✳️حضرت امام باقر علیهالسلام سردمدار مقابله با تحریف
مقام معظم رهبری: یاد امام باقر، یعنی یاد سر برآوردن حیات دوباره جریان اصیل اسلامی در مقابله با تحریفها و مسخهایی که انجام گرفته بود.(۱۳۸۸/۹/۴)
#ولادت_حضرت_امام_باقر
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
✉️متن نامه ویژه امام خمینی به حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/2
«بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام آقای آسید حمید روحانی (زیارتی) ـ دامت افاضاته
🔸با تشکر از زحمات جنابعالی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و تلاش قابل تقدیرتان در تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، امیدوارم بتوانید با دقت، تاریخ حماسه آفرین و پرحادثه #انقلاب_اسلامی بینظیر مردم قهرمان ایران را بدانگونه که هست ثبت نمایید.
🔹شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهدهدار چه کارِ عظیمی شدهاید. اکثر مورخین، تاریخ را آنگونه که مایلند و یا بدانگونه که دستور گرفتهاند مینویسند، نه آنگونه که اتفاق افتاده است. از اول میدانند که کتابشان بنا است به چه نتیجهای برسد و در آخر به همان نتیجه هم میرسند.
🔸از شما میخواهم هر چه میتوانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید، چرا که همیشه مورخین اهداف انقلابها را در مسلخ اغراض خود و یا اربابانشان ذبح میکنند. امروز همچون همیشه تاریخ انقلابها، عدهای به نوشتن تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی ایران مشغولند که سر در آخور غرب و شرق دارند. تاریخ جهان پر است از تحسین و دشنام عدهای خاص، له و یا علیه عدهای دیگر و یا واقعهای در خور بحث.
🔹اگر شما میتوانستید تاریخ را مستند به صدا و فیلم حاوی مطالب گوناگون انقلاب از زبان تودههای مردم رنجدیده کنید، کاری خوب و شایسته در تاریخ ایران نمودهاید. باید پایههای تاریخ انقلاب اسلامی ما چون خود انقلاب بر دوش پابرهنگان مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد.
🔸شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایهداری، اسلام التقاط و در یک کلمه #اسلام_امریکایی کردند.
🔹شما باید نشان دهید که در جمود #حوزههای_علمیه آن زمان که هر حرکتی را متهم به حرکت مارکسیستی و یا حرکت انگلیسی میکردند، تنی چند از عالمان دین باور دست در دست مردم کوچه و بازار، مردم فقیر و زجر کشیده گذاشتند و خود را به آتش و خون زدند و از آن پیروز بیرون آمدند.
🔸شما باید به روشنی ترسیم کنید که در سال 41، سال شروع #انقلاب_اسلامی و مبارزه روحانیت اصیل در #مرگآباد_تحجر_و_تقدسمآبی چه ظلمها بر عدهای روحانی پاکباخته رفت، چه نالههای دردمندانه کردند، چه خون دلها خوردند، متهم به جاسوسی و بیدینی شدند ولی با توکل بر خدای بزرگ کمر همت را بستند و از تهمت و ناسزا نهراسیدند و خود را به توفان بلا زدند و در جنگ نابرابر ایمان و کفر، علم و خرافه، روشنفکری و تحجرگرایی، سرافراز -ولی غرقه به خون یاران و رفیقان خویش- پیروز شدند.
🔹حرف بسیار است، و من حال نوشتن بیش از این را ندارم. خداوند به شما که مورد علاقه من هستید و خودْ از ستم کشیدههای این انقلابید، توفیق بندگی دهد تا بتوانید با در نظر گرفتن او - جل و علا - واقعیتها را برای نسل آینده ثبت کنید. من به شما دعا میکنم و از واحد فرهنگی بنیاد شهید تشکر می کنم که به شما کمک می کند تا ان شاءالله بتوانید کارتان را به پایان برسانید. والسلام.
25 / 10 / 67
روح الله الموسوی الخمینی »(صحیفه امام ج21، ص240-239)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بازخوانی یک ماموریت تاریخی
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/3
استناد مقام معظم رهبری به بخشی از حکم ماموریت تاریخنگاری امام به حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی-14خرداد1400 :
«شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام امریکایی کردند.»
متن کامل مأموریت تاریخنگاری امام به حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
همایش بزرگداشت روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی
مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران(تالار قلم)
⏱یکشنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۲
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاکید امام خمینی و لبیک آیت الله خامنهای مبنی بر اهمیت توجه به #کتابهای_درسی_تاریخ
✉️ ماجرای نامه دردمندانه تاریخنگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی به #امام_امت چه بود؟/بخش اول
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/4
🔹روز چهارم اسفند 1367 امام خمینی(ره) در نامهای به آیتالله سیدعلی خامنهای رئیس وقت #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی، خواستار نظارت ایشان بر تدوین كتابهای تاریخ مدارس و جلوگیری از #تحریف_تاریخ در كتب درسی شدند. علت این درخواست، نامهای بود كه حجت الاسلام والمسلمین #سیدحمید_روحانی در انتقاد از محتوای كتابهای درسی تاریخ برای امام ارسال کرده بود. متن نامه ایشان و پاسخ امام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸محضر مبارک مرجع عالیقدر جهان تشیع، رهبر كبیر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله العظمی امام خمینی متع الله المسلمین بطول بقاء وجوده الشریف
🔹با اهدای سلام... عطف به نامه مورخه 11 بهمن 67، معروض میدارد، برداشتها و تحلیلهای #لیبرالیستی و #ماتریالیستی در بسیاری از كتابهای تاریخی كه در پی پیروزی انقلاب اسلامی منتشر شده و میشود، و نیز برخی نوشتههای دور از حقیقت و #تحریف شده در كتابهای درسی مدارس و دانشگاهها در زمینه تاریخ، بهشدت نگرانكننده و رنجآور است. اینجانب به نمونههایی از آن اشاره میكنم:
🔸1. كتاب «تاریخ معاصر ایران» كه برای دورههای متوسطه دبیرستانها تدوین شده است، درباره كشیده شدن مردم به سفارت انگلستان در پی #نهضت_مشروطه، كه بنابر شواهد موجود با نقشه #فراماسونهای_كافر و بیگانهپرستان از خدا بیخبر انجام گرفت، در ص 77 چنین مینویسد:
🔹«بهبهانی از میانه راه برای مردم پیغام فرستاد كه میتوانند در #سفارت_انگلستان #متحصن شوند. به این ترتیب، در حدود بیست هزار نفر به باغ سفارت بیگانه پناه بردند و...»
🔸این اظهارنظر در كتاب درسی آموزش و پرورش، با این قاطعیت، در شرایطی صورت میگیرید كه اساساً موضوع از دید تاریخنویسان مورد اختلاف است؛ و #كسروی ضداسلام در كتاب «تاریخ مشروطه»، ص109، در این باره آورده است:
🔹«این گمان هرگز نمیرود كه بهبهانی یا طباطبایی به پناهیدن مردم به سفارتخانه خرسندی دادهاند، و یا چنین گفتگویی در بودن ایشان میرفته، چه ما خود دیدیم كه آنان با چه سختیها و بیمها روبه رو بودند،و با این همه از مسجد بیرون نیامدند و سرانجام كه ناگزیر شدند، روانه قم گردند. آن رفتار دلیرانه و جانبازانه آنان كجا، و خرسندی به پناهیدن مردم به سفارتخانه یک دولت بیگانه كجا؟!»
#روز_تاریخنگاری_انقلاب_اسلامی
#سیدحمید_روحانی
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاکید امام خمینی و لبیک آیت الله خامنهای مبنی بر اهمیت توجه به #کتابهای_درسی_تاریخ
✉️ ماجرای نامه دردمندانه تاریخنگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی به #امام_امت چه بود؟/بخش دوم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی
🔸2. در كتاب «تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران» كه در سال 1364 برای برخی از دانشگاهها منتشر شده است، در ص 21، چنین آمده است:
«در كشاكش این مهاجرت، حادثه پناهندگی به سفارت انگلستان پیش میآید كه بهبهانی در انجام آن مؤثر بود.»
🔹نویسنده این كتاب حدود یک سال پیش از انتشار آن، به همراه نویسنده كتاب «#تاریخ_معاصر_ایران» با اینجانب دیدار كرد. در این مجلس این نویسنده در تأیید نظریه اینجانب، نویسنده كتاب «تاریخ معاصر ایران» را مورد نكوهش قرار داد كه چرا موضوعی را كه در میان تاریخنگاران مورد اختلاف است به صورت حتمی و قاطعیت، آن هم در كتاب درسی دانش آموزان، منعكس كرده است. آن نویسنده نیز به ظاهر به اشتباه خود اعتراف كرد، و قرار گذاشت كه آن را اصلاح كند. لیكن نهتنها تا به امروز این نوشته در كتاب درسی دانشآموزان بدون كوچکترین تغییری آورده شده است، بلكه در كتاب درسی دانشگاه نیز، چنانكه در بالا ملاحظه میفرمایید، تكرار گردیده است؛ كه بازگوكننده غرض و #سوءنیت میباشد نه اشتباه.
🔸3. در كتاب «تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران» ماجرای #كاخ_مرمر و حمله به شاه را، كه از سوی سرباز پرشور و از جان گذشتهای به نام #رضا_شمسآبادی» انجام گرفت، حركتی كمونیستی وانمودكرده در ص 95 چنین آورده است:
🔹« #شمس_آبادی در ارتباط با یكی از گروههای ماركسیستی - مائوئیستی فعالیت داشت. وی امكان ترور شاه را به گروه خود خبر داده بود، كه با عكسالعمل مخالف مركزیت روبه رو شد. سرانجام شمس آبادی بدون در جریان گذاشتن گروه، اقدام به #ترور_شاه كرد كه ناموفق ماند»
🔸در صورتی كه طبق اسناد و مدارک موجود در ساواک و شواهدو دلایل دیگری كه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در دست بوده، كه در جلد اول كتاب «نهضت امام خمینی» آن را آوردهام، نامبرده انگیزه اسلامی داشته، و هیچگونه ارتباطی با كمونیستها نداشته است. به نظر میرسد #دستهای_مرموزی در كار است تا دروغها و بافتههای تحریفگران تاریخ درطول یكصدساله اخیر را با آرم و عنوان جمهوری اسلامی اعتبار ببخشد؛ و با تمسک به اینكه این نوشتهها، برداشتها و تحلیلها، در نظام جمهوری اسلامی تكرار و در كتابهای درسی آمده است، تحریفگری های نویسندگان خائن گذشته رالباس حقیقت بپوشاند. (صحیفه امام، ج21، صص296-294)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاکید امام خمینی و لبیک آیت الله خامنهای مبنی بر اهمیت توجه به #کتابهای_درسی_تاریخ
✉️ ماجرای نامه دردمندانه تاریخنگار انقلاب اسلامی سید حمید روحانی به #امام_امت چه بود؟/بخش سوم
🔻پاسخ امام خمینی(ره) به نامه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای خامنهای، ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی - دامت افاضاته
🔹نامه جناب حجت الاسلام آقای سیدحمید روحانی اخطاری است برای همه آنانی كه دلشان برای اسلام و انقلاب میتپد. باعث تعجب و تأسف است كه نظام آموزشی كشور اسلامی ایران نسبتی به مرحوم بهبهانی – رحمة الله علیه- دهد كه حتی كسروی با آن #سوابق_ضداسلامی درباره ایشان نمیدهد. #كسروی ضد دین پس از تجلیل از آقایان: بهبهانی و طباطبایی دستور بهبهانی و طباطبایی به مردم را در پناه بردن به سفارت یک دولت بیگانه رد می كند. از حضرتعالی، كه دلسوز اسلام و انقلاب هستید، اكیداً میخواهم مسئولی برای رسیدگی به این امور گذاشته، تا در تمام اینگونه موارد شما را در جریان بگذارد. سایر موارد نامه آقای روحانی هم مورد مداقه است. گزارش كار را به اینجانب بدهید. والسلام علیكم و رحمة الله. 67/12/4 – روح الله الموسوی الخمینی. (صحيفه امام، ج 21، صص 294 تا 296)
🔻 گزارش ریاست محترم جمهوری اسلامی(آیت الله خامنه ای) به حضرت امام خمینی
🔹بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی مدظله العالی
با عرض سلام و تحیت
در اجرای دستور کتبی آن حضرت مورخ ۶۷٫۱۲٫۴ درباره پیگیری برخی خطاها در کتاب تاریخ معاصر ایران و لزوم بررسی کتابهای تاریخ مدارس به نظر رسید که کار باید در دو بخش تقسیم شود:
🔸اول بررسی مواردی که در گزارش حجتالاسلام #سیدحمید_روحانی به آن پرداخته شده و سپس ایجاد #نظارت_مستمر در کلیه نوشتههای تاریخ در مدارس.
🔹در بخش اول مقرر گشت که جلسهای با حضور مسئولان امر کتب درسی و کتاب مورد بحث و آقای روحانی و آقای عطاءالله مهاجرانی، نماینده اینجانب تشکیل شود و بررسی و مذاکره لازم پیرامون مواردی که به حضرت عالی گزارش شده انجام گیرد.
🔸نتیجه جلسه مزبور که در روز ۶۷٫۱۲٫۱۰ تشکیل گشت این شد که آنچه به مرحوم آیتالله بهبهانی نسبت داده شده مورد اختلاف عیان مورخان است و هیچ نظر قاطعی در آن وجود ندارد و هیچ قرینه و شاهدی نیز بر آنچه به آن بزرگوار نسبت داده شده نیست.
🔹علی هذا ذکر مطلبی مشکوک و بیدلیل در کتاب درسی که #سند_فرهنگی جمهوری اسلامی است ناروا و ناشی از #سهو و #قصور است. قرار شد که این موضوع در چاپهای بعدی مورد توجه قرار گیرد و اصلاح گردد و توضیح کافی نیز داده شود.
🔸آنچه درباره مرحوم شمسآبادی عامل تیراندازی به شاه مخلوع و ارتباط وی با گروههای مائوئیست ذکر شده بر اساس اسناد قطعی و تحقیقات محلی خلاف واقع است و نامبرده فردی متشرع و مسلمان بوده و باید این مطلب از کتاب حذف شود
🔹در بخش دوم یکی از برادران #فاضل و متعهد ماموریت یافته است که کلیه کتابهای درسی تاریخ را با دقت بررسی کرده #موارد_ضعیف یا خلاف واقع را مشخص نماید. گزارش تفصیلی پس از انجام بررسی ها به استحضار خواهد رسید.
🔸نکته شایان ذکر آن است که با مطالعه اجمالی اینجانب در کتاب تاریخ معاصر ایران و با عنایت به اینکه کتاب مذکور دارای جهتگیری درست و متعهدانه در گزارش تاریخ انقلاب می باشد بهنظر می رسد که در نگارش دو نکته قبلی هیچ سوء نیتی در کار نبوده است که هیچ انسان غیر معصوم از آن مبرا نیست.
🔹همچنین بنابر گزارش افراد مورد وثوق تهیه کنندگان آن کتاب در شمار برادران معتقد و متعهد و انقلابی و با اخلاصند. امید است همگی مشمول ادعیه ذاکیه آن حضرت قرار گیریم.
ادامه الله بقائکم
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
سید علی خامنه ای
۶۷٫۱۲٫۱۲
🗞(روزنامه اطلاعات، ۶۷٫۱۲٫۱۶، ص آخر)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ضرورت فراگیری تاریخ انقلاب اسلامی در کلام امام خمینی
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/5
«مسامحه و سهل انگاری در تعلیم و تربیت خیانت به اسلام و جمهوری اسلامی و استقلال فرهنگی یک ملت و کشور میباشد و باید از آن احتراز کرد.
امروز دانش آموزان باید سعی کنند تاریخ انقلاب اسلامیمان را و نقش وحدت بین خودشان و دانشگاهیان را با روحانیون بیاموزند؛ زیرا اگر روحانیون، شما را و شما، روحانیون را بشناسید و با هم تفاهم کنید، مطمئن باشید که جناحهای غربزده و شرقزده از منافقان و چپگرایان و دیگر خرابکاران و منحرفان بر شما و کشور اسلامیتان طمع نخواهند کرد؛ و اگر هم طمع کنند، با شکست قطعی مواجه خواهند شد.»(1مهر1361، صحیفه امام، ج17، صص4-3)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاریخ انقلاب اسلامی؛ بازتاب تجربه عملی آرمانها و اصول انقلاب
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش نخست
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/6
🔹تجربه انقلاب را، یعنی عینیت این نظریه را در طول این سالها بدانید؛ #تاریخ_انقلاب را بدانید. این انقلاب مثل خیلی از حرفهای دیگری که در دنیا معمول است، صِرف ادعا نیست؛ یک دامنهی وسیعی از تجربه و عمل در مقابل آن است. این انقلاب آزموده است، تجربهشده است. این حرفها، حرفهایی است که در میدان عمل، صدق خود را ثابت کرده است.
🔸اگر امام عزیز ما به ما یاد میداد که به خدا توکل کنیم، اعتماد کنیم، حسن ظن داشته باشیم، تلاش کنیم، و میگفت اگر این کار را بکنید، پیروز خواهید شد، این اتفاق افتاد؛ همچنان که در صدر اسلام اتفاق افتاد؛ که امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) در نهجالبلاغه فرمود: «فلمّا رأی اللّه صدقنا انزل بعدوّنا الکبت و انزل علینا النّصر» .(نهجالبلاغة/خطبه56) این ملت صدق خود را نشان داد، راستگویی خود را نشان داد؛ وارد میدان شد و در میدان عمل، این فکر و این اندیشه و این مبانی نظری تجربه شد. این را باید شما در تاریخ انقلاب ببینید.
🔹 چرا رادیوهای بیگانه تلاش میکنند نقطهضعفهای کوچک ما را در چشم خودمان - چه برسد در چشم دیگران - ده برابر بزرگ کنند؟ برای این است که همین تجربه را از یاد ما ببرند؛ برای اینکه فراموش کنیم که مبانی نظری ما تجربهشده است؛ در میدان عمل، خودش را ثابت کرده است. شما با آگاهی از تاریخ انقلاب میتوانید این را به دست بیاورید. (1392.3.6)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاریخ انقلاب اسلامی؛ نشانهای بینالمللی و همگانی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش دوم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/7
🔹دشمنان نظام جمهوری اسلامی به خودشان وعده میدادند که در ظرف یک ماه، دو ماه، یک سال حداکثر، نظام جمهوری اسلامی را از پا خواهند انداخت و همه تلاش را برای یک چنین مقصودی به کار بردند. واقعاً روزبهروزِ تاریخ انقلاب ما عبرت است؛ روزبهروزِ این سالهای پرتحرک و پرتلاش که انقلاب اسلامی در ایران شروع شد، میتواند به صورت یک نشانهای، یک تابلویی، در مقابل چشم ملتها قرار بگیرد و مایه عبرت باشد. آن همه توطئه، آن همه فشار به شکلهای گوناگون و ایستادگی ملت ایران با رهبری آن مرد عظیمی که بلاشک لمعهای و لمحهای از انوار طیبه نبوتها در وجود او خدای متعال قرار داده بود. (1390.11.21)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
چارچوبهای کلان تاریخنگاری
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش سوم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/8
🔹آیتالله العظمی خامنهای: در نگارش تاریخ انقلاب اسلامی، ارتقای کیفیت و توجه به میلیونها مخاطب نسل جوان که اطلاع دقیقی از انقلاب اسلامی و مسائل مربوط به آن را ندارند، باید در اولویت اول قرار گیرد.
🔸ایشان مقوله تاریخ را از نظر پر کردن خلاء تجربه در مخاطب بویژه نسل جوان بسیار مهم دانستند و افزودند: نگارش صحیح تاریخ موجب کسب تجربه برای مردم و بالا بردن آگاهی ها در جامعه خواهد شد.
🔹رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مسائل مربوط به انقلاب مشروطه به عنوان یک نمونه از حوادث تاریخ معاصر که زمینههای تجربه اندوزی فراوانی دارد، خاطرنشان کردند: علت بروز انقلاب مشروطه همانند انقلاب اسلامی ایران، فکرها، ایدهها، آرمانها و خواستهای مردم بود که با رهبری روحانیت و با نثار جان خود به میدان آمدند اما متأسفانه این انقلاب بهوسیله انگلیس به انحراف کشانده شد و بعد از پانزده سال از آن، دوران حکومت دیکتاتوری سیاه و وابسته رضاخان آغاز شد.
🔸حضرت آیتالله العظمی خامنهای ریشه حوادث تلخ دوران محمدرضا پهلوی را نیز در دوره مشروطه و به انحراف کشاندهشدن انقلاب مردم دانستند و تأکید کردند: اگرچه جنس انقلاب مشروطه همانند انقلاب اسلامی بود اما ابعاد انقلاب اسلامی ایران بسیار فراتر و عمیقتر از آن است.
🔹ایشان افزودند: بر همین اساس و به دلیل افزایش آگاهی های سیاسی جامعه، گسترش ارتباطات بینالمللی و بیداری عظیم مردم، تاریخنگاری در مورد انقلاب اسلامی ایران با تاریخنگاریهای دیگر بسیار متفاوت است.
🔸حضرت آیتالله العظمی خامنهای تدوین و نگارش تاریخ چنین انقلاب باعظمتی را نیازمند توجه جدی به کیفیت تاریخنگاری دانستند و خاطرنشان کردند: در نگارش تاریخ انقلاب اسلامی باید کیفیت نگارش، کیفیت استحصال مطلب، کیفیت در نحوه ارائه مطلب و کیفیت در گزینش اولویتها حتماً مدنظر قرار گیرند. ایشان تأکید کردند: مطالب باید به گونهای باشد که مخاطب را اقناع کند.
🔹رهبر انقلاب اسلامی، تهیه جدول زمانی برای نگارش اولویتهای مورد نظر در تاریخ انقلاب اسلامی را ضروری خواندند و افزودند: انتخاب مخاطب نیز یکی دیگر از مسائل مهم در نگارش تاریخ انقلاب اسلامی است زیرا اصلیترین مخاطب این تاریخ، نسل جوانی است که از حوادث انقلاب اسلامی و جزئیات، انگیزهها و پیامدهای آن اطلاعی ندارد.
🔸حضرت آیتالله العظمی خامنهای، مردم کشورهای دیگر را یکی دیگر از مخاطبان تاریخ انقلاب اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: مردم جهان عمدتاً اطلاعات دقیقی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران ندارند در حالیکه در مورد تاریخ انقلابهای دیگر دنیا کتابها و رمانهای متعدد و جذابی نوشته و ترجمه شده است.
🔹ایشان همچنین بر لزوم ارتباط مرکز اسناد انقلاب اسلامی با نویسندگان، هنرمندان و مستندسازان انقلابی تأکید کردند و افزودند: امروز سینماگران، مستندسازان و رمان نویسان انقلابی فراوانی در کشور هستند که باید دستمایه قوی کار به آنها داده شود.
🔸رهبر انقلاب اسلامی استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی را مهم خواندند و تأکید کردند: قرار دادن اسناد متقن و جهتدهنده در فضای مجازی، به بسیاری از محققان و نویسندگان کمک شایانی خواهد کرد.
🔹حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین با اشاره به تدوین خاطرات شفاهی در عرصه تاریخ نگاری انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کردند: از آفات اینگونه تاریخنگاریها، برخی اظهارنظرهای غیرواقعی و ارائهی دیدگاههای تغییریافته امروزی بهجای دیدگاههای واقعی آن دورهی تاریخی است.(1390.1.31)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ضرورت مطالعه تاریخ جنگ
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش چهارم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/9
یکی از کارهایی که بهنظر من فرض و واجب است، این است که شما جوانها لااقل تاریخ جنگ را بخوانید؛ حالا تاریخ انقلاب، یک خرده دورتر است، تاریخ جنگ را که نزدیکتر است، ببینید. قضایای جنگ را بدانید. از آنچه که در دوران هشت سال دفاع مقدس در ایران اتفاق افتاده، مطلع بشوید.(1377.12.15)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ضرورت تولیدات هنری در عرصه تاریخ انقلاب اسلامی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش پنجم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/10
🔹باید تاریخ انقلاب را کسانی بنویسند. تاریخ انقلاب هم فقط تاریخ پیروزی انقلاب نیست؛ تاریخ شروع نهضت است. حقیقتاً مردم ما از قضایای طولانی این نهضتی که از روز شروع تا روز پیروزی، پانزده، شانزده سال طول کشید، به تفصیل مطّلع نیستند. از قضایای بعد از پیروزی هم، گاهی به وسیله بعضی افراد، مختصر سخنی گفته میشود؛ اما به طور کامل و جامع و ریز، بهخصوص با شکلهای هنری و ماندگار و نافذ، ثبت نشده، یا خیلی کم ثبت شده است. من از کسانی که توانایی این قبیل کارها را، بهخصوص در زمینههای هنری دارند، واقعاً انتظار دارم. باید تاریخ انقلاب را ثبت کنند.(1375.11.12)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پرورش روایتگران تاریخ انقلاب اسلامی؛ از معجزات انقلاب
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش ششم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/11
🔹متأسفانه میدان هنر هنوز دست شماها نیست. یکی از معجزات انقلاب، پرورش هنرمندان و روایتگران #تاریخ_انقلاب است. بحمداللَّه تعدادی هم هستید، اما کسانی هم هستند که از لحاظ عِده و عُده بر شما ترجیح دارند، از شما جلویند و امکانات در اختیارشان است؛ بعضیشان از لحاظ هنری هم سرشارند، اما ثروتی در خدمت بیگانگان، و تیغی در دست دشمنانند.(1370.4.25)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
آشناسازی جوانان با تاریخ انقلاب اسلامی وظیفه تمام مسئولان و اساتید دانشگاهها
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش هفتم
✳️در آستانه سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/12
🔹هدف آنها به فراموشی سپرده شدن تجربههای موفق نظام اسلامی و القای نادرستی مبانی نظری انقلاب در مرحلهی عمل است. بنابراین همه مردم بهویژه جوانان باید از تاریخ انقلاب آگاهی کامل داشته باشند.
🔸یکی از وظایف مهم مسئولان و فرماندهان دانشگاه امام حسین علیهالسّلام و همچنین مسئولان و اساتید همهی دانشگاهها، آشناکردن جوانان با تاریخ انقلاب اسلامی است. آشنایی نسل جوان با تاریخ انقلاب اسلامی زمینهساز آیندهای اطمینانبخش و قطعی خواهد بود.(1392.3.6)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
معرفی چاپ دوم و مقالات افزوده کتاب «روایتهای ناروا»/1
راههای پیشرفت برای جوامع و ملتها باز است؛ اگر از شکستها و پیروزیها عبرت بگیرند و در یک کلمه؛ برای حافظه تاریخی خود اهمیت قائل شوند. عوامل مختلفی در شکلگیری این حافظه مؤثر است که خاطرهنگاری رجال سیاسی یکی از مهمترین آنها است. اما مسئله اساسی اینجا است که رجال سیاسی معمولاً بر اساس حب و بغضهای شخصی و یا جناحی خاطرات خود را ثبت و تلاش میکنند در پیروزیها خود را شخصیتی محوری جلوه دهند و نقش منفی خود را در شکستها مخفی کنند. همین ویژگی کار را برای تاریخنگاران متعهد و متولیان ثبت صادقانه تاریخ سخت میکند و باعث میشود خوانش انتقادی خاطرات منتشر شده به عنوان بستر علمی جدّی مورد نظر تاریخپژوهان قرار گیرد.
در میان شخصیتهای مختلفی که در تاریخ انقلاب اسلامی نقش داشتند، نام مرحوم هاشمی رفسنجانی مطرح است؛ کسی که با آغاز نهضت امام خمینی، در میدان مبارزات سیاسی وارد شد و به زودی خود را به رأس هرم مبارزاتی نزدیک کرد و تقریبا تا چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره در مسئولیتهای سیاسی عالی قرار داشت.
روایتها و خاطرات مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی به خاطر جایگاه سیاسی وی و حضور در صحنههای مختلف برای همه تاریخپژوهان انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است و دقیقاً به همین دلیل؛ اگر عمداً یا سهواً «روایتهای ناروا» در این خاطرات وارد شده باشد، اثر تخریبی آن در مخدوشسازی حافظه تاریخی محققین و جهتدهی ناروا به پژوهشهای تاریخی، بسیار اثر منفی برجای خواهد گذاشت.
مجموعه «روایتهای ناروا» در چاپ دوم خود با 13 مقاله به نقد خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی پرداخته است که اغلب آن مقالات در سالهای حیات وی، منتشر شده است. تنوع مقالات در این اثر باعث شده ابعاد مختلفی از خاطرات آقای رفسنجانی مورد واکاوی و دقت تاریخی قرار گیرد.
دو مقاله نخست با عنوان «مبارزه در تردید و ابهام» و «خاطراتی پر از ابهام و پرسشهای بیپاسخ؛ که به قلم تاریخنگار انقلاب اسلامی حجتالاسلام سیدحمید روحانی نگارش یافته است که در آن به تبیین برخی محورهای انتقادی کلی در مجموع روایتهای تاریخی آقای هاشمی پرداخته شده است. امتیاز این دو مقاله بیان برخی ارتکازات و مشاهدات تاریخی نگارنده است که اولاً به صورت مستقیم و بیواسطه آقای هاشمی را میشناسد و ثانیاً تنها کسی است که از سوی امام خمینی مأموریت تدوین تاریخ انقلاب اسلامی به وی محول شده است.
«نگاهی به خوشبینیهای فرمایشی و ژستهای دموکراتیک آقای هاشمی رفسنجانی» عنوان مقاله سوم به قلم دکتر مظفر نامدار است که از ابتدای دوره سوم فصلنامه تخصصی "15 خرداد" تا کنون، سردبیری این نشریه را برعهده داشته است. این نوشتار، با رویکردی تحلیلی، به نقد کارنامه سیاسی متناقضنما و پرفراز و نشیب آقای هاشمی پرداخته است.
مقاله چهارم با عنوان «آسیبشناسی انتقادی شیوههای خاطرهگویی آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر کتاب دوران مبارزه» به قلم آقایان سهراب مقدمی شهیدانی و میثم عبداللهی چیرانی، به نقد اختصاصی نخستین مجموعه خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی اختصاص یافته است. نظر به اهمیت خاص این اثر در ریلگذاری شیوه خاطرهگویی مرحوم هاشمی، نقد روشمحورانه آن میتواند در خوانش انتقادی سایر آثار مشابه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
«بررسی تطبیقی اندیشههای امام خمینی و عملکردهای هاشمی رفسنجانی» عنوان مقاله پنجم است که تلاش دارد از ابتدای مبارزات تا سالهای پایانی حیات امام، به بررسی تطبیقی اندیشه و کارنامه سیاسی آقای هاشمی با امام خمینی بپردازد و فاصله محسوس او با امام را با تکیه بر مستندات تاریخی تبیین کند.
صفحه دوم
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
معرفی چاپ دوم و مقالات افزوده کتاب «روایتهای ناروا»/2
مقاله ششم با عنوان «مطالعه آسیبشناسانه سیاستهای دولت سازندگی» به قلم آقای مهدی جمشیدی است. او در این مقاله به آسیبشناسی دولت آقای رفسنجانی در سه ساحت «سیاسی»، «فرهنگی» و «اقتصادی» پرداخته است.
مقاله هفتم «نظری اجمالی به ادعاهای بدون دلیل در خاطرات هاشمی رفسنجانی» بر آسیب مهمی در مجموعه خاطرات رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت متمرکز شده و در پی تجمیع ادعاهای بدون دلیل در خاطرات اوست.
مقالات هشتم و نهم که توسط جناب آقای سلیمی نمین تحریر شده، به نقد و بررسی دو کتاب «به سوی سرنوشت» و «اوج دفاع» اختصاص یافته است. امتیاز این دو مقاله، تمرکز بر جزئیات تاریخی و نقد تحلیلی و تطبیقی برخی گزارههای خاص است.
مقاله دهم «نقدی بر روایت هاشمی رفسنجانی از روند تاریخی و علل پذیرش قطعنامه598» به قلم سهراب مقدمی شهیدانی است. این مقاله روایتی نو از پروژه سیاسی آقای رفسنجانی و همراهان در مواجهه با فرمان امام مبنی بر لزوم پیگیری جنگ ارائه کرده و ابعادی کمتر گفته شده از روند تحمیل قطعنامه بر امام را تبیین نموده است.
«روتوش کتاب هاشمی بدون روتوش» عنوان مقاله یازدهم به قلم حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی که به نقد «روشهای نامتعارف در القای مشهورات و متشابهات تاریخی به جای رخدادها» در مجموعه مصاحبههای آقای صادق زیباکلام با مرحوم هاشمی میپردازد.
«هبوط در مه» عنوان مقاله دوازدهم از این مجموعه است که به نقد کتاب «پا به پای سرو؛ خاطرات خانم عفت مرعشی» پرداخته است.
مقاله آخر «تاریخسازی بر اساس خاطره مخدوش آقای هاشمی» است. این مقاله بخش اول از نقد کتاب «روایتی از زندگی و زمانه آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی» است.
«روایتهای ناروا»؛ 13 مقاله در نقد کارنامه و خاطرات سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی از مجموع آثار بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در ساحت «نقد تاریخی» است که در چاپ دوم با افزودن سه مقاله با تیراژ هزار نسخه برای تاریخپژوهان و عموم علاقهمندان در بازار نشر عرضه شده است.
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴تشکیلات عظیم شیعه
▪️«در هیچ زمانی ارتباط شیعه و #گسترش_تشکیلاتی_شیعه در سرتاسر دنیای اسلام، مثل زمان #حضرت_جواد و #حضرت_هادی و #حضرت_عسکری نبوده است. وجود وکلا و نواب و همین داستانهایی که از حضرت هادی و حضرت عسکری نقل میکنند - که مثلا کسی پول آورد و امام معین کردند چه کاری صورت بگیرد- نشاندهنده این معناست.
▫️یعنی علیرغم محدود بودن این دو امام بزرگوار در #سامرا، و قبل از آنها هم حضرت جواد به نحوی، و #حضرت_رضا سلام الله علیه به نحوی، ارتباطات با مردم همینطور گسترش پیدا کرد. این ارتباطات، قبل از زمان حضرت رضا هم بوده. منتها آمدن حضرت به خراسان، تأثیر خیلی زیادی در این امر داشته است.»(مقام معظم رهبری، انسان ٢۵٠ ساله، حلقه دوم، ص ٣٨۶)
#حضرت_امام_هادی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ابراز تأسف مقام معظم رهبری از اعطای مجوز انتشار به کتب تحریفآمیز در عرصه تاریخ انقلاب اسلامی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش هشتم
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/13
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولین وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کمبود رمّان و قصههای خوب در بیان تاریخ انقلاب اسلامی اشاره کردند و فرمودند: هیچ بیانی نمیتواند تاریخ را مانند داستان و قصه بیان کند و آنچه که قابل اعتماد باشد متأسفانه کم نوشته شده است و عدهای نیز از روی عناد در مورد انقلاب، جنگ و حضرت امام، مطالبی را نوشتهاند که دقیقا تحریف انقلاب و جنگ و تحریف شخصیت امام است و متأسفانه مجوز انتشار آن را نیز گرفتهاند.(1375.2.31)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
کوتاهی در تولیدات رسانهای در عرصه تاریخ انقلاب اسلامی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش نهم
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/14
🔹ما در مسائل مربوط به حوادث و تاریخ انقلاب اسلامی و جنایتهای دشمنان از نظر کار رسانهای و تبلیغی، کوتاهی داریم بهگونهای که نسل جوان ما اطلاعات زیادی از حوادث گذشته از جمله جنایات منافقین ندارد.(1401.9.29)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پیامدهای منفی عدم روایت تاریخ انقلاب اسلامی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش دهم
✳️ سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/15
🔹مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران و خانواده شهدای سلامت با تکرار تأکیدات گذشته خود درباره ضرورت روایت حقیقیِ «واقعیات جامعه، تاریخ انقلاب، دفاع مقدس و حوادث گوناگون ۴۲ سال اخیر» فرمودند: اگر این کار نشود که در موارد متعدد نشده است، دشمن روایت تحریفآمیز و دروغ خود را در افکار عمومی جاری، و با عوض کردن جای ظالم و مظلوم، اقدامات مستمر ظالمانه خود را توجیه میکند.(1400.9.21)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ابراز تأسف مقام معظم رهبری از ناشناخته ماندن حوادث برجسته تاریخ انقلاب اسلامی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش یازدهم
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/15
🔹متأسّفانه تاریخ انقلاب و تاریخ حوادث و نقشآفرینیهای عجیبی که در این انقلاب شده، برای خیلیها ناگفته و ناشنفته است.(1397.11.19)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاریخِ شگفتیهای تاریخساز
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش دوازدهم
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/16
🔹امروز مسئله شهدای دفاع از حریم اهلبیت مطرح است؛ این از آن ماجراهای عجیب تاریخ است. ما در دوران جنگ جوانها را تشویق میکردیم به اینکه بروید به میدان جنگ، اجابت میکردند و میرفتند؛ امام یک سخنرانی میکردند، خیل جوانها راه میافتادند میرفتند [امّا] امروز ما چنین تشویقی نمیکنیم، درعینحال این انگیزه چقدر قوی است، این ایمان چقدر شفّاف است که این جوان از ایران، از افغانستان، از کشورهای دیگر راه میافتد، بلند میشود از همسر جوانش، از کودک خردسالش، از زندگی راحتش میگذرد، میرود در یک کشور غریب، در یک خاک غریب، در راه خدا مجاهدت میکند و به شهادت میرسد. این چیز کوچکی است؟ قدمبهقدم تاریخ انقلاب اسلامی از این شگفتیهای تاریخساز به خود دیده است؛ اینها شگفتی است.(1395.4.5)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
هشدار مقام معظم رهبری در خصوص تاریخسازیهای جعلی
ضرورت تولید و مطالعه «تاریخ انقلاب اسلامی» در کلام مقام معظم رهبری/بخش سیزدهم
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/17
🔹مقام معظم رهبری: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گنجینه های تمام نشدنی و ظرفیتهای عظیمی هستند که باید از آنها برای نشر و گسترش فرهنگ و ارزشهای دینی و انقلاب اسلامی در جامعه و جهان، حداکثر استفاده را کرد...
🔸 حضرت آیتالله العظمی خامنهای، انقلاب اسلامی ایران و نحوه شکلگیری، وقوع، حوادث پس از آن و ایستادگی سی ساله و سرافرازی ملت ایران در مقابل چالشهای بزرگ بینالمللی را موضوعی بسیار عظیم و فرهنگساز برای ملتها دانستندو افزودند: متأسفانه موضوعی با چنین عظمت دچار غفلت واقع شده و در زمینه نگارش تاریخ انقلاب اسلامی و تولید کتاب و دیگر محصولات فرهنگی، تقریبا کار خاصی انجام نشده است.
🔹ایشان با اشاره به تاریخ سازی های دروغین و هدفمندی که درباره دوران قبل از انقلاب و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است، تأکید کردند: باید در خصوص نگارش تاریخ صحیح و واقعی انقلاب اسلامی کاری جدی انجام و غفلتهای گذشته جبران شود.
🔸رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: البته رویشهای خوب و نوید بخشی در سالهای اخیر در حوزه فرهنگ و ادبیات کشور مشاهده میشود که باید این رویشها و تولیدات مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
🔹حضرت آیتالله العظمی خامنهای افزودند: باید از فضای فرهنگی کشور بهویژه در حوزه تولید و نشر کتاب مراقبت شود زیرا برخی بهدنبال تاریخسازی جعلی و ترویج ضد ارزشها از طریق کتاب هستند.(1389.2.20)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
برگزاری دومین همایش بزرگداشت روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی
✳️سالروز صدور حکم مأموریت تاریخنگاری امام خمینی به مورخ خبیر انقلاب اسلامی/18
🔹دومین "همایش بزرگداشت روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی " با طرح موضوعاتی چون اهمیت نقد تاریخنگاری ، تفسیر فرازی از بیانات امام ، جوانان و تاریخ نگاری انقلاب اسلامی و گزارش هایی از کمیت و کیفیت تاریخ نگاری انقلاب اسلامی برگزار شد.
🔸در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی و مخاطب دستور امام خمینی (ره) مبنی بر تدوین تاریخ انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۷ فرازهایی را از اهمیت تاریخ و تاریخدانی بیان کرد و گفت: نامگذاری روز ۲۵ دی ماه به روز ( تاریخ نگاری انقلاب اسلامی ) اتفاق مهمی در باب شناخت مردم از تاریخ سرزمین خودشان است زیرا بزرگترین مشکل ملتها بیگانه بودن با تاریخ است و امید است ثبت روزی به نام تاریخ نگاری انقلاب اسلامی فتح بابی برای آشنایی مردم با تاریخ و تاریخ دانی باشد.
🔹وی ادامه داد تاریخ منبع تفکر، تعقل و اندیشهورزی است و اگر تاریخ به درستی روایت شود از بسیاری خطرات که ملتها را تهدید میکنند؛ جلوگیری میکند. رمز موفقیت امام خمینی (ره) تاریخ شناسی و تاریخ دانی ایشان بود.
🔸رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با اشاره به این مطلب که نخستین درسی که امام خمینی (ره) از تاریخ گرفته بود، پرهیز از اشتباهات رهبران گذشته بود گفت ؛ نهضت آزادیخواه امام بر پایه عقل اندیشه و آگاهی شکل گرفته بود و در این مسیر امام خمینی (ره) به کمک تاریخ از آغاز نهضت با روشنگری و آگاهی دادن توانست شاه را به مردم بشناساند و این خردمندی از رسالتهای تاریخ است .
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db