چراغدستی || محسن آراسته
حالا لطفا نظر بدید که بریم این موضوع رو یا نه؟ زود، تند سریع... https://EitaaBot.ir/poll/6ezs
گزینه ۱ طی مصاحبهای دیشب اعلام کرده:" برنده قطعی انتخابات با کسب اکثریت آراء اینجانب هستم"
#میرحسین_طور
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
پیشبینی من از نحوه گرفتن انگشتر در دیدار بعدی حضرت آقا!😁
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
این خانم میانسال، رئیس دانشکده فلسفه "دانشگاه اِموری" در آمریکاست که بخاطر دفاع از مظلومان غزه، با این وضع بهش دستبند زدن!
اینکه طبقه نخبگانی در آمریکا با وجود مخاطراتی که اعتراض براش داره اینطور وارد گود شده نشون از میزان اثرگذاری جنگ غزه بر افکار عمومی دنیاست!
دانشجویان و اساتیدی که دست به اعتراض میزنن، لزوماً عرب یا مسلمان نیستن، حتی یهودی و لیبرال و ... ولی با وجدان بیدار، دست به اعتراض زدن! این در حالیه که میدونن حکومت برخورد سختی باهاشون خواهد کرد، از محرومیتهای تحصیلی گرفته تا منع از کار و ...!
اعتراضات اونقدر بیخ پیدا کرده که حکومت ایالات متحده مجبور به خشونت و آسیب زدن به ژست آزادیدوستیاش شده!
اهمیت همراهی افکار عمومی دنیا با فلسطین رو اون وقت بهتر درک میکنیم که بدونیم تشکیل اسرائیل بر بستر مظلومنمایی ناشی از افسانه هلوکاست بود!
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
پلیس مهربان آمریکا در حال شکستن قولنج استاد تمام اقتصادِ دانشگاه اموری!
پلیس هر کاری میکرد قولنج شکسته نمیشد و استاد در زیر تلاش پلیس برای انجام وظیفهاش فقط می گفت: "من پروفسورم"
آمریکا، همینقدر گوگولی...
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
هدایت شده از چراغدستی || محسن آراسته
چرا جنگ غزه مهم است؟
🔹شمار شهدای غزه از ابتدای طوفانالاقصی به بیش از ۲۵ هزار نفر رسیده، حزبالله لبنان، انصارالله یمن، مقاومت عراق وارد کارزار جنگ با آمریکا و اسرائیل شدهاند، برخی از نیروهای مستشاری رده بالای ایران شهید شدهاند و دامنه جنگ روز به روز گستردهتر میشود؛ اما آیا اهمیت جنگ غزه به خاطر این آمارها و گستردگی دامنه جنگ است؟
🔹️مهم ترین نزاعهایی که قرآن از آن صحبت میکند نزاع پیامبران الهی با مستکبران قومشان است؛ نزاعهایی که گستره جغرافیایی و افراد دخیل در آن گسترده نیستند. از آن طرف، شاید مهمترین و تاثیرگذارترین جنگی که در عالم به وقوع پیوسته، از منظر اسلام، حادثه عاشوراست. جنگی که آن هم طبق مقیاسهای مادی نه زمان زیادی طول کشیده، نه مکان گستردهای درگیر شده و نه افراد زیادی کشته شدهاند! اما از حیث اثرگذاری در عالم، این حادثه بینظیر است.
🔹️از قرآن اینطور برمیآید که آنچه در تاریخ انسان اثرگذار است، جریان حق است و نزاعهای حق و باطل مهمترین نزاعهای عالم است و نزاعها و اتفاقات مهم، اتفاقاتی است که جریان حق را در عالم به پیش میبرند، نه اتفاقاتی که عده کثیری را درگیر خود میکنند و نه حتی اتفاقاتی که عده زیادی در آن کشته میشوند.
🔹️ در تقابل بین حق و باطل است که فریب از چهره باطل برداشته شده و مرزها روشنتر میگردد. این روند روشن شدن مرز و آشکار شدن باطل از حق ادامه پیدا میکند تا در زمان ظهور حضرت ولیعصر این مرزها کاملا شفاف خواهد شد.
🔹️حال با این سنجه به سراغ جنگ غزه میرویم؛ چه میبینیم؟ تقابل سنگین بین حق و باطل؛
یک طرف ماجرا صفحهای سیاه و دیگری سفید، یک طرف وحشیگری و ظلم و طرف دیگر، صبر و انسانیت و مظلومیت! از جهت دیگر این جنگ، مرز بین حق و باطل را نیز روشنتر میکند. مظلومیت مردم و به خصوص کودکان غزه، انسانهای زیادی را با حقیقت صهیونیستها و پشتیبانهای همیشگیاش (تمدن غرب) آشنا کرده و سِحر رسانهها را کنار زده است. 🔹️لذا جنگ غزه و تبعات آن را صرفا از دریچه گستردگی جنگ و شهدا نباید دید؛ آنچه در این میان مهمتر است، این است که این تقابل، از جنس تقابل بین حق و باطل است، تقابلی که مرزهای بین حق و باطل را آشکارتر میکند و جریان حق را به سمت ظهور منجی عالم بشریت پیش میبرد. ✍محسن آراسته 🔰اینجا چراغی روشن است👇 https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
چراغدستی || محسن آراسته
چرا جنگ غزه مهم است؟ 🔹شمار شهدای غزه از ابتدای طوفانالاقصی به بیش از ۲۵ هزار نفر رسیده، حزبالله
این متن رو ۱ بهمن نوشتم، به مناسبت اتفاقات این روزهای دانشگاههای دنیا، خوندنش خالی از لطف نیست
چراغدستی || محسن آراسته
حالا لطفا نظر بدید که بریم این موضوع رو یا نه؟ زود، تند سریع... https://EitaaBot.ir/poll/6ezs
طبق این نظرسنجی باید بحث "ساختار قدرت اسرائیل" رو پی بگیریم، فردا به امیدخدا بحث رو رسماً شروع میکنیم.
ساختار قدرت در اسرائیل-قسمت دوم
(تشکیل کنست و انتخاب رییس جمهور و نخستوزیر)
خوب این عکس رو عنایتی بفرمایید! ساکنان سرزمین های اشغالی می رن رای می دن. رای دادنشون هم به اشخاص نیست، به احزابه. بر مبنای درصد آرای کسب شده توسط هر حزب، ۱۲۰ کرسی کنست بین احزاب تقسیم میشه و قوه مقننه (همون کِنِست) تشکیل میشه.
کنست، رییس جمهور رو برای ۷ سال انتخاب می کنه که یک مقام تشریفاتی و تزئینیه! در حد امضای قراردادها (بدون دخل و تصرف)، امضای استوار نامه و اینا! (الان رییس جمهور اسرائیل «اسحاق هرتزوگ» هست که همینکه اسمش رو خیلی کم شنیدیم نشون از میزان تاثیرگذاری جایگاهش داره!🤦)
مهم ترین جایگاه در ساختار سیاسی اسرائیل، جایگاه نخست وزیر هست که در عین حال یک جایگاه بی ثباته! این بیثباتی هم ناشی از روند بامزه انتخاب نخست وزیر و تشکیل کابینه هست. این روند چه جوریه؟
بعد از تشکیل کنست، رییس جمهور رهبر حزبی رو که بیشترین کرسی رو کسب کرده، مامور تشکیل کابینه می کنه. حزب پیروز باید بره با بقیه احزاب حاضر در کنست چونه زنی کنه و نهایتا حمایت اکثریت کرسی های کنست (۶۰+۱) رو کسب کنه.
عملا حزب پیروز پستها را با اون احزاب تقسیم میکنه تا حمایتشون رو جلب کنه! حالا هر موقع حزبی حال کنه از کابینه بکشه کنار و تعداد کرسیهای حامی کابینه کمتر از ۶۱ بشه، کابینه منحل میشه! به همین سادگی و به همین خوشمزگی!!😏
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
میشناسید ایشون رو؟
"ایتمار" خان "بنگویر" هستن! از وزرای کابینه نتانیاهو! ایشون همون کسیه که بعد حمله مضحک اسرائیل با ریزپرندهها به اصفهان، با توییت یک کلمه، نتانیاهو رو سنگ روی یخ کرد!
ظاهرا دیروز توی تصادف، چهار چرخش هوا شده و برخی میگن سوء قصد بوده! امید که خدا از رو زمین ورش داره...
تو ادامه بحثمون بیشتر با این موجود آشنا میشیم!
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
چراغدستی || محسن آراسته
ساختار قدرت در اسرائیل-قسمت دوم (تشکیل کنست و انتخاب رییس جمهور و نخستوزیر) خوب این عکس رو عنایتی
بریم واسه قسمت بعد؟
چالشهای این ساختاری که اینجا گفتیم رو با مثال میخوایم بگیم...
ساختار قدرت در اسرائیل-قسمت سوم
(نمونه های بیثباتی کابینه و ضعف های ساختار)
سال ۲۰۲۱ لاپید رهبر حزب یش عتید (به معنی آینده وجود دارد)، اومد برای اینکه جلوی نخست وزیر شدن نتانیاهو رو بگیره با ۷ تا حزب دیگه ائتلاف کرد! خیلی هم به زمین و زمان زد که ائتلاف شکل بگیره، حتی در این حد که نخست وزیری رو خود حزب یش عتید برنداشت، داد به گالانت رهبر حزب یامینا که تو انتخابات پنجم شده بود! قرار شد دو سال گالانت نخستوزیر باشه، دو سال لاپید!
اما این ائتلاف اونقدر شلم شوربا بود که کمتر از یک سال دووم آورد و با کنار کشیدن یک نفر، از اکثریت افتاد و به سمت انحلال رفت.
تو آخرین انتخابات پارلمانی اسرائیل (آبان ۱۴۰۱)، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو ۳۲ کرسی رو کسب کرد و مامور تشکیل کابینه شد. این حزب هم با احزاب راست افراطی یهود مثل حزب قدرت یهود (به رهبری بن گویر) و حزب صهیونیست مذهبی (به رهبری اسموتریچ) ائتلاف کرد. حالا در مورد این احزاب تو قسمت های بعدی بیشتر صحبت می کنیم. همین قدر بدونید که الان بن گویر وزیر امنیت داخلی و اسموتریچ وزیر دارایی هستن و هر دو صهیونیست افراطی و به خون فلسطینی ها تشنه ان!
سر قضیه جنگ با حماس، هم بن گویر و هم اسموتریچ نتانیاهو رو تهدید کردن که اگر اسرای فلسطینی آزاد بشن از دولت کنار می رن و این مساوی انحلال کابینه و برکناری نتانیاهو هست! در واقع یکی از دلایل مهمی که جلوی آتش بس در غزه رو گرفته همین حضور افراد افراطی در کابینه و مخالفتشون با آتش بس طولانی مدت هست.
برای اینکه بهتر دستتون بیاد که این ساختار موجب بی ثباتی در اسرائیل شده، خوبه که بدونید که تو این ۳ ساله در اسرائیل ۵ تا انتخابات برگزار شده و کلا میانگین عمر کابینه در اسرائیل ۲.۶ سال هست!
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
فعلا تا اینجا رو داشته باشین...
اگه سوالی، نکتهای تا اینجای بحث هست اینجا میتونید بپرسید:👇
https://harfeto.timefriend.net/17142164283133
ساختار قدرت در اسرائیل-قسمت چهارم
(دیوان عالی قضایی و اصلاحات قضایی نتانیاهو)
تا الان با دو قوه اسرائیل آشنا شدیم. یکی کنست که همون مجلسشونه و قوه مقننه و یکی هم دولته که نخست وزیر و اعضای کابینه هستن. عملا این دو قوه دست احزابی هست که رای اکثریت رو کسب کردن.
دیوان عالی قضایی، قوه سوم اسرائیل محسوب میشه که قدرتش هم عرض کنست و کابینه است و چه بسا یک جاهایی بیشتره. دیوان عالی متشکل از ۱۵ تا قاضیه که خود اینها توسط "کمیته گزینش قضایی" تعیین میشن. دیوان عالی میتونه قوانین مصوب کنست رو که در تضاد با روح و جسم قوانین پایه و اعلامیه استقلال رژیم، تشخیص داده بشه، لغو کنه. (کلا این رو بدونید اسرائیل قانون اساسی نداره و با همین قوانین پایه کار میکنن).
دیوان عالی عموما گرایشهای چپ و سکولار داره و کابینههای راست مثل همین کابینه نتانیاهوی گوربهگور شده، با قدرتش مخالفند. نتانیاهو و احزاب راست طرفدارش با لایحه اصلاحات قضایی دنبال این هست که قدرت دیوان عالی رو کم کنن. به خصوص که خود نتانیاهو هم چند تا پرونده قضایی داره!
مثلا یکی از مواد این اصلاحات اینه که اگر دیوان عالی، قانون مصوب کنست رو لغو کرد، کنست با رای مطلق بتونه این وتوی قانون رو برگردونه و یه ماده دیگه اینه که انتخاب قضات دیوان عالی به طور کامل زیر نظر کنست باشه.
از اون طرف مخالفین نتانیاهو به رهبری لاپید میگن با این اصلاحات، استقلال دیوان عالی قضایی از بین میره و زمینه دیکتاتوری فراهم میشه و نتانیاهو عملا به دنبال این هست که پروندههای قضایی خودش رو از دور خارج کنه. سر این اصلاحات، دوقطبی عجیبی در لایههای مختلف حکومت و مردم اسرائیل ایجاد شده و کار به جاهای باریک کشیده! از شنبههای اعتراضی و حضور چند هزار نفری معترضین تو خیابونها گرفته تا تهدید خلبانان ذخیره ارتش به استعفا و ...
البته این اصلاحات رو کنست علیرغم اعتراضات و حتی مخالفت آمریکا، با پررویی، تو مرداد ۱۴۰۲ تصویب کرده! از اون طرف هم دیوان عالی قضایی باهاش مخالفت و لغوش کرده، ولی نتانیاهو و احزاب طرفدارش دنبال این هستن که حرفشون رو به کرسی بنشونن!
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
یه قسمت دیگه از این بحث ساختار قدرت اسرائیل مونده، امروز فرصت نشد...
اینکه احزابش چند چندن؟
ان شاءالله فردا
خب...
بریم یه توضیح در مورد احزاب اسرائیل هم بدیم و بحث تمام.
قبلش یه توضيحکی در مورد کرانه باختری بدم که تو ادامه بهش نیاز داریم...
این نقشه رو ببینید. رنگ سبز، سرزمینهای در اختیار فلسطینیهاست. روند اشغال فلسطین توسط اسرائیل رو تو این تصویر مشاهده میکنید. توی دو تصویرِ آخر، اون سبز سمت چپیه نوار غزه است که دست حماسه و سبزِ سمت راست، کرانه باختریه که دست تشکیلات بیبخار خودگردان هستش.
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
ساختار قدرت در اسرائیل-قسمت پنجم
(احزاب)
این تصویر رو ببینید. احزاب حاضر در کنست رو توی این تصویر آوردم و سعی کردم حدودی با این نمودار بگم عقایدشون چه جوریه؟ البته حزب مِزب زیاد داره اسرائیل، اونهایی که داخل کنست هستن رو بیان میکنیم. کلا احزابی میتونن تو کنست کرسی اشغال کنن که حداقل ۳.۲۵ آراء رو کسب کرده باشن.
توی این نمودار هر چی به سمت راست میریم، احزاب عقاید مذهبیشون و اعتقادشون به اجرای دین یهودی در جامعه بیشتر میشه و در واقع صهیونیست افراطیتر میشن. بر عکس هر چی به چپ میریم، بیشتر قائل به جدایی دین از سیاستند.
از طرف دیگه هر چی به سمت بالا بریم، قائل به سختگیری علیه فلسطینیها و اشغال کرانه باختری هستن و هر چی به سمت پایین بیایم قائل به صلح و انصراف از کرانه باختری هستن.
الان مثلا حزب قدرت یهود به رهبری بنگویر هم صهیونیست افراطیان و هم قائل سختگیری علیه فلسطینیها هستن و میگن کرانه باختری رو باید از فلسطینیها گرفت. بنگویر گفته تا وقتی ما دولتیم، کشور فلسطینی تشکیل نخواهد شد و حتی یک بار گفته بود که همه اسرای فلسطینی رو باید اعدام کرد تا زندانها خلوت بشن!
اسموتریچ رهبر حزب صهیونیست دینی هم همینقدر بیکله است و قائله باید کل نوار غزه رو نابود کرد! این دو نفر (اسموتریچ و بنگویر) با اینکه وزرای نتانیاهو هستن، زیاد هم حرف نتانیاهو رو نمیخونن و ساز خودشون رو میزنن! به خصوص که اگه بکشن کنار، کابینه بیبی منحل میشه.
حالا ببینید لیکود که خودش راسته با این احزاب افراطی ائتلاف کنه، چی از توش در میاد! کابینه کنونی نتانیاهو، افراطیترین کابینه اسرائیل تا کنون هست.
احزاب دیگه رو هم میبینید، حزب "یش عتید" به رهبری لاپید یک حزب سکولار و طرفدار صلح با فلسطینیهاست. نکته جالبی که وجود داره، وجود احزاب عرب هست. اعراب فلسطینی ساکن در سرزمینهای اشغالی هم تو کنست کرسی دارن! این یعنی بخشی از فلسطینیها با اشغال سرزمینشون و این ساختار قدرت، کنار اومدن.
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
بحث "ساختار قدرت اسرائیل" تمام شد...
ابتدای بحث اینجاست:
https://eitaa.com/cheragh_dasti/491
برید اینجا👇 نظر بدید ببینم مطلب چطور بوده؟ برای مطالب بعدی کار دستم بیاد،ممنون
https://EitaaBot.ir/poll/6vkm3g
اینکه روز معلم را با مناسبت یاد شهادت یک معلمِ بزرگ قرار دادهاند، برای ما درسآموز است؛ این یک حرکت نمادین است؛ یعنی عظمت کار تعلیم و تربیت در آن حدی است که آمیختهای از کار فکری و علمی و حضور در میدانهای اساسی زندگی - آنچنانی که در حیات شهید مطهری (رضوان اللَّه تعالی علیه) مشهود بود - نقطهی مطلوب این شغل شریف و این کار بزرگ است.
(مقام معظم رهبری، ۱۳۸۹/۲/۱۵)
روز معلم، مبارک...
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻حکمرانی مطلوب از منظر شهید مطهری چه بود؟
🎙حجت الاسلام قاسمی (استاد حوزه و دانشگاه) پاسخ میدهد
@Meysameghasemi
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
چراغدستی || محسن آراسته
🔻حکمرانی مطلوب از منظر شهید مطهری چه بود؟ 🎙حجت الاسلام قاسمی (استاد حوزه و دانشگاه) پاسخ میدهد @M
💢کلا در نگاه اسلام، اون چیزی که جامعه را میچرخونه، تقواست؛ یعنی قدرت درونیای که مانع از تعرض به حقوق دیگران و خود میشه. البته نیروی بیرونی برای الزام به قانون هم مهمه اما این حد، یعنی رعایت قانون بر اثر اجبار، کف کار در اسلام هست؛ یعنی اسلام علاوه بر قانون، روی اخلاق هم حساب میکنه و کمال جامعه رو در این میدونه که افراد خودشون از درون حقوق رو رعایت کنن.
💢بر خلاف غرب که تنظیم روابط در جامعه رو صرفا بر مبنای الزامهای قانونی تعریف میکنه و رشد انسانها از درون، هیچ اهمیتی براش نداره.
💢این نوع نگاه در حکمرانی، در واقع ناشی از نوع نگاه به انسان هست، اسلام قائل به فطرت در انسان هست که باید پرورش داد، فطرتی که جوهره اصلی انسانیت هست و باید تربیتش کرد. چیزی که غربیها اون رو قبول ندارن و انسان رو صرفا یک حیوان پیچیدهتر میدونن.
💢مسئله فطرت، اونقدر مهمه که از شهید مطهری پرسیده بودن، اگر بخوایم شما رو فیلسوف چیزی بنامیم، فیلسوف چی بنامیم؟ شهید مطهری گفته بود: "فیلسوف فطرت"
💢آثار شهید مطهری، یک جوری گسترش همین نظریه فطرت در حوزههای مختلفه، از حوزه زنان بگیرید تا مهدویت و حکومت و ... .
✅ برای فهم نظر اسلام در خصوص انسان و فطرت، یکی از بهترین راهها مراجعه به آثار همین "فیلسوف فطرت" هست...
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢"مَثَلُ المُؤمِنينَ في تَوادِّهِمْ وَ تَعاطُفِهِمْ وَ تَراحُمِهِمْ مَثَلُ الجَسدِ؛ إذا اشتكى مِنهُ عُضوٌ تَداعى سائرُ الجَسَدِ بالسَّهَرِ و الحُمّى.
💢 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: مؤمنان در دوستى، عطوفت و مهر ورزى نسبت به هم چونان يک پيكرند؛ كه هرگاه عضوى از آن به درد آيد، ديگر اعضا را بى خوابى و تب فرا مى گيرد."
💢با دیدن این تصاویر بیاختیار یاد این حدیث پیامبر گرامی اسلام افتادم. یسنا ۴ روز گم شده بود و همه با شنیدن خبرش، نگران بودیم و دعا میکردیم. این خاصیت جامعه ایمانی است! بر خلاف ادعای سعدی که "بنیآدم اعضای یکدیگرند" اینطور نیست که در هر اجتماع انسانی، اینطور آدمها به هم متصل و همدرد باشند. این خاصیت در جوامع ولایی و ایمانی اینقدر پررنگه...
پ.ن: فیلم مربوط به خوشحالی اهالی از پیدا شدن یسنا و تشکر از کایتسواری هست که یسنا رو پیدا کرده...
✍محسن آراسته
🔰اینجا چراغی روشن است👇
https://eitaa.com/joinchat/3838575145Cbfa347390f