۱۹ شرکت در صف عرضه اولیه
فهرست شرکت هایی که در صف عرضه اولیه ایستاده اند:
🔹پتروشیمی تندگویان - شگویا
🔹رایان هم افزا - رافزا
🔹تامین سرمایه بانک ملت - تملت
🔹شیر پاستوریزه پگاه گیلان - غگیلا
🔹سرمایه گذاری کشاورزی کوثر - زکوثر
🔹سیمان ساوه - ساوه
🔹مجتمع صنایع لاستیک یزد - پیزد
🔹لیزینگ پارسیان - ولپارس
🔹صنعتی دوده فام - شصدف
🔹توسعه مسیر برق گیلان -بگیلان
🔹ایمن خودرو شرق - خیمن
🔹پتروشیمی بوعلی سینا - بوعلی
🔹تولید نیروی جنوب غرب صبا - بصبا
🔹ترانسفورماتور توزیع زنگان - برانسفو
🔹پتروشیمی ایلام - شایلام
🔹پتروشیمی مروارید - شمروارید
🔹پالایش نفت جی - شجی
🔹راه آهن حمل و نقل - حرآهن
🔹صنایع چوب خزر کاسپین - چخزر
#اختصاصی
14 اسفند 1398 یک روز با شکوه در تاریخ بورس
ارزش معاملات خرد امروز با احتساب عرضه اولیه صورت گرفته بیش از 7750 میلیارد تومان بود که یک حدنصاب در تاریخ بورس به حساب می آید
#اختصاصی
بورس تهران در آخر هفته
امروز ارزش معاملات خرد بیش از 7756 میلیارد تومان بود که دومین حجم در تاریخ بورس بوده است در نمودار فوق روند معاملات در روزهای پایانی هفته در نیمه دوم سال 1398 قابل مشاهده است.
#اختصاصی #حقیقی #حقوقی #رکورد
دومین ورود بالای هزار میلیارد تومانی نقدینگی به بورس در اسفند ماه
روند ورود و خروج جریان نقدینگی توسط مشتریان حقیقی در 15 روز اخیر، به تفکیک در نمودار فوق قابل مشاهده است. در روز جاری یعنی 14 اسفند ماه، 1040 میلیارد تومان توسط حقیقی ها به بازار تزریق شده است. مجموع پول وارد شده به بازار در 4 روز اخیر بیش از 4072 میلیارد تومان بوده است.
#اختصاصی #حقیقی #حقوقی #رکورد
یک نمودار و هزاران حرف (البته برای گوشهای شنوا)
روند ورود و خروج جریان نقدینگی توسط مشتریان حقیقی به بورس نشان می دهد که در زمستان بیش از 15.264 میلیارد تومان نقدینگی توسط حقیقی به بورس وارد شده است.
این عدد وقتی جالب میشود که بدانیم از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۳۹۷ کمتر از ۲۹۰۰ میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها به بورس وارد شده است.
یعنی در زمستان امسال تقریبا ۵ برابر ۳ سال. حتما به این معتقدیم که این تصمیمات هیچ تاثیری در روند بازار ندارد چون هیچ کدام از شرایط امروز مانند سالهای قبل نیست و تنها یک مورد مشترک دارد. #مدیران و تصمیم_گیران یکسان /تهیه شده: کانال تحلیلی پارسیس
یک اتفاق بسیار بزرگی در حال رخ دادن بود، نسبت ورودی پول به بورس به سود سپرده های ماهانه که بانکها به سپرده گذاران پرداخت می کنند بیش از ۶۰% شده است و بالطبع اینکه نقدینگی از بازار غیرمولد بانکی که سود موهومی به سپرده گذاران پرداخت می کنند به سمت بازار مولد مالی یعنی بورس سرازیر شده است و این بازار که شفاف ترین بازار کشور است مخالفان زیادی دارد، ترس از جابجایی منابع بانکی و ناتوانی مدیران بانکها در مدیریت کاهش منابع سپرده گذاران، یک زنگ خطرِ خود ساخته برای #مدیرانِ_ضدِبورسی فراهم ساخته ، تا به جنگ با این بازارِشفاف بیایند، ما مطمئن هستیم این تصمیم فراتر از سازمان بورس اتخاذ شده است ولی حداقل انتظارمون از شورای عالی بورس این بود که بجنگند،
هم در بورس کالا سر سهامداران را بریدند و رانت دادند
هم این محدودیتهای دستوری دامنه نوسان
#اختصاصی #نقدینگی
میزان خلق نقدینگی در هر روز
مطابق دادههای بانک مرکزی، کل نقدینگی تزریق شده به اقتصاد ایران در 9 ماه ابتدایی سال 98 نزدیک به 380 هزار میلیارد تومان بوده است.
یعنی به طور میانگین در هر روز از سال 98، بیش از 1370 میلیارد تومان نقدینگی خلق شده است.
این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، در هر روز 850 میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد تزریق شده بود.
به تعبیری سرعت روزانه رشد نقدینگی نسبت به سال قبل 60 درصد افزایش یافت.
نکته جالب توجه اینکه در هفته اخیر روزانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس وارد شده است که شاید کم ضرر ترین محل برای ورود این نقدینگی سرگردان بوده است.
حالا ایکاش مدیران سازمان که میگویند تحت فشار مجبور به انتخاب بین بد و بدتر شده اند, توضیح دهند که هدف اصلی از این محدودیتها چیست?
آیا هدف محدود کردن ورود منابع به بورس است?
آیا هدف کاهش جذابیت بورس و روان کردن نقدینگی به سمت سایر بازارها است?
آیا هدف روان کردن جریان نقدینگی به سمت صندوق های سرمایه گذاری است (البته این صندوق ها نیز در بطن همین بازار هستند و اگر این بازار از رونق بیفتد, صندوق ها هم دیگر جذاب نیستند)
یا اینکه هدف مقام بالاسری جذاب کردن اوراقهایی است که باید برای جبران کسری بودجه در سال آینده به فروش برساند?
هر چه هست, امیدواریم چند روز یا ماه بعد که به گذشته نگاه کردیم نگوییم ایکاش ..... /کانال تحلیلی پارسیس
#با_کارشناسان | نظرات کارشناسی درباره کاهش دامنه نوسان قیمت چیست؟ (بخش پنجم)
✅ تهدید یکی از مهمترین مزیتهای بورس
📍مهدی ساسانی، تحلیلگر بازار سرمایه
💠 طبیعتا یکی از مهمترین معیارهای بازارهای سرمایهگذاری و به ویژه بورس تهران، نقدشوندگی بالای سهام است. متاسفانه تصمیم اخیر سازمان بورس، نقدشوندگی را نشانه گرفته و با این تصمیم این ویژگی مهم زیر سوال خواهد رفت و تحت تاثیر قرار میگیرد.
💠 کاهش دامنه نوسان به 2 درصد در کنار اعمال حجم مبنا که در روزهای گذشته صورت گرفت و همچنین ورود نقدینگی بالا به بازار سهام هیچ نتیجهای جز قفل شدن نقدشوندگی ندارد. وقتی دم از بازار سرمایهای با نقدشوندگی بالا میزنیم، این چنین تصمیماتی تنها نقدشوندگی را هدف قرار میدهد و مشخص نیست چه تصمیماتی و با چه اهدافی پشت این موضوع قرار دارد. هر چند تجربه سال های گذشته نشان داده که در گذر زمان، پشت پرده چنین اقداماتی مشخص میشود، ولی این موضوع در حال حاضر برای بازار سرمایه ما نگرانکننده است. مانند تصمیماتی که در خصوص محدودیتهای بازار پایه گرفته شده و عواقب آن همچنان وجود دارد.
💠 معتقدم بازار سرمایه هر چند با وجود چنین تصمیمات و دست اندازهایی سرانجام مسیر خود را پیدا خواهد کرد، ولی در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت دیگر بازارهای موازی و ورود پولهای جدید به بازار سهام، این تصمیمات نگرانکننده است.
ساسانی