eitaa logo
بیست و نه ثامن
114 دنبال‌کننده
3.7هزار عکس
2.9هزار ویدیو
29 فایل
ثامن
مشاهده در ایتا
دانلود
♦️ جنگ اوکراین از نگاه چین 🔹 اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپایی» در گفتگو با تعدادی از دانشگاهیان چینی، نگاه آن‌ها به جنگ اوکراین را بررسی کرده است. به نظر نویسنده، تمایز نگاه آنان با کشورهای غربی در این است که مفروضات راهبردی‌شان به کلی متفاوت از پیش‌فرض‌های تحلیل‌گران آمریکایی و اروپایی است. 🔸 به نظر چینی‌ها روسیه درصدد تکمیل خلأ هژمونی آمریکا برآمده است. از منظر آنان، پایان هژمونی آمریکا به ظهور جهانی چندقطبی و کثرت‌گرایانه‌تر می‌انجامد. زیرا معتقدند که نظم کنونی جهانی مبتنی بر منافع کشورهای غربی بنا شده است. 🔸 به نظر آنان، این نبرد نه درگیری دو کشور مستقل، بلکه یک نبرد نیابتی میان آمریکا و چین است. آن‌ها اروپا، ژاپن و کره جنوبی را پیاده‌نظام ایالات متحده قلمداد می‌کنند. از منظر آن‌ها این نبرد مانند اختلافات آمریکا و چین درباره کرونا، بخشی از یک رقابت بزرگ‌تر میان پکن و واشنگتن برای کسب برتری بر دیگری است. 🔸 نویسنده با اشاره به این نظرات، بیان می‌کند که غرب باید نسبت به درک کشورهای غیرغربی از مواضع و عملکرد اروپا و آمریکا حساس باشد. این نگرش بخشی از واقعیتی است که مشخص می‌کند چرا غرب نتوانسته برای تحریم علیه روسیه، اجماعی جهانی ایجاد کند.
♦️ روز پس از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران 🔹 بنیاد ضد ایرانی «دفاع از دموکراسی‌ها» در یادداشتی به بررسی تبعات حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخته است. به ادعای نویسندگان این یادداشت با وجود احتمالاتی مانند حمله ایران به نیروهای آمریکایی در منطقه یا پاسخ موشکی حزب‌الله لبنان به اسرائیل، تنها توجیه حمله، نابودی ظرفیت برنامه هسته‌ای ایران است. 🔸 مزیت دیگری که نویسندگان برای حمله برمی‌شمرند این است که یک شکست نظامی می‌تواند اقتدار و اعتبار داخلی حکومت را به شدت زیر سؤال ببرد. گرچه تضمینی نیست که چنین حمله‌ای زمینه یک شورش بزرگ داخلی علیه نظام را فراهم کند، اما می‌تواند به زنجیره‌ای از اعتراضات پیوسته و تدریجی منجر شود. 🔸 نویسندگان گمان دارند که جمهوری اسلامی به دلیل ایدئولوژی اسلامی و ایده امت واحده اسلامی، نخواهد توانست از ناسیونالیسم برای بسیج عمومی علیه این حمله احتمالی بهره‌برداری کند. 🔸 به ادعای این یادداشت، مشکلات اقتصادی موجب شده تا حاکمیت فاقد پایگاه اجتماعی مستحکم و قابل اتکایی باشد. به‌زعم نویسندگان، حتی اقشار ضعیف و فقیر نیز حامی نظام نیستند. در این یادداشت کاهش مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم به عنوان شاهدی بر این ادعا ذکر شده است. ✅ نویسندگان تصور می‌کنند نگرانی اصلی آمریکا، حمایت عمومی از نظام برای پاسخ به آمریکا و متحدانش می‌باشد. به همین خاطر تلاش می‌کنند با رد چنین احتمالی، سیاست‌گذاران آمریکایی را به چنین اقدامی ترغیب نمایند. در حالی که به نظر می‌رسد نگرانی اصلی آمریکا تشدید تنش‌های منطقه‌ای و عدم موفقیت حمله در نابودی برنامه هسته‌ای ایران باشد.
♦️ سناریوهای تشدید تنش ناتو و روسیه 🔹 عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از دونتسک و بمباران کی‌یف و چرنیهف توسط روسیه از یک‌سو و نزدیکی نیروهای ارتش اوکراین به خط مقدم نبرد در خرسون از سوی دیگر، نشان‌گر افزایش سطح درگیری در این جنگ است. پرسشی که می‌تواند محل تأمل باشد، این است که آیا این درگیری‌ها ممکن است به منازعه روسیه و ناتو تعمیم یابد؟ 🔸 ناتو به تقویت تسلیحاتی اوکراین ادامه می‌دهد. احتمال اینکه روسیه، واکنش مستقیم نظامی نشان دهد، اندک است. ولی ممکن است به حملات سایبری مبادرت ورزد. یک گام فراتر، این‌ است که عملیات‌های خرابکارانه و مخفیانه‌ای علیه محموله‌ها و خطوط انتقال تسلیحات درون خاک کشورهای عضو ناتو انجام دهد که قابل انتساب به روسیه نباشد. 🔸 تاکنون صرفاً برخی اعضای ناتو به نیروهای خود اجازه حضور داوطلبانه در میادین نبرد اوکراین را داده‌اند و در عین حال نیروهای رزمی و تجهیزات ناتو در خاک کشورهای حوزه بالتیک و لهستان نیز افزایش یافته است. یک قدم فراتر از این، می‌تواند حمله موشکی به مناطق درگیری در اوکراین از خاک کشورهای عضو ناتو باشد. 🔸 چنین اقدامی گرچه تعرض به خاک روسیه نیست، ولی ممکن است مسکو آن را اقدام مستقیم علیه نیروهای خود تلقی کرده و در نتیجه مستقیماً خاک این کشورها را با موشک‌های بالستیک مورد هدف قرار دهد. حتی در صورتی که جنگ مطابق میل روسیه پیش نرود احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی علیه اوکراین نیز برای وادارسازی ناتو به عقب‌نشینی وجود دارد. ✅ وقوع هر یک از این سناریوها وابسته به نوع حمایت ناتو از اوکراین است. روسیه در دونباس در حال پیشروی است و اوکراین در جنوب در پی حفظ اودسا و بازپس‌گیری خرسون است. کی‌یف بدون پشتیبانی هوایی قوی، توان مدیریت چندین جبهه را ندارد. اگر ناتو تصمیم به ورود مستقیم در این عرصه بگیرد، ممکن است مواجهه مستقیم با روسیه به نبردی جدی منجر شود.
🔴 گام جدید ایران برای رسیدن به غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سو 🔺سخنگوی سازمان انرژی اتمی: 🔹امروز دستور راه‌اندازی صدها سانتریفیوژ جدید صادر شد. این کار در راستای قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها و رسیدن به حداقل میزان غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سو است. 🔹امروز به سانتریفیوژها گاز تزریق شده و با این کار راه‌اندازی ۱۰۰۰ ماشین IR6 هم به مرحله پایانی می‌رسد. همه این موضوعات را به آژانس اطلاع‌رسانی کردیم.
‌ ‌ عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛ ✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر 🔻امروز عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروه‌های شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالت‌ها و پیام‌هایی را با خود داشت: 1⃣گروه‌های شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند. ◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفت‌وگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبه‌گرایی ممنوع است." 2⃣ شعارها، دست‌نوشته‌ها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود می‌داند. به گونه‌ای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیف‌های دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیت‌الله سیستانی است. 3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتی‌ها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است. 4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت. 👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریان‌های مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند. 👈آیا این جریان به فراخوان‌های مختلف برای آغاز یک گفت‌وگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحران‌زای کنونی اصرار می‌ورزد؟ زمان همه‌چیز را مشخص خواهد کرد!
🔴 جو بایدن: أیمن الظواهری را در افغانستان کشتیم 🔷رئیس جمهور آمریکا با تایید کشته‌شدن سرکرده سازمان تروریستی در حمله پهپادی به کابل، گفت او باعث تلفات بسیار آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود. 🔷اکنون عدالت برقرار شده و این سرکرده تروریست‌ها دیگر وجود ندارد. پ ن : دقت کرده اید؟ طالبان و القاعده را امریکایی ها در مقابل شوروی سابق ایجاد کردند بعد از آنکه تاریخ مصرف بن لادن تمام شد امریکا اعلام کرد بن لادن را زدیم بعد عکسی را منتشر کردند که بن لادن کشته شده از خودش جوانتر بود !!! بعد از تمام شدن تاریخ مصرف ابوبکر بغدادی در عراق و سوریه امریکا اعلام کرد ابوبکر بغدادی را کشتیم البته بدون عکس و فیلم ، حالا که سریال شکست های بایدن از او یک رییس جمهور پیر خرفت ناتوان در اذهان مردم جهان و امریکا ساخته است او می خواهد با اعلام خبر کشته شدن ایمن الظواهری که از سرکردگان گروههای تروریستی القاعده در افغانستان دست ساخته سازمان سیا می باشد ژست یک قهرمان به خود بگیرد .
❇️ نمی‌خواهیم هیچ‌کس با زور چادر سر کند 🔸امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خطبه های نماز جمعه گفت: امروز در میدان فرهنگ دنیا زن دو شخصیت دارد، یک شخصیت در تمدن غربی و یک شخصیت در تمدن انقلاب اسلامی. شخصیت زن در تمدن غربی یک کالای جنسی در استخدام شهوات مردان واقع شده ولی در انقلاب اسلامی، زن وزیر، مدیر و ورزشکار می‌شود و عنصر فرهنگی و فعال اقتصادی آن‌هم با حجاب و پوشش قرار می‌گیرد. 🔹ایشان با تأکید بر این‌که نمی‌خواهیم هیچ‌کس با زور چادر سر کند افزود: امروز بحث این نیست که بگوییم یک زن بی‌حجاب هم چادر سرش کند یا نکند که بگویند با زور نمی‌شود چادر سرش کنید، هیچوقت با زور نمی‌خواهیم کسی چادر سرش کند اما واقعیتی است که باید زنان اندیشمند ما بدانند و آن این است که اگر بنا شد حجاب را کنار بگذارند، می‌شود زن تمدن غربی که می‌خواهد از زن کالای جنسی درست کند. 🔸 اگر می‌خواهند در آزادی اجتماعی، فرهنگی و علمی به‌عنوان استاد دانشگاه، استادیار دانشگاه و فرهیخته دانشگاهی و علمی قرار بگیرند و هدف تیر نگاه‌های زهرآلود مردان قرار نگیرند، در سایه حجاب و پوشش می‌توانند به همه مقامات برسند. 🔹بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، قوی‌ترین و برجسته‌ترین کارشناسان و متخصصین از زنان به وجود آمد. در بسیاری از رشته‌های تخصصی پزشکی، خانم‌ها برترین‌ها هستند که با پوشش کامل به این مقام رسیدند، این افتخار جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است که زن به این عظمت رسیده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شوخی‌های گران، شاید به قیمت جان! 🔹رفتار عجیب برخی از هموطنان با سیل که گاها منجر به داغدار شدن خانواده‌های خود می‌شوند
16.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 احمدی‌نژاد و لاریجانی در پشت‌صحنه مختارنامه 🔹سنت بازدید مسئولان کشور و رجال سیاسی از پشت صحنه فیلم‌ها و سریال‌ها تقریباً یک سنت ایرانی است که پس از انقلاب باب شد؛ منتها معمولا به این نیاز است که مجموعه درخور و ارزنده‌ای در حال تولید باشد تا حضور مسئولین و خداقوت‌گویی‌شان معنی پیدا کند. 🔹مختارنامه از جمله سریال‌های بزرگ تلویزیون است که تولید آن در دوره ریاست علی لاریجانی بر صدا و سیما کلید خورد و در دوره ریاست عزت‌الله ضرغامی به پایان رسید. دو رئیس‌جمهور هم دوران مدیریت‌شان با ساخت این سریال همزمان بود؛ دوره بسیار کوتاهی از ریاست محمد خاتمی و دوره‌ای طولانی‌تر در زمان احمدی‌نژاد. 🔹داوود میرباقری چند سال پیش در مصاحبه‌ای گفته بود که لاریجانی وقتی تصمیم به ساخت مختارنامه در مجموعه صدا و سیما گرفت، در یک رستوران با او جلساتی گذاشت تا نظراتش را بشنود. از میرباقری پرسیدند که چه کارگردانی را برای این کار پیشنهاد می‌کند و او مرحوم سیف‌الله داد را پیشنهاد کرد اما نهایتاً قرعه به نام خودش افتاد.
♦️ چالش اروپا در واردات زغال‌سنگ 🔹 بحران انرژی در اروپا و نگرانی‌ها در مورد کمبود آن در زمستان، کشورهای اروپایی را به افزایش ذخایر گاز سوق داده است اما زغال‌سنگ نیز به عنوان منبع دیگر انرژی، بار دیگر مورد توجه این کشورها قرار گرفته است. در حالی اروپا در سال‌های گذشته به دلیل تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مصرف زغال‌سنگ را کاهش داده بود، هم‌اکنون برای آنکه بتواند میزان ذخایر گاز خود را افزایش دهد رو به زغال‌سنگ آورده است. 🔹 اروپا در این مسیر با مشکلاتی روبرو است. اتحادیه اروپا در بسته‌های تحریمی خود علیه روسیه، واردات زغال‌سنگ از این کشور را از ۱۹ مرداد ممنوع کرده‌ است و واردات ۲ میلیون تن زغال‌سنگ در این ماه، آخرین محموله‌های زغال‌سنگ از روسیه است. از سوی دیگر تأمین زغال‌سنگ از کشورهای دیگر و انتقال آن به اروپا با چالش‌هایی مواجه است. 🔹 کشورهای اندونزی، آفریقای جنوبی و کلمبیا به عنوان منابع بالقوه زغال‌سنگ مطرح هستند اما خرید از آنها هزینه بالایی را متوجه اتحادیه اروپا خواهد کرد. بهای زغال‌سنگ از سال گذشته میلادی تاکنون، افزایش چهار برابری را تجربه کرده است. همچنین مصرف‌کنندگانی همچون هند و کره جنوبی، رقبای اروپا در خرید زغال‌سنگ هستند.
🇮🇷 📝 | شکست پروژه درگیری شیعی_شیعی 🍃🌹🍃 🔻 طرفداران جریان صدر مدتی است که صحنه عراق را چالشی کرده اند. در اولین‌ گام این افراد، نماز جمعه را هفته گذشته در بغداد برگزار کردند و بعد از آن به سمت منطقه سبز بغداد حرکت و وارد پارلمان شدند. بعد از آن مقتدی اعلام کرد که دو رکعت نماز شکر بجا آورید و برگردید. حال باتوجه به اتفاقات رخ داده باید به این سوال پاسخ داد که اهداف جریان صدر از ایجاد چنین وضعیتی چیست؟ 1⃣ مقتدی صدر با این اقدام خود یک حرکت اجتماعی برپایه سیاسی انجام داد. یعنی این اقدام پیامی مهم برای جریان های سیاسی داشت که جریان وی توان بسیج عمومی و اختلال در روند سیاسی را دارد. در واقع یک حرکت اجتماعی برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی بود. 2⃣ هیچ گاه به این گزاره فکر نمی کرد که پارلمان استعفای نمایندگان حامی این جریان را بپذیرد. در واقع صدر معتقد بود که با استعفای نمایندگان جریان صدری، سایر ائتلاف ها نیز در همراهی با آن استفعا خواهند داد. اما در واقع مشاهده شد که نه تنها سایر احزاب به سمت استعفا نرفتند، بلکه پارلمان صرف ۲۴ ساعت نمایندگان جدید را نیز انتخاب کرد و این امر منجر به این شد که چارچوب هماهنگی به عنوان فراکسیون اکثریت، گزینه نخست وزیری را نیز معرفی کند. این مسائل چندان مورد پسند جریان صدر قرار نگرفت و اتفاقات کنونی نشات گرفته از همین مسائل است. 3⃣ سناریویی است که از چند روز گذشته و در عرصه رسانه‌ای به ویژه رسانه‌های سعودی، اماراتی و آمریکایی بر روی آن تمرکز ویژه کرده اند و آن گزاره جنگ شیعی- شیعی است. امری که این بازیگران به مدت ۱۰ ماه است که به هر طریقی به دنبال اجرای آن در عراق هستند و تاکنون نیز ناکام مانده‌اند. ✍محمدرضا فرهادی | | 🆔 eitaa.com/meyarpb