💢اثبات ولایت امام علی(ع) در پنج دقیقه
⁉️اگر جانشینی امیرالمؤمنین (علیه السلام) بنابر مدعای شیعه، آنقدر مسجل و روشن بود، پس چرا عباس بن عبدالمطلب در آخرين لحظات حيات پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله)، از آن حضرت این چنین سوال مىپرسد: «پس از آن حضرت، آيا ولايت امر، در خاندان ما است؟ اگر در خاندان ماست اين را بدانيم و اگر نيست، درباره ما به ديگران سفارش شود.»[1] اگر جانشینی ایشان مسجل بود دیگر معنا نداشت که عباس چنین سؤالی بپرسد!؟
✅برای پاسخ به این شبهه به چند نکته اشاره می کنیم:
1⃣. نکته اول: سوال برای دفع خطر و فتنه: هر نوع طرح سؤال و پرسشی، به این معنا نیست که سوال کننده از جواب اصلی بیاطلاع و بی خبر است، چه بسا سؤال کننده در پی مقاصد دیگری است. برای نمونه در خصوص این ماجرا نیز میتوان این چنین بیان داشت، با توجه به این که عباس، از حقیقت ولایت امری امام علی(علیه السلام) اطلاع داشت، ولی با طرح این سوال، قصد داشت در ساعات پایانی عمر شریف پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله)، سندی جدید را به نفع امام علی(علیه السلام) تهیه کند؛ تا اینکه اطرافیان و معاندین بهانه و طمعی برای غصب جایگاه جانشینی پیامبر نداشته باشند. از طرفی عباس جز اولین کسانی بود که بر خلاف سایر صحابه سعی داشت با علی بیعت کند، اگر او در موضوع ولایت و امامت حضرت شک داشت، هیچگاه در این امر پیش قدم نمیشد: کما اینکه در منابع روایی نقل شده است او با شتاب خود را به امیرمؤمنان، علی(علیه السلام) رساند و گفت: «دستت را دراز کن با تو بیعت کنم، تا دیگر، کسی دربارهی خلافتت نزاع نکند؛ زیرا خواهند گفت: عباس، عموی پیامبر با علی بیعت کرده و دیگر کسی را یارای مخالفت نیست.» [2] علی(علیه السلام) پاسخ داد: «آیا کسی جز من توقع دارد به خلافت دست یابد.» [3] یا به عبارتی گویا حضرت این چنین می فرماید: مگر احتمال می دهی کسی در حق ثابت من خیانت کند؟
2⃣. نکته دوم: برای تقویت علم و آگاهی خود و دیگران: و یا حتی میتواند علت سؤال کردن را تقویت علم قبلی دانست نه عدم اطلاع و آگاهی. به عبارت دیگر با توجه به اینکه عباس به ولایت امام علی(علیه السلام) ایمان داشت، ولی با این طرح سؤال _ در لحظه های پایانی عمر شریف پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله)_ سعی داشت، جای هر گونه ابهام و شک را بخصوص از طرف معاندان برطرف کند، در داستان حضرت ابراهیم نیز شاهد هستیم با توجه به اینکه حضرت از واقعی و حقیقت معاد اطلاع داشت، با این حال از خدای متعال درخواست روشن کردن حقیقت را میکند، و در جواب طرح این درخواست اذعان میدارد که برای آرامش قلبم این مطلب را بیان کردم نه برای عدم اطلاع و اعتقاد.[بقره/260]
3⃣. نکته سوم: علاوه بر مطالب یاد شده بسیای از روایات متواتر و قطعی الصدور در منابع تشیع و اهل سنت وجود دارد، که همگی گویای انتصاب و معرفی امام علی(علیه السلام) به عنوان جانشین پیامبر است. نمیتوان برای رد امامت تمام آن روایات قطعی الصدور که در امر ولایت حضرت صراحت دارد را رها کرد و به نقلی و مطلبی استناد جست که هیچگونه دلالت و صراحتی بر رد امامت ندارد.
📚پی نوشت:
[1]. السيرة النبويه، ابن هشام، تحقيق مصطفى السفا، ناشر: مهر قم، سال نشر: 1363 هـ.ش، ج 2، ص 73.
[2]. بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، سال چاپ: 1403 ق، ج28، ص329.
[3]. همان.
#امام_شناسی #امام_علی #شبهات
🆔 @kalamema
💢«تشيّع» مذهبي بر پايه عقلانيّت
◼️در کتب روایی شعیه، حدیثی از امام صادق(علیهالسلام) نقل شده است، که مخالفان اسلام، آن را ابزاری برای غیر معقول نشان دادن شیعه قرار دادهاند که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
👈مرحوم عیاشی در تفسیر خود حدیثی از امام صادق(علیهالسلام) نقل میکند که آن حضرت فرمود: «هیچ فرزندی متولد نمی شود مگر اینکه ابلیسی از ابليسان بر وی حاضر شود پس اگر خدا بداند که از شیعیان ماست او را در حجابی دور از شیطان قرار میدهد و اما اگر از شیعیان ما نباشد... ».
✅در رابطه با این روایت چند نکته قابل ذکر است:
1⃣. این روایت به صورت خبر واحد تنها در این کتاب آمده و در هیچ یک از کتب اربع شیعه که معتبرترین کتب شیعه هستند، وجو.د ندارد؛ و تنها همین یک سند را دارد و بحار الانوار و تفسیر نور الثقلین نیز از همین تفسیر عیاشی نقل کردهاند، لذا تنها یک روایت است و تنها یک سند دارد و تنها در تفسیر عیاشی موجود است.
2⃣. روایت مجهول است، زیرا صاحب تفسیر «نور الثفلین» در رابطه با «ابراهیم بن ابییحیی» مینویسد: «من نام این شخص را در هیچ یک از کتب رجالی ندیدهام».[2] پس روایت مجهول و ضعیف است و هرگز قابل اعتنا نیست.
3⃣. زمانی میتوان گفت «اعتقاد شیعه این است» که علمای طراز اول شیعه، آن روایت را پذیرفته و بر صحّت آن، گواهی داده و جزو اعتقادات خود دانسته باشند؛ نه اینکه تا یک روایت ضعیف که راوی آن نیز ناشناخته است، را در کتابي از کتب شیعه دیدند، آن را به عنوان اعتقاد شیعه مطرح کنند. این خود، نقطه ضعف آنها است که به جای پرداختن به اصول و مباحث اصلی، بحث را به حاشیه برده و به انحراف میکشانند.
4⃣. بر فرض وجود چنین روایتی، میتوان گفت: آخر روایت وضعیت را مشخص کرده و توضیح میدهد؛ کسی که این شبهه را مطرح کرده است، از روی لجاجت و تعصبی که داشته، ادامه و آخر حدیث را ترجمه نکرده است و مخاطب فکر میکند، روایت همین مقدار است؛ اما در پایان روایت آمده: «والله بعد ذلك يمحو مايشاء ويثبت و عنده ام الكتاب؛ البته بعد از این، همه چیز دست خداست و هر چه را که بخواهد محو میکند و هرچه را که بخواهد مینویسد و ثبت میکند و در نزد خدا امالکتاب وجود دارد».
👈این جمله یعنی تغییر سرنوشت هم ممکن است؛ یعنی کسی که ولایت امیرالمومنین(علیهالسلام) را ندارد، گرایش و میل او به سمت گناه و معصیت بیشتر است، امّا ممکن است تغییر کند و به سمت رحمت الهی بشتابد. بنابراین میتوان گفت: معنای روایت این است که کسی که از پدر و مادری به دنیا میآید که ولایت امیرالمومنین(علیهالسلام) را ندارند، میل و گرایشش به سمت گناه و معصیت بیشتر است و راحتتر به گناه کشیده میشود، امّا باز هم اختیار دارد و میتواند مسیر خود را عوض کند و اگر این قابلیت را داشته باشد خداوند متعال او را به نور ایمان هدایت کرده و شیعه میگردد ولی اگر این قابلیت را نداشته باشد او را به حال خود رها میکند.
📚پینوشت:
[1]. تفسیر عیاشی، ج2، ص 218.
[2]. تفسير نور الثقلين، ج2، ص 514.
#امام_شناسی #شیعه #شهبات
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢توی این شبها خدا را فریب نده.
👈اگر میخوای بدونی چطوری استغفار کنی، این کلیپ را از آیت الله مجتبی تهرانی ببین.
#مجتبی_تهرانی #شب_قدر #قدر #ماه_رمضان
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢کیفیت شهادت امام علی(علیهالسلام)، در کتابهای اهل تسنن.
#امام_شناسی #امام_علی #اهل_تسنن
🆔 @kalamema
💢 برای تمام ساکنان زمین، شب قدر وجود دارد
🔳یکی از مهمترین شبهایی که در دین اسلام، بر احیا و عبادت در آن تأکید زیادی شده «شب قدر» است که بنا بر آیه قرآن [قدر/2] فضیلت آن از هزار شب بالاتر است. بنا بر روایات متعددی که از ائمه معصومین(علیهمالسلام) رسیده است، این شب هر ساله تکرار میشود، به طور مثال آقا امیرالمومنین(علیهالسلام) میفرماید: «شب قدر در هر سالی وجود دارد و در آن، امر یک سال نازل میشود.»[1]
⁉️حال با توجه به اینکه شب قدر یک شب بیشتر نیست، چگونه امکان دارد در چند کشور متفاوت، با افقهای متفاوت یک شب قدر وجود داشته باشد؟
✅به این سوال جوابهای مختلفی میتوان داد:
1⃣. آیت الله مکارم شیرازی(حفظهالله) در پاسخ این سوال اینگونه میفرمایند: «شب، سايه نيمكره زمين است كه بر نيمكره ديگر مىافتد و مىدانيم اين سايه همراه گردش زمين در حركت است، و يك دوره كامل آن در بيست و چهار ساعت انجام مىشود، بنابراين ممكن است شب قدر، يك دوره كامل شب به دور زمين باشد، يعنى بيست و چهار ساعت تاريكى كه تمام نقاط زمين را زير پوشش خود قرار مىدهد، شب قدر است كه آغاز آن از يك نقطه شروع مىشود و در نقطه ديگر پايان مىگيرد.»[2] بنا بر این اندیشه، تمام انسانها شب قدر را درک خواهند کرد، و حتی روز قدر نیز دارای فضیلت است، همان گونه که شب آن فضیلت بسیار دارد.
2⃣. دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که مدعی است شب قدر، با ویژگیهایی که برای آن بیان شده است مانند نزول ملائکه و... مخصوص مکانی است که امام عصر(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) در آنجا حضور دارد و دیگر افراد اگر آن شب را درک کردهاند، به فضیلت آن نائل میشوند، و گرنه خداوند متعال از باب لطف خویش برای فردی که تلاش داشته است شب قدر را درک کند، ثواب درک کنندههای شب قدر را عنایت میکند.
👈آنچه به نظر میرسد، بنا بر هر دو دیدگاه افرادی که برای درک شب قدر تلاش میکنند، به ثواب و فضیلت آن میرسند، ولی بنا بر دیدگاه اول، شخص بالاصاله آن حقیقت را درک میکند، ولی بنا بر دیدگاه دوم، بالعرض و باعنایت الهی آن را درک میکند. ولی آنچه دیدگاه اول را تأیید میکند این نکته است که در احادیث متعددی به فضیلت روز قدر نیز اشاره شده است،[3] از اینرو تبیین اول قویتر به نظر میرسد.
✳️در نتیجه: میتوان گفت شب قدر 24 ساعت است و تمام کرده زمین را در بر میگیرد و همه انسانها میتوانند از فضیلت آن بهرهمند شوند.
📚پینوشت
[1]. الکافی، ثقهالسلام کلینی، دار الکتب الإسلامیة، تهران، 1365ش، ج 1، ص 532، ح 11.
[2]. تفسير نمونه، آیت الله مکارم شیرازی، دار الكتب الاسلاميه، تهران، 1374 ش، ج27، ص192.
[3]. التهذیب، شیخ طوسی، دار الکتب الإسلامیة، تهران، 1365ش، ج 4، ص 331، ح 101.
#شب_قدر #شبهات #ماه_رمضان #رمضان
🆔 @kalamema
💢چرا و به چه استنادى امام على(عليه السلام) را فاروق و جدا كننده حق و باطل مى خوانيد؟
✅پاسخ: دليل اين ادعاى شيعيان، فرمايشات پيغمبر(صلى الله عليه وآله) است كه با استناد به منابع اهل سنت درباره آن بحث مى شود.
1⃣. بسيارى از علماى اهل سنت، چون شيخ سليمان بلخى حنفى در باب 16 ينابيع الموده، ابو جعفر احمد بن عبدالله شافعى، مير سيد على همدانى شافعى در مودة القربى و همچنين محمود بن يوسف گنجى شافعى در كفاية الطالب، حديثى را به نقل از ابوذر غفارى از رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) نقل مى كنند كه آن حضرت چنين فرمود: «به زودى بعد از من فتنه اى برپا مى شود، پس اگر چنين شد شما ملزم هستيد كه با على بن ابى طالب باشيد چون او اولين كسى است كه مرا مى بيند و روز قيامت با من مصافحه مى كند. او با من در مرتبه اى بلند و عالى است. او جدا كننده بين حق و باطل است.»(1)
2⃣. محمد بن طلحه شافعى در «مطالب السئول»، بيهقى در «سنن» و نورالدين مالكى در «فصول المهمه» از ابن عباس و سلمان فارسى نقل مى كنند كه پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله) با دست مبارك خود به سوى على ابن ابى طالب(عليه السلام) اشاره كرده و فرمود:«به درستى كه على اول كسى است كه به من ايمان آورده و اول كسى است كه روز قيامت با من مصافحه مى كند. و اين على، صديق و راستگوى بزرگ است و او فاروق اين امت است كه حق و باطل را جدا مى كند.»(2)
3⃣. امام احمد حنبل در مسند و امام فخر رازى در تفسير كبير خود از پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله)چنين نقل مى كنند: «على همراه حق و حق همراه على است هر جا حركت كند»(3)
📚پینوشت
1 . ينابيع المودة لذوى القربى، ج 1، ص387 ; تاريخ مدينه دمشق، ج 42، ص450 ; مناقب آل ابى طالب، ج 2، ص287 ; شبهاى پيشاور، ص497 «ستكون من بعدي فتنة فإذا كان ذلك فالزموا علي بن أبي طالب فإنّه أول من يراني و أول من يصافحني يوم القيامة و هو الصديق الأكبر و هو فاروق هذه الأمة يفرق بين الحق و الباطل».
2 . المعجم الكبير، ج 6 ، ص269 ; مناقب اميرالمؤمنين على(عليه السلام)، ج 1، ص267 ; مجمع الزوايد، ج 8 ، ص102 ; تاريخ مدينه دمشق، ج 42، ص41 ; شبهاى پيشاور، ص498 «هذا أوّل من آمن بي و أوّل من يصافحني يوم القيامة و هذا الصديق الاكبر و هذا فاروق هذه الأمّة يفرق بين الحق و الباطل».
3 . مناقب آل ابى طالب، ج 2، ص260 ; شبهاى پيشاور، ص499 «عليّ مع الحقّ و الحقّ مع عليّ حيث دار».
#امام_شناسی #امام_علی #فاروق #صفات_ائمه
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢 اگر شخصی یک سال عبادت اصلاً نکرده، بیاد شب قدر، عبادت کنه.
👈 نگذارید شیطان داخل گوشتان بگه، یک سال آدم نشدی، حالای میخوای یک شبه آدم بشی.
#پناهیان #شب_قدر #ماه_رمضان #رمضان
🆔 @kalamema