توصیه رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس: در تنظیم رابطه با دولت نگاهتان همکاری و همافزایی باشد
رهبر انقلاب:
🔹توصیهی اول عبارت است از نوع رابطهی مجلس با قوای دیگر به خصوص با قوهی مجریه. این آن مطلب اساسی است. باید نوع رابطه را تنظیم کرد. یک دوگانهای اینجا وجود دارد، دوگانهی تقریب و تخریب. یک نگاه، نگاه تقریبی است یک نگاه، نگاه تخریبی است.
🔹در نگاه تخریبی رقیبپنداری قوهی دیگر حاکم بر ذهنیتهاست. رقیبی است که باید شانهی طرف مقابل را به زمین برساند.
🔹این نگاه، نگاه خطرناکی است. حالا هم از ناحیهی دولت ممکن است این اتفاق بیفتد هم از ناحیهی مجلس... یک نگاه دیگر، نگاه یک پیکره دیدن مجموعهی نظام است. توصیهی اول و مهم من این است که در مجلس نگاه، نگاه همکاری و همافزایی باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۶۰۰ سکهای که از ایران به قطر برده شد به چه کسی رسید؟
🔹به تازگی، محمدحسین میثاقی مجری برنامه فوتبال برتر از یک ابهام دیگر پرده برداشته و خبر داده که از ایران ۶۰۰ سکه به قطر برده شده و مشخص نیست این سکهها به چه کسی رسیده است.
معاون بینالملل بانکمرکزی:
پیامرسان بینبانکی جایگزین سوئیفت تا یک ماه آینده بین اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی اجرا میشود
ایران رئیس دورهای اتحادیه پایاپای آسیایی شد
🔹پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا صبح امروز با حضور معاون اول رئیس جمهوری و روسای کل کشورهای عضو در بانک مرکزی آغاز شد.
🔹رئیس کل بانک مرکزی پاکستان ضمن واگذاری ریاست دوره ای اتحادیه به فرزین رییس کل بانک مرکزی ایران گفت: اتحادیه میتواند ایده های جدیدی را استفاده از ارزهای جایگزین داشته باشد. که برای کشورهای صادرکننده و واردکننده هم مزایای بیشتری دارد.
🔹رییس بانک مرکزی ایران نیز گفت: آرزوی همکاری بیشتر بین اعضای کشورهای عضو اتحادیه را داریم./تسنیم
امکان تجارت تهاتری بین ایران و اندونزی فراهم شد
🔹در جریان سفر رئیس جمهور به اندونزی، تفاهمنامه همکاری مابین صندوق ضمانت صادرات ایران وهمتای اندونزیای (ASEI) با هدف گسترش روابط تجاری دوکشور به امضاء رسید.
🔹 برهانی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران: با توجه به اهمیت جایگاه کشور اندونزی در اقتصاد بین الملل، با امضاء این تفاهم نامه کلیه کالاها وخدمات صادراتی و همچنین پروژه های سرمایه گذاری در دو کشور می تواند تحت پوشش بیمه ای صندوق های ضمانت صادرات دوکشور قرارگیرد.
🔹 با اجرای این تفاهم نامه ریسک تجارت بین دو کشور کاهش یافته وامکان تجارت تهاتری بین دو کشور نیز فراهم خواهد شد.
#خوش_خبر
💢 عملکرد کمسابقه دولت سیزدهم در پرداخت بودجه عمرانی
🔹 پرداخت بودجه عمرانی از ۸۷ همت در سال ۹۹ با افزایش بیش از ۱۰۰ درصد به ۱۷۶ همت در سال ۱۴۰۰ رسید و در سال ۱۴۰۱ نیز با تخصیص ۲۸۸ همت اعتبارات عمرانی تحقق ۱۱۰ درصدی نسبت به اعتبارات مصوب را نشان میدهد که اقدام مهم دولت سیزدهم در تاریخ بودجهریزی کشور کمسابقه بوده است.
🔹 پرداخت بودجه عمرانی در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ که پایان دولت تدبیر و امید محسوب میشود تنها ۲۷ درصد محقق شده بود، اما از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم روند تخصیص بودجه عمرانی متحول شد به طوری که در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ بالاترین رشد سالانه پرداختهای عمرانی رسید؛ همین روند در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کی فکرشو میکرد که خیار کاشتن اینقدر خنده دار باشه😁😍
🔴سربازان دارای 3 فرزند معاف میشوند
🔹رئیس سازمان وظیفه عمومی: تمامی مشمولان و کارکنان وظیفه حین خدمت که دارای 4 فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی و سایر مشمولان و سربازان دارای 3 فرزند بهشرط داشتن حداقل 40 سال سن و درصورت طی دوره آموزش مقدماتی و تکمیلی بسیج در سپاه از انجام سربازی معاف میشوند.
✳️ بازار طلافروشان #کساد است
🔹بازار طلا و سکه تهران در حالی در اولین روز خرداد ماه شاهد افزایش قیمتها بود که ابراهیم محمدولی، رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران معتقد است: تقاضای خرید طلا و سکه از سوی مردم به علت کاهش قدرت خرید مردم کم شده و بازار طلافروشان کساد است
🔷 سرازیر شدن پولهای سرگردان به بازار سرمایه محتمل خواهد بود . اندکی بعد سحر نزدیک است
✳️تقلای جریان تحریف
درباره تغییر دبیر "شُعام"
🔹تغییر دبیر شورای عالی امنیت ملی، با فضاسازی نشریات زنجیرهای مواجه شد.
♦️روزنامه اعتماد نوشت: «ناگهانی و با سرعتی بالا رخ داد؛ دستبهدست شدن صندلی دبیری شورای عالی امنیت ملی، روندی عجیب داشت؛ هم به لحاظ سرعت جابهجایی و مهمتر به لحاظ زمان این تغییر».
🔹اعتماد همچنین مدعی شد پشتپرده خداحافظی شمخانی، ترس تندروها از احیای برجام، پس از نقشآفرینی شمخانی در توافق با عربستان بوده است(!)
♦️روزنامه شرق برخلاف اعتماد که تغییر دبیر شُعام را ناگهانی خوانده بود، نوشت: «اتفاقی که خیلی قبلتر از این منتظر بودیم، رخ داد، سرانجام سردار احمدیان جایگزین شمخانی شد... این برکناری میتواند بهدلیل فشارها و هجمههای جبهه پایداری باشد. به هر حال برخی گروههای تندرو سعی دارند همه سطوح قدرت را در اختیار خود بگیرد؛ بهخصوص آنکه شمخانی در ماههای اخیر سعی کرد روابط منطقهای را به نحوی حلوفصل کند که بستر احیای برجام هم حفظ شود. آنها احساس کردند که پختوپزهایی در منطقه و برجام بدون حضور آنها در حال انجام است. کمااینکه در موضوع احیای روابط با عربستان و دیگر مسائل سیاست خارجی منطقهای، تقریبا وزارت امور خارجه به سایه رفت ».
🔹درباره فضاسازی نشریات زنجیرهای گفتنی است که اولا تغییرات این چنینی، طبیعی است. آقای شمخانی به مدت ۱۰ سال در دبیری شورا حضور داشت، این در حالی است که دو دبیر قبلی (آقایان جلیلی و لاریجانی)، به ترتیب ۶ سال و ۲ سال، در این سمت حضور داشتند.
♦️ثانیا روند غالب و متعارف این است که با تغییر دولتها و قرار گرفتن رؤسایجمهور جدید در مسند ریاست شورای عالی امنیت ملی، دبیر شورا هم تغییر میکند. اما آقای شمخانی در دولت جدید، به مدت ۱۹ ماه در این سمت حضور داشت و آخرینبار با هماهنگی دولت و در مدار راهبرد دولت آقای رئیسی، مذاکرات چند مرحله ای با عربستان را نهایی کرد.
🔹در اینجا نیز فارغ از نگرش گروههای سیاسی به اشخاص، سیاستهای کلان نظام و دولت است که روند تصمیمات را تعیین میکند. همچنین مضحک است که ادعا شود ترس فلان گروه از احیای برجام، علت تغییر شمخانی بوده است! در عین حال، ارتقای مذاکرات به سطحی فراتر از وزارت خارجه، درخواست طرف سعودی بوده است.
💢ادامه دارد....
✳️تقلای جریان تحریف
درباره تغییر دبیر "شُعام"
🔹موضوع بعدی، تلاش افراطیون غربگرا برای مصادره شمخانی به مطلوب خویش است و حال آنکه وی، مرزبندیهای جدی با این جریان داشت.
♦️در ماجرای برجام، او هر چند در ابتدا (و در کلیت ماجرا) نگاه خوشبینانه داشت، اما بعدها به منتقد جدی توافق و خسارات آن تبدیل شد و در دبیرخانه شورا، نقش مؤثری در هماهنگی برای تصویب قانون اقدام متقابل در مجلس ایفا کرد؛
🔹این در حالی بود که روحانی و برخی اطرافیانش، بیاعتنا به عبرتها و خسارتهای برجام، مجدداً دنبال توافق به هر قیمت با آمریکا بودند و اگر همکاری مجلس و دبیرخانه شورا نبود، قطعاً خسارتهای به مراتب بزرگتری برای کشور رقم خورد.
♦️در همین زمینه روزنامه سازندگی اذعان کرد: «هرچند شمخانی تا پایان دولت روحانی بر سر کار خود ماند، اما همان زمان هم اختلافاتی میان دولت و شمخانی وجود داشت. ریشه این اختلافات به برجام برمیگشت. شمخانی چندینبار، امضای برجام را یک اشتباه خواند. در زمانی که مذاکرات احیای برجام با حضور عراقچی به عنوان معاون وزارت خارجه در جریان بود، نورنیوز (رسانه وابسته به شُعام) خبرهایی را به نقل از منابع آگاه منتشر میکرد که نشان میداد، گفتوگوها یا در مسیر توافق نیست، یا متن روی میز، خواستههای ایران را تأمین نمیکند. روندی که نشان میداد شمخانی با احیای برجام، دستکم با شرایط مد نظر دولت روحانی، موافق نیست».
🔹شمخانی مرداد ۱۳۹۸ در گفتوگو با شبکه انبیسینیوز اظهار داشت:
♦️«امضای برجام اشتباه بود؛ ما نباید آن را امضا میکردیم. مذاکره با آمریکا بیفایده است. ما بیش از این اجازه نداریم که فرصت ملت ایران را صرف روندهای بیحاصل کنیم. اروپاییها از ما خواستند از برجام خارج نشویم. ما پذیرفتیم تا به اروپا فرصت بدهیم . اروپا اگر در پرداخت هزینههای حفظ برجام مردد است، باید بداند که ایران معطل آنها نخواهد ماند».
🔹او همچنین تأکید کرده بود: «هدف تحریمها، مذاکره نیست؛ بلکه وادار کردن ایران به تسلیم است و مادام که آمریکا این رویکرد را در پیش بگیرد، ایران هرگز بهدنبال مذاکره نخواهد بود».
♦️این موضع شمخانی در آن زمان با عصبانیت محافل غربگرایی روبهرو شد که امروز، ضمن تحریف واقعیات مسلم، ادعا میکنند شمخانی چون میخواست برجام را احیا کند، برکنار شد! این جریان در کنار روحانی، بهدنبال مسئولیت زدایی از آمریکای عهدشکن و متهم کردن طرف ایرانی است.
💢روزنامه کیهان