#وهابیت_اهل_تسنن_نیست
💢زیارت امام رضا در منابع اهل سنت
✳️زیارت اهل قبور یکی از تعالیم روحبخش اسلام است که اهل تسنن و تشیع به آن تأکید کردهاند ولی متأسفانه برخی از فرقههای نوظهور و ناآشنا با مبانی دینی مانند وهابیت، این آموزه را شرک میدانند، این در حالی است که کتابهای روایی خود اهل تسنن این مطلب را تأیید میکند. از این رو در ادامه به برخی از روایات اشاره میکنیم که از نبی گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در منابع اهل تسنن نقل شده است، و مردم را به زیارت امام رضا(علیهالسلام) ترغیب کرده است.
1⃣. عایشه از رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند که فرمود: «کسی که فرزندم در طوس را زیارت کند، گویی یک حج بهجا آورده است. عایشه پرسید: یک حج؟ حضرت در پاسخ فرمود: دو حج. عایشه پرسید: دو حج؟ حضرت پاسخ داد: سه حج. عایشه ساکت شد. سپس حضرت فرمود: اگر سکوت نمیکردی تا هفتاد حج برمیشمردم».
2⃣. حضرت در روایت دیگری درباره فضیلت و ثواب زیارت امام رضا(علیهالسلام) فرمود: «پارهای از تن من در خراسان مدفون خواهد شد. هر مؤمنی به زیارت او برود، خداوند بهشت را بر او واجب و آتش جهنم را بر بدن او حرام خواهد کرد».
#امام_شناسی #امام_رضا #توسل
📌برای مطالعه بیشتر و منابع این گفتار مراجه کنید به:
🌐https://www.welayatnet.com/fa/news/96909
🆔 @kalamema
💢تأثیر کاخ الحمراء بر هنر تمدن غرب
🔳مسلمانان در هنرهای مختلف تأثیرات شگفتی از خود به جای گذاشتهاند؛ که در این نوشتار به دو اثر مهم معماری عصر تمدن اسلامی اشاره میکنیم و تأثیر آنها بر معماری مغربزمین مورد تحلیل قرار دهیم.
1⃣. مسجد جامع قرطبه
👈این مسجد يکی از معماریهای شکوهمند جهان اسلام است و در سال 168 (ه.ق) بنای آن توسط «عبدالرحمان» خلیفه اموی اندلس آغاز شده و توسط هشام فرزندش در سال 177 هجری به پايان رسيده بود. اين مسجد دارای 1392 ستون ازسنگ مرمر بود که با طاقهای نيمدايره مانندی به هم پيوند میخوردند، در شب برای روشن کردن آن از ده هزار آويز و شمعدان بزرگ ساخته شده از مس، استفاده میشد. بعدها «عبدالرحمان دوم» با توسعه قصر قرطبه و نيز کشيدن دو خيابان در دو کناره رود «وادی کبير» گردشگاه بسيار زيبايی برای قرطبه فراهم نمود. اين حاکم مسلمان، قرطبه را از حيث زيبايی و آبادانی بدانجا رساند که مستشرقین از آن به عنوان شهر عظیم و زیبا یاد کردهاند.[1] اما متأسفانه مسیحیان پس از تسخیر آندلس تلاش کردند، با تخريب قبههای بزرگ مسجد و از بين بردن تزئينات ديوارها، محراب، منبر و... هويت اسلامی بنا را از بين ببرند اما با این وجود، حضور آيات قرآنی بر سنگهای محراب اين هويت را تا به امروز فرياد میزند.
2⃣. کاخ الحمراء
👈نمیشود در مورد هنر و معماری تمدن اسلامی سخن گفتن، ولی سخن از شهر الحمراء و کاخهای آن به میان نیاورد. زبیاییهای این کاخها به قدری زیاد است که «ویکتور هوگو» شاعر و نویسنده فرانسوی در مورد آن میگوید: «ای حمراء، ای قصری که فرشتگان تو را چنانکه در خیال آید تزیین کرده و نشانهای دلفریب دادهاند، ای قلعه با شکوه کنگرهدار که با گلها و بوتهها و شاخ و برگ پر نقش شدهای و اکنون به ویرانی میروی، شب هنگام که اشعه نقره فام ماه بر طاق نماها و دیوارهای تو پرده میافکند، آواز دلربا و سحرانگیزی از تو به گوش میرسد.»[2]
✅تأثیرگذاری بر مغرب زمین
👈«هلن گاردنر»[3] که در کتاب «هنر در گذر زمان» خود، گچبریهای الحمراء را همتای خیال پردازیهای ظریف شاعران مسلمان میداند، در تأثیر سبک معماران الحمراء بر اروپا و آمریکا میآورد: «نفوذ این سبک بر هنر اسپانیا در سراسر سدههای میانه همچنان قوی بود و تا دوره رنسانس نیز رسید و رگههایی از آن را میتوان حتی در هنر مستعمرات اسپانیا در قاره آمریکا مشاهده کرد.»[4]
👈«مارتین بریگز» در مقالهای تحت عنوان «معماری و ساختمان» در کتاب «میراث اسلام» وجود خصوصیات معماری اسلامی در کلیسای ژرمینی دوپره ــ که در قرن نهم میلادی ساخته شد ــ را به حضور معماران مسلمان در اسپانیا و تأثیر آنان بر معماری این کلیسا مرتبط می سازد. از دیدگاه وی یکی از نمونههای دیگر این تأثیرات کنار هم قرار دادن گنبد و مناره به تقلید از معماری مسمانان است: «شکی نیست که در نظر معماران و مهندسین اسلامی، ساختمان گنبد و مناره پهلوی هم بسیار مطلوب بوده و این قسمت در (رن) نفوذ نموده به طوری که در بنای سنت پا، گنبد و برج پهلوی یکدیگر دیده میشود.»[5]
پینوشت
[1]. اسلام در غرب (تاريخ اسلام در اروپاي غربي)، دکتر نورالدين آل علي، تهران، نشر دانشگاه، تهران، 1370، ص155.
[2]. هندسه و تزئين در معماري اسلامي، گلرو نجيب اوغلو، ترجمه مهرداد قيومی بيدهندی، نشر روزنه، تهران، 1379ش، ص162.
[3]. هلن گاردنر (۱۹۴۶-۱۸۷۸) از نویسندگان پر کار و قابل توجه در حوزه هنر است. وی در دانشگاه و انستیتو هنر شیکاگو به تدریس تاریخ هنر اشتغال داشت و کتاب «هنر در گذر زمان» وی از ارزشمندترین و موثرترین متون استاندارد آموزشی در آمریکا و بسیاری از کشورهای دنیا است. این کتاب برای اولین بار در سال۱۹۲۶ منتشر شد و بهلحاظ ویژگیهای اختصاصیاش بین پژوهشگران، هنرمندان و دیگر مخاطبان تاریخ هنر بزودی جای خود را بازکرد.
[4]. هنر در گذر زمان، هلن گاردنر، ترجمه محمدتقي فرامرزی، انتشارات آگاه، تهران ، 1381، ص262.
[5]. the legacy of islam, edited by the late sir thomas arnold & alfred guillaum pg158, oxford 1934
#تمدن_اسلامی #خدمات_مسلمانان_به_جامعه_بشری #اسلام #هنر_اسلامی #هنر #تمدن_غرب_وامدار_مسلمانان
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢چطوری آتش حسادت را در وجود خودمان خاموش کنیم!؟
👈پاسخ را در این کلیپ ببنید.
#پناهیان
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
8.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽دلیل عقلی لزوم امام در طول تاریخ
#امام_شناسی #اثبات_امامت #ضرورت_امام
🆔 @kalamema
💠غیبت امام زمان سری از اسرار الهی!
💢در روایات درباره غیبت امام عصر(عجلاللهتعالیفرجهالشريف) ادله مختلف بیان شده است که به نظر میرسد که هیچکدام از آنها دلیل اصلی اختفا ایشان نباشد. چون بر پایه برخی روایات دوران غیبت سری از اسرار الهی است.[3] این مطلب ما را به این نکته رهنمود میکند که اینگونه نیست که دوران غیبت فقط بهعنوان جزا و عقاب برای مؤمنین باشد که رعایت حال حضرت را نکردهاند، یا بهعنوان اینکه غیر مومنین آمادگی نداشتهاند خداوند «حجّتِ خویش» را غایب کرده است گرچه طولانی شدن غیبت آن حضرت بر خواسته از این رفتارها است و محروم شدن از ایشان به سوء اختیار بندگان برمیگردد.
👈با توجه به این مطالب اگر در روایات، ظلم یا ترس از بندگان بهعنوان یکی از علتهای طولانی شد غیب بیان گردیده است این بهعنوان یک علت فرعی مد نظر است. نه علت اصل غیبت؛ و الا دشمنان آن حضرت کوچکتر از آن هستند که در مقابل قدرت و قاهریّت حضرت حق بایستد، [طلاق/3؛ یوسف/21] دشمن فقط میتواند با دشمنیاش عامل پیاده شدن این برنامه الهی باشد و الا در عزم و اراده خلل ناپذير حق تبديلی صورت نمیگيرد و در نظام تدوينی حق تغييری رخ نمیدهد.[نمل آیه 88].
👈با توجه به این مقدمه، به این نکته راهنمایی میشویم که «اصل غیبت امام زمان» یکی از عظیمترین، مراحل است که خداوند برای کمال انسانی و هدایت وی قرار داده است، آنچنانکه روایات این نوع هدایتگری و به کمال رسیدن را به عنوانی یکی از سنتهای الهی یاد میکند که در مورد دیگر پیامبران نیز رخداده است. به همین خاطر در روایات مختلف، از ائمه معصومین(علیهمالسلام) نقلشده است که آرزو میکردهاند که در دوران غیبت حضورداشته باشند.
✅با توجه به این مطالب، در بحث اصل غیبت باید به این نکته توجه کنیم که اصل غیبت «عذاب» نیست، بلکه اصلِ غیبت یک «حقیقت کمالی» برای رشد انسانی است،
👈ولی بر پایه روایات، این حقیقت کمالی بعد از ظهور حضرت ولیعصر(عجلاللهتعالیفرجهالشريف) آشکار میگردد. آنچنانکه امام صادق(علیهالسلام) در پاسخ سوال، «حكمت و فايده اين غيبت چيست؟» میفرماید: «حكمت غيبت او همان حكمت غيبت آن عده از حجتهای خداست كه قبلاً از آنها یاد شده است، حكمت اين غيبت نيز تا بعد از ظهور آن حضرت، بر مردم معلوم نخواهد شد همانطور كه حكمت كارهايى كه خضر انجام داد تا قبل از جدا شدنش از حضرت موسى، معلوم نشد. اى پسر فضل! اين امرى الهى است و سرّ آن و جهات پنهانى آن نيز الهى و به خدا مربوط است و هنگامى كه ما مىدانيم كه خداوند عزوجل حكيم است، قبول و اعتراف مىكنيم كه تمام کارهایش عين حكمت و درستى است؛ هر چند كه علت و چرايى آن كارها براى ما روشن نشده باشد».
📌 برای مطالعه بیشتر و منابع این گفتار مراجعه کنید به:
🌐 https://www.welayatnet.com/fa/news/85232
#مهدویت #معارف_مهدوی
🆔 @kalamema
💢 تحقیقات بیمارستان مک لین، ماساچوست:
👈 ایمان به یک قدرت برتر، به طور قابل ملاحظهای باعث بهبود درمان بیماران روانی میشود.
⁉️ حالا فکر کن این آتئیستها مانند نیچه و صادق هدایت و ... اگر به خدا ایمان میداشتند، آیا کارشان به بیمارستان روانی و خودکشی میکشید!؟
#آتئیسم #خداناباور #خداشناسی #فایده_اعتقاد_به_خدا #فایده_ایمان #ایمان #خداباوری
🆔 @kalamema