۱۰۲ نماینده مجلس از پیگیری حذف آثار تورمی از بودجه ۱۴۰۴ خبر دادند.
در بخشهایی از نامه نمایندگان آمده:
لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مثابه اولین آزمون این مجلس و دولت چهاردهم و نخستین لایحه پس از ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت، به رغم وجود برخی رویکردهای مثبت، اما دارای تبعات تورمی برای اقشار آسیبپذیر جامعه است که از افزایش قابل توجه نرخ تسعیر عواید ارزی نشات میگیرد.
دولت تلاش نموده در قالب بودجه به سمت ارز تک نرخی حرکت نماید لکن به صورت دونرخی و به سمت بالا خود را نشان داده و آثار و تبعات سوء آن قابل پیشبینی است.
برخلاف ادعای دولت، کاهش ارز کالاهای اساسی و افزایش نرخ تسعیر موجب افزایش شدید تورم خواهد شد که تغییر مبنای ارزشگذاری کالاهای وارداتی، تبعات تورمی آن را دوچندان خواهد نمود و موجبات تحمیل فشار هزینهای بر اقتصاد را فراهم میآورد؛ در صورتی که اجرای سیاست تک نرخی ارز به مفهوم گسترده شدن سفره مردم است نه کوچکسازی آن.
وفق مسالهمحوری نمایندگان و تکلیف شرعی در این برهه حساس اقتصاد، پیشنهاد مشخص ما اصلاح کلیات بودجه براساس سیاست تک نرخی ارز (۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان) است.
اولین اقدام دولت پزشکیان خلاف قانون اقدام راهبردی مجلس/ رویترز: ایران به آژانس پیشنهاد داده غنی سازی ۶۰ درصد را در ازای عدم صدور قطعنامه در شورای حکام، متوقف میکند
🔹خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد مدعی شده پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به آژانس اتمی این است که در ازای عدم توسعه ذخایر اورانیوم غنیشده به فراتر از ۱۸۵ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصدی، کشورهای اروپایی از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران خودداری کنند.
.
♻️ عقبگرد به مفسده حق مأموریت ارزی!
✍️ علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت #شهید_رییسی
🔹برخلاف انتظار، عادلانهسازی، شفافیت و نظاممند کردن پرداختهای دولتی، یک گام به عقب بازگشت! لغو یکی از مصوبههای مترقی پیرامون قاعدهمندسازی حق ماموریتهای ارزی که شهید رئیسی شخصا پیگیر آن بود، بر نگرانیهایی دامن میزند.
🔹پساز پیگیریهای شخصی شهید رئیسی که مبتنی بر تجارب چندین ساله ایشان راجعبه آفات گسترده بیقیدوبند بودن سفرهای خارجی کارمندان و وابستگان به دولت بود، هیئت وزیران در جلسه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲ حق ماموریتها را نظاممند کرد.
🔹بهطور خلاصه، آن آییننامه هر نهادی را که بهنحوی از منابع عمومی بهرهبرداری میکند، حتی شرکتهایی که بهظاهر غیردولتی هستند اما هزینههای آنها از محل اموال مردم تأمین میشود، ملزم کرده بود حق مأموریتهای خود را بهصورت ریالی پرداخت کنند. اخیرا مصوبهای منتشر شد که در کمتر از یکسال مصوبه پیشین را لغو میکند. در این باره گفتنیهایی است.
🔹۱- رعایت سقف پرداختی به مدیران دولتی، شفافیت در پرداختیهایی که از بیتالمال صورت میگیرد، عادلانهتر کردن پرداختیها، نظارتپذیری بر پرداختیها، اِعمال مؤثر قوانین ناظر به حقوق و مزایا، جلوگیری از سوق دادن دستگاهها به عقد قراردادهای خارجیِ غیرضرور یا خرید اجناس خارجیِ دارای مشابه داخلی که از گلایههای همیشگی تولیدکنندگان و دانشبنیانها بود و اجتناب از تهییج مدیران دولتی به سفرهای خارجی غیرلازم، از جمله فوایدی بود که میتوان برای آن آییننامه ذکر کرد که میتوانست در صورت اجرا به حاصل شدن این نتایج امیدوار بود. حالا همه این فوایدی که میتوانست حاصل شود با لغو آن مصوبه، عملا از دست رفته مینماید!
🔹۲- با تصمیم جدید دولت، عملا اجرای قوانین و اسناد بالادستی متعددی که رعایت سقف، عدالت و شفافیت را در پرداختیها الزام میکند، مبهم باقی خواهد ماند. حق مأموریت ارزی، یکی از موارد قابل اعتنایی است که نظام عادلانه پرداختها را تحتالشعاع قرار داده بود. از اینرو، لغو تصویبنامه ۱۴۰۲، چنین مشکلات حقوقیای هم در پی خواهد داشت.
🔹۳- بدعت ناصواب لغو یک مصوبه پیشاز اجرای کامل آن، بهجای اصلاح آن، نتایج غیرقابل دفاعی خواهد داشت. ممکن است اقتضائات روز و پیشآمدهای جدید، یک مصوبه را نیازمند اصلاح کند و طبیعتاً اصلاح در چنین مواردی منطقی خواهد بود. اما لغو یک مصوبه، که ضرورتهای عقلی، قانونی و عرفی آن، آنگونه که در بند اول اشاره شد، کماکان پابرجاست، علاوه بر اینکه شائبهبرانگیز است، در نگاه کلی میتواند باعث پسرفت حکمرانی هم بشود.
🔹اکنون میتوان این سوال را مطرح کرد که عقبگرد پرداخت حق مأموریت به شیوه ارزی و دستی که شفافیتگریز است، آنگونه که در تصویبنامه بیشاز ربع قرن پیش پیشبینی شده بود، چه فوایدی دارد؟
🔹موفقیت در وصول به اهداف خرد و کلان، در گرو ثبات در سیاستگذاری و پرهیز از اقدامات دفعی – حذفی است. عوارض اقدامات دفعی – حذفی وقتی بیشتر خواهد شد که پشتوانه این اقدامات، برآوردن مطالبات گروهی باشد که از منابع عمومی بهرههای زیادی میبرند و به مصادر قانونگذاری و آیین¬نامه¬گذاری هم دسترسی دارند.
🔹اکنون و با مصوبه جدید که تصویبنامه قبلی را لغو کرده است، هر کسی که یک هفته به مأموریت خارجی میرود، با احتساب معادل ریالی یورو که بیشاز ۷۰ هزار تومان است، بین ۲۵ میلیون تا ۱۰۲ میلیون تومان حق ماموریت دریافت خواهد کرد، علاوه بر هزینه بلیط و اقامتگاه و سایر هزینههای متداول! به بیانی دیگر، اکنون کسی که یک هفته به مأموریت خارجی میرود، علاوه بر حقوق و پاداشهای مندرج در حکم، بیشاز سقف حقوق پایه یک کارمند دولتی، حق ماموریت هم دریافت خواهد کرد.
🔹نانوشته پیداست عموم کارمندان دولتی به ماموریتهای خارجی دسترسی ندارند؛ اصحاب کارتلهای اقتصادی و شرکتهای خاص و برخی از افرادی که امکان ماموریت خارجی را دارند، میتوانند از مواهب سفر خارجی بهرهمند شوند.
🔹عجیب نیست این عده برای لغو مصوبهای که منافع آنها را به خطر انداخته است بکوشند؛ عجیب لغو مصوبهای است که منافع عمومی را منطبق بر قانون و اخلاق بر منافع گروهی خاص ترجیح داده بود!
13.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معصومه ابتکار :
«محورِ تمام فعالیتهای بینالمللی ما، همین «سند ۲۰۳۰» است!»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنگو دولت پزشکیان در مقابل تمام سوالها
من بلد نیستم
اطلاعی ندارم
هدایت شده از 🇮🇷 برای ایران اسلامی 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان: هدف ما حل مشکلات مردم است
🔹رئیسجمهور در بدو ورود به #زاهدان: هدف ما رسیدن خدمت مردم و شنیدن دغدغهها و مشکلات آنها و پیگیری، رسیدگی و حل این مشکلات است.
اونیکه مردم ایران برای دیدنش لحظه شماری می کردن #شهید شد، مجبورید استقبال خیابونی تو سفرهای استانی رو لغو کنید که آبروتون نره...
.
#رئیسی_عزیز #شهید_رئیسی
.
#شهید رئیسی در ۱۰۰ روز اول
۱۱ سفر به استانها رفت. تعاطف با مردم و شنیدن سخنان آنها شیرینترین لحظات رییس جمهور شهید و دیدن پروژه های نیمه تمام اما افتتاح شده صوری در استانها از کنجانچم ایلام تا فرودگاه سقز از لحظات تلخ این سفرها بود.
#رئیسی_عزیز #دلم_برای_رئیسی_سوخت
بسیج دانشجویی مأموریت خود را کمک به دولت میداند
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور:
🔹بسیج دانشجویی ماموریت خود را کمک به دولت میداند و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودهاند باید به دولت کمک کرد. هر دولتی که در کشور مستقر شد، وظیفهمان را کمک به آن میدانیم.
🔹بسیج دانشجویی امروز میکوشد تا ظرفیت دانشگاه را در خدمت حل مسائل اساسی کشور قرار دهد. بسیج دانشجویی باید وارد مسائل روز کشور شده و برای یافتن راهحل، برنامهریزی و مطالبه کنند. این مداخله موجب رشد دانشجویان، اهمیت یافتن دانشگاه و بسیج شدنِ نیروهای مرتبط با حل مسئله خواهد شد.
🔹گام بعدی نیز شبکه شدنِ دانشکدههای مختلف کشور برای بررسی، یافتن راهکار و نقشآفرینی مسائل مختلف است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقاد شدید یک دانشجو به صحبت های وزیر کار در جلسه
میدری وزیر کار: با فرهنگ بسیجی میتوانیم خیلی از مسائل را در کشور حل کنیم
دانشجوی بسیجی: مشکلات مردم چیزهایی نیست که گفتید؛ مشکلات مردم وضعیت نیروهای شرکتی، معیشت، اعتیاد و ... است