💢برای زنده ماندن ماسک بزنید/استفاده از ماسک در کاهش شیب ابتلا موثر است
🔹بر اساس مطالعهای که دانشمندان دانشگاه آکسفورد انجام دادند، استفاده از ماسک تا درصد قابل توجهی از مرگ افراد در برابر ویروس کرونا جلوگیری میکند.
🔹مقامات انگلیس و متخصصان این کشور تأکید میکنند مهمترین فایده استفاده از ماسک جلوگیری از انتشار ویروس هنگام عطسه و سرفه است؛ همچنین استفاده از ماسک سبب میشود فرد ویروس کمتری را استنشاق کند این امر تاثیر بسیاری در کاهش شیب ابتلا دارد و حتی میتواند از مرگ و میر نیز جلوگیری کند.
💢 ۵.۸ درصد مبتلایان به کرونا در آیسییو بستری هستند
🔸سردار نصر الله فتحیان، مشاور وزیر بهداشت و مدیر هماهنگی بین دستگاهها :
🔹براساس آمار ۵.۸ درصد مبتلایان به کرونا با وضعیت حاد در آیسییو بستری بوده و ۶۳.۳ درصد افراد به مراقبت در منزل نیازمند هستند.
🔹در حال حاضر ۸۵۳ نفر در نقاهتگاه ها بستری هستند که بیشتر این افراد مربوط به استان زنجان است.
💢وام ازدواج با شرط عجیب یک بانک برای ضامن!/۵ میلیون بدهید تا ضامن شوم!
🔹یکی از بانکها رسمی کشور برای اعطای وام ازدواج به زوجی جوان، شرطی عجیب مبنی بر آوردن «ضامنی با درصد پایین مرگ» گذاشته است.
🔹به سایت های مختلف که سر میزنم بعضی از کارمندان رسمی حدود ۵ میلیون طلب می کنند تا ضامن شوند. علاوه بر همه این ها آن طرف از افراد سفته می گیرد
✳تأملی در روابط ایران و چین
✳حمزه عالمی
روابط رو به گسترش ایران و چین که این روزها با رونمایی از برنامه 25 ساله همکاری میان طرفین به اوج خود رسیده است، با یک خلاء بسیار مهم مواجه است و آن فقدان و یا کم رنگ بودن نگرش فرهنگی به این همکاری هاست.
به عنوان مثال در حوزه تکنولوژی این موضوع از اهمیّت زیادی برخوردار است. هر نوع تکنولوژی الزاما معنا و فرهنگ خاص خود را دارد. تکنولوژی مظهر تکنیک و فنّ است و فن و تکنیک مخلوق انسانهاست و انسان ها بر مبنای فرهنگی که در آن رشد کرده اند، به فنون خود، ویژگی هایی متمایز می بخشند.
با این وجود نباید پرسید که همکاری با چین که چندین سال است منجر به گسترش مهارنشدنی تکنولوژی چینی در ایران شده است، چه فرهنگی را در جامعه ایران منتشر کرده و می کند؟
این سؤالی است که کمتر به آن توجه شده است، چرا که در دیدگاه های رایج، فرهنگ بیشتر در ایدئولوژی خلاصه شده و سپس چین فاقد ایدئولوژی دانسته شده و یا دست کم ایدئولوژی آن غیرسلطه گرانه تلقی شده است.
اولا فرهنگ مساوی با ایدئولوژی نبوده و بسیار فراتر از آن است. فرهنگ مجموعه گسترده ای از مظاهر عقلانی و روحانی، مظاهر خُلقی و غریزی انسان ها را شامل می شود و بنابراین می تواند در همه مصنوعات بشری حضور داشته باشد. ثانیا چین را فاقد ایدئولوژی دانستن و یا ایدئولوژی آن را غیرسلطه گرانه تلقی کردن، صحیح نیست.
ایدئولوژی چین در عرصه سیاست خارجی از یک سو مبهم و از سویی بسیار آشکار است. چین امروز ایدئولوژی مارکسیستی قدیم را ندارد و سیاست های اقتصادی آن به سوی سرمایه داری نیل کرده است، اما این موضوع چندان مهم نیست، آنچه مهم است عمل گرایی چین در تغییر ایدئولوژی و سیاست های خود است، بنابراین چین امروز که ایدئولوژی آن را باید در کسب هر چه بیشتر سود و آن هم از هر طریقی تعریف کنیم، مشخص نیست که در سال های بعد چه ایدئولوژی را در پیش خواهد گرفت.
به نظر من این موضوعی خطرناک است، اما خطرناک تر از آن هم وجود دارد و آن ماهیّت تکنولوژی چین و فرهنگ حاصل از آن است که نقاط ضعف فرهنگ ایرانی را تقویت می کند و این موضوع برای ما اهمیّت بسیار زیادی باید داشته باشد.
تکنولوژی چین، متنوع و به لحاظ اقتصادی به صرفه است. این به معنای سلطه سود بر علم و تکنیک است. چین از هر محصولی، نسخه هایی متنوع، با قیمت های مختلف را تولید می کند و بدین ترتیب علم و تکنیک را از اصالت انداخته و با هدف کسب سود اقتصادی، رنگ و لعاب های مختلفی به آن ها می بخشد و با این کار گزینه های مختلفی برای کسب سود دارد؛ در یک گونه از یک محصول سود اقتصادی اش بیشتر است و در گونه ای دیگر تسخیر بازار و از میدان به در کردن سایر رقبا؛
هر چه هست مجموع این محصولات کنار یکدیگر برای چین سودآور بوده و چینی ها به هدف خود رسیده اند، اما دو اتفاق رخ داده است:
☝☝
اولا چنان که گفته شد علم و تکنیک کاملا در خدمت سود قرار گرفته اند، استفاده اقتصادی از علم و تکنیک همواه وجود داشته و در دوران مدرن هم شدّت زیادی گرفته است، اما همواره علم و تکنیک، مقدّم بر سود و اقتصاد بوده است؛ مقدار توانایی در علم و تکنیک، مقدار کسب سود را تعیین می کرده است و نه این که هدفگذاری برای مقدار رسیدن به سود، مقدار علم و تکنیک را تعیین کند و این راهی است که چینی ها گشوده اند و برای کسب سود، حاضر شده اند علم و تکنیک را اگر نگوییم به تعداد کشورهای دنیا، اما به تعداد بسیار زیادی درجه بندی کنند و این مقدار درجه بندی، به معنای از اصالت انداختن علم و تکنیک است.
ثانیا درجه بندی علم و تکنیک بر مبنای میزان سود، زمینه خدعه و فریب را در عرصه تجارت و بازار بیشتر فراهم می کند و مثلا تاجری ایرانی که فقط به سود فکر می کند، محصولات درجه شش و هفت را وارد کرده و اگر در خوشبینانه ترین حالت به قیمت محصول درجه یک و دو نفروشد، بازار و سپس جامعه ایران را همواره درگیر با چنین محصولاتی می کند و نگاه ها را از رسیدن به علم و تکنیک اصیل باز می دارد.
در نتیجه این دو، یعنی درجه بندی علم و تکنیک با معیارِ میزان سود و به دنبال آن فراهم شدن زمینه خدعه و نیرنگ در عرصه تجارت و اقتصاد، محصولاتی بی کیفیت و با طول عمر پایین در بازار کشور گسترش یافته است و این کوتاه مدت بودن کالاها، بی قراری انسان ایرانی (و به تعبیر کاتوزیان کوتاه مدت بودن جامعه ایرانی) را شدّت بخشیده، آرامش را از جامعه سلب کرده و بر عصبانیّت مردم افزوده است. بدین ترتیب ظلم و ستم چینی امری امکانی و در نتیجه احتمال تغییر ایدئولوژی این کشور در آینده نیست.
در نهایت این که آیا تکنولوژی آلمانی و یا ژاپنی هم چنین نتایجی دارند؟ یا اصالت، ثبات و ماندگاری را آموزش می دهد و این آموزه ها می توانند به زمینه تولید آرامش، ثبات و روابط دوستانه را بیشترفراهم کنند.
و اگر ثبات سیاسی کشور مهم است، لازم است از همین منظر هم بپرسیم که تکنولوژی چینی تا چه اندازه به ثبات سیاسی یک کشور کمک می کند؟
🔷️ مدیریت بهینه چالشها و تهدیدنماییها در سال ۹۹
🔻 امسال سال سختی در پیش داریم، اما همانند همه چالشها، علاوه بر تهدیدات، در درون آن فرصتهای بی نظیری نیز نهفته است که با عبور موفق، فضای اجتماعی و مدیریتی کشور در حرکت در مسیر گام دوم انقلاب تضمین خواهد شد.
🔻 مقابله با موج دوم فزاینده کرونا، توسعه مشکلات معیشتی ناشی از سوء مدیریتهای دولتی در شرایط تحریم همراه با افزایش افسارگسیخته قیمت ارز، مسکن و ارزاق عمومی، اقدامات خرابکارانه و ناامن سازیهای رژیم صهیونیستی، تصویب قطعنامه های جدید ضد ایرانی، در پیش بودن انتخابات تعیین کننده ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ در شرایط مذکور و ... بخشی از این چالش ها است.
🔻 این شرایط، دشمنان ناکام انقلاب اسلامی را به طمع انداخته که در واپسین دوران دولت فعلی با بهره گیری از دوقطبی های گفتمانی و آسیبها و سوئ مدیریتها، تهدیدات ترکیبی جدید در محیط های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در ایجاد نارضایتی های مشروعیت زدا با بازتولید اغتشاشات ۹۶ و ۹۸ و توسعه آن با بهره گیری از تجربیات گذشته رقم بزند.
🔻 در این شرایط حساس، لازم است راهبردهای زیر به صورت جدی در دستور کار جبهه انقلاب قرار گیرد:
1⃣ حفظ آرامش و ثبات کشور در تبعیت مطلق از تدابیر داهیانه ولی امر و رهبر معظم انقلاب اسلامی و پرهیز از دامن زدن به دوقطبی های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در همیاری ملی و مشایعت آرام و پاکسازی مدیریت عالی دولت غرب گرا ازفضای مدیریت کشور.
2⃣ تلاش در تامین نیازهای اساسی و مقابله با تهدیدات و چالش های کنونی با مشارکت همه قوا، نهادهای لشکری، بسیج و نهادهای غیردولتی انقلابی و همه ظرفیتهای موجود در کشور در تامین رضایتمندی اجتماعی، امیدآفرینی و عبور از بحران ناکارآمدی موجود.
3⃣ مدیریت عالی، هوشمندانه، فراگیر، فعال و بازدارنده رسانه ای در جلوگیری از تهاجمات رسانه ای به بهانه های مختلف از جمله اعدام اغتشاشگران و ... با شفاف سازی و ایجاد ترندهای حق گرایانه و بصیرت بخش.
4⃣ بهره گیری جدی از درسها و عبرتهای مدیریت اغتشاشات و ناآرامی های گسترده و هدایت شده سالهای گذشته به ویژه در سال ۹۸
5⃣ اجرای قاطع و سریع مجازاتهای بازدارنده قانونی پیش از شکل گیری تشکیک و شایعات در فضای عمومی و میدان دادن به فضاهای رسانه ای معاند و افزایش هزینه اجرای عدالت و تامین امنیت عمومی در کشور همراه با تقویت سیاستها و راهبردهای رسانه ای به موقع در توجیه و اطلاع رسانی صادقانه افکار عمومی
6⃣ ایجاد انسجام در جبهه انقلاب در طراحی و تدوین برنامه جامع تحول همه جانبه در مدیریت کشور و رونمایی از آن در انتخابات سال ۱۴۰۰ توسط کاندیدای توانمند انقلابی.
✳تازه ترین جزئیات درباره محتوای بزرگترین قرارداد ایران و چین
سایت اویل پرایس یکی از سایت های معتبر جهانی به تازگی جزئیات از قرارداد همکاری 25 ساله ایران و چین را منتشر کرده و مدعی شده است که در 5 سال اول اجرای این توافق، دولت چین 400 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری انجام می دهد.
به نوشته این سایت، این رقم در 5 سال¬های بعد با توجه به تجربیات 5 سال اول، متناسباً 400 یا 300 میلیارد دلار خواهد بود.
براساس گزارش سایت اویلپرایس، چینی ها علاوه بر سرمایه گذاری 280 میلیارد دلاری در حوزه نفت و گاز ، مبلغ 120 میلیارد نیز در زیرساختهای ایران شامل پتروشیمی ، راه سازی،راه¬آهن، سواحل مکران و بندر جاسک، اینترنت نسل 5 و موتور جستجو و ....سرمایه گذاری می کنند. همچنین ایران متعهد شده است که در قراردادهای پیمانکاری اولویت با شرکت های چینی باشد.
نکته مهم دیگر این که شرکتهای چینی برای خرید نفت از ایران طی 25 سال با تخفیف مناسب، تضمین داده اند. سایت اویلپرایس مدعی شده است که 12 درصد حداقل تخفیف قیمت نسبت به میانگین 6 ماهه قیمت نفت است. این در حالی است که برخی از رسانه های ضد انقلاب مدعی تخفیف 32 درصدی ایران برای فروش نفت به چین شده اند.
نکته قابل توجه دیگر این که کل این قرارداد به صورت local corence یعنی با ارزهای چین و ریال ایران بسته میشود. ایران به soft corence دسترسی دارد و می تواند تبدیل به hard corence کند. یعنی اگر ایران به دلار یا یورو نیاز داشته باشد باید از طریق بانکهای اروپایی اقدام کند.
به نوشته این سایت خبری، پرداخت های دولت چین به ایران می تواند با دو سال تاخیر همراه باشد.
همچنین براساس این قرارداد، حضور ایران در پروژه احیای جاده ابریشم بسیار جدی است.چینی ها سه پروژه راه آهن برقی تهران – مشهد، راه آهن برقی تهران – اصفهان و راه آهن برقی تهران – تبریز تعریف کرده اند که مجموعا 2300 کیلومتر از راه ابریشم را تکمیل میکند و شهر اورونچی چین را از طریق قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان و ازبکستان و ایران به ترکیه و اروپا وصل میکند و سبب تسهیل صادرات ایران به اروپا می شود. همچنین در حدود 2300 کیلومتر راه آهن در ایران نیز سرمایهگذاری میشود که ایران را به اورآسیا وصل میکند.
به نوشته سایت اویلپرایس، معاهدات و پیمان های نظامی میان ایران- روسیه و چین توازن قدرت ژئوپولتیک یا قدرت نظامی در غرب آسیا را کاملا تغییر خواهد داد. براساس این معاهدات دسترسی بمب¬افکنهای راهبردی روسیه به پایگاههای جدید الاحداث با کاربری دوگانه در بندرعباس، همدان، چابهار، آبادان فراهم می شود. پس از پایان همکاری 25 ساله نیز از این پایگاه ها به عنوان ترمینال های مسافربری استفاده می شود.
همچنین با انعقاد تفاهم نامه نظامی میان این سه کشور، دسترسی ناوهای چینی و روسی به بنادر جدیدالحداث که توسط چینیها در چابهار و بندرعباس و بوشهر ساخته میشوند، فراهم می شود. از سوی دیگر، کشورهای چین و روسیه در جنگ الکترونیک شامل سیستم هشدار شلیک توسط موشک، سیستم جمینگ و سیستمهای حفاظت در برابر جمینگ و نصب سامانه S400 برای خنثی کردن سیستم سامانه C4RSI ناتو و حملات احتمالی امریکا و اسرائیل و نصب سیستمهای جمینگ پرتابل کراس سوخای 2 و 4- که برد کوتاه و بلند برای مقابله با حملات پهبادی و موشکی است- به ایران کمک می کنند.
همچنین 110 نفر از پرسنل نظامی ایران در چین و روسیه به صورت سالانه آموزش می بینند.
جهانگیری اعلام کرده در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا خواهد شد
علی صوفی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به نامه نیوز گفت: آقای جهانگیری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صراحتا اعلام کرده که کاندیدا خواهد شد. او که ۳ سال با این وضعیتش در دولت کنار آمده تا به هدفی بالاتر برسد، بعید می دانم در سال پایانی بخواهد از جایگاه معاون اولی کنار بکشد. مگر آنکه بخواهد راه خودش را کامل از دولت جدا و خودش را از اوضاع کنونی کشور مبری کند اما بعید می دانم این اتفاق بیفتد.
صوفی گفت: البته آقای جهانگیری می تواند بگوید «به من برای کار در دولت دوم آقای روحانی میدان ندادند» یا هزار و یک دلیل و بهانه دیگر بترشد اما نکته مهم آن است که چقدر این صحبت ها می تواند نگاه افکارعمومی را تغییر دهد. در مجموع معتقدم کسی که عضو دولت آقای روحانی باشد و امیدوار باشد که در انتخابات ریاست جمهوری رأی و اقبال مردم را به خود جلب کند تقریبا نشدنی است.