💢مراحل تحریم شراب در اسلام
🔳پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) زمانی که به پیامبری مبعوث شد، تلاش کرد که با سنتهای غلط جامعه مبارزه کنند و جامعه را به سوی کمال سوق دهد، در این میان برخی از این سنتها ریشههای عمیقی در میان عرب جاهلی داشت، به گونهای که اگر اسلام میخواست بدون رعایت اصول روانی و اجتماعی با آن به مبارزه برخیزد، ممکن نبود، به همین خاطر به تدریج و گام به گام با آن مبارزه کرد.
👈یکی از کارهای اشتباهی که در میان اعراب رواج داشت، نوشیدن شراب بود، به گونه که عرب جاهلی را به سه چیز میشناختند: شعر، شراب و جنگ و زمانی که خداوند متعال آن را بر مسلمانان حرام کرد، برخی از ایشان فرمودند که هیچ حکمی برای ما سنگینتر از ترک شراب نبود.[1] در ادامه تلاش میکنیم مراحل تحریم شراب را از نظر بگذرانیم.
1⃣. مرحله اول:
خداوند متعال در مرحله اول تلاش میکند زشتی شراب را به مسلمانان گوشزد کند، به همین خاطر در برخی از سورههای مکی، مسکرات را در کنار روزی پاکیزه قرار میدهد تا به ایشان بفهماند که مسکرات، جزء روزیهای پاک و پاکیزه نیست، از اینرو میفرماید: «و مِن ثَمَرتِ النَّخیلِ والاَعنـبِ تَتَّخِذونَ مِنهُ سَکرًا و رِزقـًا حَسَنـًا [نحل/67] از میوههای درخت خرما و انگور، مسکرات و روزیهای پاکیزه و نیکو فراهم میکنید.»
2⃣. مرحله دوم:
در مرحله بعد زمانی که برخی از صحابه در مورد شراب از رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) سوال میکنند[2]، آیه نازل میشود: «یسئـلونَک عَنِ الخَمرِ والمَیسِرِ قُل فیهِما اِثمٌ کبیرٌ ومَنـفِعُ لِلنّاسِ واِثمُهُما اَکبَرُ مِن نَفعِهِما [بقره/219] در باره شراب و قمار از تو سؤال مىكنند، بگو: «در آنها گناه و زيان بزرگى است؛ و منافعى (از نظر مادى) براى مردم در بردارد؛ (ولى) گناه آنها از نفعشان بيشتر است.» در این آیه خداوند متعال، منفعت اندک مشروبات را انکار نمیکند، ولی به ایشان گوشزد میکند که این منفعت اندک در مقابل آثار زیانبارش چیزی نیست. در حقیقت خداوند متعال از مخاطبان خویش میخواهد، عقلشان را قاضی کرده و نیک بیاندیشند که آیا منفعت اندک را بر زیان بسیار ترجیح میدهند یا خیر؟
3⃣. مرحله سوم:
در گام بعدی خداوند متعال محدودیتهایی برای مسلمانان قرار میدهد تا زمینه را برای حکم نهایی آماده کند، از اینرو خطاب به ایشان میفرماید: «یـاَیهَا الَّذینَ ءامَنوا لا تَقرَبوا الصَّلوهَ واَنتُم سُکـری حَتّی تَعلَموا ما تَقولونَ [نساء/43]ای کسانی که ایمان آوردهاید، در حال مستی به نماز نزدیک نشوید تا بدانید چه میگویید.» نهی از خواندن نماز در حالت مستی، باعث شد که عملاً کسی نتواند به شرابخواری روی آورد؛ زیرا اوقات پنجگانه نماز بسیار نزدیک به هم بود و اگر کسی صبح یا عصر شراب میخورد، آثار آن تا موقع نماز باقی میماند و این مطلب باعث شد که زمینه همیشگی برای نهی کامل از خوردن شراب فراهم شود.
4⃣.مرحله چهارم:
پس از مدتی و در مرحله چهارم، خداوند به طور مطلق و همیشگی خوردن شراب را ممنوع کرد و خطاب به مسلمانان فرمود: «یـاَیهَا الَّذینَ ءامَنوا اِنَّمَا الخَمرُ والمَیسِرُ والاَنصابُ والاَزلـمُ رِجسٌ مِن عَمَلِ الشَّیطـنِ فَاجتَنِبوهُ لَعَلَّکم تُفلِحون * اِنَّما یریدُ الشَّیطـنُ اَن یوقِعَ بَینَکمُ العَدوهَ والبَغضاءَ فِی الخَمرِ والمَیسِرِ ویصُدَّکم عَن ذِکرِ اللّهِ وعَنِ الصَّلوهِ فَهَل اَنتُم مُنتَهون [مائده/90 و91] ای کسانی که ایمان آوردهاید! شراب و قمار و بتها و ازلام (نوعی چوبهای بخت آزمایی) پلید و از عمل شیطان هستند. از آنها دوری کنید تا رستگار شوید. شیطان میخواهد به وسیله شراب و قمار، در میان شما عداوت و کینه ایجاد کند و شما را از یاد خدا و از نماز باز دارد؛ آیا - با این همه زیان و فساد- خودداری خواهید کرد؟» این آیه به معنای تحریم کامل شراب بود، لذا از زمان نزول این آیه، دیگر شراب حرام شد و از سطح جامعه مسلیمن جمع شد.
📚پینوشت
[1]. تفسیر المنار، محمد رشيد رضا، دار المعرفة، لبنان، 1414 ه. ق، ج ۷، ص ۵۱.
[2]. تفسير نمونه، آیت الله مکارم شیرازی، دار الكتب الإسلامية، 1371 ه. ش، ج2، ص116.
#فلسفه_احکام #شراب #مشروبات
🆔 @kalamema
💠علم شیمی در تمدن اسلامی
💢مسلمانان در طول قرنهای متمادی یکه تاز عرصه علم و دانش در جهان بودند و درست در زمانی که مدعیان امروزی علم، یعنی کشورهای غربی در اوج عقب ماندگی و توحش به سر می بردند؛ مسلمین به دستاوردهای شگفتانگیزی در عرصههای گوناگون علوم و فنون دست یافتند. اما در دنیای امروز این دستاوردهای علمی مسلمانان گویا عامدانه سانسور شده و یا به دلیل بیاطلاعی، کمتر به آن پرداخته میشود، از اینرو در این نوشتار تلاش میکنیم به یکی از مهمترین عرصههای علمی در این زمینه که مربوط به علمی شیمیست بپردازیم.
👈مسلمانان مبدع و به وجود آورنده علم شیمی نوین هستند، به گونهای که میتوان «جابر ابن حیان» ــ از شاگردان امام صادق(علیهالسلام) که در جاىجاى آثار خويش آن حضرت را استاد خود معرفى میکند[1] ــ را به عنوان پدر علم شیمی مدرن نام برد.
👈و یا زمینه پیشرفت این علوم توسط مسلمانان به خدمات زکریای رازی در این زمینه اشاره کرد، وی در کتاب سر الاسرار خویش، از آزمایشاتی سخن به میان آورده است که میتوان آنها را با اشكال معادل آن در شيمى جديد ــ همچون تقطير، تكليس و تبلور ــ مطابق دانست. رازى در همين كتاب و در آثار ديگرش از ابزار شيميايى ــ همچون قرع، انبيق، قابله، آثال، ديگ، چراغ نفتى، اجاق، تابشدان و سنگ صلايه ــ نام برده كه بسيارى از آنها تاكنون به كار مىرود. او خواص شيميايى و دارويى مواد را نيز شرح داده، از اينرو برخى كشفيات بزرگ مانند كشف الكل و برخى اسيدها را به او نسبت دادهاند.[2]
✅دیدگاه مستشرقین در این زمینه
1⃣. ويل دورانت تاریخنگار معروف در این زمینه مىنويسد: «علم شيمى تقريباً از ابتكارات مسلمانان است، زيرا مشاهده دقيق و تجزيه علمى و ثبت نتايج را آنها وارد ميدان علم كردند. آنان بسيارى از مواد را تجزيه نموده، مواد قليايى و اسيدى را شناختند و درباره صدها داروى طبّى تحقيق كردند. همچنين، صدها داروى تازه ساختند و از فرضيه تبديل فلزات به طلا، به شيمىِ واقعى دست يافتند. بدين ترتيب، در اروپا علم شيمى توسط ترجمه كتب مسلمانان پيشرفت كرد.»[3]
2⃣. گوستاو لوبون، مورخ فرانسوی نیز از اینکه اروپاییها پایه گذار علمی شیمی را لاوازيه دانشمند فرانسوی معرفی میکنند گلایه میکند و مینویسد: «مسلمانان موادى را كشف كردند كه مورد نياز صنعت و شيمىِ آن زمان بود. پايه فكرى آنها در اين زمينهها بسيار وسيع بوده است. معروف اين است كه پايهگذار علم شيمى لاوازيه است، ولى بايد توجه كرد: اين مسلمانان بودند كه با آزمايشگاههاى شيمى و كشفهاى شيميايىِ خود، پايهگذار علم شيمى بودهاند. جابربن حيّان اولين كسى بود كه اعمال تقطير، تبخير، تبلور، انحلال، تجزيه، تركيب و ... را بيان كرد و موادى مثل جوهر شوره، تيزاب سلطانى، نشادر، جيوه قرمز، گازها و ... را ساخت و به لحاظ علمى مورد معرفى قرار داد.»[4]
📚پینوشت
[1]. مسلمانان در بستر تاريخ، يعقوب جعفرى، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، تهران،1371ش، ص 194.
[2]. سيد حسين نصر، علم و تمدن در اسلام، ترجمه احمد آرام، شركت انتشارات علمى و فرهنگى، تهران، 1384 ش، ص 291 و 292.
[3]. علم و دين در حيات معقول، علامه جعفری، موسسه تدوين و نشر آثار علامه جعفرى، تهران، 1389 ه. ش، ص171 به نقل از: تاريخ تمدن، ويل دورانت، ج 11، ص 155.
[4]. همان، ص 171، به نقل از تمدن اسلام و عرب، گوستاولوبون، صص 615- 611.
#تمدن_اسلامی #خدمات_مسلمانان_به_جامعه_بشری #اسلام #شیمی_اسلامی #شیمی
#تمدن_غرب_وامدار_مسلمانان
🆔 @kalamema
💠جهنم جلوهای از رحمت الهی
💢یکی از اصول مورد توافق تمام ادیان ابراهیمی، مسئله معاد و زندگی بعد از مرگ است؛ که شاید بتوان آن را از موضوعاتی دانست که با فطرت و سرشت انسان آمیخته شده است.[1] با این وجود گاهی شبهاتی در مورد این مسئله در ذهن انسان ایجاد میگردد که برای پاسخ به آن باید درکی صحیح نسبت به قیامت و روز جزا داشته باشیم. در این نوشتار قبل از پرداخت به یکی از این شبهات، لازم است دو مقدمه ذکر شود:
1⃣. مقدمه اول: قرآن در مورد روز قیامت توصیفات متعددی دارد که مفسران در مورد هر کدام از این ویژگیها توضیحاتی ارائه کرده و تلاش نمودهاند که شبهاتی که در مورد معاد مطرح است را پاسخ گویند. با وجود این، باز نیز علم انسان نسبت به آن عالَم بسیار کم است، گرچه چیزی حدود 1200 آیه از آیات قرآن مجید که نزدیک به یک پنجم از آیات کل قرآن است به این موضوع اختصاص دارد، ولی با این وجود خداوند متعال علم انسان را نسبت به قیامت کم و محدود معرفی میکند و میفرماید: «نُنْشِئَكُمْ في ما لا تَعْلَمُون[واقعه/61] شما را به صورتى كه از آن بىخبريد از نو بيافرينيم» و این بر خواسته از محدودیت دنیاست.
2⃣. مقدمه دوم: بین محبت الهى و ممکنات تفاوتى عمده وجود دارد و آن این است که: محبت پدر و مادر و دیگر انسانها غالباً احساسی است. بلكه در برخى از موارد بر خلاف حکم عقل، حق و عدالت و به ضرر فرزند است، در حالى که لطف و رحمت الهى، هرگز جدای از عدل، حکمت و سنت حکیمانهی پروردگار در نظام خلقت نیست.
👈مهربانی خداوند در عين عظمت و بیكرانی كه دارد، هيچگاه مهربانی مطلق نيست. خداوند همانگونه كه رحمان و رحيم است، جبار و منتقم است، همانگونه كه خداوند تجلی وسيعی در مهربانی دارد، از اظهار بیجا و بیدليل و خلاف حكمت و عدالت مهربانی امتناع میورزد. به همین خاطر حقیقت ظهور مهربانی خداوند در این است که برخی از بندگان ظالم و عاصی را به عذاب مبتلا کند تا حق و عدالت در مورد بندگان مظلوم و مطیع محقق گردد.
✅حال با توجه به این توضیحات، به این مسئله میپردازیم که چرا خداوند متعال که رحمتش همه هستی را در برگرفته است: «رَحْمَتي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْء [اعراف/156] رحمت من تمام اشیا را در برگرفته است» جهنم را خلق کرده تا افرادی در آن عذاب شوند.[2]
👈حال با توجه به این مقدمات، به اصل پاسخ میپردازیم و آن اینکه جهنم برای گروهی از مردم عین تجلی رحمانیت الهی است چون با ورود به جهنم و تحمل عذاب الهی پاک گشته و آمادگی ورود به بهشت را که محل پاکان است پیدا میکنند.
👈و از سوی دیگر هر عملی از انسان، علاوه بر چهرهای دنیایی، چهرهای آخرتی نیز دارد؛ که این چهره آخرتی در روز قیامت آشکار میگردد. حال اگر شخصی به خاطر نادیده گرفتن هدایتهای عقلانی و وحیانی خداوند متعال دچار چنین عاقبتی شود، خویشتن را باید مورد ملامت قرار دهد. به عنوان مثال اگر فردی به خاطر بیتوجهی و سهلانگاری دست خود را به آتش بزند، آیا لازم است خداوند متعال به خاطر مهربانیاش جلوی سوختن و درد كشيدن او را بگيرد، یا نه اجازه سوختن دست او را نیز بدهد؟ طبيعی است كه ممكن است افراد احساساتی چنين قضاوتی را بكنند، ولی عقل میگويد لازم است هر معلولی در پس علت طبيعی خود رخ دهد كه انسان متوجه اعمال و رفتارهای خود باشد تا در زندگی با انتخابهای صحیح به کمالات و آنچه که لیاقت آن را دارد دست یابد.
👈و نکته دیگر اینکه زندگی دنیایی، موقت است تا انسان در آن به کمالات مورد نیاز خویش دست یابد. رسیدن انسان به این کمالات، با پیروی از دستورات و قوانین است که خداوند متعال قرار داده و مسلم است که هر قانونی باید ضمانتی اجرایی داشته باشد. و این ضمانت اجرایی زمانی محقق میگردد که افراد بدانند که محاسبهای دقیق در کار است و وجود جهنم نیز قسمتی از این ارزیابی اهلی است.
📚پینوشت
[1]. برای براهین اثبات معاد رجوع کنید به معاد در قرآن، نوشته آیتالله جوادی آملی ص 143.
[2]. برای پاسخ به شبهاتی که در مورد معاد مطرح شده است رجوع کنید به تفسیر المیزان نوشته علامه طباطبایی ذیل آیه 163-167 سوره بقره.
#خداشناسی #جهنم #معادشناسی #معاد #شبهات
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ازدواج_با_زن_چشم_آبی
✍ در میان عامه مردم، اینگونه مشهور شده است، که دین اسلام، ازدواج با زن چشم آبی را منع کرده است، از اینرو برخی افراد، این ادعا را ابزاری برای حمله به دین اسلام قرار دادهاند، به همین خاطر در ادامه تلاش میکنیم این مطلب را مورد وآکاوی قرار دهیم، و اولین قدم در این زمینه بررسی اصل موضوع است، و اینکه آیا چنین انتصابی به اسلام صحیح است یا خیر؟
👈 آنچه به نظر میرسد، روایتی در این زمینه وجود ندارد، بلکه این مطلب برداشت اشتباه و مقطوع از روایت رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) است که در آن به اصحاب توصیه میکند که پنج طائفه از زنان را برای همسری انتخاب نکنند، که یکی از آنان «شهبره» است، و زمانی که از پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) در مورد معنای این لغت سوال میکنند، ایشان میفرمایند: زن چشم آبی، بد زبان. پس اصل روایت این است که از زنانی که این دو ویژگی را دارند باید دوری کرد، پس صرف چشم آبی بودن دلیل بر ازدواج نکردن نیست.[ وسائل الشيعة، ج20، ص36]
👈 علاوه بر این نکته، روایات دیگری وجود دارد که در مقابل این ادعا است، و آن را رد میکند، که به عنوان نمونه میتوان به این روایت از رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) اشاره کرد که میفرمایند: «با زنان چشم آبی ازدواج کنید که در آنها برکت است.»[وسائل الشیعه، ج 20، ص58]
ـــــــــــــــــــــ
📚 وسائل الشيعة، شیخ حرعاملی، مؤسسة آل البيت(عليهمالسلام)، 1409 ق.
🆔 @kalamema
💠میل به زندگی ابدی، شاهدی بر وجود آخرت
💢در زندگی بشر، سوالات مهمی وجود دارد که پاسخ به آنها میتواند زندگی بشر را متحول کرده و عملکرد انسان را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از سوالات اساسی و بنیادین زندگی بشر این است که سرانجام کار وی چه خواهد شد!؟ و اینکه آیا پس از مرگ حیاتی دوباره خواهد بود یا خیر!؟
👈هر مکتبی بر اساس چهار چوبهایی که پذیرفته است، تلاش میکند به نحوی به این سوال پاسخ دهد، دین مبین اسلام نیز از این قاعده مستثناء نیست، از دیدگاه اسلام، زندگی با رحلت از دنیا به پایان نمیرسد، بلکه این دنیا مقدمهای است برای سرای باقی و جهان جاویدانی که انسان برای همیشه در آنجا خواهد زیست. متفکران مسلمان ادله متفاوتی برای اثبات این اندیشه بیان کردهاند که برخی عقلی و برخی دیگر بر اساس آیات و روایات است.
✅یکی از دلایل عقلی که برای اثبات معاد و زندگی پس از مرگ ارائه شده برهان فطرت است. این برهان بر مقدماتی استوار شده است که در بحث خداشناسی به آن پرداخته شده است و ما مختصراً آنها را توضیح میدهیم و سپس به بررسی این برهان و اشکالاتی که امکان دارد در ذهن بیاید پاسخ میدهیم.
👈بدون شک خداوند متعال کار لغو و بیهوده انجام نمیدهد، زیرا منشأ چنین رفتاری یا جهل است و یا عدم قدرت؛ و هر دو در مورد خداوند متعال منتفی است، پس تمام کارهای خداوند متعال حکیمانه است؛ از طرفی خداوند حکیم، در وجود انسانها میل به ابدیت و زندگی جاویدان را به ودیعت گذاشته است، و اگر جهان پس از مرگ وجود نداشته باشد، خلق این میل در وجود انسان لغو و بیهوده میشود، پس اگر در وجود انسان میل به ابدیت و زندگی جاویدان وجود دارد، حتماً مطابق با این میل، جهان جاویدان نیز وجود خواهد داشت، پس با توجه به این مقدمات مرگ پایان زندگی نیست.
🔆آیت الله جوادی آملی در تبیین این استدلال مینویسد: «در نهان همه انسانها، ابديت طلبی تعبيه شده است و همگان از مرگ منزجر و خواهان حيات جاودانه هستند، خداوند متعال كه تنظيمكننده همه امور است، اين حقيقت را در نهاد بشر قرار داده است. اگر عالَم اَبَدی وجود نمیداشت، قرار دادن فطرت جاودانهطلبی و گرايش به عالم جاويد لغو میبود. و چون خدا حكيم است و از انجام كار لغو و بيهوده منزه، پس وجود عالم جاويد منزّه از مرگ، ضروری خواهد بود؛ آن عالم جاويد همان معاد است.»[1]
⁉️حال ممکن است این سوال پیش آید که اگر میل به جاودانگی در وجود انسانها به ودیعه نهاده شده است، پس چرا برخی از انسانها دست به خودکشی میزنند!؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، این میل در وجود انسان هست، ولی ظهور و بروزش بستگی به شرائط دارد، یعنی موانع و عواملی نباید آن را بپوشانند. از اینرو در مورد شخصی که دست به خودکشی میزند، عوامل دیگری مانند مشکلات زندگی، یا عدم هدف برای زندگی و ... وجود دارد که جلوی تأثیر میل به جاودانگی را میگیرد، به همین خاطر زمانی که این عوامل از بین میروند، این شخص دوباره برای زنده بودن و زندگی کردن تلاش میکند. برای درک صحیح این مطلب میتوان از مثال آتش بهره برد، آتش سوزاننده است، ولی این اثر وی زمانی بر روی چوب اثر میگذارد و آن را میسوزانند، که مانعی برای آن وجود نداشته باشد، و الا اگر چوب خیس باشد، آتش بر روی آن اثر نمیگذارد.
📚پینوشت
[1]. فطرت در قرآن، آیتاللهجوادی آملی، اسراء، قم، 1384ش، ص289.
#فطرت #معاد #هستی_شناسی #برهان_معاد #ادله_اثبات_معاد #معادشناسی #برهان_فطرت
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢دیدگاه مستشرقین و اندیشمندان غربی در مورد پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله)
#مستشرقین #پیامبرشناسی #پیامبراکرم
🆔 @kalamema
💢 تأکید روایات بر حرمت مقدار کمی از شراب
✳️ یکی از دستورات دین مبین اسلام، نهی از نوشیدن مشروبات الکی است، این حکم به قدری برای مسلمان صدر اسلام سخت بود، که برخی از ایشان، از آن، اینگونه یاد میکردند: «هیچ حکمی برای ما سنگینتر از تحریم شراب نبود.»[1]
🔳 گرچه حکم تحریم شراب در اسلام به صورت تدریجی بود[2]، ولی زمانی که حکم اصلی آن از سوی خداوند متعال بیان شد، تمام مسلمان موظف شدن از آن دوری کنند و در این زمینه مقدار نوشیدن شراب موضوعیتی نداشت. به همین خاطر ائمه معصومین(علیهمالسلام) در احادیث متعددی بر این نکته تأکید دارند که هر مقدار شراب خوردن حرام است، و لو به مقدار خیلی کم که انسان را مست نکند؛ به عنوان نمونه به برخی از این احادیث اشاره میکنیم:
👈 امام رضا(علیهالسلام) فرمود: «هر نوشیدنی که از نوشیدنش عقل تغییر میکند(انسان مست شود)، زیاد باشد یا کم، خوردنش حرام است.»[3] همچنین حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «هر ماده سکرآور حرام است؛ راوی میگوید: پرسیدم به هر مقدار باشد ممنوع است؟ فرمود: بلی نوشیدن یک جرعه آن هم حرام است.»[4]
👈 این در حالی است که برخی، از مخالفان اسلام به این دستور اسلام خرده گرفته و مدعی شدهاند که خوردن مقدار کمی از شراب، هیچگونه زیانی برای بدن ندارد، بلکه برای انسان مفید است، به همین خاطر حکم اسلام در این زمینه اشتباه است.
✅ باطل بودن این ادعا با پیشرفت علم پزشکی آشکار شده است، محققین بعد از سالها تحقیق به این نتیجه رسیدهاند که حتی مصرف اندک مشروبات الکلی نیز ضررهای غیر قابل جبرانی بر روی انسان دارد که در ادامه به برخی از این تحقیقات اشاره میکنیم:
1⃣ .الف) «انجمن تحقیقات سرطان بریتانیا» پس از تحقیقاتی اعلام کرد: «هیچ محدودهی امنی برای مصرف شراب، وجود ندارد و مصرف شراب به هر میزانی با افزایش خطر سرطان رابطهی مستقیم دارد.»[5]
2⃣ .ب) سایت علمی science alert نیز در سال 2016 اعلام کرد که مصرف شراب به هر میزانی حتی به میزان کم نیز نه تنها عامل سرطان کبد است، بلکه عامل 6 نوع سرطان دیگر نیز است.[6]
3⃣ .ج) در تحقیقات دیگری که توسط دانشمندان انجام شده است، این موضوع به صورت صریح مطرح شده است که ﻫﯿﭻ ﺳﻄﺢ ﺍﯾﻤﻨﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽ ﺍﻟﮑﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽﻫﺎﯼ ﮐﻢ ﺣﺠﻢ ﻧﯿﺰ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺧﻄﺮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ.[7]
🔆 بر خلاف ادعای افرادی که نوشیدن کم الکل را زیانبار نمیدانستند، تحقیقات علمی نشان میدهد که حکم هزار و چهارصد سال پیش اسلام، در مورد تحریم مشروبات الکی، حتی مقدار کم آن، صددرصد با علم تطابق دارد.
📚 پینوشت
[1]. تفسیر المنار، محمد رشيد رضا، دار المعرفة، لبنان، 1414 ه. ق، ج ۷، ص ۵۱.
[2]. https://www.welayatnet.com/fa/news/133694
[3]. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ميرزا حسين نورى، مؤسسة آل البيت عليهم السلام، 1408 ق، ج17، ص64.
[4]. الكافی، ثقة الإسلام کلینی، دار الكتب الإسلامية، 1407 ق، ج6، ص409.
[5]. http://yon.ir/cWWVC
[6]. http://yon.ir/8KPfb
[7]. http://yon.ir/7zakC
#فلسفه_احکام #مشروبات_الکلی #تعارض_علم_و_دین #مشروبات #پیشروی_اسلام_در_علوم
🆔 @kalamema
💢کاش وهابیت قبل از آنکه، شیعیان رابه خاطر،توسل به بادتمسخربگیرند،حدأقل یک بار کتاب ابن تیمیه، نظریهپرداز وهابیت را مطالعه میکردند.
👈ابن تیمیه:هرکس که بدون دلیل آیه64 سوره نساء ــ «و لو أَنَّهم إذ ظلموا أَنْفسهم جاؤك ... و استغفر لهم الرّسول لوجدوا اللّه توّابا رحيما.»ــ را مختص در زمان حیات رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله)بداند به اجماع اهل توحید کافر است.
#وهابیت #توسل #ابن_تیمیه
🆔 @kalamema
#تلنگر
💢 خود غربیها به این نتیجه رسیدن که آموزشهای جنسی، نه تنها نتونسته، آسیب های جنسی را کم کنه، بلکه نتیجه عکس داده.
👈 حالا نمیدونم، چرا برخی توی ایران خودشان را به در و دیوار میزنند، که این نوع آموزش را در جامعه رواج بدن.
#حجاب #حجاب_فاطمی #تمدن_غرب #جایگاه_زن_در_غرب #حقوق_زن #زن
🆔 @kalamema
💢دو آیه هماهنگ در مطابقت گناه و عذاب
⁉️برخی شبهه کردهاند که در قرآن بین آیه 38 اعراف و آیه 160 انعام تعارض وجود دارد، زیرا در یکی عذاب جهنمیان را دوبرابر و در دیگری یک برابر میداند.
✅ برای پاسخ به این ادعا لازم است به دو نکته توجه داشت:
1⃣. در آیه 38 اعراف میخوانیم: «هر امتى كه به آتش داخل شود امت همكيش خود را لعنت كند. تا چون همگى در آنجا گرد آيند، گروه هايى كه پيرو بوده اند در باره گروه هايى كه پيشوا بوده اند گويند: پروردگارا، اينان ما را گمراه كردند، دو چندان در آتش عذابشان كن. گويد: عذاب همه دو چندان است.» در این آیه، خداوند عذاب انسان های گمراه کننده را دو برابر می داند از لحاظ اینکه آنها دو گناه انجام داده اند؛ هم گناه گمراهی خود و هم گناه گمراه کردن دیگران، و مطابق با گناه خود باید دو عذاب شوند. همچنین انسان های گمراه شونده، دو گناه انجام داده اند(مخصوصا آنها که در کار خود اصرار داشته اند) یکی گناه خود، و دیگری گناه تقویت ظالم و گمراه کننده. به همين دليل در حديث معروفى كه از امام كاظم(علیه السلام) درباره يكى از دوستانش بنام" صفوان" نقل شده مىخوانيم كه به هنگام نهى او از همكارى با دستگاه هارون الرشيد ستمگر فرمود: اگر مردم دستگاه آنها را گرم نكنند و به حمايتشان نشتابند چگونه مى توانند حق پيشوايان عادل را غصب كنند".[1]بنابراین با دانستن این موضوع که بعضی از گناهان به مشابه دو گناه است، و عذاب آنها هم قاعدتا باید مطابق با آن(دو عذاب) باشد.
2⃣. در سوره مبارکه انعام آیه 160 این چنین استفاده می شود که نوع و میزان عذابی که انسان در آخرت به آن مبتلا می شود مطابق و مثل گناهی است که مرتکب شده است حال به هر اندازه که آن گناه بزرگ و قبیح باشد مطابق آن عذاب می شود، در واقع سخن روی عدد نیست، که کسی شبهه وارد کند و با آیات دیگر آن را در تضاد ببیند، به عبارت دیگر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان این چنین بیان می دارد: « اين آيه به معناى آيه" وَ جَزاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُها" [2] برمى گردد، و مراد آيه بيان مماثلت جزاى سيئه با خود سيئه مى شود نه بيان اينكه جزا يكى است و مضاعف نيست.»[3]
📚پی نوشت
[1]. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، دارالکتب الاسلامیه، ج6، ص168.
[2]. پاداش عمل بد مانند خودش بد است. سوره شورى آيه 40.
[3]. ترجمه الميزان، مترجم موسوى همدانى سيد محمد باقر، ناشر، دفتر انتشارات اسلامى جامعهى مدرسين حوزه علميه قم، مكان چاپ: قم، سال چاپ: 1374 ش ج7، ص538.
#قرآن #جهنم #عذاب #شبهات
🆔 @kalamema