❤️با ما همراه باشید
❤️با برنامه های جذاب در
💠طرح ماه آسمانی
💠با رمضانی متنوع و به یادماندنی
💢به صورت مجازی و حضوری
💢ویژه کودکان، نوجوانان وجوانان
⭕️با برنامه های معنوی و پرنشاط و جوایز ویژه
✅ نام ونام خانوادگی خود را به شماره ۰۹۱۳۲۷۷۰۰۸۴ در ایتا برای ثبت نام پیامک کنید.
شرط برگزاری مراسم احیای شبهای قدر/ برگزاری نماز جماعت در شهرهای آبی بلامانع است
وزیر بهداشت در نامهای خطاب به معاون بهداشت وزارت بهداشت پروتکلهای بهداشتی ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
شرط برگزاری مراسم احیای شبهای قدر/ برگزاری نماز جماعت در شهرهای آبی بلامانع است
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت در نامهای خطاب به معاون بهداشت وزارت بهداشت پروتکلهای بهداشتی ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
در این نامه آمده است:
جناب آقای دکتر رئیسی
معاون محترم بهداشتی
با سلام ؛
باتوجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و انتظار مومنین روزهدار در اعلام پروتکلهای مرتبط با مراسم این ماه پرفضیلت لازمست موارد زیر مورد نظر قرار گیرد.
واقفید همراهی دست اندرکاران ارجمند برگزاری نمازهای جمعه و جماعات و مدیران هیئات مذهبی، وعاظ، ذاکران اهل بیت، هیئت امناء مساجد کشور و از همه مهمتر مردم شریف کشورمان در سال گذشته حداکثر همراهی را در کلیه امور اعمال نمودند. گرچه بعضاً توسط گروههای افراطی و خارج از دایره مدیریت این عزیزان اعمالی غیرمنطبق با شیوه نامهها صورت گرفت و علاوه بر رنجش خاطر این عزیزان و همکاران ما که تلاش کردیم نگذاریم دوگانه دین و سلامت دامن زده شود، خوراک تبلیغاتی گروهی در خارج از کشور شد تا بتوانند ناجوانمردانه بر احساسات پاک مردم متدین بتازند. معالوصف انبوهی از مومنین در شبهای قدر با رعایت کامل شیوهنامهها که خود از نزدیک شاهد آن بودم علاوه بر اجرای مراسم باشکوه، محملی برای دعای خیر به توفیق همکارانمان در مدیریت بیماری نیز فراهم نمودند. لذا ضروریست نظرات اینجانب را در کمیته مربوطه با دوستان عزیزمان مطرح فرمائید تا مورد توجه قرارگیرد:
گرچه در شهرهای زرد و آبی با رعایت شیوه نامهها برگزاری نماز و برگزاری مراسم احیاء بلامانع است معالوصف باتوجه به شیوع گسترده بیماری با ویروس موتاسیون یافته کمتر نقطه ای حائز شرایط فوق خواهد بود. لذا می طلبد تا با تدوین شیوهنامهای برای برگزاری نمازهای یومیه ماه مبارک (یک وعده آنهم بمدت نیم ساعت) با حداقل نفرات و در فضای باز با رعایت حداکثر فاصله و ماسک و جانماز و سجاده اختصاصی در کلیه شهرها اجازه داده شود.
بدیهی است اگر شرایط شهری بشدت اضطراری و مشمول قرنطینه عمومی و عدم رفت و آمد قرار گرفت متفاوت عمل خواهد شد.
در مورد شبهای پرفیض قدر نیز مراسم احیاء می تواند همچون سال گذشته با رعایت فاصله و تعداد محدود در فضای مناسب و باز در کلیه شهرها حداکثر به مدت 2 ساعت اجرا گردد. لوازم کاملاً شخصی و ورودی و خروجیها متعدد و بدون تماس باشد . تجربه و مدیریت سال گذشته عزیزان یقیناً در بهتر برگزار شدن مراسم امسال موثر خواهد بود.
باتوجه به شیوع ویروس سرکش جهش یافته و قدرت سرایت و بیماریزائی بالا، اطلاعرسانی عمومی و ترغیب مردم عزیز به برگزاری مراسم محدودتر و با اولویت منازل و استفاده از ظرفیت ارزشمند صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و فضای مجازی همچون سال گذشته نباید مغفول بماند.
هرگونه مماشات با جریانات قانون گریز و شکننده پروتکلها باتوجه به شرایط بسیار خطیر کنونی ابعاد گسترده زیان آوری دارد که می تواند مدیریت بیماری را غیرممکن سازد. لذا توجه دست اندرکاران محترم مدیریت مراسم مذهبی از تفاوت شرایط با سال گذشته بدلیل تحولات ویروس بیماری زا و تهیه بروشور و جزوه های آموزشی برای روزهداران عزیزی که متمایل به شرکت در این مراسم می باشند بسیار موثر خواهد بود.
برگزاری مراسم عید فطر در بعضی از مناطق کشور در سال گذشته موجب شکلگیری موجی جدید در آن استانها شد که پیشگیری از این پدیده در عید سعید فطر آتی میتواند ویروس جهش یافته ابعاد سنگین تری ایجاد کند. لذا پرداختن به امور پیشگیرانه قبل از فرارسیدن عید در استانها و نقاطی که ممکن است آسیبپذیر باشد بسیار ضروریست.
امید است با همدلی و هماندیشی با عزیزان در کمیته های تخصصی ستاد ملی تصمیمات مناسبی اتخاذ گردد.
سعید نمکی
💠 شماره تماس دفتر مراجع عظام تقلید 💠
📞شماره تماس دفتر رهبری:
02537474 و 02537746666
📞شماره تماس دفتر آیت الله مکارم:
02537743110 و 02537473
📞شماره تماس دفتر آیت الله سیستانی:
02537741415 - 9
📞شماره تماس دفتر آیت الله بهجت :
02537476 و 02537740219
📞شماره تماس دفتر آیت الله تبریزی:
02537733419 و 02537744286
📞شماره تماس دفتر آیت الله شبیری زنجانی:
02537740321
📞شماره تماس دفتر آیت الله سبحانی:
02537743151
📞شماره تماس دفتر آیت الله صافی:
02537715511 - 6
📞شماره تماس دفتر آیت الله نوری:
02537741850
📞شماره تماس دفتر آیت الله وحید خراسانی:
02537740611
📞شماره تماس دفتر آیت الله فاضل لنکرانی:
02537720500 - 2
📞شماره تماس دفتر آیت الله جوادی آملی:
025337751199
📞شماره تماس دفتر آیت الله مظاهری:
02537739026
______
بسم الله الرحمن الرحیم
جزء 1 ⇨ http://j.mp/2b8SiNO
جزء 2 ⇨ http://j.mp/2b8RJmQ
جزء 3 ⇨ http://j.mp/2bFSrtF
جزء 4 ⇨ http://j.mp/2b8SXi3
جزء 5 ⇨ http://j.mp/2b8RZm3
جزء 6 ⇨ http://j.mp/28MBohs
جزء 7 ⇨ http://j.mp/2bFRIZC
جزء 8 ⇨ http://j.mp/2bufF7o
جزء 9 ⇨ http://j.mp/2byr1bu
جزء 10 ⇨ http://j.mp/2bHfyUH
جزء 11 ⇨ http://j.mp/2bHf80y
جزء 12 ⇨ http://j.mp/2bWnTby
جزء 13 ⇨ http://j.mp/2bFTiKQ
جزء 14 ⇨ http://j.mp/2b8SUTA
جزء 15 ⇨ http://j.mp/2bFRQIM
جزء 16 ⇨ http://j.mp/2b8SegG
جزء 17 ⇨ http://j.mp/2brHsFz
جزء 18 ⇨ http://j.mp/2b8SCfc
جزء 19 ⇨ http://j.mp/2bFSq95
جزء 20 ⇨ http://j.mp/2brI1zc
جزء 21 ⇨ http://j.mp/2b8VcBO
جزء 22 ⇨ http://j.mp/2bFRxNP
جزء 23 ⇨ http://j.mp/2brItxm
جزء 24 ⇨ http://j.mp/2brHKw5
جزء 25 ⇨ http://j.mp/2brImlf
جزء 26 ⇨ http://j.mp/2bFRHF2
جزء 27 ⇨ http://j.mp/2bFRXno
جزء 28 ⇨ http://j.mp/2brI3ai
جزء 29 ⇨ http://j.mp/2bFRyBF
جزء 30 ⇨ http://j.mp/2bFREcc
30 جز قرآن بصورت فایل صوتی و نیاز به دانلود نداره فقط کافيه روی لینک بزنید.
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢۴ فروردین ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 30 شعبان 1442
Tuesday 13 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شب اول ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
26.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمه تعالی
عرض سلام خدمت همه بزرگواران و مدیران محترم هئیات مذهبی شاهین شهر و میمه
دوستان سامانه تکیه سازمان تبلیغات اسلامی میخواهد خدمات و پشتیبانی به جلسات و محافل و مجموعه هایی که در ماه مبارک رمضان در سطح شهرستان بصورت مستمر برگزار میشود ارائه کنند(مثل لایو با اینترنت رایگان چه فرستنده و چه گیرنده، پخش مراسمات در شبکه ها رسانه ملی و سایر رسانه ها و ...)
خواهشمند است فرم زیر را جهت برنامه ریزی دوستان تکمیل بفرمایید.
در ضمن توضیحات تکمیلی در کلیپ ادامه آمده است
https://survey.porsline.ir/s/QxnHpeu/
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه ماه رمضان در ایام شیوع بیماری کرونا»
❓س ۵٣٧۶: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: روزه به عنوان یک تکلیف الهی، در حقیقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پایه های تکامل و اعتلاء روحی انسان به شمار می رود و بر امت های پیشین نیز واجب بوده است؛ از آثار روزه پدید آمدن حالت معنوی و صفای باطن، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نیز روشن است و خداوند اجر عظیمی برای روزه داران قرار داده است؛ همچنین روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک آن در ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب:
👈 ایجاد بیماری،
👈 و یا تشدید بیماری،
👈 و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی او می شود!
در این موارد، روزه ساقط، ولی قضای آن لازم است؛ و بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند.
بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه از او ساقط میشود ولی قضای آن لازم است.
📚منبع: leader.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
🔻در اولین روز ماه رمضان برگزار میشود؛
🔆 محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر معظم انقلاب
◻️مراسم امسال به صورت ارتباط تصویری و صرفاً با حضور جمعی از قاریان ممتاز کشور در شبستان مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار خواهد شد.
📺 این مراسم ساعت ۱۷ روز چهارشنبه ۲۵ فروردین آغاز و به صورت زنده از شبکههای رادیویی و تلویزیونی رسانهی ملی و حسابهای رسمی KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی پخش میشود.
پیام اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه به مناسبت حلول ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
بازهم خداوند خوان کرم گشود و فرصت میهمانی پربرکت و با شکوه خداوند برای بندگانش فراهم آمد، میهمانی انسانساز و پرخیر و برکتی که میزبانی بنده نواز دارد و بهترین فرصت برای سلوک در مسیر کمال بندگی و عبودیت است، ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای عبادت و خودسازی است و روایات بسیار و تجربه سالکین الی الله و بزرگان عرفان و معرفت به خوبی مؤید این مسأله است.فرارسیدن ماه مبارک رمضان و فرصت کسب فیض در این ماه برای همه کسانی که روزه داری جسم و جان را در این یک ماه میتوانند تجربه کنند یک فرصت الهی و مغتنم است که باید به عنوان نعمتی بزرگ در مسیر کمال و حیات طیبه انسان برشمرده شود و همین درک ماه مبارک رمضان را باید شکر بسیار بجای آورد.رمضان بهار قرآن است و فرصت انس بیشتر با قرآن کریم در این ماه را باید به خوبی مورد استفاده قرار داد چرا که این ارتباط و اتصال با قرآن کریم به خوبی میتواند روح انسان را آمیخته با معنویت خاص و ویژه ماه مبارک رمضان گرداند چرا که رمضان ماه قرآن است و توصیههای بسیاری برای انس با قرآن در این ماه مبارک و بهره بردن از فیوضات ظاهری و باطنی قرآن کریم صورت گرفته است.
یکی دیگر از ویژگیهای ماه مبارک رمضان که ناظر به رسالتهای اداره تبلیغات اسلامی و طلاب و روحانیون و مبلغان دینی است، مسأله تبلیغ و فرصت تبلیغی ویژه و اثرگذار یک ماهه ای است که در این ماه فراهم میآید، چرا که روزه داری روج و جان انسان را برای پذیرش معارف دین و حقیقت عبودیت و بندگی آماده میکند و نباید این بستر ویژه برای ارائه تعالیم مکتب اهل بیت(ع) را نادیده گرفت.قطعا از مهمترین رسالتها و وظایف طلاب و روحانیون و مبلغان استفاده از فرصت تبلیغی ماه مبارک رمضان است، به ویژه اینکه در شرایط شیوع ویروس منحوس کرونا شاهد هستیم که بیش از یک سال است فعالیتهای فرهنگی و دینی و معرفتی بصورت مجازی برگزار می شود که خلأ معنویت در جامعه به خوبی احساس میشود و لازم است تا در این خصوص اقدامات جدی صورت بگیرد، چرا که جامعه بدون معنویت یک جامعه بدون روح و متوقف در مسیر تعالی و رشد خواهد بود.اگرچه به دلیل محدودیتهای موجود شرایط تبلیغ حضوری و برپایی مراسمات دینی و معنوی و وعظ و خطابه و جلسات قرائت قرآن کریم به صورت متداول و حضوری مقدور نیست اما اداره تبلیغات اسلامی بسترها و ظرفیتهای خوبی در عرصه تبلیغ مجازی و ارتباط با مخاطبین و اقشار مختلف جامعه مهیا نموده و لازم است تا مبلغان و مبلغات،هیئات مذهبی،کانونهای فرهنگی تبلغی،موسسات قرآنی و مداحان اهل بیت علیهم السلام از این بسترها نهایت استفاده را برای انجام رسالتهای تبلیغی خود ببرند.
مخاطب شناسی و شناسایی نیازهای فکری، فرهنگی، معرفتی و معنوی مخاطبین، تولید محتوا با توجه به ویژگیها و نیازهای مخاطبین، توجه به تهاجم فرهنگی دشمن و پاسخگویی به شبهات و سؤالات پیرامون مباحث دینی از منظر عقل و منابع اسلامی، ارائه محتوای آموزشی برای سنین مختلف، ارائه مشاوره به خانوادهها در سطوح گوناگون و هرآنچه که مبلغان در طیف نیازهای مخاطبین میبینند یک وظیفه است که باید در بستر فضای مجازی به صورت تخصصی، دقیق و کارشناسی شده به آن پرداخت.قطعا در شرایط حساس کنونی و نزدیک بودن ایام مهم و سرنوشت ساز انتخابات مسأله انتخابات و انتخاب اصلح و جایگاه انتخابات در انقلاب اسلامی و رشد و توسعه و تعالی کشور یکی از مهمترین موضوعاتی است که مبلغان خواهر و برادر باید با دقت و هم افزایی ویژه به آن بپردازند، تبیین و تشریح شاخصههای کاندیدای اصلح و ویژگیهای لازم برای رییس جمهوری اسلامی یکی از مهمترین وظایفی است که باید با عنایت به دیدگاههای امامین انقلاب اسلامی و شاخصههای تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری مدظله العالی به آن پرداخت و قطعا شناخت اصلح از طریق این شاخصهها یکی از مهمترین نیازهای جامعه ما در این مقطع سرنوشت ساز است.
اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه ضمن تبریک و تهنیت به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان برای همه مسلمانان جهان به ویژه ملت شریف و مسلمان ایرانی آرزوی کسب فیض ویژه و بهرهمندی خاص از معارف و معنویات سرشار ماه مبارک رمضان را داشته و دعا میکند تا این ماه رمضان آخرین رمضان در زمان غیبت حضرت ولیعصر(عج) باشد و چشم جهان به نور ظهور منور گردد.
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک 1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
پیامها و نکات برخی از آیات جزء اول قرآن کریم :
درسهای تربیتی سوره ی حمد
1- انسان در تلاوت سوره ی حمد با (بسم اللَّه) از غیر خدا قطع امید می کند.
2- با (ربّ العالمین) و (مالک یوم الدین) احساس می کند که مربوب و مملوک است و خودخواهی و غرور را کنار می گذارد.
3- با کلمه (عالمین) میان خود و تمام هستی ارتباط برقرار می کند.
4- با (الرّحمن الرّحیم) خود را در سایه لطف او می داند.
5 - با (مالک یوم الدین) غفلتش از آینده زدوده می شود.
6- با گفتن (ایّاک نعبد) ریا و شهرت طلبی را زایل می کند.
7- با (ایّاک نستعین) از ابرقدرت ها نمی هراسد.
8 - از (انعمت) می فهمد که نعمت ها به دست اوست.
9- با (اهدنا) رهسپاری در راه حقّ و طریق مستقیم را درخواست می کند.
10- در (صراط الّذین انعمت علیهم) همبستگی خود را با پیروان حقّ اعلام می کند.
11- با (غیر المغضوب علیهم) و (لا الضّالّین) بیزاری و برائت از باطل و اهل باطل را ابراز می دارد.
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_ 1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
سوره مبارکه بقرة
سوره بقره آیه 3
الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَوةَ وَمِمَّارَزَقْنَهُمْ یُنفِقُونَ
(متّقین) کسانی هستند که به غیب ایمان دارند و نماز را به پای می دارند و از آنچه به آنان روزی داده ایم، انفاق می کنند.
پیام ها:
1- ایمان، از عمل جدا نیست. در کنار ایمان به غیب، وظایف و تکالیف عملی مؤمن بازگو شده است. (یؤمنون... یقیمون... ینفقون)
2- اساسی ترین اصل در جهان بینی الهی آن است که هستی، منحصر به محسوسات نیست. (یؤمنون بالغیب)
3- بعد از اصل ایمان، مهم ترین اصل عملی، اقامه ی نماز و انفاق است. (یؤمنون... یقیمون... ینفقون) (در جامعه ی الهی که حرکت وسیر الی اللّه دارد، اضطراب ها و ناهنجاری های روحی و روانی و کمبودهای معنوی، با نماز تقویت و درمان می یابد و خلأهای اقتصادی و نابسامانی های ناشی از آن، با انفاق پر و مرتفع می گردد.)
4- برگزاری نماز، باید دائمی باشد نه موسمی و مقطعی. (یقیمون الصلوة)«یقیمون» فعل مضارع است و فعل مضارع دلالت بر استمرار و دوام دارد.***
5 - در انفاق نیز باید میانه رو باشیم. (ممّا رزقناهم)«ممّا»، (مِن ما) است و یکی از معانی «مِن» بعض است. یعنی بعضی از آنچه روزی کرده ایم - نه همه را - انفاق می کنند.***
6- از هرچه خداوند عطا کرده (علم، آبرو، ثروت، هنر و...) به دیگران انفاق کنیم. (ممّا رزقناهم ینفقون)در اینگونه موارد کلمه «ما» در ادبیات عرب به معنای هر چیز است. ***امام صادق علیه السلام می فرماید: از آنچه به آنان تعلیم داده ایم در جامعه نشر می دهند.**بحار، ج 2، ص 17.***
7- انفاق باید از مال حلال باشد، چون خداوند رزق«رزق»، به نعمت دائمی که برای ادامه ی حیات طبق احتیاج داده می شود، اطلاق می گردد و قید تداوم و به اندازه ی احتیاج، آن را از مفاهیمِ احسان، اعطاء، نصیب، اِنعام و حظّ، جدا می کند. التحقیق فی کلمات القرآن، ج 4، ص 114.*** هر کس را از حلال مقدّر می کند. (رزقناهم)
8 - با انفاق کردن مغرور نشویم. اگر باور کنیم که همه نعمت ها از خداست، بهتر می توانیم قسمتی از آنرا انفاق کنیم. (ممّا رزقناهم)
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
سوره بقره آیه 21
(21) یَأَیُّهَا النّاسُ اعْبُدُواْ رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَالَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ
ای مردم! پروردگارتان که شما وپیشینیان شما را آفرید، پرستش کنید تا اهل تقوا شوید.
پیام ها:
1- دعوت انبیا، عمومی است و همه مردم را دربر می گیرد. (یا ایها الناس)
2- از فلسفه های عبادت، شکرگزاری از ولی نعمت است. (اعبدواربّکم الذی خلقکم)
3- اوّلین نعمت ها، نعمت آفرینش، و اوّلین دستور، کُرنش در برابر خالق است. (اعبدوا ربّکم الذی خلقکم)
4- مبادا بت پرستی یا انحراف نیاکان، ما را از عبادت خداوند دور کند، حتّی آنان نیز مخلوق خداوند هستند. (و الذین من قبلکم)
5 - عبادت، عامل تقواست. اگر عبادتی تقوی ایجاد نکند، عبادت نیست. (اعبدوا... لعلّکم تتقون)
6- به عبادت خود مغرور نشویم که هر عبادتی، تقوا ساز نیست. (لعلّکم تتقون)
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
سوره بقره آیه 45
(45) وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلَو ةِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخَشِعِینَ
واز صبر ونماز یاری جویید واین کار جز برای خاشعان، گران وسنگین است.
پیام ها:
1- صبر ونماز، دو اهرم نیرومند در برابر مشکلات است. (استعینوا بالصبر و...)
2- هر چه در آستان خدا اظهار عجز و بندگی بیشتر کنیم، امدادهای او را بیشتر دریافت کرده و بر مشکلات پیروز خواهیم شد. (استعینوا بالصبر و الصلوة)
3- استعانت از خداوند در آیه ی (ایّاک نستعین) منافاتی با استعانت از آنچه به دستور اوست، ندارد. (استعینوا بالصبر)
4- سنگین بودن نماز، نشانه ی تکبّر در برابر خداست. (لکبیرة الاّ علی الخاشعین)
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
سوره بقره آیه 104
(104) یأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لاَ تَقُولُواْ رَ عِنَا وَقُولُواْ انْظُرْنَا وَاسْمَعُواْ وَ لِلْکَفِرِینَ عَذَابٌ أَلِیمٌ
ای کسانی که ایمان آورده اید! (به پیامبر) نگویید: «راعِنا» مراعاتمان کن، بلکه بگویید: «اُنظرنا» ما را در نظر بگیر، و (این توصیه را) بشنوید و برای کافران عذاب دردناکی است.
پیام ها:
1- توجّه به انعکاس حرف ها داشته باشید. (لا تقولوا راعنا...) ممکن است افرادی با حسن نیّت سخن بگویند، ولی باید بازتاب آنرا نیز در نظر داشته باشند.
2- دشمن، تمام حرکات وحتّی کلمات ما را زیر نظر دارد واز هر فرصتی که بتواند می خواهد بهره برده وضربه بزند. (لا تقولوا راعنا...)
3- اسلام، به انتخاب واژه های مناسب، بیان سنجیده ونحوه ی طرح و ارائه مطلب توجّه دارد. (وقولوا انظرنا)
4- باید در سخن گفتن با بزرگان ومعلّم، ادب در گفتار رعایت شود. (لا تقولوا راعنا و قولوا...)
5 - اگر دیگران را سفارش به مراعات ادب می کنیم، باید ابتدا خودمان در سخن با مردم، رعایت ادب را بکنیم. (یا ایها الذین آمنوا) خطاب محترمانه است.
6- اگر از چیزی نهی می شود، باید جایگزین مناسب آن معرّفی شود. (لاتقولوا راعنا وقولوا انظرنا)
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
سوره بقره آیه 110
(110) وَأَقِیمُواْ الْصَّلوةَ وَءَاتُواْ الزَّکَوةَ وَمَا تُقَدِّمُواْ لأَنْفُسِکُمْ مِّنْ خَیْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ
و نماز را برپا دارید و زکات را پرداخت نمایید و هر خیری که برای خود از پیش می فرستید، آنرا نزد خدا (در سرای دیگر) خواهید یافت، همانا خداوند به اعمال شما بیناست.
پیام ها:
1- معمولاً دستور به نماز همراه با زکات در قرآن آمده است. یعنی یاد خدا باید همراه با توجّه به خلق خدا باشد. (اقیموا الصلوة واتوا الزکوة)
2- اعمال انسان، قبل از خود انسان وارد عرصه قیامت می شود. (تقدّموا لانفسکم)
3- مقدار کار خیر مهم نیست، هرکس به هر مقدار می تواند باید انجام دهد. (من خیر)
4- کارهای خیر، برای قیامت محفوظ می ماند. (تجدوه)
5 - ایمان به نظارت الهی وپاداش در قیامت، قوی ترین انگیزه عمل صالح می باشد. (ما تقدموا... تجدوه عند اللَّه انّ اللَّه بما تعملون بصیر)
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
درس اول از جزء اول:
«مقام والای انسان»
و اذ قال ربک للملئکه انی جاعل فی الارض خلیفه قالوا انجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدماء و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک قال انی اعلم ما لا تعلمون.
«سوره بقره، آیه 30»
معنی آیه:
هنگامی که پروردگار تو به فرشتگان گفت من در روی زمین جانشین و حاکمی قرار خواهم داد فرشتگان گفتند پروردگارا آیا کسی را در زمین قرار می دهی که فساد و خونریزی کند؟ ما تسبیح و حمد تو را بجا می آوریم. پروردگار فرمود: من حقایقی را می دانم که شما نمی دانید.
نکات مهم آیه:
1- در آیه قبل سخن از همه مواهب زمین برای انسان از طرف خداوند سبحان مطرح بود.
2- در این آیه سخن از رهبری و خلافت انسان است.
3- طرح مسائل با اهل تدبیر، یکی از اصول مدیریت است.
4- تنها مسئله ای که خداوند با کارگزارانش قبل از آفرینش طرح کرد خلقت انسان بود.
5- انتساب خلیفه و جانشین و حاکم الهی تنها از سوی خداست.
6- انسان جانشین و خلیفه دائمی خداوند در زمین است.
7- انسان اشرف مخلوقات و لایق مقام خلیفه الهی است.
8- علوم و اطلاعات فرشتگان محدود است.
9- اعتراض و بهانه گناهی است که با فرشتگان سازگاری ندارد ولی سئوال و رفع ابهام یک ارزش است.
10- ملائکه فساد و خونریزی را کار دائمی انسان می دانستند.
11- حاک و خلیفه الهی باید عادل باشد نه فاسد و فاسق.
12- طرح لیاقت خود اگر براساس حسادت نباشد مانعی ندارد.
13- برای قضاوت کردن باید تمام خیرات و شرور را کنار هم گذاشت و نباید زود قضاوت کرد.
14- عبادت و تسبیح در فضای آرام تنها نشان و ملاک لیاقت نیست.
15- به خاطر انحراف یا فساد گروهی نباید امکان رشد دیگران گرفته شود.
16- آفرینش ملائکه قبل از انسان بوده است.
17- خداوند قبلاً امکانات زندگی را فراهم می کند بعد انسان را می آفریند. «خلق لکم ما فی الارض جمیعاً».
18- مطیع بودن و تسلیم بودن منافات با سئوال کردن برای رفع ابهام ندارد.
19- زشتی فساد و خونریزی از اول برای همه معلوم و روشن بوده است.
20- همه آحاد انسانها، خلیفه خدا نیستند چون بعضی از آنها به اندازه ای سقوط می کنند که می فرماید: «اولئک کالانعام بل هم اضل».
21- قرارگاه این خلیفه، زمین است.
22- به دیگران اجازه دهید تا سئوال کنند.
23- توقع نداشته باشید همه مردم بی چون و چرا سخن یا کار شما را تصدیق کنند.
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400
چند سئوال:
1- فرشتگان چگونه خونریزی و فساد انسان را پیش بینی می کردند؟
الف: یا از طریق اخبار الهی
ب: یا سوء سابقه ا نسانهای قبل از حضرت آدم در عوالم دیگر یا در همین عالم
ج: یا به خاطر پیش بینی صحیحی که از انسان خاکی داشته اند.
2- چرا خداوند تنها در آفرینش انسان موضوع را با فرشتگان مطرح کرد؟
زیرا انسان مخلوق ویژه خداست و در بهترین قوام خلق شده است. (فی احسن تقویم)
و از طرفی در آفرینش او روح خدایی دمیده شده است. (و نفخت فیه من روحی)
و بعد از خلقت او خداوند به خود تبریک گفته است. (تبارک الله احسن الخالقین)
3- خداوند چه نیازی به جانشین خلیفه دارد؟
این جانشینی به خاطر عجز خدا نیست بلکه به خاطر کرامت و فضیلت و رتبه ای است که انسان دارد. و دیگر آنکه نظام آفرینش براساس واسطه هاست یعنی در حالی که خداوند به انجام همه امور قادر و تواناست ولی برای اجرای امور واسطه هایی را قرار داده است.
منبع: تفسیر نور جلد 1
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
# https://eitaa.com/bisimchee1400