول کشید در پایان حدود دو ساعت نیز به پرسش های دانشجویان اختصاص یافت.
#پاسخی_به_عابدینی
شیخ حسن نجفی صاحب جواهر الکلام: کسی که ولایت فقیه را رد کند طعم فقه را نچشیده است
https://eitaa.com/bisimchee1400/1540
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«قضاوت با شما»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١٩
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در ایام انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم و انتقادهای فراوانی به شورای نگهبان و چگونگی تأیید صلاحیت کاندیداها و یا مهندسی انتخابات مطرح است، سؤالاتی همچون:
❓ آیا رد و تایید صلاحیت ها به نفع جریان خاصی بوده است؟
❓آیا بهتر نبود برای جلب مشارکت مردم، نامزدهای بیشتری تأیید صلاحیت میشدند؟
❓با عنایت به حضور کاندیداها از یک طیف فکری در انتخابات، آیا حق انتخاب برای مردم وجود دارد؟
✅ در پاسخ به این سؤالات؛ از شما خواهش مینمایم بدون قضاوت قبلی، مطلب امروز روزبرگ شیعه را تا پایان مطالعه نموده و سپس خودتان بر اساس عقل و منطق قضاوت نمایید!
1️⃣ اولاً باید بدانیم که شورای نگهبان طبق قانون، مسئول برگزاری انتخابات و یا جلب مشارکت بالای مردم نیست! بلکه آنچه قانون از شورای نگهبان خواسته است، احراز صلاحیت نامزدها طبق قانون اساسی و قوانین وضع شده در مجامع قانونگذار نظام جمهوری اسلامی برای سمت ریاست جمهوری است که طبق اقرار افراد معترض و مخالفی مانند تاجزاده، هیچ کدام از اعضای متدین این شورا، آخرت خود را به دنیای دیگران نمیفروشد و بر اساس مُرّ قانون عمل مینمایند!
2️⃣ ثانیاً اکثر مردم نیز ترجیح میدهند که شورای نگهبان به وظیفه قانونی خود عمل کند و در تأیید صلاحیتها مصلحت سنجی ننماید؛ چرا که همین مردم در تشکیل بعضی از دولتهای ناموفق گذشته، شورای نگهبان را مقصر میدانند که بنابر مصلحت، فرد نالایقی را برای ریاست جمهوری تأیید نموده است!
3️⃣ ثالثاً طبق تجارب قبلی، اساساً تعداد نامزدها و حضور یا عدم حضور چهرههای سیاسی معروف، تأثیر زیادی در افزایش مشارکت مردم ندارد! و آنچه میتواند مردم را برای حضور پرشکوه و حداکثری در انتخابات متقاعد کند، قدرت نامزدان مطرحشده برای تغییر شرایط موجود کشور و نجات مردم از فقر، بیکاری، گرانی و... است! بنابراین چه بسا حضور برخی چهرههایی که جزو مقصران وضع موجود بودهاند یا به دلایلی دیگر، منفور افکار عمومی هستند، نه تنها باعث افزایش مشارکت مردم نمیشد، بلکه بر حضور مردم، تأثیر منفی میگذاشت!
4️⃣ رابعاً طبق نظر برخی صاحبنظران، شاید مردم در این انتخابات، پس از سالها، از دوقطبیِ کاذب «اصلاحطلب - اصولگرا» نجات یافته و فارغ از جوسازیها و بازیهای سیاسی جناحها، بتوانند چند سلیقه و نگاه مدیریتی متفاوت را در کنار هم، بررسی کرده و انتخاب بهتری انجام دهند!
لذا اینکه برخی افراد به دلیل منافع شخصی و یا گروهی خود در فضای مجازی و حقیقی، سخن از تضییع حق مردم و نبودن سلایق مختلف در انتخابات میگویند، ناشی از عادت آنها به دوقطبیهای کاذب بوده و یا تحت تأثیر دشمنان جمهوری اسلامی ایران هستند! چرا که هر فرد بدون غرض با بررسی اولیه، قطعاً متوجه میگردد که در بین هفت کاندید فعلی، انواع سلایق و حتی نگاههای سیاسی مختلف وجود دارد که این موضوع در مناظرات تلویزیونی کاملاً محسوس است!
5️⃣ خامساً تجربه انتخابات ریاست جمهوری در دورههای قبلی نشان میدهد که چهره بودن برخی نامزدها و یا سمت و سوی برخی از نگاههای سیاسی، هیچ تأثیری در انتخاب مردم ندارد! چراکه همه به یاد دارند که در سال ۷۶، آقای خاتمی گمنامترین نامزد موجود بود! و یا در سال ۸۴، آقای احمدی نژاد تقریبا در بین نامزدها، ناشناسترین فرد بود و هر دو با رأی بالا، برگزیده انتخابات گردیدند و یا حتی آقای روحانی نیز در نظرسنجی های سال ۹۲ در پایینترین حد قرار داشت، ولی با رأی مردم، رئیس جمهور ایران شد!
✍️ بنابراین این ادعا که با رد صلاحیت برخی چهره های معروف جریانات سیاسی، انتخابات مهندسی و امکان انتخاب از مردم گرفته شده، صحیح نیست و مسلماً دو نامزد فعلی وابسته به جریان اصلاحات و دولت فعلی در صورت داشتن برنامه و اقناع مردم برای توانایی خود در تغییر وضع موجود، میتوانند پیروز انتخابات باشند!
از این گذشته، تعدد نامزدهای انقلابی و به اصطلاح اصولگرا (درحالیکه تقریباً همه آنها اعلام کردهاند، که انصراف نمی دهند)، میتواند باعث پخش رأی و تضعیف این جریان گردد؛ اما در عوض کمی تعداد نامزدها در جریان اصلاحات و دولت فعلی (که احتمال کناره گیری یکی از آنها به نفع دیگری هم وجود دارد) میتواند باعث تجمیع آراء و در نهایت پیروزی آنها در انتخابات شود، که در این صورت، این پیروزی را مدیون بیطرفی شورای نگهبان خواهند بود!
در پایان بدیهی است، ملت فهیم ایران، همچون انتخابات های گذشته، بازیچه این سیاهنمایی ها نخواهند شد و اینبار نیز به کوری چشم دشمنان این مرز و بوم، حماسه دیگری در ٢٨ خرداد ماه، خواهند آفرید!
بيسيمچي:
فراخوان شورای شبکههای هیئت و تشکلهای دینی برای مشارکت حداکثری در انتخابات
شورای شبکههای هیئت و تشکلهای دینی برای مشارکت حداکثری در انتخابات فراخوان داد.
شورای شبکههای هیئت و تشکلهای دینی متشکل از هیئت رزمندگان اسلام، شورای هیئات مذهبی ، کانون مداحان ، سازمان بسیج مداحان وهیئات ، مجمع کانونهای فرهنگی، تبلیغی و جهادی ، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع)، شبکه هیئات دانشجویی، انجمن شاعران اهل بیت (ع)، بنیاد دعبل خزاعی و مرکز توسعه فعالیتهای دینی برای مشارکت حداکثری در انتخابات فراخوان داد. متن این فراخوان به شرح زیر است:
وَ نُریدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذینَ استُضعِفوا فِی الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثینَ؛ ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم! ( سوره مبارکه القصص آیه ۵)
پس از گذشت ۴۲ سال از انقلاب باشکوه ملت ایران و پیروزی عقیده و تفکر بر زر وزور و پادشاهی طاغوت و حاکمیت رای و نظر مردم با موضوع ولایت فقیه عادل که موجی از امید و اندیشه زمینهسازی ظهور منجی عالم بشریت امام زمان عجل الله تعالی را در دلها طنین افکند و قلوب هزاران مشتاق تفکر اسلام ناب محمدی (ص) را در سراسر دنیا به خود جلب کرد. امروز و در دوران بلوغ این شجره طیبه و در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شاهد کینه توزی و صف آرایی دشمنان این مرز وبوم هستیم که با دمیدن در بوق ناامیدی و دعوت به شرکت نکردن در انتخابات، در حال تدارک و زمینه سازی تهدیدات و فتنههای متعدد امنیتی، سیاسی و اقتصادی هستند.
گرچه مردم شریف و عزتمند ایران، طعم بیمهریها، سختیها و تحریمها را چشیدهاند و گلایهها، از برخی مسئولین نااهل و بیکفایت دارند، اما همه میدانند راه برون رفت از این بحران عدم شرکت در انتخابات و قهر با حق خود نیست بلکه با حضوری محکم و با بصیرت و هوشمندانه و شرکت در انتخابات از این حق که ثمره خون هزاران شهید است، دفاع خواهند کرد.
همه میدانیم راه حل مشکلات رای ندادن نیست بلکه حضور در انتخابات و انتخاب دولتی برآمده از تفکر اصیل انقلاب و حامی محرومان و دلسوز، با بکارگیری جوانان پاک و بااراده، راه علاج کشور است.
شبکهها و مجموعههای مردمی متشکل از هیئات مذهبی و فعالان عرصه خدمت به محرومان و گروههای جهادی همانطور که در تمام بحرانها و جبران ضعف مسئولین، میدان دار عرصه خدمت بودهاند از همه مردم با عظمت و با فرهنگ و نیز مجموعهها و تشکلهای مردمی دعوت میکنند اولا با حضور خود و ثانیا با دعوت از تمام آحاد ملت با هر سلیقه و تفکر، به میدان بیایند و راه را بر فتنهگریها و اندیشههای ناپاک دشمنان این مرز وبوم ببندند.
به امید ظهور ولی الله الاعظم حضرت صاحب الامر والزمان (عج)
شورای شبکههای هیئت و تشکلهای دینی
ائمه محترم جماعات ،مدیران محترم هئیات مذهبی،مسئولین محترم مراکز فرهنگی قرآنی سلام علیکم ،ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت میلاد با سعادت کریمه اهل بیت علیهم السلام و ولادت با سعادت امام رضا علیه السلام اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه طرح نهضت کرامت دوست مهربان را برگزار می نمایید لذا مساجد ،هئیات و مراکز فرهنگی قرآنی می توانند جهت دریافت یک بسته کتاب روز شنبه ۲۲ خرداد ازساعت ۸تا۱۴ به اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه واقع در خ بهار نبش فرعی ۳ غربی مراجعه فرمایند .
🔴 شما اقتصاد و حقوق نخواندید!
📝 سوال خبرنگار از امام خمینی و پاسخ ایشان
🔻 سوال خبرنگار:
شما زندگی خیلی منزوی داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بین المللی را مطالعه نکردهاید.
تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گیر و دار یک زندگی اجتماعی درگیر نبودهاید.
آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟
✅ پاسخ حضرت امام قدس سره:
ما معادله جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسیای که تا به حال به واسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده میشده است را شکستهایم.
ما خود چارچوب جدیدی ساختهایم که در آن عدل را ملاک دفاع و ظلم را ملاک حمله گرفتهایم.
از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم ، حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید.
ما این سنگ را بنا خواهیم گذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایه نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هرکسی را محکوم کنند، بلافاصله محکوم نمایند.
✅ آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.
بيسيمچي:
#دهه_کرامت
#شنبه 22خرداد اول ذیقعده سالروز میلاد حضرت معصومه(س)
#کریمه اهل بیت (س)، اسوه دختران تمدن ساز، ملجأ گرهگشایی
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#جشن دختران آفتاب
#تجلیل از خانواده های دارای حداقل سه فرزند(جشنواره آفرین)
#تبیین برنامه های شاخصین مهرواره محله همدل
#مسابقه من و دختر محجبه ام
#برگراری جشن کرامت در باغ بانوان
#-برگزاری وبینار شور انتخاباتی برای دانش آموزان در محیط شبکه شاد
https://eitaa.com/bisimchee1400
#سه_دقیقه_در_سنگر
#کلیه_مبلغین_مبلغات_هادیان_سیاسی_و_کنشگران_اجتماعی
#فایل صوتی سه دقیقه ای خود را که با موضوع انتخابات و حضور حداکثری درانتخابات می باشد به شماره ۰۹۱۳۲۷۷۰۰۸۴ ارسال نمایند و هدیه ای دریافت نمایند.
اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه
بيسيمچي:
#دهه_کرامت
# یکشنبه 23خرداد دوم ذیقعده
# همعهدی در مسیر ولایت، گرهگشایی از امت
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
# تجلیل از هیئات مذهبی مجری طرح کریمانه"هرهیئت مذهبی 110 بسته غذایی برای محرومان"
# برگزاری وبینار شور انتخاباتی برای دانش آموزان در محیط شبکه شاد
https://eitaa.com/bisimchee1400
بيسيمچي:
... ....:
💥اداره کتابخانه های شهرستان شاهین شهر با همکاری فرهنگیان و دبیران انجمن ادبی اهل قلم شاهین شهر و با حضور افتخاری حجت السلام بابایی، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان و جناب مهندس هلاکویی، سرپرست اداره کتابخانه های استان اصفهان برگزار می نماید:
🌸جشنواره کریمه اهل بیت س🌸
🌷روز گرامی داشت دختران🌷
🔸 ویژه برنامه های ولادت حضرت معصومه س و روز دختر
💢سخنرانی حجت الاسلام بابایی، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی وجناب آقای هلاکویی، سرپرست اداره کتابخانه های استان اصفهان
💢محفل ادبی و نشست شعرخوانی دبیران انجمن های ادبی، شاعران ، نویسندگان، فرهنگیان و کتابداران
🔵نشست کتابخوان مجازی با محوریت معرفی آثار مرتبط با زندگی حضرت معصومه س
📚نمایشگاه مجازی کتاب
🔷مسابقه نقاشی ویژه کودکان و نوجوانان با موضوع روز دختر
🎥تهیه کلیپ مناسبتی، معرفی کتاب
🗓زمان: شنبه ۲۲خرداد سال ۱۴۰۰
🕰ساعت: ۱۳
🌏 پخش زنده از پلتفورم اسکای روم به آدرس:
https://www.skyroom.online/ch/isfahanpl1/shahinshahr
🔷ارسالی از روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شاهین شهر
📍استان اصفهان، شهرستان شاهین شهر و میمه
#اداره_کتابخانه_های_شاهین_شهر
بيسيمچي:
#دهه_کرامت
#دوشنبه 24 خرداد سوم ذیقعده
#خیرخواهی و نشاط مومنانه برای گرهگشایی عمومی
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#پویش فدای دخترم تجلیل پدران از دخترانشان
#برگزاری مسابقه دست سازهای دختران و پدران با عنوان دختران آفتاب
#برگزاری وبینار شور انتخاباتی برای دانش آموزان در محیط شبکه شاد
https://eitaa.com/bisimchee1400