سرلشکر محمد باقری: شهید تجلایی شهادت را انتخاب کرد
سرلشکر محمد باقری: شهید بزرگوار علی تجلایی از هنگام محاصره ی سوسنگرد در آبان 1359 و مقاومت و فرماندهی جانانهی او در آن صحنه خطیر و بینظیر، یک قهرمان نزد من بوده و خواهد بود. سوسنگرد در محاصرهی کامل دشمن بیرحم بعثی بود و تانکها وارد شهر شده بودند و تجلایی با وجود بر داشتن چندین زخم عمیق از تیر و ترکش برای چند شبانه روز فرماندهی کرد تا نیروهای کمکی فرار رسیدند و محاصره را شکستند. پس از این حادثه او دوستی شجاع و خوش فکری برای من و بسیاری دیگر از همراهان بود البته مدتی ارتباط ما ضعیف شد اما در سال 62 و در عملیات والفجر 4 در کنار هم بودیم و برای مدتی همکاری نزدیکی داشتیم تا اینکه او در عملیات بدر به گردان رزمی پیوست و در کنار دجله کربلایی شد. او فرماندهی خوش فکر، شجاع، پیشرو و پیشگام در برابر خطرات و در عین حال بسیار دوست داشتنی و رفیق بود. در فهم و فکر نظامی قوی بود، علم تاکتیک را خوب میدانست، در فرماندهی به ویژه صحنههای خطرناک بسیار قاطع و محکم بود و این استحکام او در تصمیم و عمل لازمهی پیشبرد ماموریت بود. او میتوانست فرمانده یکی از لشکرهای سپاه اسلام باشد و این قدرت و مدیریت را داشت لکن شهادت را انتخاب کرد. یاد و خاطره او همواره در برابر چشم و ذهن من زنده است.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
محسن رضایی: اگر حیات دنیوی شهید تجلایی ادامه پیدا میکرد یکی از فرماندهان بزرگ و لایق سپاه بود
سرلشکر محسن رضایی: شاید بهترین نامی که بتوان برای علی گذاشت. علی ملکوتی یا علی پروازی است. تجلایی همیشه آمادۀ پرواز به سوی معبودش بود. اگر کسی زندگی او را نگاه کند و تجسمی از او بتواند داشته باشد قطعاً باید او را با دو بال در حال پرواز بکشد. آرامش نداشت. همیشه دلش میخواست با سرعت این کار را انجام دهد. ما فهمیده بودیم که علی از یک استعداد فوقالعاده برای آیندۀ این کشور برخوردار است لذا ما او را جدا کردیم. 4- 5 نفر را من جدا کردم و گفتم شما دیگر در عملیات شرکت نکنید بروید آموزش ببینید خیلیها گفتند که ما در این اوضاع جنگ نیاز به نیروهایی همانند علی تجلایی داریم شما آنها را میفرستید بروند آموزش ببینند. ما میخواهیم عملیات کنیم. من همان موقع گفتم این برادر آیندۀ بزرگی در نیروهای مسلح دارد. او آرامش نداشت و نمیخواست اینجا بماند او مسیرش را انتخاب کرده بود، لذا در عملیات بدر با اینکه مسئولیتش آموزش بود و به مدت یک رزمنده در عملیات شرکت کرد و از دجله عبور کرد و برای همیشه از دنیای ما عبور کرد و به لقاءالله رسید.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
ایشان و حمید باکری را ما در ذهن گرفته بودیم که در اولین مرحله به آنها تیپهای مستقل بدهیم تا خودشان تیپ و لشکر درست کنند، یعنی به این مرحله رسیده بودند که بتوانند تیپ و لشکر درست کنند.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
اگر حیات دنیوی شهید تجلایی ادامه پیدا میکرد یکی از فرماندهان بزرگ و لایق سپاه بود و همچنین بعد از آقا مهدی باکری جای ایشان را جبران میکرد و مهدی دیگری برای آذربایجان و ایران میشد ایشان فرد بسیار با استعدادی بود که هر هفته به اندازه یک سال رشد میکرد و رشد فوق العاده سریعی داشت و در دفاع مقدس توانست قابلیتهای بزرگی را از خودش به ثمر بنشاند.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
* ابتکار عمل فوقالعاده شهید تجلایی در بیان سرلشکر رحیم صفوی
سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی: شهید تجلایی موثرترین راهبرد را در آزادسازی سوسنگرد داشت. شهید تجلایی از نظر خصوصیات اخلاقی بینشی، یک سردارِ با معرفت و با صلابت و خوش فکر و خوش استعداد، شجاع و خردمند بود. در آموزشهای نظامی، و دوره آموزش فرماندهی و ستاد، ایشان یک دانشجوی برجسته بود. آنچه را که در فرماندهی دیده بود، در جنگ و عملیاتهای مختلف آموزشها را به بهترین شیوه در سازماندهی نیروها و فرماندهی نیروها و در جزء به جزء کارها پیادهسازی میکرد. همراه با شجاعت و توسلات که به حضرت مهدی(ع) و حضرت فاطمه(س) داشتند
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
در عملیات فتحالمبین که 2 فروردین 61 شروع شد، من آن زمان فرمانده قرارگاه فتح بودم. این منطقه بسیار پیچیده بود و نیروها باید حدود 17 کیلومتر از داخل رملها با تجهیزات، آر.پی.جی7، تیربار و مهمات دشمن را دور میزدند عبور از منطقه رملی بسیار طاقتفرسا بود، چون پا توی رملها فرو میرفت و توان نیروها گرفته میشد. وقتی نیروها به دشمن زدند، دشمن تصور نمیکرد آنها از تنگه ذلیجان آمده باشند و فکر میکرد ما نیروها را با هلیکوپتر پشت آنها پیاده کردهایم. در مرحلهای گردان تجلایی در محاصره قرار گرفت. تجلایی گردان را از محاصره تانکها خارج کرد و نیروها را از محاصره نجات داد و دشمن را دور زد و مجددا به همین واحدیهای زرهی حمله کرد. کار تجلایی واقعا کار خارق العادهای بود. در حالی که دشمن تصور نمیکرد ما از تنگه ذلیجان با پیمودن 17 کیلومتر زمین رمل به او حمله کنیم. کلید رمز باز شدنِ این تنگه دو گردانی بود که سردار بزرگ سپاه علی تجلایی هدایت میکرد.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
در فرماندهی نیروها بسیار با شجاعت و با آرامش بودند. علی تجلایی از آبان ماه سال 59 در اکثر عملیات ها شرکت داشت. اوج رهبری و فرماندهی ایشان در عملیات بدر بود. در این عملیات در ذهن من است. من خودم در کنار دجله و فرات بودم. تنها یگانی که از دجله عبور کرد و از شرق آن به غرب آن رفت، لشکر عاشورا بود. و آن حماسه به یاد ماندنی به فرماندهی مهدی باکری و علی تجلایی اتفاق افتاد. شهید تجلایی مظهر شجاعت، صلابت و ولایت مداری مردم آذربایجان بود. اگر جوانان ایرانی یک الگو را برای خودشان به عنوان قهرمان انتخاب کنند، علی تجلایی یک الگو و اُسوه بوده است.
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان
* سرلشکر جعفری: مقاومت شهید تجلایی دشمن بعثی را از درون متلاشی کرد/علی تیربار همچنان گمنام است
سرلشکر محمد علی جعفری: ایشان مقطعی مسئول دوره مالک اشتر در آموزش بودند یعنی تربیت فرماندهان گردان و گروهانهای سپاه. نوع تجربهای را که از جنگ داشتند برای تربیت و آموزش به کار میبستند اگر شهید تجلایی همزمان با باکری به شهادت نمیرسید در عملیات بدر قطعاً فرمانده لشکر عاشورا بود و یک فرمانده با کفایتی که میبایست که نقش بسیار مهمی در هدایت داشته باشد؛ چون هم نیروها او را قبول داشتند و هم شخصیت گمنامی داشت. البته من آخرین لحظهای که شهید تجلایی را دیدم قبل از عملیات بدر در قرارگاه خاتم بودیم در ( نصرت کنار هور ) آنجا صحبت حال و احوال بود. یادم است با هم بحث میکردیم و در مورد گذشتهها، بعد خداحافظی کرد من فکر نمیکردم خداحافظی آخر است. فکر میکنم زندگی شهید تجلایی و فعالیتهای او در جنگ و آموزش نیروها ناگفته زیاد دارد، خیلی خوب است که تحقیق عمیقی انجام شود چرا که در دهلاویه مقاومت کرد چه شد که چنین روحیه ای پیدا کرد که در مقابل دشمن مقاومت کند
#دفاع_مقدس
#زمینه_ساز_ظهور
#گردان_153_حضرت_قاسم_تویسرکان