❏سَلامٌ عَلَىٰ آلِ يس•••♥️
⎞قَطرِهچۅنرۅدشَۅَدراهبِہجـٰاییبِبَرَد
بِہدُعـٰاۍِفَرَجِجَمعاَثَرنَزدیڪاَست•⎝
[ صـٰاحبنـٰاآسیدالمھدے•••💚]
••※❋❁❁❋※•••
❍°•أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج❍°•
#امام_زمان
https://Eitaa.com/bshmk33
❤️ #در_محضر_بزرگان
#سخنانناٻ
صبح ڪہ از خواب بیدار میشۍ مؤدب بایست
و صبحت را با سلام بہ امام زمانت شروع ڪنـــდ
وبگوآقاجاندستمبہدامنتخودتیاریمڪن...
❏السلام علیڪ یا صاحب الزمان❏
◉شب و روزت را به یاد محبوب سر ڪن ڪہ اگہ اینطور شد، شیطان دیگہ تو زندگے تو جایگاهے نداره، دیگہ نمیتونے گناه ڪنے، دیگہ تمام وقت #بیمهامامزمانی...◉
(توصیه هاے آیت الله بهجت به منتظران)
https://Eitaa.com/bshmk33
حدیث🌼
🔸امام جعفرصادق (ع):
🔹حضرت مهدی (عج) که ظهور میکند،
اموری نوین و سنتّی نوین و قضاوتهای نوینی به همراه خواهد داشت و بر قوم عرب سخت گران خواهد بود.
📚(غیبت نعمانی، ص 122)
#اللهـم_عجـل_لولیڪ_الفـرج
https://Eitaa.com/bshmk33
💠حاج اسماعیل دولابی می گفت:
خدا یک تار، یک تور و یک تیر دارد.
با تار، تیر و تور خودش، آدمها را
جذب می کند. مجذوب خودش می کند.
💠تار خدا، قرآن است .نغمه های آسمانی است . خیلی ها را از طریق قرآن جذب خودش می کند.
💠خیلی ها را با تور خودش جذب می کند.
مثل مراسم اعتکاف و مراسم ماه رمضان و شب قدر
💠 تیر خدا همان بارهای مشکلات است . غالب آدمها را از این طریق مجذوب خودش می کند . اولیاء خدا برای این مشکلات لحظه شماری می کردند .
💠شیخ بهایی می گوید:
شد دلم آسوده چون تیرم زدی،
ای سرت گردم چرا دیرم زدی.
از وقتی بلا و مصیبت به زندگی ام آمد ، فهمیدم من ارزش دارم. ولی گلایه دارم
که چرا من را زودتر گرفتار نکردی.
💠سعدی هم می گوید:
بزن سیلی و رویم را قفا کن. خدایا من را بزن چون زدن های تو ارزش دارد. پنبه را وقتی می زنند، باز می شود و سفید می شود و ارزش پیدا می کند.
💠 اگر کسی به گرفتاری ها چنین نگاهی داشته باشد، دیگر جای ناامیدی برایش باقی نمی ماند.این گرفتاری ها باید زمینه امید ما را فراهم بکند.
💠گرفتاری ها باید زمینه نشاط ما را فراهم کند ولی چون ما با شیوه تربیتی خدا
آشنا نیستیم، تا مصیبتی می رسد،
ناراحت می شویم. این شیوه خداست!
📚کتاب مصباح الهدی(سخنان مرحوم حاج اسماعیل دولابی رضوان الله تعالی علیه)،
https://Eitaa.com/bshmk33
🔅 حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها:
✍️ أنَّى تُؤْفَكُونَ؟ وَ كِتَابُ اَللَّهِ بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ، أُمُورُهُ ظَاهِرَةٌ، وَ أَحْكَامُهُ زَاهِرَةٌ، وَ أَعْلاَمُهُ بَاهِرَةٌ
🔴 شما را کجا به بیراهه میبرند؟ درحالی که کتاب خدا (قرآن) میان شماست، امور قرآن آشکار است، احکامش درخشان است و نشانههای آن فروزنده.
📚 (از خطبه فدکیه) - بحارالأنوار ج۲۹ ص۲۲۰
https://Eitaa.com/bshmk33
اجابت مزاج ...!!
برای یک مسیر طولانی سوار تاکسی شدم . راننده با دیدن قیافه غلط انداز ما شروع به گله مندی کرد و گفت : پوشک بچه ظرف دو هفته ، چهل هزار تومان گران تر شده ، آخه انصافه یک بسته پوشک ۱۴۰ هزار تومان باشه ؟!
بعد با کنایه گفت : با این اوضاع باز از مردم میخواهند که چند بچه داشته باشند...!
دیدم با این حالی که دارد باید تا رسیدن به مقصد در جایگاه متهم به جای همه مسئولین اقتصادی جواب پس بدهم .برای عوض کردن فضای گفت و گو گفتم : خدا را برای اینکه بچه داری شکر...! و بعد با خنده گفتم : به خاطر اینکه بچه ات پوشکش را کثیف می کنه ..شکر ...!!
راننده تبسمی کرد و گفت : اتفاقا راست گفتی ..! من خودم بعد از ۱۷ سال بچه دار شدم و خدا بعد از این همه مدت یک دختر به من داد که قربونش برم الان ۲ سالش است.
راننده تاکسی ادامه داد : چند وقت قبل خدا به یکی از اقوام ما فرزندی داد که در همان ماه اول دچار یک بیماری سخت شد و یک هفته تمام گریه می کرد.
کودک یبوست شدید داشت و دکتر گفته بودند اگر داروها و تزریق ها اثر نکند مجبور به عمل بسیار خطر پذیری روی روده این بچه یک ماهه می شوند.
تمام خانواده مضطرب و همه متوسل به نذر و نیاز تا بالاخره به برکت دعاها پایان همان هفته ، نوزاد اولین پوشک را آباد کرد...!!!
آقای راننده خنده ایی کرد و گفت : فامیل ما چندین بسته شیرینی خرید و بین اقوام پخش کرد و هر کسی می پرسید مناسبت شیرینی چیست ؟ با خنده می گفت : به مناسبت ....( کار افتادن شکم فرزندم ) و ادامه داد : برای هر بار کار کردن شکم خودتان و فرزندتان باید چندین میلیون صدقه بدهید و چند هزار بار خدا را شکر کنید...!!
جالب بود که همه فامیل از اجابت مزاج آن نوزاد خوشحال شدند؛ چون گریه هایش جان آدم را می سوزاند.
راوی : غلام عباس خیرخواه
منبع : مجله آشنا _ آبان ۱۴۰۰
https://Eitaa.com/bshmk33
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه امام علی (ع) علت «زوال نعمت ها» چيست؟
🔹 #امام_علی علیه السلام در بخشی از خطبه ۱۷۸ «نهج البلاغه» مى فرمايد: «به خدا سوگند! هرگز ملتى كه در ناز و نعمت مى زيستند نعمتشان زوال نيافت، مگر بر اثر #گناهانى كه مرتكب شدند؛ زيرا خداوند هرگز به بندگانش ستم روا نمى دارد». در واقع اين سخن برگرفته از آيات «قرآن» است؛ آنجا كه مى فرمايد: «إِنَّ اللهَ لا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْم حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ؛ خداوند #نعمت هاى هيچ قوم و ملتى را تغيير نمى دهد، مگر آنكه آنها آنچه را مربوط به خودشان است، تغيير دهند». و نيز مى فرمايد: «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَ الْاَرْضِ وَ لَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ؛ [اعراف، آيه ۹۶] اگر اهل شهرها و آبادى ها ايمان مى آوردند و #تقوا پيشه مى كردند، بركات آسمانها و زمين را بر آنها مى گشوديم؛ ولى آنها [حقّ را] تكذيب كردند، ما نيز آنان را به #كيفر_اعمالشان مجازات كرديم». به يقين #نعمتهاى_الهى بر حسب شايستگى ها و لياقتها در ميان بندگان تقسيم مى شود؛ لذا پاكان و #صالحان شايسته آنند، نه گنهكاران آلوده.
🔹پرسشی در اينجا مطرح میشود، اینکه در روايات مى خوانيم خداوند براى ترفيع مقام اوليايش گاه آنها را به بلاهايى مبتلا مى سازد؛ همان گونه كه در تعبير معروف آمده است: «اَلْبَلَاءُ لِلْوَلَاءِ»؛ [۱] و از بعضى آيات و روايات استفاده مى شود كه بلاها گاهى براى آزمايش مؤمن و پاداش هاى بزرگ الهى، و نيز گاه براى هشدار و بيدارى بندگان است، آيا اين موارد با آنچه در عبارت امام (ع) ذكر شد منافات ندارد؟ پاسخ این است که آنچه در كلام امام علی (ع) آمده، يك قانون كلى است و مى دانيم هر قانون كلى استثنائاتى دارد. موارد آزمايش و بيدار باش و امثال آن، استثنائاتى در قانون كلى فوق محسوب مى شود و به تعبير ديگر آنچه امام (ع) فرموده، حمل بر غالب مى شود و اين شبيه چيزى است كه در «قرآن مجيد» بيان شده است: «وَ مَا أَصَابَكُمْ مِّنْ مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَ يَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ؛ [شوری، ۳۰] هر مصيبتى بر شما مى رسد به سبب اعمالى است كه انجام داده ايد و بسيارى را نيز عفو مى كند».
🔹به يقين اين آيه با آيه «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَىْءٍ مِنَ الْخَوْفِ... » [بقره، ۱۵۵] كه از آزمايشهاى مختلف الهى به وسيله بلاها سخن مى گويد، و نيز با آيه «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِى الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِى النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِى عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ؛ [روم، ۴۱] فساد در خشكى و دريا به دليل كارهايى كه مردم انجام داده اند آشكار شد، خدا مى خواهد نتيجه بعضى اعمالشان را به آنها بچشاند. شايد [به سوى حقّ] بازگردند» منافاتى ندارد؛ و اگر انسان درست دقت كند غالباً مى تواند مواردى را كه #بلاها جنبه #مجازات_الهى دارد، از مواردى كه براى #آزمايش يا #هشدار است بازشناسد. هرگاه گناه مهمى از او سر زد و يا جامعه اى آلوده به انواع مفاسد شد، حوادث تلخى كه بعد از آن پيدا مى شود، قطعاً مجازات است؛ ولى حوادث تلخى كه براى صالحان و پاكان پيش مى آيد، معمولاً جنبه آزمايش و هشدار براى ترفيع مقام است.
🔹سپس امام (ع) در ادامه اين سخن كه در واقع نتيجه مستقيم يادآورى پيشين است، مى فرمايد: «و اگر مردم زمانى كه بلاها بر ایشان نازل مى شود و نعمت ها از آنان زايل مى گردد، با صدق نيّت در پيشگاه خدا تضرّع كنند و با قلب هاى پر از عشق و محبّتِ به خدا، از او درخواست [توبه] نمايند، يقيناً آنچه، از دستشان رفته به آنان باز مى گردد و هر خرابى را براى آنها اصلاح مى كند». در واقع اين طبيب حاذق الهى بعد از ذكر درد، به بيان درمان مى پردازد و راه دفع آفات و بلاها را به آنها مى آموزد و دعايى را كه صادقانه باشد و از اعماق جان بر خيزد و در يك كلمه، در انسان تحول ايجاد كند، برطرف كننده بلاها مى شمرد؛ همان گونه كه در احاديث متعدد ديگرى وارد شده است؛ از جمله امام سجاد (ع) مى فرمايد: «#دعا بلاهايى را كه نازل شده و نازل نشده است، برطرف مى سازد».
پی نوشتها؛
[۱] اين عبارت كه در كلمات علما و بزرگان آمده، متن حديث نيست؛ بلكه برگرفته از احاديث اسلامى است؛ از جمله در حديثى از امام صادق (ع) مى خوانيم كه فرمود: «پيامبران الهى بيش از همه [با آفات و مصايب] آزمايش مى شوند؛ سپس كسانى كه بعد از آن ها قرار دارند و به همين ترتيب آن ها كه برترند آزمون بيشترى دارند).
الكافی، ج ۲، ص ۲۵۲
[۲] الكافی، همان، ج ۲، ص ۴۶۹
📕پيام امام اميرالمومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۶، ص ۶۲۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#نعمت #زوال_نعمت #بلا #گناه #اثر_گناه
@tabyinchannel
https://Eitaa.com/bshmk33
❇️علامه طباطبایی میفرمود:
☀️«در شب و روز زمانی را برای حسابرسی خود قرار بدهید
و ببینید که این 24 ساعت چگونه بر شما گذشته.
👌اهل محاسبه باشید.
🌱 همانطور که یک بازرگان، یک کاسب، دخل و خرج خود و صادرات و وارداتش را حساب میکند،
ببینید در شبانه روزی که بر شما گذشته، چه چیزی اندوختهاید، چه گفتهاید،
👌 یک یک رفتار و گفتارتان را حساب برسید، از نادرستیها استغفار کنید و سعی کنید تکرار نشود،
🌱و برای آنچه شایسته و صالح و به فرمان حاکم عقل بود، خدا را شاکر باشید تا به تدریج برای شما تخلق به اخلاق ربوبی ملکه بشود.»
https://Eitaa.com/bshmk33
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سؤال: اینکه حضرت آقای قاضی فرمودند: هرکس نماز اول وقت بخواند،
به مقام میرسد، آیا نماز با حضور
قلب مراد ایشان بوده یا نه؟
حضرت آیتالله بهجت: نه!
همین نماز معمولی
https://Eitaa.com/bshmk33