✳️ پژوهشی درباره تفسیر «فتح» در سوره نصر ✳️
✨نویسنده: فرزانه روحاني مشهدي
🔴چکیده:
🔹بیشتر مفسران، مراد خداوند را از فتحی که در سوره نصر به پیامبر (ص) مژده میدهد، فتح مکه دانستهاند؛ در حالی که بررسی روایات شان نزول سوره در کنار شواهدی واژگانی، قرآنی و تاریخی در این سوره و سایر موارد فتح در قرآن، نشان از نادرستی این گمان تفسیری دارد.
🔹این پژوهش، کوشش کرده است با گردآوری، دستهبندی و بررسی روایات شان نزول سوره و ارائه شواهد پیش گفته نشان دهد سوره نصر پس از فتح مکه و در واپسین روزهای عمر پربرکت رسول الله نازل شده و مراد از فتح در سوره نصر، بر خلاف گمان بیشتر مفسران، فتح مکه نیست؛ زیرا روایاتی که به این مضمون وارد شده، علاوه بر آن که تنها از طرق اهل سنت است و شیعه بدان طریقی ندارد، در معارضه با روایات چندگانه دیگری است که برخی از این روایات از امام معصوم (ع) نقل شده و مضمون آنها باهم سازگار است.
#امام_زمان
🔻لینک مستقیم متن کامل مقاله ↙️
https://b2n.ir/j26981
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/y03000
🗞 ششصد و نود و دومین شماره هفتهنامه افق حوزه منتشر شد
https://eitaa.com/ofogh_howzah/10919
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ پاسخ به شبهه امام جمعه اهل سنت آزادشهر (شیخ گرگیج) درباره مادران امامان نهگانه ✳️
🔹شیخ محمدحسین گرگیج (امام جمعه اهل تسنن آزادشهر) برای اثبات خلافت عمر بن خطاب به نکاح امام حسین (ع) با شهربانو دختر یزدگرد که همه امامان از نسل او هستند استناد کرده است.
🔹استدلال ایشان به این صورت است که عمر پس از فتح ایران شهربانو را به نکاح امام حسین درآورده است، اگر این مطلب پذیرفته شود، دلالت بر صحت خلافت عمر خواهد بود و اگر این مطلب پذیرفته نشود اعتبار امامان و نسب آنان زیر سوال خواهد رفت.
🔹برخی از علمای شیعه پاسخهایی از این ادعا دادهاند که بهطور مختصر میتوان اینگونه اشاره کرد:
🔹۱. انتساب اصل مسئله به عمر در تاریخ جای شک و تردید است.
🔹۲. از جهت تاریخی خیلی بعید است که ازدواج شهربانو در زمان عمر اتفاق افتاده باشد.
🔹۳. طبق مدارکی که این ازدواج را در دوران عمر بیان میکند، عمر قصد فروش آن بانو را داشت، که این مسئله با مخالفت امام علی (ع) مواجه شد.
#گرگیج
🔻برای مشاهدهی ادامهی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/y51009
✳️ بررسی و تحلیل اسناد عریضه نویسی با تاکید بر آسیبهای آن ✳️
✨نویسندگان: محمد شهبازيان و محمدامين بالادستيان و روح اله شاكري زواردهي
🔴چکیده:
🔹«عریضه نویسی» امری است که شیعیان آن را نوعی توسل دانسته که بدان وسیله حاجت خود را از خدای متعال، به واسطه امام معصوم (ع)، درخواست میکردهاند.
🔹این روش، در سالهای اخیر و به دلیل توجه رسانههای غربی به چاه جمکران، مورد دقت قرار گرفته و در اثبات یا رد آن سخنانی مطرح شده است.
🔹این مقاله که به روش پژوهشی توصیفی تحلیلی است، تلاش میکند به این سوال پاسخ دهد که مستندات عریضه نویسی و آسیبهای آن چیست.
🔹نتیجه از یک سو حاکی از بدعت نبودن اصل عریضه نویسی است و از سویی گویای عدم تقدس و موضوعیت نداشتن چاه جمکران و آسیبزا بودن توجه به این چاه میباشد.
🔹لزوم دقت مجدد در ادله اثبات عریضه نویسی، به دست آوردن مستندات تازه یافت و ارائه مستندات جدید از رسانههای غربی در این موضوع؛ از جمله دلایل نگارش این مقاله است.
#امام_زمان
🔻لینک مستقیم متن مقاله ↙️
yun.ir/i01pee
🆔 @bonyad_emamat
🌐 yun.ir/nco6n3
✳️ آیا دختر یزدگرد سوم که به ازدواج امام حسین درآمد، در جنگ قادسیه و توسط عمر به کنیزی گرفته شد؟ ✳️
✨نویسنده: رسول چگینی
🔹پاسخ علمی به ادعای گرگیج درباره ازدواج شهربانو
🔹اصل ازدواج امام حسین (ع) با شهربانو تقریبا مورد اتفاق غالب تاریخ نگاران است اما درباره جزئیات این ازدواج، اختلاف نظرهای اساسی وجود دارد که با بازخوانی تاریخ، میتوان موارد تناقض فراوانی در روایتهای مشهور آن دید.
🔹روایتی که از سوی برخی ترویج میشود، بر این دادهها استوار است:
🔹دختران یزدگرد سوم در جنگ قادسیه (سال ۱۵ قمری) در زمان عمر بن خطاب به اسارت درآمد و وقتی عمر خواست آنها را به عنوان کنیز بفروشد، حضرت علی (ع) برای جلوگیری از این کار، قیمت آنها را به خلیفه داد و آنها را به ازدواج با امام حسین (ع) و عبدالله بن عباس و عبدالله بن عمر در آورد.
🔹این داستان مورد پذیرش بسیاری قرار گرفته و در منابع دیگر نقل شده است.
🔹اما تناقضاتی که در این داستان وجود دارد.
#گرگیج
🔻برای مشاهدهی ادامهی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/z30213
✳️ نشست راهکارهای نشر معارف اهلبیت (ع) در قم برگزار شد. ✳️
🔹نشست بررسی اولویتها و راهکارهای نشر معارف اهلبیت (ع) در عرصه بینالملل با تاکید بر مناطق شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین روز چهارشنبه با حضور جمعی از اندیشمندان و شخصیتهای بینالمللی در مجمع جهانی اهلبیت (ع) درقم برگزار شد.
🔹دبیر کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاههای کتاب خارجی در بخشی از این نشست بیان کرد: اگر مکتب اهلبیت (ع) درست و صحیح معرفی شود هر روز بر تعداد پیروان آن افزوده خواهد شد.
🔹حجت الاسلام محمد اسدی موحد ادامه داد: در برخی کشورهای آفریقایی مانند زیمباوه و زامبیا نیاز به تبلیغ مکتب اهلبیت (ع) بشدت احساس میشود و مردم این قبیل کشورها علاقه وافری به اسلام مبتنی بر معارف اهلبیت (ع) دارند.
🔹به گفته وی، در شمال آفریقا نیز مانند الجزایر، تونس، مصر و کشورهای دیگر نیز ظرفیت بالایی برای معرفی مکتب اهلبیت (ع) وجود دارد.
🔻برای مشاهدهی ادامهی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/u93158
✳️ پانزدهمین مجمع سالانه انجمن کلام اسلامی حوزه ✳️
✨با حضور
حضرت آیت الله اعرافی (دامت برکاته)
📋 موضوع
راه کارهای توسعه دانش کلام
📆تاریخ
دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰
🕕زمان برگزاری
۱۸ الی ۲۰
🌐 ورود به جلسه از لینک مجازی↙️
https://lms.maaref.org/mikq
🆔 @bonyad_emamat
✳️ نقد و بررسی بهره گیری از استخاره، معجزه و خواب در ادله مدعی یمانی بصری ✳️
✨نویسندگان: محمد شهبازيان و مهدي يوسفيان
🔴چکیده:
🔹یکی از مدعیان معاصر، به نام «احمد بن اسماعیل بصری»، ادعاهایی مانند یمانی و نوه امام مهدی «عج» بودن، امامت جهانیان بعد از وفات حضرت مهدی «عج» و موارد دیگر را به خود نسبت داده و مریدانش با تمسک به معجزاتی که به این فرد نسبت داده شده و با تحریف برخی از روایتها، در اثبات امامت و حقانیت او با استفاده از استخاره با قرآن و رویا و خواب تلاش دارند.
🔹بهره گیری از استخاره و خواب، جهت تشخیص حجت الهی، علاوه بر عدم دلیل در اثبات، دلایلی بر خلاف آن، وجود داشته و به گونهای از سوی علمای دین بر بیاعتباری این روش اجماع میباشد.
🔹از طرف دیگر، بیان مکان دفن حضرت زهرا «س» از جانب این فرد، نه تنها با معنای اصطلاحی معجزه همخوانی ندارد، بلکه روایات معصومین «ع» خلاف آن را بیان کردهاند.
🔹روش این مقاله توصیفی–تحلیلی بوده و به هیچ عنوان نمیتوان امامت یک فرد را توسط استخاره با قرآن و رویا اثبات کرد.
#حضرت_زهرا
#امام_زمان
🔻لینک مستقیم متن کامل مقاله ↙️
https://b2n.ir/e64197
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/h51253
✳️ بررسی سیر تحول غیبت پژوهی امامیه، از نوبختی تا شیخ طوسی ✳️
✨نویسندگان: مجيد احمدي كچايي و نعمتاله صفري فروشاني
🔴چکیده:
🔹موضوع این نوشتار، باز خوانی «غیبت نگاری امامیه از نوبختی تا شیخ طوسی» است؛ عصری که غیبت نگاری امامیه، دوران مقدماتی خویش را پشت سر گذراند و در زمان شیخ طوسی به بالندگی رسید و از آن جا دیدگاه امامیه در این زمینه پس از شیخ طوسی از روش ابداعی وی و پیشینیانش متاثر بوده است؛ بررسی آثار بعدی ضروری دیده نشد.
🔹در این مسیر، سعی شده است غیبت نگاری دوره مورد نظر، به دو دوره غیبت صغرا و پس از آن تقسیم شود و هر اثری در دوره زمانی خویش مورد ارزیابی قرار گیرد؛ چراکه بسیاری از این نگاشتها از فضا و جریانهای حاکم بر عصر خویش متاثر بوده است.
🔹بی شک پدیدههایی همچون نوغالیان، سازمان وکالت، حاکمیت سیاسی عباسیان، شبهات زیدیه در زمینه غیبت علیه امامیه، از جمله این جریانها شمرده میشدند.
🔻لینک مستقیم متن کامل مقاله ↙️
https://b2n.ir/n42592
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/w52736
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️صلوات خاصه حضرت زهرا سلام الله علیها با نوای حاج علی اصغر انصاریان ✳️
#فاطمیه
🆔 @bonyad_emamat
✳️ جایگاه حضرت فاطمه «سلام الله علیها» در فرهنگ شیعیان با تکیه بر سنخشناسی احادیث و روایات متون شیعی قرن چهارم تا ششم هجری ✳️
✨نویسندگان: زهیر صیامیان گرجی؛ زهرا سمیعی
🔴چکیده
🔹در رویکرد تاریخی به فرهنگ شیعی میتوان روند تثبیت جایگاه شخصیتهای مذهبی در فرهنگ شیعیان را با تکیه بر مواجهی معناکاوانه با متون تاریخی شیعی مورد بررسی قرار داد.
🔹فاطمه زهرا (س) از مهمترین شخصیتهایی است که در عقاید و فرهنگ شیعی جایگاهی محوری دارد.
🔹فاطمه زهرا (س) به مثابه مرجع ارتباطی نبوت و امامت و ولایت در نظام عقاید شیعی است.
🔹فرهنگ شیعیان به عنوان باورمندان به عقاید مذهب شیعه نیز در روند تاریخی تحولات فرقهی شیعه از قرون اولیهی تاریخ اسلام تا قرن ششم هجری، مجالی برای معنابخشی و حفظ و بازتولید این نظام عقیدتی بوده است.
🔹مجامع و متون شیعی که از طریق احادیث و روایات منتسب به معصومین (ع) به عنوان منابع و مراجع فکر و فرهنگ شیعه پیوند دهنده بین عقیده شیعی و فرهنگ شیعیان بودهاند.
#فاطمیه
#حضرت_زهرا
🔻لینک مستقیم متن کامل مقاله ↙️
https://b2n.ir/e54502
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/h70712