💢ساکی: اقدامات بیشتری در مورد توافق هستهای ایران انجام نمیدهیم
🔸️سخنگوی کاخ سفید:
🔹️ما قدمهای بیشتری در مورد توافق هستهای ایران بر نخواهیم داشت و منتظر مذاکرات برنامه ریزی شده اعضای برجام هستیم.
🔹️ بیانیه اتحادیه اروپا خواستار رایزنی های دیپلماتیک است و منتظر پاسخ ایران به این دعوت هستیم.
🔹️سیاست ما در قبال ایران باید حاصل اجماع داخلی باشد و از این رو در مورد اقدامات بعدی خود با کنگره مشورت خواهیم کرد.
💢ابراز خوشبینی بورل درباره برگزاری مذاکرات با آمریکا و ایران
🔸️جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
🔹️درباره گفتوگوها به میزبانی اتحادیه اروپا با ایران و آمریکا خوشبین هستم.
🔸️برخی منابع خبری به نقل از یک مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
🔹️برای تحقق پیشرفت در پرونده هستهای ایران باید آن را به طور کامل اجرایی کرد.
🔹️تحریمهای ایران برداشته شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیانات رهبر انقلاب درباره اختلاف نظر بین مجلس و دولت درباره قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها
🔹مجلس و دولت اختلافنظر امروزشان را حل کنند که نشاندهنده دوصدایی نباشد. باید به دقت به این قانون که قانون خوبی است عمل شود.
♦️مککنزی: خطر انتقام ایران بابت شهادت سردار سلیمانی هنوز وجود دارد
🔹فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در غرب آسیا (سنتکام) با تکرار برخی ادعاهای بیاساس به یک رسانه غربی گفت، ایران باید از هرگونه اقدام تحریک آمیز خودداری کند، زیرا واشنگتن تلاشهای خود را برای نجات توافق هسته ای 2015 با تهران افزایش داده است. «ژنرال کنث مک کنزی» روز یکشنبه هنگام بازدید از عمان در مصاحبه با «خبرگزاری فرانسه» گفت: «فکر میکنم این زمان خوبی برای همه باشد که بتوانند هوشیارانه و محتاطانه رفتار کنند و ببینند چه اتفاقی میافتد. عمیقا بر این باورم که برای هرگونه احتمالی آماده خواهیم بود.»
🔹این ژنرال آمریکایی در این مصاحبه به خروج دولت قبلی آمریکا از برجام، نقض قوانین بینالمللی، عهد شکنی و اعمال تحریم علیه مردم ایران هیچ اشارهای نکرد. ژنرال مککنزی در ادامه این مصاحبه گفت: «فکر میکنم آنها دوست دارند به عنوان یک عضو مسئول و یک عضو پایدار در منطقه شناخته شوند.»
♦️روزنامه صهیونیستی جروزالم پست:
🔹[آیتالله] خامنهای میگوید ایران در صورت نیاز ممکن است تا 60 درصد اورانیوم را غنیسازی نماید.
🔹رهبر جمهوری اسلامی گفت "سطح غنی سازی اورانیوم ایران به 20درصد محدود نخواهد شد. ما آن را به هر سطحی که کشور نیاز داشته باشد افزایش خواهیم داد و ممکن است آن را به 60 درصد افزایش دهیم."
💠خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران در دو سال
رییس اتاق بازرگانی تهران:
◾️ در دو سال اخیر ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده که بخشی از آن به خرید ملک در کشورهای همسایه اختصاص یافته است.
◾️در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۵۰۰ مورد خرید ملک از سوی ایرانیان در ترکیه صورت گرفته که در مقایسه با دیگر کشورها رتبه نخست را داشته است.
◾️اخیرا مقامات ترکیه پیشنهاد حذف پاسپورت برای سفر بین ایران و ترکیه را مطرح کردهاند. که نشان دهنده سود زیاد ترکیه از سرمایه گذاری ایرانی ها در این کشور است.
💠مرور تحولات 48 ساعت گذشته در پرونده هسته ای ایران درس آموز است. یک خبرنگار که زمانی به وزارت خارجه امریکا نزدیک بود، در یک اکانت توئیتری خبر داد ممکن است بایدن طی سخنرانی اش در کنفرانس امنیتی مونیخ به برجام برگردد. ناگهان کل فضای مجازی پر شد از خبرهایی با این مضمون که بایدن دارد به برجام بر می گردد و برخی حتی درنگ را جایز ندانستند و خبر داد که بایدن به برجام برگشت! برای کسانی که موضوع را پیگیری می کنند البته روشن بود که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اساسا فعلا راهبرد بایدن بازگشت -حتی بازگشت کاغذی- به برجام نیست. در عمل آنچه بایدن گفت این بود که مایل است مذاکرات با ایران را در چارچوب گروه 1+5 آغاز کند و ضمنا تاکید کرد باید به نگرانی ها بابت رفتار منطقه ای ایران رسیدگی شود. در کنار این جملات که کلا از خاصیت تهی بود، دو اتفاق دیگر هم افتاد. اول اینکه این خبر -البته قدیمی- علنی شد که رابرت مالی مسئول پرونده برجام در وزارت امور خارجه امریکا درخواست داده به عنوان ناظر در جلسه کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران شرکت کند و دوم، امریکا نامه دولت ترامپ به رییس وقت شورای امنیت درباره فعال شدن مکانیسم اسنپ بک را پس گرفت. درخواست اول که پیشاپیش رد شده و دومی هم در جهت پروژه ترامپ زدایی است و برای ایران اهمیتی ندارد. در عوض تحولات این دو روز 3 نکته را روشن کرد: 1-برای امریکا احیای مذاکره حتی از احیای برجام هم مهم تر است. 2-دولت امریکا می خواهد به برجام برگردد اما بدون لغو تحریم یا برداشتن گامی که بیش از یک عمل نمادین ارزش داشته باشد. 3-بازی تیم بایدن با افکار عمومی ایران به کمک جریان غربگرا آغاز شده و تشدید خواهدشد.
مهدی محمدی
✅ترفند آمریکا، مغلوب کدام تدبیر شد؟
🔹تیم دموکراتها قبل از انتخابات آمریکا، بارها و بارها گفتند خروج ترامپ از توافق برجام، اشتباه بزرگی بود؛ چرا که توافق، ایران را بشدت محدود کرده بود. بنابراین آنها باید پس از انتخابات، طبق منطق خودشان، بلافاصله به توافق بر میگشتند. اما این اتفاق نیفتاد. چرا؟!
♦️آنها خیز برداشته بودند که بگویند به توافق برگشتند؛ اما بدون هیچ هزینهای! میخواستند بدون جبران خسارتهای گذشته ایران و برداشتن تحریمها که برعهدهشان است، به درون توافق بخزند و به امکانات فشار علیه ایران (مثل مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریمها) در داخل برجام دسترسی پیدا کنند. ضمنا میخواستند در کنار بازگشت یواشکی و دزدکی، تحریمهای ضد برجامی دوران ترامپ را هم گروگان نگه دارند و باج دو قبضه بخواهند. چه نقشه پیچیده و بینظیری!
🔹اما رهبر حکیم ایران، دست چدنی آنها را از زیر دستکش مخملی خوانده بود که دستشان را رو کرد و گفت:
🔻«بحث میکنند که آمریکا برگردد به برجام یا برنگردد. ما هیچ اصرار و عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد.
🔻آنچه مطالبه منطقی و عقلانی ماست، رفع تحریمهاست؛ تحریمها باید برداشته بشود. این حقّ غصب شده ملّت ایران است؛ چه آمریکا، چه اروپا - که آویزان و دنبالهروِ آمریکا است- وظیفه دارند این حقّ ملّت ایران را ادا کنند.
🔻اگر تحریمها برداشته شد، خب برگشت آمریکا به برجام معنایی خواهد داشت- البتّه مسئله خسارتها جزو مطالبات ماست و در مراحل بعدی دنبال خواهد شد- امّا اگر چنانچه تحریمها برداشته نشد، برگشت آمریکا، به نفع ما که نیست، به ضرر ما هم ممکن است باشد.
🔻تصمیم مجلس و دولت در باب لغو تعهّدات برجامی، کاملاًً تصمیم منطقی و عُقلایی است. وقتی طرفِ مقابل، تقریباً به هیچکدام از تعهّدات خودش عمل نمیکند، معنی ندارد که جمهوری اسلامی به همه تعهّدات خودش در برجام عمل کند؛
🔻لذا از مدّتی پیش تدریجاً بعضی از تعهّدات را لغو کردند، اخیراً هم تعهّدات دیگری را کنار گذاشتند. و البتّه اگر چنانچه آنها به تعهداتشان برگردند، ما هم به تعهّداتمان برمیگردیم؛
🔻بنده از اوّل هم همین را گفتم. از اوّلی که برجام مطرح شد، بنده گفتم که تعهّد در مقابل تعهّد؛ متناظر، کار آنها در مقابل کار ما؛ هر کاری که ما بناست بکنیم، باید طرف مقابل هم متناظر با آن کار را بکند؛ خب این اول کار انجام نگرفت، حالا بایستی انجام بگیرد».
🔹ساختمان ترفند دولت آمریکا، با این استدلال محکم، هوا شد. آمریکا دیگر جای فرار ندارد. اگر صادق بود، باید به تعهدات زیر پا گذاشته، برمیگشت. اینجا، موقعیت گریزناپذیر راستیآزمایی بود و آمریکای موذی، گیر افتاد.
♦️تحلیل نشریه فارینپالیسی درست بود که دیماه ۱۳۹۸ از رئول مارک گرکت (افسر سابق سیا) پرسید «رهبر ایران چگونه ترامپ را شکست داد؟». و افسر سیا، با وجود عقدهگشایی، دقیق پاسخ داد که اذعان کرد: «من میتوانم بر مبنای مستندات آماری بگویم که رهبر ایران، قطعا برتر از ترامپ و در نقطه مخالف او قرار دارد. رهبری او در این 30 سال، هوشمندانه بود. بدون شک، او قهرمانی جدی و موفقترین رهبر خاورمیانه از جنگ جهانی دوم به بعد است. او فوقالعاده باهوش است و از مهارتهای ممتاز و استعدادهای عالی برخوردار است».
🔹فقط یک نکته میماند و آن اینکه فارینپالیسی و گرکت، باید بایدن را هم به فهرست روسایجمهور سرشکسته آمریکا اضافه کنند. اکنون فراوانند رسانهها و سیاستمداران در اروپا و آمریکا و آسیا که میگویند حق با ایران است: آمریکا، توافق را زیر پا گذاشته و از آن خارج شده، و هم اوست که باید با برداشتن تحریمها بتواند به توافق برگردد و سپس انتظار اجرای همه تعهدات را از ایران داشته باشد.
♦️حالا شوراى سردبيرى لسآنجلستايمز تصریح میکند: «بایدن باید از اشتباهات پيشينيان خود درس بگيرد و براى احياى توافق هستهاى با ايران، گام نخست را بردارد. بايدن بايد به ايران و شريكان آمريكا ثابت كند عزم احياى توافق را دارد».
🔹و لارنس دیویدسون در «کانتر پانچ» تأکید میکند «رسوب بیقانونی ترامپ، هنوز در سیاست خارجی بایدن وجود دارد. میتوانیم این را از نحوه تلاش برای بازی دادن ایران توسط او درک کنیم. اظهارات بلینکن درباره اینکه ایران ابتدا باید به برجام بازگردد، کودکانه است. دولت بایدن حتی به پیشنهاد گامهای همزمان برای بازگشت دو کشور به تعهدات برجام نه گفت. با توجه به مخالفت بایدن با برداشتن تحریمها، این تحریمها دیگر، تحریمهای ترامپ نیستند؛ بلکه به بایدن تعلق دارند......
دکتر مهرابی
💢 آیا نیازی به حضور اروپا در مذاکرات هستهای با ایران است؟
🔻 ایران نزدیک به 2 دهه با اروپا در قالب سه کشور و در قالب ۱+۵ گفتوگو کرده است. در آن زمان تصور ما و جهان و حتی اروپاییها این بود که اروپا در معادلات جهانی وزن قابلتوجهی دارد. اما اکنون که ایران در پی خروج آمریکا از توافق هستهای، پی به بیوزنی اروپا در معادلات جهانی برده است.
🔻 چرا باید به آنها وزن و اعتبار ببخشد و اجازه دهد آنها نیز در توافق هستهای با ایران باشند؟ ایران میتواند در مذاکرات احتمالی آینده، با حذف بازیگران خنثی در عصر ترامپ، ضمن خودداری از دادن امتیازات به این کشورها، در بازهای سریعتر به توافق برسد.
🔻 اساسا چرا در شرایطی که همه تحلیلگران عرصه جهانی معتقدند نزاع اصلی بین آمریکا و چین است و قدرت درحال حرکت بهسمت شرق است و خود اروپا نیز برای از دست ندادن فرصت همکاری با شرق، درحال تقویت تعاملاتش با شرق است، ما باید در مذاکرات به طرفی که عملا هیچ توانی ندارد و زیرمجموعه آمریکا به حساب میآید، امتیاز جداگانه بدهیم؟
🔻 به نظر میرسد تهران باید صریحتر در این زمینه تصمیمگیری کند و اروپای جدید را که دیگر بیش از همراهی با آمریکا، بهدنبال تامین منافعش است، محدود کند تا علاوهبر محدود کردن بازه تصمیمگیران، بازیگران کوچک منطقهای را متوجه جایگاهشان در مذاکراتی در این سطح کند.
💠تحقیق و تفحص درباره فاجعه ملی بورس کلید خورد
علی قلهکی فعال رسانه ای اصولگرا:
🔹طرح "تحقیق و تفحص از بورس" به زودی در صحن مجلس میآید.
🔹لازمه اصلی این طرح باید شناسایی و اعلام عمومی مسئولانی باشد که با دارایی اندک وارد بورس و با آوردهی زیاد خارج شدند!
🔹همچنین باید نقش "حسن روحانی"، "علی آقامحمدی" و "دژپسند" هم در این فاجعه ملی به دقت بررسی شود.
🔴 هفت سال "همین امروز و فردا"‼️
🔻 سخنگوی دولت امروز ضمن یادداشتی در روزنامه ایران، "با اطمینان" پیش بینی کرده تمامی تحریمها در آینده نزدیک لغو می شود(!) این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید دیروز گفت"آمریکا برنامهای برای لغو تحریمها پیش از مذاکره ندارد". سرنوشت مذاکره قبلی هم که در قالب برجام"، تبدیل به آینه عبرت ملت ها شده است.
🔹 پنج سال و نیم قبل، آقای روحانی گفت "همه تحریمها در روز اجرای برجام بالمره (یکجا) نه تعلیق، بلکه لغو میشود". اما هرگز آن روز فرا نرسید و آمریکا به تعبیر آقای صالحی، از روز اول بارها دبّه کرد.
🔹 با این حال، ربیعی وعده لغو تحریمها "در آینده نزدیک" را میدهد؛ همان که پنج سال قبل، وعده اش را دادند! به قول بابا طاهر؛"همی وعده کری (کنی) امروز و فردا- ندونم مو که فردای تو کی بی؟!".
🔹 چرا برخی دولتمردان اصرار دارند مسئولیت خود را با وعده درمانی ِخلاف واقع برگزار کنند؟ چرا حبابی از خیال دروغین میسازند که با کمترین تلنگر میشکند و امید بستگان را سرخورده میکند؟
🔹 چرا به جای وعده هفت ساله برداشتن تحریمها، سراغ بیاثر کردن و خنثیکردن تحریمها نمیروند؟ چرا از آمریکای غدّار، قطع امید نکردند و سراغ احیای ظرفیتهای ملی رونق اقتصادی، و گسترش تعاملات با کشورهای مختلف نرفتند؟
🔹 چرا خانههای جدول دشمن را پر می کنند؟ چرا اصرار دارند کلید گشایشها را دست آمریکا نشان دهند و حال آن که او، تحریمها را حربهای میبیند که تا احساس نکند از نگاه مقامات ایرانی بیاثر شده، کنار نخواهد گذاشت؟
🖌 #ایمانی
22.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 206
💠 منطق سیاست برجامی جمهوری اسلامی
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#برجام
#جمهوری_اسلامی
#سیاسی
💢توقف پروتکل الحاقی
🔸همه دسترسیهای تکمیلی آژانس بین المللی انرژی اتمی (پروتکل الحاقی) متوقف شد.
🔹نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین: دیگر چیزی به نام تعهدات فراتر از پادمان نداریم.
@khabargozar
💢شرط کره جنوبی برای آزادسازی داراییهای ایران؛ پس از مذاکره با آمریکا اموال ایران آزاد خواهد شد
🔹وزارت خارجه کره جنوبی با صدور بیانیه ای اعلام کرد دارایی های بلوکه شده ایران در این کشور پس از رایزنی با آمریکا آزاد خواهد شد.
🔹سئول و تهران درباره راه های استفاده از این دارایی ها مذاکره کرده و طرف ایرانی رضایت خود را از پیشنهاد ما ابراز داشت.