شماره ۱۴ مجله «خردورزی» ویژهنامه «مذهب و جهان معاصر»
✴️ مجله «خردورزی» در این شماره شامل سه پرونده با عناوین و گفتگوهای زیر است:
💢مذهب و جامعه
🔹گفتگو با دکتر سید جواد میری؛ دعوتِ اجباری؟!
🔸گفتگو با دکتر سهیل اسعد؛ انعطافِ شریعت
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابائی؛ الهیاتِ رنج
💢مذهب و شناخت
🔹گفتگو با دکتر محمدامین سرایی؛ ضعف مطالعات شناختی دین در مهد دینداری
🔸گفتگو با دکتر ابوطالب صفدری؛ تکنولوژی هیئت
💢مذهب و سیاست
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدرضا باقرزاده؛ رستاخیزِ عدل
🔸گفتگو با حجت الاسلام دکتر احمد رهدار؛ کربلا و زمانهی ما
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدجواد نوروزی؛ الگوی حکمرانی
🔸گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدعلی عبداللهی؛ خدا، در بندِ اخلاق
@kheradvarzi_ir
#خردورزی
#اندیشه
@cafe_fekr
14.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کدام واقعی و اصیلاند؟!
سلبریتیها به عنوان بازیگران فرهنگی امروز ایران در تقویت هویت ملی چه نقشی را ایفا میکنند؟ هویت ملی در گرو تاریخ، کتاب، اسطوره و... است یا در گرو سلبریتیها؟
آیا نهادهای فرهنگی در ایران، توانستهاند مفاخر ملی ایران را که بهعنوان هویت ملی قلمداد میشوند، به مردم خصوصاً جوانان و نوجوانان معرفی کنند؟
@Fekrat_Net
#سلبریتی
#منفعت_طلب
#بی_شرف
@cafe_fekr
در اینجا میکوشیم اندیشیدن را یاد بگیریم. همهی ما در کنار هم هستیم و یکدیگر را سرزنش نمیکنیم. یادگیری به این معنی است که همهی کارهای خود را پاسخگوی هر آن چیزی سازیم که اساسی است و ما را مورد خطاب قرار میدهد.
#چهباشدآنچهخوانندشتفکر
#مارتین_هایدگر
@cafe_fekr
شهرتطلبان بیش از دغدغه اجتماعی و فرهنگی، بیشتر به دنبال قهرمان شدن و بازی کردن نقش قَیمی برای مردم هستند.
این جماعت منفعتطلبانی هستند که تمام هم و غمشان ایفای نقشی است که یک روز در قالب شومن و دلقک ظهور پیدا میکند و روز دیگر به صورت دایه مهربانتر از مادر.
اکثریت این طیف که برای خود به واسطه شهرت، تقدس اجتماعی و فرهنگی درست کردهاند، بدون اینکه در مورد عواقبِ تصمیمات خواسته یا ناخواسته خویس فکری کنند، صرفا به دنبال پر کردن جیب خویش و حسابهای بانکی و اموال خود و خانوادهشان هستند
ما امروز با این جماعت روبرو هستیم که نه برایشان ایران و ایرانی مهم است و نه هویت و انسجام ملی، افرادی که خواسته و ناخواسته به دنبال هرج و مرج و آشوبند که شاید از آب گِل آلود، ماهی مُردهای نصیبشان گردد.
#سلبریتی
#منفعت_طلب
#بی_شرف
@cafe_fekr
▫️در هیچ جایی از این کره خاکی کشوری را پیدا نمیکنید که به فکر منافع ملی خود، از طریق صادرات نباشد.
🔻جالب اینجاست که یکی از صادرات جدی و مهم، همین کشورهای غربی به اصلاح مدعی حقوق بشر، صادرات سلاح به آفریقا و آسیاست؛ سالانه، میلیارد دلار سهم ارسال سلاح به جیب همین کشورهای غربی میرود ولی کسی، سازمانی، نهادی و یا حقوق بشری صدایش بلند نمیشود که چرا؟
اما چطور میشود سالیان سال، بمب شیمیایی و راکت و موشکهای اروپاییها و غربیها را بر سر مردم ایران و یمن و افغانستان و عراق ریخته و آن را تجارتی عادی در جهان به شمار آورید اما همینکه ایران چند پهپاد به روسیه فروخت زمین و زمان را به هم ریختید!!
🔸استعمار رسانهای عربی، عبری، غربی فروش سلاح به متوحشین داعش و طالبان و رژیم عربستان را تجارتی عادی قلمدادمیکنند و لی فروش سلاح از سوی ایران را در بوق و کرنا کرده و جنایت علیه بشریت معرفی میکنند؟
#پهپاد_شاهد_136
#تحریم
#ایران_قوی
@cafe_fekr
تمام سخن همین است:
میان «مدیر میدانی» و «مدیر پشت میزی» تفاوت هست.
میان «گفتگو» و «جنجال» تفاوت هست.
میان «راستی» و «دورویی» تفاوت هست.
میان «شنوا» و «کَر» تفاوت هست.
میان «صمیمیت » و «خشونت» تفاوت هست.
این تفاوتهای بسیار را اگر مدیران نبینند و از بین نبرند، طرف مقابل از کاه کوه خواهد ساخت...
#ایران_قوی
#دانشگاه_شریف
@cafe_fekr
به بهانه سخنانی اخیر حجت الاسلام قمی؛
🔻عذرخواهی خوب است اما کافی نه!
▪️سخنان اخیر رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در همایشی که اخیراً در صداوسیما برگزار شد با عنوان "منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور" انصافاً جالب و در جای خود قابل تقدیر بود. حجت الاسلام قمی در این محفل به صراحت بیان داشت:"حتماً امثال من در بعضی از ضعفها و نابسامانیهای فرهنگی مقصر هستند و غیر از اینکه باید عذرخواهی کنم باید عهد داشته باشم تا قدری جبران کنیم. متأسفانه این ضرورت هنوز آن گونه که باید جدی گرفته نشده است."
🔰صحبت های این مدیر فرهنگی که خود در شمارِ حوزویان دغدغه مند است، آن هم در آغازین سال های چله دوم انقلاب، اشارتی است به لزوم قبول ایرادات و سپس تلاش دو چندان و بلکه صدچندان برای جبران قصورها و ضعف عملکردها ، بلکه از این طریق بتوان بر آن عهد مقدس خدمت گزاری در انقلاب اسلامی اُستوار باقی ماند که مسئولان انقلابی برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی و خدمت به مردم و آرمان های آن ها از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نمی کنند.
▪️جای هیچ بحث و جدلی نیست که عذرخواهی و شرمندگی به تنهایی پذیرفتنی نیست، چه آن که نیاز به عزم و اراده ای جدی برای اصلاح امور و جبران خطاها و کم کاری ها به شدت احساس می شود خصوصاً در برهه ی کنونی که به نظر می رسد نفاق از چهره خیلی ها کنار رفته و برای ضربه به نظام و انقلاب همه توان خود را به شکل عیان تری به میدان آورده اند؛ میدانی که از جنس فرهنگ است و اصلی ترین ابزار آن رسانه و در این جدال می بایست با توکل بر خدا، استعانت از اهل بیت(ع) و تأسی به سیره و کلام امامین انقلاب، باستیم و از داشته های خود دفاع کنیم که از جمله مهم ترین این داشته ها، باور و اعتقاد به حقانیت راه و مسیر انقلابی مان است آن هم به نسلی که بخش قابل توجهی از ندانستن ها و کم دانستن هایش از حقایق کشور و انقلاب اسلامی، ریشه در ضعف نهادهای متعدد و متنوع فرهنگی کشور دارد.
✏️سید مهدی موسوی
@cafe_fekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی آقای عبدالکریم سروش درباره وضعیت اپوزیسیون خارج نشین و کسانی که سالهاست با جریان فکری ایشون و امثالهم همراه بودند:
"من وقتی به اپوزیسیون، نگاه میکنم میبینم ما یک قدم، یک اینچ، یک سانتیمتر جلو نیامدیم. ما همانیم؛ همهمان لاف زن، همهمان یقهبگیر، همهمان بیگذشت و همهمان بیحرمت نسبت به انسان. اینها بالاترین رذایل است دیگر، شما ببینید دو نفر وقتی سر یک مسئله سادهای به هم میافتند، لباس زیر همدیگر را به قول معروف هوا میدهند، رحم به یکدیگر نمیکنند. از هیچ چیزی برای تخریب دیگری فروگذار نیستند، این همان استبداد است دیگر، مگر چیست؟ منتهی در یک کشور قانونی زندگی می کنیم چاقو نمی گذاریم و سر طرف را نمی بریم.
این خلق و خوی ما رسوبات آن استبداد ۲۵۰۰ ساله است"
#روشنفکر
@cafe_fekr
20.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پیشنهاد_فیلم
اسنودن و افشاگری سایبری
فیلم اسنودن بر اساس سرگذشت ادوارد اسنودن ساخته شده است. در ۲۰ مه ۲۰۱۳ «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا اقدام به افشا اسنادی دال بر جاسوسی این سازمان از شهروندان عادی و همچنین برخی از مقامات عالی رتبه سایر کشورها از جمله برزیل و آلمان کرد.
افشای این اسناد موجی از اعتراضات مردمی را در آمریکا بدنبال داشت. مردمی که در مهد لیبرالیسم و بستر شعارهای پر زرق و برق آزادی و احترام به حریم خصوصی افراد زندگی می کردند، به یکباره مرزهای حریم خصوصی خود را در معرض فروپاشی دیدند.
واشنگتن پست با بررسی های گسترده ای که طی یک دوره چهار ماهه بر روی اسنادی که ادوارد اسنودن در اختیار این رسانه قرار داده بود انجام داده به یافتههای جالبی دست یافته است.
بنا بر گزارش چاپ شده در این روزنامه از هر 10 شهروندی که تحت فعالیت های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفتهاند، 9 نفر آنها شهروندان عادی بودند که سوابق و فعالیتهای آنها عاری از هرگونه جهت گیری سیاسی بوده است.
این نکته ضروری است که در فیلم اسنودن، شاهد یک سری اطلاعات سوخته هستیم. این اطلاعات سوخته نباید مخاطب را فریب دهد که فضای باز در آمریکا چقدر وسیع است که فیلمساز میتواند این مسائل را بیان کند. چرا که معمولاً واقعیتهای آمریکا هیچگاه در بوق رسانهها قرار نمیگیرند و علتش این است که رسانهها را همان امپورطور سرمایه لیبرالیستی هدایت و رهبری میکند.
@Fekrat_Net
#سایبری
#سرمایه_داری
@cafe_fekr
کافه فکر | دانیال بصیر🇵🇸
چند بت بِشکست احمد در جهان تا که یا رب گـــوی گشتـند اُمّتان گر نبــودی کوششِ احمد تو هم میپرستیدی
#مثنوی_خوانی
حکایت چهار هندو که بر هم عیب می گرفتند...
چار هندو در یکی مسجد شدند
بهر طاعت راکع و ساجد شدند
هر یکی بر نیّتی تکبیر کرد
در نماز آمد به مسکینی و درد
مؤْذِن آمد، از یکی لفظی بِجَست
کای مؤذّن بانگ کردی، وقت هست؟!
گفت آن هندوی دیگر از نیاز:
"هی سخن گفتی و باطل شد نماز!"
آن سیم گفت آن دوم را: "ای عمو
چه زنی طعنه بر او؟ خود را بگو!"
آن چهارم گفت: "حمدُالله که من
در نیفتادم به چَه چون آن سه تن! "
پس نمازِ هر چهاران شد تباه
عیبگویان بیشتر گم کرده راه
حکایت چار هندو که در نماز بر هم عیب می گرفتند حکایت جامعه خودشیفتهٔ بیماری است که هریک از افراد آن جامعه خود را از دیگری عالم تر و داناتر و در عین حال اهل نجات و رستگاری می داند!
مولوی دردِ چنین جامعه و افرادی را در نقدپذیر نبودن و ندیدن عیوب خویشتن می داند.
متاسفانه جامعه کنونی ما در چنین وضعی به سر می برد. در فضای شبکههای اجتماعی همه نسبت به هم انتقاد دارند و عیب جویی می کنند، در حالیکه عیوب خویش نمی بینند و راه اصلاح در پیش نمی گیرند.
به نوعی خودشیفتگی در پندارهای خود گرفتاریم و اساسی برای گفتگو قائل نیستیم...
#مثنوی_معنوی
#دفتر_دوم
#نقد_پذیری
@cafe_fekr
خیلی افسوس خوردم از این متن.😔
که چقدر میتوان دین و صحنه را بد فهمید!
شما ببین کجا ایستادی؟
کل این جریان به دنبال دین زدایی و برداشته شدن حجاب و عفاف از جامعه اسلامی است آن وقت شما مدافع آن شده ای با پرچم حضرت زهرا(س)؟!
حضرت زهرا س اگر حاضر بود در این صحنه چطور موضع میگرفت؟
میرفت در جبهه مخالفان حجاب به خاطر یک سیلی پلیس؟!
چادر را کدام جریان با وحشیگری از سر آن زن کشیده و به دنبال او میدود؟!
آشوبگران را ندیدی که چطور چادر از سر آن زن می کشیدند و پرخاش می کردند؟
ندیدی بچه یکساله را به خاطر چادر مادرش کور کردند؟!
جرئت داری خواهر و مادرت را با چادر و پوشش حضرت زهرا (س) به وسط این اغتشاشگران بفرستی؟!
ما از عفاف و حجاب در جامعه دفاع می کنیم که تعرض به زنان نهادینه نشود، این جریان حاکم شود و با حجاب مقابله کند تعرض به زنان کمتر میشود یا بیشتر؟!
چه کسی از سیلی و تعرض پلیس دفاع کرده؟
کل صحنه را ببین آقای دوستدار حضرت زهرا(س)
حضرت در چه راهی به شهادت رسید؟
مگر جز این بود که میسوخت که جریان ولایت الهی را کنار زده اند؟!
حال کدام جریان در صدد زمین زدن حاکمیت ولایت و حاکمیت دین است؟!
کدام نشانه ای از دینداری و اقامه دین در این جریان مشاهده کرده ای که با پرچم حضرت زهرا س به دفاع از آن برخواسته ای؟!
✏️سجاد قدک
#نقد_پذیری
@cafe_fekr