پیام تاریخی امام خمینی بهمناسبت هفته بسیج/2
🔹خلاصه کلام، اگر بر کشوری نوای دلنشین #تفکر_بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید و الاّ هر لحظه باید منتظر حادثه ماند. بسیج باید مثل گذشته و با قدرت و اطمینان خاطر به کار خود ادامه دهد. امروز یکی از ضروریترین تشکلها، #بسیج_دانشجو و #طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند و فرزندان بسیجیام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر «نه شرقی و نه غربی» باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند.
🔸فرزندان انقلاب به هیچ وجه نگذارند ایادی امریکا و شوروی در آن دو محل حساس نفوذ کنند. تنها با بسیج است که این مهم انجام می پذیرد. مسائل اعتقادی بسیجیان به عهده این دو پایگاه علمی است. #حوزه_علمیه و دانشگاه باید چهارچوبهای اصیل اسلام ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضای بسیج قرار دهند. باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد #حکومت_بزرگ_اسلامی باشند و این شدنی است، چرا که بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست، باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد. شما در جنگ تحمیلی نشان دادید که با مدیریت صحیح و خوب می توان اسلام را فاتح جهان نمود. شما باید بدانید که کارتان به پایان نرسیده است، انقلاب اسلامی در جهان نیازمند فداکاریهای شماست و مسئولین تنها با پشتوانه شماست که می توانند به تمامی تشنگان حقیقت و صداقت اثبات کنند که بدون امریکا و شوروی می شود به زندگی مسالمتآمیز توأم با صلح و آزادی رسید. حضور شما در صحنه ها موجب می شود که ریشه ضد انقلاب در تمامی ابعاد از بیخ و بن قطع گردد.
🔹من دست یکایک شما پیشگامان رهایی را میبوسم و می دانم که اگر مسئولین نظام اسلامی از شما غافل شوند، به آتش دوزخ الهی خواهند سوخت. بار دیگر تأکید میکنم که غفلت از ایجاد ارتش بیست میلیونی، سقوط در دام دو ابرقدرت جهانی را به دنبال خواهد داشت. من از تمامی بسیجیان خصوصاً از فرماندهان عزیز آن تشکر می کنم و از دعای خیر برای این فرزندان با وفای اسلام غفلت نخواهم نمود. خداوند شهدای عزیز و گمنام بسیج را به نعمت همجواری اهل بیت ـ علیهم السلام ـ متنعم و جانبازان عزیز را شفا و اسرا و مفقودین عزیز را سالماً به اوطانشان بازگرداند و هر روز بر عظمت و شوکت این نهاد مقدس و مردمی که پیروان اسلام عزیز و حضرت بقیة الله الاعظم ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ هستند بیفزاید. والسلام علیکم و رحمة الله .
2 / 9 / 67
روح الله الموسوی الخمینی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مقام معظم رهبری: بیانیه آذر ۶۷ امام خمینی(ره) خطاب به تمام بسیجیان است
متن بیانیه تاریخی امام خمینی خطاب به بسیجیان
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
رابطه مخاطرهآمیز دولت آذربایجان و اسرائیل
🔹مقام معظم رهبری امروز در دیدار با بسیجیان:
«گاهی دشمن کاری را با سروصدا شروع میکند برای اینکه کار اصلی را در جای دیگر انجام دهد. برای ما منطقه #قفقاز، غرب آسیا و مناطق شرقی مهم است و باید حواسمان به همه اینها باشد. در سالهای مختلف در ایام برگزاری جامجهانی فوتبال چون همه حواسشان به این مسابقات است خیلیها از این ایام استفاده کرده و کارهایی انجام دادند.»
🔸توجه به مسائل منطقه قفقاز از جمله تحولات #آذربایجان نقشی حساس و حیاتی در شناخت و تعیین سرنوشت غرب آسیا دارد. بلافاصله پس از سخنان راهبردی مقام معظم رهبری، خبری از الهام علیاف منتشر شد که او تصمیم به افتتاح سفارت اسرائیل در کشور آذربایجان گرفته است.
🔹گفتنی است رابطه شوم سران آذربایجان و اسرائیل از سالها قبل وجود داشته و این اقدام نتیجه سالها ارتباط ننگین این رژیم با اسرائیل است. نقش و اهمیت «آذربایجان» برای اسرائیل را در ادامه خواهید خواند...
گزیدهای از کتاب «پیرامونی» نوشته یوسی آلفر(افسر سابق موساد) ترجمه علیرضا سلطانشاهی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
منافع اسرائیل در کشور آذربایجان چیست؟
🔹اسرائیل کشور مهم و استراتژیک #آذربایجان را مدت کوتاهی پس از کسب استقلال از #اتحاد_شوروی در سال ۱۹۹۱ به رسمیت شناخت و بنای روابط با آن را از آن زمان تاکنون ریخت.
🔸در ابتدا روابط اسرائیل با آذربایجان مکمل روابط استراتژیک اسرائیل - ترکیه با هدف احیای مثلث پیرامونی شمالی بود. آذریها با گویش ترکها سخن میگویند و دو کشور به هم نزدیک هستند. پیوند اسرائیلی - آذری آن قدر کافی و مهم ارزیابی میشود که دو کشور نسبت به احیای روابط مضمحل شده ترکیه و اسرائیل در سالهای اخیر اقدام کردهاند. دهها هزار نفر از #یهودیان_آذربایجان به اسرائیل مهاجرت کردهاند و روابط آذری - یهودی، جزء جداییناپذیری از روابط دو کشور است.
🔹آذربایجان در امتداد مرز ایران و در شمال این کشور است. جمعیت نه میلیونی شیعه و سکولار آن بزرگترین جمعیت آذری شیعه است؛ یک جمعیت قدرتمند... در شمال ایران. در باکو یک #رژیم_مستبد حکمرانی میکند که نسبت به تحریک جمعیت شیعی خود از سوی ایران و همچنین نسبت به حمایت ایران از همسایه خود، #ارمنستان حساس است.
🔸منافع استراتژیک اسرائیل در آذربایجان از چند منظر قابل بررسی است که شامل #تولید_انرژی نیز میشود. به رغم بزرگنمایی رسانهای از وسعت همکاریهای امنیتی اسرائیلی - آذری ، این روابط از منظر یک مقام ارشد امنیتی اسرائیل بسیار محکم و در امتداد ابعاد پیرامونی گذشته است.
🔹هنوز شرکای قدیمی نیزه سه سر اسرائیل تمایل دارند که روابطشان با اسرائیل محتاطانه باشد آذربایجان [تا پیش از ادعای علیاف] هرگز سفارتی در اسرائیل افتتاح نکرد و تا آوریل 2013 مقامات رسمی آذربایجان هرگز دیدارهای بسیار عمومی آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه، شیمون پرز رئیسجمهور اسرائیل و دیگران از باکو را با سفر به اسرائیل پاسخ ندادند تا اینکه در آوریل 2013 المار محمد یاروف وزیر امور خارجه آذربایجان از [قدس یا به تعبیر رژیم جعلی صهیونیستی: ] اورشلیم دیدار کرد.
🔸مقامات امنیتی و حوزه سیاسی اسرائیل تصور میکنند که به نظر ایران حضور بسیار پررنگ اسرائیل در آذربایجان یک تهدید بازدارنده است؛ همانطور که معاون سابق وزیر دفاع #افرایم_سنه میگوید: «اگر ما در روابط خوب خود با آذربایجان باقی بمانیم یک متحد در حیاط خلوت یا اگر شما دوست داشته باشید در شیروانی، ایران خواهیم داشت. نقشه منطقه خود گویای این واقعیت است.»
🔹یک مفسر و تحلیلگر امنیتی اسرائیل به هنگام دیدار محمد یاروف خاطرنشان میسازد که تهران به صورت فزایندهای از اینکه آذربایجان به یک پایگاه اسرائیلی علیه تأسیسات اتمیاش تبدیل شود، نگران است.(پیرامونی، صص364-363)
#الهام_علیاف
#آذربایجان
#اسرائیل
#پیرامونی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴ردیابی دستهای آلوده اسرائیل در کشورهای اسلامی
📚معرفی کتاب #پیرامونی
#یوسی_آلفر کارمند اطلاعات سیا و ارتش اسرائیل است.این نویسنده اسرائیلی از برخی حقایق کمتر بیانشده نسبت به نفوذ اسرائیل در منطقه پردهبرداری میکند مثل نفوذ دیرینه اسرائیل در مراکش، رابطه با عمان، تلاش برای تجزیه سودان و البته رابطه سران رژیم آذربایجان با اسرائیل.
🔻کتاب پیرامونی؛ انتشار حقایق کمتر بیان شده در مورد نفوذ اسرائیل در منطقه و جهان اسلام🔻
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، چهارراه شهدا به سمت چهارراه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، انتشارات کیهان
نشانی سوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
📞تلفن: 32904231-025
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
افشای ابعاد راهبرد «پیرامونی» اسرائیل
نگاهی به راهبرد پیرامونی؛ جست و جوی اسرائیل برای یافتن متحدان خاورمیانهای
🔹استراتژی «پیرامونی» یکی از راهبردهای قطعی اسرائیل در منطقه غرب آسیاست. این راهبرد پیچیده مورد توجه پژوهشگران مختلف قرار گرفته بود اما تا کنون مطلب یا کتابی از نگاه یک اسرائیلی در مورد آن منتشر نشده بود تا اینکه یکی از فعالان و مجریان اسرائیلی این استراتژی بهنام #یوسی_آلفر با نگارش کتاب «پیرامونی» کارنامه نسبتا جامعی از این راهبرد با نگاه اسرائیلی بهنگارش درآورد...
متن کامل معرفی کتاب «پیرامونی» در خبرگزاری تسنیم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
حضرت زینب سلام الله علیها پرستار بزرگ جامعه اسلامی
مقام معظم رهبری:
تلاش حضرت زینب سلاماللَّهعلیها فقط این نیست که از امام بیماری در کربلا حراست و پرستاری کرده است. حضرت زینب از روح کلّی اسلام و جامعه آن روز مسلمین پرستاری کرد؛ پرستاری بزرگ او آنجاست. حضرت زینب در مقابل یک دنیا بدی، ظلم، بیانصافی، حیوانصفتی و قساوت، یک تنه ایستاد. و با این ایستادگی، توانست از روح کلّی اسلام حراست و پرستاری کند. همچنان که میگوییم امام حسین علیهالسّلام اسلام را حفظ کرد، میتوانیم دقیقاً ادّعا کنیم که حضرت زینب سلاماللَّهعلیها هم با ایستادگی خود، اسلام را حفظ کرد. این ایستادگی، یک رمز و راز و یک عامل اصلی است.(1380.5.3)
#ولادت_حضرت_زینب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قیام پانزده خرداد طلیعه نهضت امام خمینی منتشر شد
معرفی کوتاه از جدیدترین اثر بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
امام خمینی قدس سره الشریف:«یادتان نرود که ما یک ۱۵ خرداد داشتیم، ۱۵ خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران است.»(صحیفه امام، ج۹، ص۴۶۸)
🔹قیام خونین #پانزده_خرداد نقشی محوری در #نهضت_ملت_ایران دارد و از جانب رهبر نهضت اسلامی ایران بهعنوان مبدأ نهضت اسلامی معرفی شده است و به همین خاطر همواره مورد توجه پژوهشگران و عموم علاقهمندان انقلاب اسلامی بوده و هست هرچند با توجه به جایگاه و تأثیرات غیرقابل وصف این قیام خلأهای بسیاری در زمینه تحقیق و حتی ترویج این حرکت معجزهوار وجود دارد و آخرین اثر #دکتر_مظفر_نامدار با عنوان «قیام پانزده خرداد طلیعه نهضت امام خمینی» گامی در رفع آن خلأها و نیازهای اساسی است.
🔸این اثر مجموعهای از مهمترین مقالات سردبیر فصلنامه تخصصی پانزده خرداد دکتر مظفر نامدار است که به اهتمام سهراب مقدمی شهیدانی به جامعه علمی و فرهنگی کشور عرضه شده و ابعاد کمتر گفته شدهای را از این حرکت خروشان ملت ایران تبیین کرده است...
متن کامل معرفی کتاب در پایگاه رسمی بنیاد تاریخپژوهی
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، چهارراه شهدا به سمت چهارراه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، انتشارات کیهان
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قیام پانزده خرداد طلیعه نهضت امام خمینی
🔻نگاهی گذرا به سرفصلهای تازهترین اثر بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔹فصل اول: گشودگی تاریخ جدید در چشمانداز قیام 15خرداد
🔸فصل دوم: نهضت 15خرداد فریادی در مرگآباد تجدد و تحجر
🔹فصل سوم: 15خرداد؛ پایههای استوار انقلاب اسلامی و نقطه عطف زوال سلطانیسم و سکولاریسم در ایران
🔸فصل چهارم: 15خرداد؛ نقطه عطف بیداری اسلامی و گذر از جنبشهای غربی به جنبشهای اسلامی
🔹فصل پنجم: 15خرداد زمینههای تبلور یک آرمان تاریخی و گشودگی زبان دین در حوزه سیاست
🔸فصل ششم: 15خرداد و مقابله با سیاهنماییهای غرب علیه فرهنگ ایرانی-اسلامی
🔹فصل هستم: 15خرداد، رخدادی که تبدیل به تاریخ شد
متن کامل معرفی کتاب در پایگاه رسمی بنیاد تاریخپژوهی
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، چهارراه شهدا به سمت چهارراه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، انتشارات کیهان
📞تلفن دفتر قم: 32904231-025
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شجاعت شهید آیتالله مدرس به روایت امام خمینی
🔸«در يك مجلس از مجالس سابق كه مرحوم «مدرس»،- مرحوم آسيد حسن مدرس- در آن مجلس بود، التيماتومى از دولت روس آمد به ايران كه اگر فلان قضيه را انجام ندهيد ما از فلان جا- كه قزوين ظاهراً بوده است- مىآييم به تهران و تهران را مىگيريم.
🔹دولت ايران هم فشار آورد به مجلس كه بايد اين را تصويب كنيد. يكى از مورخين، مورخين امريكايى، مىنويسد كه يك روحانى با دست لرزان آمد پشت تريبون ايستاد و گفت:
🔸آقايان، حالا كه بناست ما از بين برويم چرا به دست خودمان برويم. رد كرد. #مجلس به خاطر مخالفت او جرأت پيدا كرد و رد كرد و هيچ غلطى هم نكردند.
🔹روحانى اين است. يک روحانى توى مجلس بود نگذاشت آن #قلدر_شوروى را، روسيه سابق را، يک دولت را- پيشنهاد التيماتومش را- يک روحانى ضعيف، يک مشت استخوان رد كرد! آنها مىبينند نبايد روحانى باشد؛ قطع يد روحانى بايد بكنند تا به آمال و آرزوى خودشان برسند.»(صحیفه امام ج١ ص۴٢٢)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
بازخوانی اهداف نهضت جنگل در چشمانداز مرامنامه اتحاد اسلام
🔹امروزه اساسنامهها و مرامنامههایی که گروههای سیاسی تدوین میکنند بیانگر آرمانها و اهدافشان است. در گذشته مرامنامهنویسی یکی از فعالیتهای رایج #گروههای_سیاسی بود. مرامنامه مبین اهداف هر گروه و مرزبندیهایش با جریانهای سیاسی ـ اجتماعی دیگر بوده است. بنابراین یکی از راههای شناخت #نهضت_جنگل بازخوانی آرمانها و اهداف این نهضت از زبان مرامنامه است. در ابتدای این سند بعد از مقدمه به مهمترین آرمانهای جنبش جنگل به شرح زیر اشاره شده است:
۱. حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران و رفع تجاوزات اجانب
۲. تحکیم مبانی حکومت ملی
۳. محافظت از اصول و قوانین مقدس اسلام
🔸هیچ کدام از بندهای این مرامنامه با #اصول_اسلامی تعارض ندارد بلکه به اجرای قوانین مقدس اسلام تصریح شده است. این نکته مبین این مسئله است که نویسندگان مرامنامه، از مجتهدین و علما بودهاند و نیز کسانی که دغدغه اجرای احکام اسلامی را پیگیری میکردند؛ به همین خاطر یکی از ۳ شعار اصلیای که مطرح کردند اسلامخواهی است.
🔹با توجه به شکل و ترکیب کمیته اتحاد اسلام که #مجتهدین_طراز_اول در آن حضور داشتند، به روشنی معلوم میشود که قلم و محتوای این مرامنامه کاملاً با افکار آنها سازگار است و بدیهی است غرض این نهضت تشکیل #حکومت_مردمی بر پایه #شعائر_دینی و احکام و مقدسات دین مقدس اسلام است؛ چه اینکه در اعلام حکومت توسط نهضت جنگل، قوانین اسلام را در قالب جمهوری عرضه کردند و شعار تشکیل جمهوری اسلامی و انقلابی در رأس شعارهایشان قرار گرفت.
🔸این آرمانها در رهبری نهضت جنگل آنقدر مشهود بود که حتی #ابراهیم_فخرایی که میانه خوبی با روحانیت و اهداف اسلامی نهضت جنگل ندارد مینویسد:
🔹مرکز ثقل و مغز متفکر جنگل را #هیئت_اتحاد_اسلام تشکیل میداد که افرادش به استثناء چند نفر، همه از علما و روحانیون بودهاند. این وضع که تعدادی از روحانیون زمام کار را به دست گرفته کارگردانی و رهبری امور انقلاب را عهدهدار شدهاند به مذاق عدهای گوارا نیامد و ترتیبی دادند که هیئت اتحاد اسلام به کمیته تبدیل شود و در نتیجه این تغییر نام، افراد غیر روحانی نیز توانستند به عضویت رسمی هیئت اتحاد اسلام در آیند و اکثریت اعضاء را به دست آورند.
🔸وی همچنین در سراسر کتاب به این مسئله اشاره میکند که «خود میرزا به طوری که قبلاً گفتهایم یک مرد دینی بیش نبود که همه مظاهر انقلاب را از دریچه دیانت مینگریست.»
🔹شاید به همین اعتبار بود که فخرایی و سایر مورخین سکولار #نهضت_جنگل، تلاش کردند در نگارش تاریخ این نهضت به نوعی ریشههای اسلامی آن را پنهان ساخته و تاریخ این نهضت را بر اساس ایدئولوژی خود تدوین نمایند؛ چون از اساس معتقد نبودند که روحانیت با تکیه بر آموزههای اسلامی بتواند یک جنبش بزرگ اجتماعی و سیاسی را رهبری کند. چنان که مصطفی شعاعیان نیز در کتاب خود که مورد تقدیر فخرایی قرار گرفته است به این اعتقاد کینهتوزانه نسبت به روحانیت و اسلام اعتراف میکند و مینویسد:
🔸«روحانیت عقبماندهتر، کودنتر و ناآگاهتر از آن بود که بتواند به پیشقراول نهضتی انقلابی در عصر مبارزه با استعمار ـ ارتجاع مبدل شود.» اما رهبری میرزا در نهضت جنگل و رهبری مرحوم #آیتالله_کاشانی در #نهضت_ملی شدن صنعت نفت و از همه مهمتر رهبری امام در نهضت پانزده خرداد سال ۴۲ بیاعتباری تمامی این تحلیلهای استعماری را به اثبات رساند و ناتوانی و فقر تئوریک جریانهای غیرمذهبی را در شناخت مسائل ایران و جهان نشان داد. (مرامنامه کمیته اتحاد اسلام و بازخوانی آرمان های اسلامی نهضت جنگل، فصلنامه تخصصی ١۵ خرداد، ش ٣٧ و ٣٨، ص ٣٢٣ و ٣٢۴)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📷عکس مرامنامه کمیته اتحاد اسلام (نهضت اسلامی جنگل)
بازخوانی اهداف نهضت جنگل در چشمانداز مرامنامه اتحاد اسلام
🔹امروزه اساسنامهها و مرامنامههایی که گروههای سیاسی تدوین میکنند بیانگر آرمانها و اهدافشان است. در گذشته مرامنامهنویسی یکی از فعالیتهای رایج #گروههای_سیاسی بود. مرامنامه مبین اهداف هر گروه و مرزبندیهایش با جریانهای سیاسی ـ اجتماعی دیگر بوده است. بنابراین یکی از راههای شناخت #نهضت_جنگل بازخوانی آرمانها و اهداف این نهضت از زبان مرامنامه است. در ابتدای این سند بعد از مقدمه به مهمترین آرمانهای جنبش جنگل به شرح زیر اشاره شده است:
۱. حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران و رفع تجاوزات اجانب
۲. تحکیم مبانی حکومت ملی
۳. محافظت از اصول و قوانین مقدس اسلام
🔸هیچ کدام از بندهای این مرامنامه با #اصول_اسلامی تعارض ندارد بلکه به اجرای قوانین مقدس اسلام تصریح شده است.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 میرزا کوچکخان؛ هویتبخش به نسل جوان
🔹 رهبر انقلاب: وقتی جوان گیلانی سرِ قبر میرزاکوچکخان میرود و میبیند این مرد تنها، این مرد باایمان و باصفا، اگرچه در وسط جنگلهای گیلان در مظلومیت مُرد، اما شخصیت خودش را در تاریخ ایران تثبیت کرد؛ مُرد، اما یک مشعل شد.
🔸 ما در دوران مبارزه خودمان، هر وقت نام میرزاکوچکخان را به یاد میآوردیم و شرح حال او را میخواندیم، نیرو میگرفتیم. او از همت و اراده و شخصیت و هویّت خود خرج کرد، برای اینکه به یک نسل #هویت و شخصیت و نیرو و اراده ببخشد. این بسیار ارزش دارد.
🔻 سالروز شهادت میرزا کوچکخان جنگلی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پاسخهای صریح شهید بهشتی و شهید هاشمینژاد به مهدی بازرگان
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔹دولت موقت به نخستوزیری بازرگان به دنبال انحلال #مجلس_خبرگان_قانون_اساسی بود چراکه به خوبی میدانست که این مجلس، بهدنبال تصویب اصل ولایتفقیه و تغییر برخی اصول پیشنویس قانون اساسی است.
🔸 #مهدی_بازرگان در یک سخنرانی به مناسبت رحلت #آیتالله_طالقانی از مصوبات مجلس خبرگان اظهار نگرانی کرد که این اظهارات با واکنش #شهید_آیتالله_بهشتی، نائب رئیس وقت مجلس خبرگان، روبرو شد. ایشان در پاسخ به بازرگان گفتند:
🔹«»ملت ما و تحصیلکردههای ما نگران چه هستند؟ برای من و برای دوستانمان خیلی بیشتر اظهار نگرانی آقای مهندس بازرگان نخستوزیر مورد علاقهمان در سخنرانی دیروزشان مورد توجه بود زیرا از سخنان ایشان هم نگرانی از کار مجلس خبرگان استشمام میشد. ایشان از چه چیز نگران هستند؟ از اینکه نمایندگانِ به راستی میلیونها #مسلمان_انقلابی_ایران، اینجا گرد هم آمدهاند تا قانون اساسی را بر پایه #اصالتهای_اسلام بررسی و تصویب کنند، نگرانند؟
🔸شهید #سیدعبدالکریم_هاشمینژاد نیز در سخنرانی خود جوابی صریح به بازرگان دادند:
«موقعی نگران میشویم که این انقلاب را بدهیم به دست کسانی که در این مدت هشت ماه تجربه نشان داد که آنگونه که باید نمیتوانند عمل کنند. مسئله #ولایتفقیه این است که اگر امروز این را در قانون اساسی ننویسیم، فردا #امام_خمینی هم اگر بخواهد در یک موضوعی اظهار نظر کند، میگویند تو مقام غیرمسئولی و حق نداری اظهار نظر بکنی. ما میخواهیم پای ولایتفقیه را به دولت و حکومت بکشانیم تا فردا به فقیه نگویند که تو آدم غیر مسئول هستی و نمیتوانی اعتراض کنی.»(نخستین پیشنویس قانون اساسی، صص199-198)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
✳️چگونه مدعیان #حفظ_سلطنت، نویسنده قانون اساسی جمهوری اسلامی شدند؟
سالروز تصویب قانون اسایس جمهوری اسلامی ایران
🔸طرفداران بقای قانون اساسی مشروطیت (که لازمهاش حفظ سلطنت پهلوی بود)، به شعارهایی مانند «شاه بماند، #سلطنت کند و نه حکومت» و «مبارزه در چهارچوب قانون اساسی» متمسک شده بودند
🔹 اما با تدبیر قاطعانه و تصمیم هوشمندانه امام خمینی(ره) همه این تلاشها بیفرجام ماند و «#سقوط_سلطنت» و «تدوین قانون اساسی جدید» از سوی امام به عنوان دو راهبرد انقلابی خللناپذیر و قطعی اعلام شد.
🔸 امام خمینی(ره) نیز علاوه بر مخالفت با سیاستهای ناصحیح #نهضت_آزادی در جلسات خصوصی، خطر انحراف #انقلاب_اسلامی از جانب ایشان را بارها در جلسات عمومی- و البته به دلیل ملاحظات مبارزاتی، بدون ذکر نام- مطرح کردهاند که بازخوانی نمونهای از این اظهار نظرها که در پاسخ به طرح بازرگان ایراد شده است، راهگشاست.
🔹امام در سخنرانی خود در تاریخ 29آبان 57 -تنها چند روز پس از ملاقات بازرگان با ایشان- خطاب به دانشجویان و ایرانیان مقیم خارج، چنین میفرمایند:
🔸من به بعضى از اين آقايان كه آمده بودند و مىگفتند كه «#سياست_قدم_به_قدم»، خوب حالا يک قدم برداريم و بعدش صبر كنيم يک مدتى بگذرد بعد قدم دوم را برداريم، گفتم آقا اگر شما اين قدم را سست كنيد، [در] قدم دوم قدمهاى شما را مىشكنند! اينطور نيست كه يک قدر صبر كنند كه شما حالا قدم اول را برداشتيد حالا ايشان سلطنت كند نه حكومت!... بعد از اين همه جنايات حالا ديگر بيايند آقا سلطنت كنند نه حكومت!
🔹اين اگر پايش مستقر بشود، دنبال اين هستند كه اين #نهضت را بخوابانند با هرطور كه مىتوانند. اينها دنبال اين هستند. و اگر اين نهضت بخوابد، اين آتشى كه در دل مردم روشن شده است و خدا روشنترش كند اگر اين بخوابد و اين آتش خاموش بشود، ديگر امكان ندارد كه اين نهضت پيدا بشود، يا شبيه آن پيدا بشود... ايرانىها بيدار باشند، ملتفت باشند كه در چه مقام حساسى واقع شدهاند، الان چه موقعيتى از براى ايران الان هست. مثل سابق نيست كه خوب حالا امروز نشد فردا؛ خير ديگر امكان ندارد. بين موت و حياتيد شماها! بين زندگى و موت هستيد. (صحیفه امام، ج۵، ص۵۹_۵۸ )( نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،ص ۱۶۹_۱۶۸)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🖊اندیشههای فقهی و سیاسی شهید صدر و نقش آن در تدوین قانون اساسی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔹بررسیهای تطبیقی دقیق نشان میدهد که اندیشههای فقهی و سیاسی #شهیدمحمدباقر_صدر در کنار اندیشههای حضرت امام خمینی قدس سره الشریف و برخی دیگر از اندیشمندان اسلامی، نقش مؤثری در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشته است.
🔸ایشان در پاسخ به سؤال تعدادی از #علمای_لبنان و در مقام تبیین دیدگاه فقهی خود پیرامون «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» نامهای نگاشت. قانون اساسی پیشنهادی ایشان دارای ویژگیهای زیر است:
🔹1. نهادینه کردن #فقاهت در قانون اساسی و تحکم موقعیت و جایگاه حقوقی مرجعیت به عنوان نهادی که طی سالیانی دراز در عمق جامعه تشیع رسوخ کرده است.
🔸2. اعطای حق انتخاب به ملت در همه ابعاد و جوانب حکومت در عین پذیرش #ولایتفقیه به عنوان منشأ مشروعیت
🔹3. تساوی آحاد ملت، از مسلمان و غیر مسلمان در حق آزادی، کرامت و مشارکت همه جانبه و همه حقوق انسانی و حق آزادی مذهبی
🔸4. تساوی افراد ملت اعم از حاکم و محکوم در مقابل قانون
🔹5.لزوم #تنفیذ_رئیسجمهور توسط ولیفقیه به جهت مقابله با نفوذ عوامل گوناگون در ارکان قدرت، تقلب در انتخابات، استفاده نامشروع از اهرمهای مالی و اقتصادی و...
🔸6. اهداف والای #حکومت_اسلامی فراتر از اهداف مادی و حیوانی
🔹7. تدوین حقوق اساسی از متن قرآن و روایات به گونهای که ایشان را باید یکی از معماران تدوین حقوق و قانون اساسی اسلام دانست. (نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ص100-97)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تدوین پیشنویس قانون اساسی سکولاریستی توسط دولت موقت
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔹پس از تعیین مهدی بازرگان بهعنوان نخستوزیر دولت موقت، یکی از مهمترین اقدامات دولت تدوین پیشنویس قانون اساسی بود اما پیشنویس منتشر شده از جانب مهدی بازرگان و دولت موقت یک پیشنویس سکولار و بیارتباط با مبانی دینی بود.
🔸این موضوع آنچنان واضح بود که اعضای دولت موقت و چهرههای ملیگرا نیز بر آن اذعان داشتند. بهعنوان نمونه کریم سنجابی میگوید:«پیشنویس کاملا دموکراتیک بود.»
همچنین عزتالله سحابی نیز تصریح دارد:
🔹«در مجموع روح لیبرال دموکراسی بر پیشنویس حاکم بود. اما در شورای انقلاب به تعبیر بنده، آن را سوسیال دموکراسی کردند.»
حسین بشیریه نیز میگوید:
«پیشنویس خصلتی سکولار داشت.»
در ادامه نظریات برخی دیگر از شخصیتهای سیاسی و مذهبی را از نظر میگذرانید:
صادق طباطبائی:
🔸«در این پیشنویس، رئیسجمهوری برای 5 سال انتخاب میشود و فقط مجلس شورای ملی وجود دارد. ولایتفقیه در این پیشنویس نیست و نظام، یک نظام دموکراتیک شبهغربی خواهد بود.»
جلالالدین فارسی:
🔹«...التقاطی از قانون جمهوری پنجم فرانسه و احکام و اصول اسلامی بود.»
حزب جمهوری اسلامی:
🔸«متن پیشنهادی قانون اساسی برخلاف آنچه انتظار میرفت و فکر میشد، متأسفانه به گونهای تدوین و تنظیم شده است که تاراجدهنده منافع و منابع نسل حاضر و نسلهای آینده کشور است. این متن پیشنهادی از نوآوری و خلاقیت اسلامی عاری است... این قانون اساسی یک رونویسی است از قانون اساسی گذشته...»
آیتالله گلپایگانی:
🔸«با توجه به برخی موارد پیشنویس، آن را تحت تأثیر فرهنگ شرق و غرب دانست که در صفحات گذشته بدان اشاره شد.»
عبدالرحیم ربانی شیرازی:
🔹«علت تغییرات اساسی در پیشنویس را متناسب بودن آن با حکومت دموکراتیک بیان میکند در حالی که خبرگان انتخاب شدند تا قانون اساسی جمهوری اسلامی را تدوین کنند.»
منبع: نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، صص189-186
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔹 متن نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی است در سال 1354 به صورت مخفیانه انتشار یافت و در تاریخ 54.4.11 از طریق پست به دست #ماموران_ساواک افتاد.
🔸این سند ارزشمند نشان میدهد که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزان اصیل انقلابی الگویی واضح برای اداره کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند. البته این مدرک، یکی از مهمترین ادله بر ابطال مدعای برخی جریانها و شخصیتای ملی-مذهبی مبنی بر القای مفهوم «جمهوری اسلامی» به امام خمینی قدس سره الشریف در دوران اقامت نوفللوشاتو است.
🔹کتاب نخستین پیشنویس قانون اساسی به قلم سهراب مقدمی شهیدانی در پاییز 1398 با اضافات؛ به چاپ پنجم رسید. در فصل نخست «پیشینه شناسی تاریخی جمهوری اسلامی»، در فصل دوم «متن پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی» و در فصل سوم به «پیشینه و سیر تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی» پرداخته شده است.
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢نشانی دوم: قم، چهارراه شهدا به سمت چهارراه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، انتشارات کیهان
📞تلفن دفتر قم: 32904231-025
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db