#نهج_البلاغه
در برابر دنیا، خویشتندار
و در برابر آخرت دلباخته باشید.
آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد،
خوار نشمارید
و آن را که دنیا عزیزش کرد،
گرامی ندارید.
برق درخشنده دنیا، شما را خیره نکند،
و سخن ستاینده دنیا را نشنوید.
به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید،
و از تابش دنیا روشنایی نخواهید،
و فریفته کالاهای گرانقدر دنیا نگردید.
همانا برق دنیای حرام، بی فروغ است،
و سخنش دورغ،
و اموالش به غارت رفتنی،
و کالاهای آن تاراج شدنی است.
خطبه ۱۹۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس بانک مرکزی: نرخ هر دلار در سامانه نیما روی ۲۸.۵ هزار تومان تثبیت میشود
🔹 فرزین: حتما نرخ نیما را روی قیمت ۲۸۵۰۰ تومان تثبیت خواهیم کرد و واردات تمام کالاهای اساسی و مواد اولیه و ماشینآلات را با این نرخ تامین خواهیم کرد.
🔹 سایر مصارف ارزی که حدود ۴۰ مورد است در بازار مبادله ارزی تامین خواهد شد. تلاش میکنیم این نرخ به بازار آزاد علامت بدهد. تمام نیازهای ارزی را در نیما و بازار مبادله ارزی تامین خواهیم کرد و بازار ارز آزاد را مستمرا کوچک خواهیم کرد و نرخ آن را به نرخ بازار مبادله ارزی نزدیک خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ تمام کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشینآلات با نرخ ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ تومان تامین خواهد شد
رئیسکل جدید بانک مرکزی:
🔹مهمترین وظیفه بانک مرکزی، کنترل نرخ تورم و نرخ ارز است.
🔹ارز را تثبیت خواهیم کرد و دغدغه فعالان اقتصادی کشور را رفع خواهیم کرد.
🔹دغدغه رئیسجمهور هم معیشت مردم است که با کنترل تورم و ارز آن را تامین خواهیم کرد. برای رفع نارساییها باید رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم.
🔹حتما نرخ نیما را روی قیمت ۲۸۵۰۰ تومان تثبیت خواهیم کرد و واردات تمام کالاهای اساسی و مواد اولیه و ماشینآلات را با این نرخ تامین خواهیم کرد.
🔹سایر مصارف ارزی که حدود ۴۰ مورد است در بازار مبادله ارزی تامین خواهد شد. تلاش میکنیم این نرخ به بازار آزاد علامت بدهد. تمام نیازهای ارزی را در نیما و بازار مبادله ارزی تامین خواهیم کرد و بازار ارز آزاد را مستمرا کوچک خواهیم کرد و نرخ آن را به نرخ بازار مبادله ارزی نزدیک خواهیم کرد.
✳️توصیههای رئیس جمهور به رئیس جدید بانک مرکزی
رئیسجمهور:
🔹رئیس کل جدید بانک مرکزی از همفکری و مشورت همه افراد صاحبنظر استفاده کند.
🔹سیاستهای هماهنگ و اقدامات منسجم دولت با همراهی همه دستگاهها، کمک نخبگان اقتصادی و همراهی مردم فهیم کشورمان همچون گذشته به ناکامی توطئه های دشمنان منجر خواهد شد.
✳️ سرانه 4.5 هزار لیتری هر ایرانی در مصرف سوخت های فسیلی
شدت مصرف انرژی در ایران 100 درصد بالاتر از این آمار در سطح جهانی است. این اختلاف در مقایسه با کشورهای توسعه یافته تر که مصرف انرژی را به شدت کاهش داده اند چشمگیر تر است تا آنجا که شدت مصرف انرژی در ایران 15 برابر ژاپن برآورد می شود.
🔹 در اکثر کشورهای دنیا شاخص شدت مصرف انرژی کاهشی بوده اما این شاخص در ایران افزایش داشته و بهینه سازی انرژی در ایجاد تناسب بین تولید ناخالص داخلی و میزان مصرف انرژی سخت تر شده است.
🔻بیش از ۹۷ درصد انرژی مصرفی ایران شامل گاز و محصولات نفتی است زیرا بیش از 90 درصد از برق تولیدی ایران نیز از سوخت های فسیلی تولید می شود. آمارها نشان می دهد ایرانی ها روزانه معادل بیش از یک میلیارد لیتر سوخت مصرف میکنند.
با در نظر گرفتن جمعیت 80 میلیونی ایران، هر ایرانی روزانه 12.5 لیتر سوخت سرانه مصرف دارد و به عبارتی سهم هر ایرانی در سال 4.5 هزار لیتر خواهد بود.
🔻 مصرف بالای سوخت های فسیلی، قدرت خود پایشگری را در زیست بوم ایران به شدت کاهش می دهد و باعث می شود تا آلودگی هایی از جمله آلودگی هوا برای مدت های طولانی تری ماندگار باشد.
✳️#نفت
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا SPR مجددا در هفته منتهی به ۲۳ دسامبر با کاهش حدود ۳.۵ میلیون بشکه مواجه گردید و به عدد ۳۷۵.۱۲۸ میلیون بشکه رسید.
از سال ۱۹۸۴ میلادی تا کنون (حدود ۴ دهه) در هیچ زمانی سطح ذخایر استراتژیک آمریکا به این سطح کاهش نیافته است.
✳️ریاست فرزین در بانک مرکزی امیدبخش بهبود وضعیت ارز است
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت:
🔹دانش و تجربه دکتر فرزین در حوزه پولی و بانکی و توانایی او در اجرای طرحهای بزرگ ملی، امیدبخش بهبود بویژه در زمینه ارزی است. در جلسه دولت همچنین ضمن قبول استعفای دکتر صالح آبادی و تشکر از ایشان مقرر شد از خدماتشان در بخشهای دیگر دولت استفاده شود.
✳️وزیر کشور: از لحاظ ارزی مشکلی نداریم
🔹وحیدی: ارز به میزان کافی وجود دارد. ذخایر کالاهای اساسی تا ۱۳۰ درصد افزایش یافته و مشکلی از این بابت نداریم، با این وجود دشمن تلاش می کند مردم را ناامید کند.
🔹در بحث خودرو، دولت تلاش زیادی برای ساماندهی قیمت ها میکند اما بخش عمده ای از این افزایش ها توسط دلالان رقم میخورد!!!!
✳️راهکار کنترل نرخ دلار
✍علی محمدی
🔺به جز انتظارات سیاسی و تورمی، کانال های فردایی تعیین نرخ دلار در فضای مجازی از مهمترین عوامل افزایش نرخ ارز آزاد هستند. به نظر می رسد احتمالا دولت توان حکمرانی در این بستر ( فضای مجازی)را نداشته باشد.
🔺برهه ی زمانی فعلی به لحاظ سطح درآمدهای کشور، یکی از بهترین زمان های اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز است. اجرای این سیاست وقتی اهمیت می یابد که حس می کنیم، سایر اقدامات دولت در تداوم روند کاهش تورم به زیر ۴۰ درصد، به بن بست رسیده است.
🔺تصمیم رئیس جدید بانک مرکزی در حذف فرمول قیمت گذاری نیمایی و تثبیت این نرخ اقدام بسیار درستی است. در عین حال، برای به ثمر نشستن این تصمیم باید اقدامات دیگری نیز صورت گیرد.
🔶از این منظر در خصوص کنترل نرخ ارز و بی اعتبار کردن بازار غیر رسمی ارز، اجرای موارد زیر پیشنهاد می شود:
🔸حذف بازار توافقی ارز. ادامه این بازار به معنای رسمیت دادن و مشروعیت بخشی دولت به بازار غیر رسمی است.
🔸دولت آمار می دهد که زیر ۷ درصد بازار از ارز آزاد تامین می شود. باید همه این اقلام در بازار نیما، تامین ارزی شود.
🔸نظارت، کنترل و رصد شدید و موثر بر عملکرد صرافی ها و جرم انگاری معاملات دستی ارز.
🔸الزام همه صادرکنندگان به بازگشت ارز به سامانه نیما و نظارت کامل بر حسن اجرای آن.
🔸تدوین بودجه ۱۴۰۲ بدون کسری
🔸ممنوعیت هرگونه تسهیلات تکلیفی بر بانک ها
🔸نظارت شدید بر بانکها در جهت کنترل نقدینگی و پایه پولی.