📍توجه ویژه اساتید اخلاق به غسل و نماز توبه روز یکشنبه ماه ذی القعده
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
#استاد_فیاض_بخش
#ماه_ذی_القعده
#نماز_توبه
🔷 دوری از گناهان
🔶 گناه، نابود کننده روح و تمایلات فطری انسان است.
#مدرسه_تعالی
#ماه_ذی_القعده
#چله_کلیمیه
#اربعین_موسوی
#مراقبه
✨طبقهبندی افراد از دیدگاه امیرالمومنین علی علیهالسلام ✨
💠 مردم جامعه در تمامی دورانها، سه دستهاند:
🔶 دستهی اول «عالِم ربّانی» است؛ عالمی که اتصال به ربّ دارد و اهل ربوبیت و پرورش است، نه علوم ظاهری.
🔷 دستهی دوم متعلمی است که بر مسیر نجات قرار گرفته است و گرچه با معارف آشنا نیست ولی دستش در دست عالم ربّانی است.
🔺دستهی سوم که اکثریت جامعهی دینی و ولایی را تشکیل میدهند، همچون مگسها زندگی میکنند؛
نه ارزش دنیایی دارند و نه آخرتی، مبنا و اصولی را پیروی نمیکنند، حامل عفونت و کثافات هستند و تابع هر مدل و منش. مگس وار زیستن خطرناک است!
📌برگرفته از دوره آموزشی « امیر حکمت »
#مدرسه_تعالی
#امیرالمؤمنین
#نهج_البلاغه
✨گنج درونی✨
💠 اگر کسی به آنچه خدا برایش مقدر کرده است خشنود باشد، به حیات طیبه دست پیدا میکند.
📣 قناعت همان حیات طیبه و گنج درونی و بی پایان است.
🔳 امیرالمومنین علی علیه السلام در تفسیر آیهی «لَنُحییَنهُ آیاتً طَیِّبَه»میفرمایند: به آنها حیات طیبه میدهیم، یعنی یک زندگی تازه و ویژه به مومنی که قناعت دارد، داده میشود.
🔸گاه افراد در اوج ثروت، همچنان ناراضی هستند، زیرا قناعت در وجودشان درونی نشده است.‼️
#امیرالمؤمنین
#مدرسه_تعالی
#نهج_البلاغه
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله بهجت(ره)
خطاب امام زمان (عج) به اهل عالم
✍آیتالله بهجت(ره):
خداوند متعال میفرماید:«وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعاً؛ هرکس یکی را احیا کند، گویا همه مردم را احیا کرده است». [مائده: ۳۲]
️منظور از حیات در این آیه شریفه، نجاتدادن از ضلالت و گمراهی در دین است. ️این راه اصلاح را نباید کالعَدَم و نشدنی حساب کنیم، وگرنه پشیمان میشویم از اینکه میتوانستیم عادل و صالح فراهم کنیم و نکردیم، ️و در وُسع ما بود و قدرت داشتیم که دنیا را به امن و امان و عدالت وادار کنیم و نکردیم.
📚 کتاب حضرت حجت(عج)، ص١٩٢
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : بد عاقبتان در قرآن
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_رفیعی
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥عمده دلیل بی برکت شدن زندگی ها
👤استاد فاطمی نیا