7️⃣ #محمود_واعظی
#عاملان_وضعیت
1️⃣ محمود واعظی متولد 1331 تهران، مدارج تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را قبل از انقلاب در آمریکا طی کرد و سال 57 برای خدمت به میهن(!) به وطن بازگشت. واعظی از همان اول، بدون آنکه سهمی در انقلاب داشته باشد یا در جنگ حضور پیدا کند مسئولیت های کلانی را برعهده می گیرد: رئیس مرکز مایکروویو کشور، مدیرکل تلگراف و تلکس، مدیرکل خدمات تلفن شهری، معاون مخابراتی وزیر پست و تلگراف و تلفن و مدیرعامل شرکت مخابرات ایران.
2️⃣ واعظی از سال 65 هم معاون اقتصادی وزارت خارجه می شود. از سال 68 تا 78 معاون اروپا-آمریکای و معاون اقتصاد وزارت خارجه و از 78 تا 92 بعنوان معاون بین الملل و سیاست خارجه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص در کنار حسن روحانی حضور پیدا می کند.
3️⃣ واعظی سال 78 به همراه محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان، محمدرضا نعمتزاده، سید حسین موسویان و فاطمه هاشمی حزب «اعتدال و توسعه» را به رهبری حسن روحانی و با حمایت هاشمی رفسنجانی تشکیل داد. حزبی که آن را بال راست هاشمی می نامیدند و کارگزان را بال چپ او! حزبی بر مبنای مبانی لیبرالیسم و اقتصاد باز. این حزب معتقد است همواره دولت ساز بوده و فعالیتش بر مبنای «عقل گرایی» و «توسعه گرایی متوازن» است.
4️⃣ واعظی سال 92 به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی حسن روحانی به مجلس معرفی شد و در این 4 سال توانست خدمات مهمی در حوزه ارتباطات و اطلاعات و مدیریت افکار عمومی و فضای مجازی و رسانه ها به دولت شیخ حسن روحانی ارائه کند.
5️⃣ توافق با پیام رسان های تلگرام و اینستاگرام و ... در این دوره بسته شد. محمدجواد آذری جهرمی دستورات واعظی را در این زمینه انجام می داد و واسطه قرارداد با این شرکت ها بود. شرط فعالیت آنها در ایران، سرویس دهی به دولت بود برای اینکه سیاست های دولت در این پیام رسان ها اجرا شود. این پیام رسان ها بهترین سرویس های مدیریت افکار عمومی را به دولت در ماجرای برجام، انتخابات 94 مجلس و سپس انتخابات 96 ارائه کردند.
6️⃣ واعظی یک سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری 96 به روحانی گفته بود که حاضر است افکار عمومی را به نفع وی جهت دهی کند با این شرط که وی رئیس ستاد انتخاباتی اش بشود. روحانی با این شرط کنار آمد. نقش معاونِ واعظی یعنی «آذری جهرمی» در جایگاه معاونت وزارت ارتباطات و مدیر شرکت ارتباطات زیرساخت در این قضیه(مدیریت افکار عمومی) پررنگ است.
7️⃣ بعد از انتخابات ریاست جمهوری 96، محمود واعظی قدرت فوق العاده ای در دولت پیدا کرد تا جائیکه نفوذ او بر روحانی از جهانگیری و نوبخت و سایرین نیز بیشتر شد. این نفوذ تا جایی است که روحانی هیچ عزل و نصبی را انجام نمی دهد بجز اینکه از واعظی نظر می خواهد و هیچ جلسه را شرکت نمی کند مگر واعظی هماهنگ کند.
8️⃣ این نفوذ را می شود در ماجرای برکناری رضا رحمانی وزیر صمت مشاهد کرد. رحمانی در نامه سرگشاده خود به رئیس جمهور نوشت: «در تاریخ ۹۹/۲/۱۷ جناب آقای واعظی با اینجانب تماس و تهدید کردند در صورت رای نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی شما برکنار خواهید شد». واعظی همچنین نمکی وزیر بهداشت را بعلت "عدم" تقدیر و تشکر از روحانی در مبارزه با کرونا تحت فشار قرار داد و به او گفت اگر چنانچه با دولت هماهنگی نباشی باید استعفا دهی!
9️⃣ واعظی باعث شده تا وزرا و استانداران نتوانند با رئیس جمهور دیدار و جلسه داشته باشند. حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان می گوید: «روحانی به وزرا و استانداران نیز وقت نمیدهد. وی به هیچ شخصی وقت نمیدهد». احمد توکلی نماینده سابق تهران هم می گوید: «یکی از وزرای مهم دولت میگفت که برای کارهایم در حاشیه جلسه هیئت دولت با رئیسجمهور مسائلم را مطرح میکنم، چون رئیس جمهور به ما وقت دیدار نمیدهد». قاسم میرزایی نکو نماینده سابق اصلاحطلب مجلس هم معتقد است که ارتباط با روحانی قطع شده و نمایندگان بالاخص مجامع استانی اصلاً نمی توانند با وی ملاقات نمایند.
🔟 خیلی جالب است بدانید عزل و نصب های واعظی تنها به معرفی آذری جهرمی ختم نمی شود بلکه او در معرفی سایر وزرا و همچنین چینش معاونین وزرا، مدیران میانی و استانداران نقش عجیبی دارد. او حتی پا را فراتر گذاشته و به وزرا و استانداران امر و نهی می کند. نامه می نویسد، ابلاغیه ارسال می کند. شواهد و قرائن متعدد این گفته اکبر ترکان را تأیید می کند: «موثرترین افراد در اداره کشور نوبخت و واعظی هستند، تا روحانی». با این وجود، بی تردید محمود واعظی یکی از نفرات اصلی تصمیمات و اقدامات و عامل ناکارآمدی ها و وضعیت موجود است.
✅ #داود_مدرسی_یان
🔴 #سرخط_تحلیلی | ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️
🔻 با اعلام خبر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پژواک های مختلف در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند.
🔹این موضوع پس از اینکه مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد که تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود.
🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهای و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است.
🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.
🔸 خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
🔹دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است.
🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است.
🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد.
🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد.
🖌 #حمزه_نژاد
💢«قهرمانی»، نماینده دادستان:
♦️پرونده بانک مرکزی در دست یکی از دادیاران به نام «فراهانی» قرار میگیرد و او در ابتدا «دانیال زاده» را ممنوع الخروج میکند.
♦️یکی از همکاران «طبری» میگوید وقتی «دانیالزاده» بازداشت شد «طبری» آرام و قرار نداشت.
♦️بعد به یکباره با فراهانی تماس گرفته شد که متوجه میشود «طبری» تماس گرفته. او میگوید دانیالزاده فردی خیّر است و پرونده را ببندید. فراهانی استقامت میکند و فردا میبیند که پرونده از او گرفته شده و توسط بازپرس دیگری منع تعقیب صادر شد.
♦️بازپرس فراهانی را هم از تهران به اراک فرستادند.
🔴 بهار امسال رکورد رشد نقدینگی در سالهای بعد از انقلاب شکسته شد
🔹آمار بانک مرکزی از رقم نقدینگی در فصل بهار امسال، گویای آن است که بالاترین رشد نقدینگی در تاریخ پس از انقلاب در مقاطع سهماهه اول سال رقم خورده است.
🔹بر اساس محاسبات انجام گرفته توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۱۳۹۹.۳.۲۹ به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان میدهد.
🔹بر این اساس، در سه ماه نخست سال جاری حجم نقدینگی ۷.۳ درصد نسبت به رقم پایانی سال گذشته بیشتر شده است.
🔹بررسیها نشان میدهد رشد ۷.۳ درصدی نقدینگی در بهار امسال، بیشترین رقم رشد این شاخص در سهماهه اول سال از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، یعنی طی چهار دهه اخیر محسوب میشود.
✅ تصاعد بحران در منطقه به نفع کیست؟
🔹پس از وقوع حادثه در سایت نطنز مسئولان کشور برخلاف رویه برخی کشورها در پنهانکاری بلافاصله وقوع حادثه را تایید کرده و عکسهایی از آن منتشر کردند.
🔹پس از اعلام خبر توسط بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، اظهارنظر درباره علت حادثه به کیوان خسروی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی واگذار شد که واجد پیام متفاوتی برای مخاطبین داخلی و خارجی بود.
🔹اظهارات سخنگوی شورای امنیت نشان می دهد مسئله در سطح موضوعات مرتبط با امنیت ملی بوده است.
🔹بدلیل حفاظت شدید از این سایت و آفلاین بودن فعالیتهای آن، عملا دو فرضیه نفوذ از خارج از منطقه و حمله سایبری منتفی است.
🔹اظهار خرسندی جان بولتون مشاور اخراجی امنیت ملی کاخ سفید از این حادثه اما سناریوی استخدام جاسوسان داخلی را تقویت میکند.
🔹با توجه به تلاش دولت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران شاید بتوان گفت چنین حادثهای به نفع کشورهایی است که به دنبال تنش زایی جدید هستند که میتواند موجب تصاعد بحران شود.
🔹حمله به مراکز هستهای در هیچ کجای دنیا مورد قبول نیست لذا اگر مسجل شود که این اقدام از سوی واشنگتن، تل آویو یا ریاض صورت گرفته، به معنای عبور از خطوط قرمز ایران است و ایران در موارد مشابه نشان داده که عبور از خطوط قرمزش را تحمل نخواهد کرد.
🔹اگر اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به معنای دخالت این رژیم در این خرابکاری تفسیر کنیم، ایران با شکایت به شورای امنیت حق دفاع مشروع خواهد داشت که طبعا این مسئله برای رژیمی که توان مقاومت در برابر گروههای فلسطینی را ندارد به معنای نابودی است.
دکتر غضنفری
رضا سراج:
🔴چرا ظریف بیکفایت است؟
🔹برجام مهترین دلیل بر بیکفایتی وزیر امور خارجه است.
♦️حداقل حقوق ملت در برجام چه بود؟
1⃣عدم اعمال تحریمهای جدید علیه ایران
2⃣امکان سرمایهگذاری خارجی در ایران
3⃣لغو همه تحریمها در روز اجرای توافق
4⃣آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران
5⃣انجام سوئیفت و تبادل با بانکهای خارجی
6⃣اعمال بیمههای تکمیلی و بینالمللی کشتیرانی
🔹با توجه به عدم احقاق حداقل حقوق ملت ایران در برجام، باید ظریف را بیکفایتترین وزیر خارجه ایرانِ پس از انقلاب اسلامی معرفی کرد. دلار ۲۱۰۰۰ تومانی نتیجه برجامی است که ظریف آن را بزرگترین دستاورد خود میداند.
دکتر سراج
🔴 #سرخط_تحلیلے| حاشیه های حضور ظریف و ماجرای #سوال از روحانی
🔻 دیروز حضور وزير امور خارجه مجلس با حواشی زيادی همراه بود. همچنين طرح سؤال از رئيسجمهور نیز در مجلس اعلام وصول شد. چند نکته در این خصوص:
1⃣ از حقوق و وظایف نمايندگان مجلس این است کا هر يک از وزرا و حتي رئيسجمهور را برای ارائه توضيحات و يا پاسخ به سؤالات و ابهامات موجود به مجلس فرابخوانند. اين پيشبينی صورت گرفته در قانون اساسی مانع از يکجانبهگرايی در قوه مجريه ميشود.
2⃣ نشخيص اولويتها و زمان استفاده مجلس از حق سؤال و استيضاح با توجه به مصالح کشور بسيار مهم است؛ از طرفی نبايد بهگونهای عمل شود که مجلس هرگز از اين اهرمها استفاده نکند و بهنوعي نقش تشريفاتی پيدا کند؛ بنابراين عمل مجلس بايد با سنجیدن همه جوانب بسيار هوشمندانه و فارغ از هرگونه افراطوتفريط باشد.
3⃣ نحوه مطالبه حق اگر مبتنی بر اخلاق اسلامی نباشد، ماهيت حق را خدشهدار میکند و به همين منوال اگر نمايندگان در سؤال يا استيضاح رفتار اسلامی را رعايت نکنند نهتنها موضوع سؤال در حاشيه قرار ميگيرد بلکه مشکل جديدی به مشکلات کشور افزوده می شود.
4⃣ بگومگوهای ایجادشده بين نمايندگان و وزير خارجه، در شأن مسئولين کشور نبود و بايد تلاش نمود که فضای گفتگو به ميدانی برای جدل های بیهوده سیاسی و خصومت بدل نشود. طرفين بايد تلاش کنند تا عواطف و احساسات و هيجان عقلانيت را به حاشيه نبرد. بالأخص آنگاه که ناظران عمومی نيز شاهد اين جلسات هستند و نزاع و تنش پیامهای منفی برای افکار عمومی خواهد داشت.
5⃣ در مورد طرح سؤال از رئيسجمهور نيز بايد به اين نکته توجه نمود که هرچند اين مسئله جزو اختيارات نمايندگان مجلس است، اما بايد با رعايت جوانب کار و مصالح کشور دنبال شود. درحالیکه کشور هماینک درگير چالشهای جدی در عرصه اقتصاد بوده و کنترل و ايجاد تعادل در بازار به مهمترین معضل دولت تبديل شده است، هر اقدام ديگر بخشهای کشور بايد در مسير حل و رفع اين مشکلات باشد، وگرنه اقدام بی موقع و ناصوابی خواهد بود که کمکی به کشور و مردم نخواهد کرد. سؤال از رئیسجمهور نيز با همين معيار بايد سنجيده شود. اگر سؤال راهگشای مشکلی در سال پايانی عمر دولت نيست و تنها عاملی برای ايجاد کدورت بوده و بين دولت و مجلس فاصله خواهد انداخت، اقدامی ناصوابی است که بايد از آن پرهيز شود.
🖌 #علی_کارگر
⛔️ مردم مراقب سرمایههای خود باشند
با توجه به کاهش شدید قیمت دلار در روزهای آینده و قرارداد استخراج و فروش طلای ونزوئلا و به بار نشستن عزت و اقتدار در ارسال کشتی های بنزین، روزهای خوب و کاهش و سقوط آزاد قیمت دلار در پیش است. از این رو هشدار جدی به کسانی است که برای دلار ۲۲ هزار تومانی خود را به زحمت انداختند تا مثلا با دلار ۳۰ تا ۳۵ هزار تومانی به سود برسند. بزودی وقتی دلار در کانال ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان رسید، دچار خسران عظیم خواهند شد. لطفا مراقب سرمایههای خود باشید.
👈واکنش بازار به ورود پالت های دلار به کشور!
دلار ۱۰۰۰ تومان و سکه یک میلیون تومان عقب نشینی کرد!!
#هشدار_دهی
⛔️افشاگری رضا رحمانی، وزیر سابق صمت:
در دولت مدام به من میگفتند چرا در صحبتهایت زیاد از حضرت آقا یاد میکنی؟!
🔸حسین فریدون برادر رئیسجمهور برای حضور یک دلال در وزارت صمت به من فشار میآورد، برای اسقاط تاکسیها مرکزی ایجاد کردند اما بنده مانع شدم
🔸دفتر ریاستجمهوری پیگیر انتصاب آقای علی همت برای مدیر عاملی شرکت فولاد مبارکه بود اما بنده ایستادم و جلوی انتصاب را گرفتم
🔸برای انتصاب سعیدی به سمت سازمان توسعه تجارت هم دوبار مانع شدم و با این اقدامات محمود واعظی نسبت به من بدبین شد
🔸یک نامه به حضرت آقا نوشته بودند و گفته بودند که اوضاع خوب نبوده و درآمد نیست، بنده نامه را امضا نکردم و اجازه ندادم وزیر راه نیز امضا کند و آقای علی ربیعی با یک حالت بدی و با ناراحتی نامه را از من گرفت
🔸البته فکر میکنم همه امضاء کردند و نامه رفت، آقای روحانی بنده را خواست و گفت چرا نامه را امضاء نکردی، گفتم نامهای را که اجازه نمیدهند بخوانم چرا باید امضاء کنم؟ گفتند نه دفتر ریاستجمهوری تهیه کرده بودند، منم در جواب گفتم نامهای که برای آقا نوشته شده باشد را من باید حتما بخوانم و بعد امضا کنم! این موضوع مهم باعث رنجش و تکدر خاطر رئیس جمهور از بنده گردید
🔸روزی که واعظی با بنده تماس گرفت و گفت دیگر وزیر نیستی، معاون اول رئیسجمهور در جلسه برای من ماموریت تعریف میکرد، وقتی گفتم دیگر وزیر نیستم تاکید کرد خبر درست نیست و با رئیسجمهور تماس میگیرد اما بعد اتمام جلسه خبر برکناریام را از تلویزیون شنید، جهانگیری از اینکه برایش به اندازه یک کارمند هم ارزش قائل نشدند ناراحت و پیش بقیه وزرا خراب شد
🔸وقتی دیدم میخواهند خط خبری ایجاد و مدعی شوند بهخاطر خودرو مرا کنار گذاشتهاند نامهام به رئیسجمهور درخصوص تهدیدات واعظی را رسانهای کردم