ترویج متون عرفانی سایر ملل توسط مربیان یوگا به روایت تصویر!👆
♨️ @andisheyehbartar 👈
#عرفان_های_نوظهور
#ائمه_در_منابع_اهل_تسنن
💠 روزی هارون الرشيد وقتی امام موسی کاظم علیه السلام را ديد که در کنار کعبه نشسته است ، به او گفت : تو هستی که مردم با تو در پنهان بيعت میکنند ؟
حضرت در پاسخ فرمودند :
👈من امام قلب ها هستم 👉و تو امام جسم ها.
♨️ @andisheyehbartar 👈
#اعتقادی
✅اصلاح گري امام حسين و احياي امر به معروف و نهي از منكر
امام حسين (ع) در وقت خروج از مدينه در وصيتي كه به برادرش محمد حنفيه كرده، به اين هدف اصلاحي اشاره فرموده است و خروج خويش را با انگيزه «مطلب اصلاح در امت پيامبر»، ذكر مي كند:
👌«...اني لم اخرج اشراً و لا بطراً ولا ظالماً و لا مفسداً و انما خرجت لطلب الاصلاح في امة جدي، اريد ان آمر بالمعروف و انهي عن المنكر؛ [2] .
همانا من براي ايجاد آشفتگي و خودنمايي و نابساماني و ستمگري خروج نكرده ام، بلكه همانا من براي طلب اصلاح امت جدم قيام كرده ام و اراده كرده ام اينكه امر به معروف و نهي از منكر كنم». در تعبير «لطلب الاصلاح» نكته اي وجود دارد. امام (ع) نفرمود: «انما خرجت للاصلاح» بلكه فرمود:
👌 «انما خرجت لطلب الاصلاح» يعني من در جستجو و در پي اصلاح هستم. نظير اين تعبير در سخنراني امام (ع) براي نخبگان و علما هم هست كه فرموده بودند: «ولكن لنري المعالم من دينك و نظهر الاصلاح في بلادك».
🌹اين خطبه زماني ايراد شد كه هنوز صحبت از خروج و مبارزه با يزيد مطرح نبود. امام (ع) در آخر اين خطبه، دعا مي كند و خطاب به خداي متعال مي گويد: پروردگارا! تو مي داني كه هدف ما از اين فعاليت هاي سياسي جز اين نيست كه معالم دين تو و معيارهاي اسلامي را به مردم نشان دهيم. يعني نشان دهيم دين چيست و نشانه هاي آن كدام است و چگونه و با چه معياري مي توان افراد ديندار و افراد بي دين را شناخت؟ و نيز هدف ما اين است كه اصلاح را در بلاد تو ظاهر كنم. كلمه «نظهر» دو معني مي تواند داشته باشد؛ اول اينكه روشن كنيم اصلاح چيست، و ديگر آنكه اصلاح را تحقق بخشيم و بر فساد، ظاهر و غالب گردانيم.
همچنين حضرت در سفر حج در خطبه اي كه در منا خواندند از اوضاع كشور اظهار ناخشنودي نمودند و جامعه را نياز به اصلاحات دانستند:
«اللهم انك تعلم انه لم يكن ما كان منا تناقساً في سلطان و لا التماساً من فضول الحطام ولكن لنري المعالم من دينك و نظهر الاصلاح في بلادك و يأ من المظلومون من عبادك و يعمل بفرائضك و سنتك و احكامك؛ [3] .
💐خداوندا تو خود مي داني عملكرد ما نه براي آن است كه به رياست و سلطنت دست يابيم يا از روي دشمني و كينه توزي سخن بگوييم، ليكن پيكارها براي اين است كه پرچم آيين تو را بر افراشته و بلاد بندگان تو را آباد سازيم و به ستمديدگان از بندگان تو امنيت بخشيم و احكام و سنن و فرائض تو را پياده كنيم». امام حسين (ع) در خطبه معروف منا با اشاره به جايگاه و اهميت «امر به معروف و نهي از منكر» در اصلاح سازي جامعه مي فرمايد: «خداوند در اين آيه [اشاره به آيه 71 از سوره توبه: «المومنون و المومنات بعضهم اولياء بعض يأمرون بالمعروف و ينهون عن المنكر»] امر به معروف ونهي از منكر را اولين فريضه قرارداد؛ زيرا اگر به انجام اين فريضه اقدام گردد تمام فرائض چه آسان و چه دشوار عملي مي شود، علاوه بر اين امر به معروف و نهي از منكر، دعوت كردن به اسلام است، هر گامي در طرد ستمگري ها و مخالفت با ستمگران، و دعوت كردن به تقسيم عادلانه بيت المال و غنايم و گرفتن ماليات از چيزهايي كه در اسلام مشخص گرديده و مصرف آن در جايگاه اصلي خويش است». [4] .
📚پاورقي
[1] سيد هاشم رسولي محلاتي، زندگاني امام حسين (ع)، دفتر نشر فرهنگي اسلامي، ص152.
[2] محمدتقي مصباح يزدي، آذرخشي ديگر از آسمان کربلا، مؤسسه امام خميني، ص132.
[3] محمد دشتي، فرهنگ سخنان امام حسين، نشر مشهور، ص269.
♨️ @andisheyehbartar 👈
#تاریخی
وهابیت اهل تسنن نیست
💢 اشاره ابن کثیر در البدایه و النهایه، به اقامه عزاداری برای امام حسین(علیهالسلام) در میان مسلمانان.
♨️ @andisheyehbartar 👈
#اعتقادی
#مهدویت
💢«مهدویت» در کلام امام حسین
✳️هر چند در زمان امام حسین(علیهالسلام) به جهت حاکم بودن فضای امنیتی و اختناق شدیدی که از سوی دستگاه اموی اعمال میشد، از آن حضرت روایات چندانی(نسبت به دیگر ائمه) نقل نشده است، اما در عین حال روایاتی متعددی از آن حضرت در موضوع «مهدویت» نقل شده است که برخی از آنها را مرور میکنیم:
1⃣. نسب حضرت مهدی(عجلاللهفرجهالشریف)
👈امام حسین(علیهالسلام) بارها حضرت مهدی(علیهالسلام) را نهمین امام از نسل خود معرفی کرده است. آن حضرت در پاسخ شخصی که از تعداد ائمه سوال کرد، عدد ائمه را با عدد نقباء بنی اسرائیل یکی دانست. و پس از آن به درخواست آن شخص نام تک تک آنها را ذکر کرد، تا اینکه به نام امام زمان(علیهالسلام) رسید، فرمود: «بعد از او[امام عسکری(علیهالسلام)] فرزندش خلیفه و جانشین او مهدی(عجلاللهفرجهالشریف) است که فرزند نهم من است».
👈او در موارد دیگری نیز به این حقیقت که امام مهدی(علیهالسلام) از نسل او است اشاره میکند. آن حضرت میفرماید: «نهمین فرزندم، قائم ما اهل بیت(علیهمالسلام) است».[۱]
2⃣. قطعیت ظهور
از مسائل دیگر مهدویت که در کلمات امام حسین(علیهالسلام) بدان اشاره شده، جریان حتمی بودن ظهور آن حضرت است. امام حسین(علیهالسلام) در این باره فرموده است: «اگر عمر دنیا فقط یک روز باقی بماند، خداوند آن روز را به اندازه طولانی میکند تا آن مردی از فرزندان من خروج نماید و زمین را از عدل و داد پر کند، هم چنان که از ظلم و جور پر شده است».[۲]
👈امام حسین(علیهالسلام) علاوه بر حتمیت ظهور آن حضرت، به برخی نشانهها و علائم ظهور مانند خروج سفیانی و... نیز اشاره میکند.
3⃣. وارث همه انبیا
👈سالار شهیدان(علیهالسلام) با اشاره به این که امام مهدی(عجلاللهفرجهالشریف) وارث انبیاء است و سنتهای بسیاری از آنان را به همراه دارد، او را مستجمع کمالات آنها میداند، امام در این حدیث به مساله غیبت، طول عمر، خفاء ولادت و... نیز اشاره میکند. در این روایت چنین آمده است: «در قائم ما اهل بیت(علیهمالسلام) سنتهای از انبیا وجود دارد، سنتی از نوح(علیهالسلام)، سنتی از ابراهیم(علیهالسلام)، سنتی از موسی(علیهالسلام)، سنتی از عیسی(علیهالسلام)، سنتی از ایوب(علیهالسلام)، سنتی از محمد(صلیاللهعلیهوآله)، اما سنت نوح(علیهالسلام)، پس طول عمر اوست، سنت ابراهیم(علیهالسلام) مخفی بودن ولادت و کناره گیری از مردم است. سنت موسی(علیهالسلام)، خوف و غیبت اوست، سنت عیسی(علیهالسلام) اختلاف مردم درباره اوست، سنت ایوب(علیهالسلام) گشایش بعد از امتحان است، سنت محمد(صلیاللهعلیهوآله)، ظهور او با قدرت شمشیر اوست».[۳]
4⃣. آرزوی خدمت در رکاب
👈 از مسائل دیگری که در سخنان امام حسین(علیهالسلام) درباره مهدویت آمده است، آرزوی دیدار و خدمت کردن به مهدی(علیهالسلام) است. در بعضی از روایات آمده که از محضر مبارک سیدالشهدا(علیهالسلام) سؤال شد: آیا مهدی هم اکنون به دنیا آمده است؟ حضرت در پاسخ فرمود: « نه، اما اگر او را درک میکردم، تمام عمرم به او خدمت میکردم».[۴] البته این روایت از امام صادق(علیهالسلام) نیز نقل شده است.
📚پینوشت:
[1] اثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج۲، ص۵۵۶، باب۹، فصل۲۷، ح۵۷۳.
[2] کمال الدین و تمام النعمه، ج۱، ص۳۱۸.
[3] كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 322
[4] فرهنگ جامع سخنان امام حسین علیهالسّلام، ص۷۳۳.
♨️ @andisheyehbartar 👈
#اعتقادی
احمد الحسن در بوته نقد 3
⬛️ اگر ادعای امامت سبب نابودی، مدعی دروغین میشود، این حادثه باید برای دیگر مدعیان دروغین نیز اتفاق میافتاد.
♨️ @andisheyehbartar 👈
#اعتقادی