🔶 اگر روزى به ما بگويند آيا حاضرى نبى اى از انبياء الهى و ولى اى از اولياى الهى را بكشى؟ جواب ما منفى است و حتى از اين سؤال، وحشت هم مى كنيم.
🔶 اگر بگويند آيا حاضرى با مَحرم خودت در كنار كعبه زنا كنى؟ آيا حاضرى حلقوم على اصغر ابا عبداللَّه الحسين علیه السلام را بِبُرى؟ آيا مى توانى حسين فاطمه سلام الله علیها را تكّه تكّه كنى و فرق على علیه السلام را بشكافى؟ مى گوييم خير! تمام جوابها منفى است و خودمان را از اين اعمال بسيار دور مى بينيم.
🔶 احساس مى كنيم كه اين گناهان، گناهان ما نيست و بين ما و آنها، حائلها و واسطه هاى زيادى وجود دارد. اعتقادم اين است كه ما هنوز در فضاى اين گناهان قرار نگرفته ايم.
🔶 هنوز مجبور نشده ايم كه به خاطر محبوبهامان دست به هركارى بزنيم، در حالى كه همه فرعونيم، فقط مصرهاى ما كوچك و بزرگ مىشود.
🔶 من در محدوده خانه ام، مادر و پدرم، فرزند و عيالم، فرعونى هستم و «أَنَا رَبُّكُمُ الاعْلى» را در آن حد دارم و در اين زمينه قدم برمى دارم.
🔶 گاهى كه با چند نفر همراه مى شوم و در ماشينى مى نشينيم، تفرعن مى كنم و زير بار نمى روم و جبروت و كبريا و خودخواهى هايم در آن مرحله، ظهور و بروز مى كند. و گاهى هم اين اتفاقات و اين حالتها در محيط كارم متجلّى مى شود.
📚 اخبات، ص 8
🆔👉 @cheshmeyejarie
🌸🌺 نماز بسیار مهم یکشنبه ماه ذی القعده
✴️پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا می شود.
✴️«ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.»
✴️فرشته ای از زیر عرش به او خطاب می كند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!»
✴️فرشته ای دیگر ندا می كند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.»
✴️فرشته ای دیگر ندا می كند:«ای بنده، تو مؤمن از دنیا می روی و دین تو از تو گرفته نمی شود و قبر تو گشوده و نورانی می شود.»
✴️فرشته ای دیگر ندا می كند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.»
✴️جبرئیل ندا می كند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش می كنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
✴️ این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.
📕 اقبال الاعمال سید بن طاووس، ج ۲، ص ۲۰
🆔👉 @cheshmeyejarie
🌸🌺 دستور خواندن نماز یکشنبه ماه ذی القعده
✅ رسول خدا صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما می خواهد توبه كند؟
✅ عرض كردیم: همه می خواهیم توبه كنیم. فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز بخوانید. (دو نماز دو رکعتی)
✅ در هر ركعت یک بار «سوره حمد»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از سوره های ناس و فلق را یک بار بخوانید.
✅ بعد از پایان چهار رکعت نماز، هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید.
✅ آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ».
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 دلى كه سخت شد ديگر رويشى ندارد و زمينى كه شخم نخورد ناچار سخت مى شود.
🔷 قساوتها از كوچك شمردنها مايه مى گيرد، اما اگر بدانيم كه ميكروبها در كوچكىشان كارهاى بزرگى انجام مى دهند، حتماً آنها را بزرگ مى كنيم و از آنها سطحى نمى گذريم.
📚 بشنو از نی، ص 134
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ بخش زيبايى از حيات طيبه استاد صفایی رحمة الله علیه به سفرهاى مشهد تعلق دارد. چرا كه پايان ماه و اول ماه بعد خود را به مشهد مىرساند.
✅ مىگفت: اگر جسم با دو روز حمام نرفتن بو مىگيرد، روح با يك نيت بد سياه و كدر مىشود. به همين خاطر به امام رضا علیه السلام پناه مىبرد. مىگفت: زيارت امام رضا علیه السلام مثل حمام است. و با اين نياز به درگاه امام مىشتافت.
✅ روزى يكى از مريدان مشهدى گفته بود: بياييد منزل ما خالى است. ايشان از آدرس خانه آن جوان پرسيد و پاسخ شنيد كه مثلاً نخ ريسى!
✅ گفتند: دور است. من جايى دور و بر حرم مىخواهم. پرسيدند: چرا اينقدر نزديك؟ فرمود: آخر آلودهها لب حوض مىنشينند!
✅ آن قدر يقين به رأفت و دست گشايشگر آقا داشت كه وقتى گدايى در نزديكى حرم امام رضا علیه السلام از او چيزى خواست، با آن همه دست و دلبازى محل نگذاشت و اعتنايى به او نكرد.
✅ وقتى اصرار فقير را ديدند، گفتند:بىسليقهاى! آدم در كنار دريا از يك پيت حلبى آب نمىخواهد.
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 در روايت هست پس از خشم يونس و زندانى شدن يونس و تسبيح يونس و نجات يافتن يونس، يونسِ ضعيف و گرفتار را حوت در كنارى گذاشت و خداوند درختى از يقطين را پوشش او قرار داد تا يونس، جان گرفت و باليد و به تدريج درخت خشك شده و يونس كه با درخت انس گرفته بود، از درخت پرسيد.
🔷 خداوند به او فرمود كه تو اين درخت را خلق نكردى و از آب و خاك بيرون نكشيدى، مدتى در سايه اش قرار گرفتى و مأنوس شدى و حالا از خشكيدنش ناراحتى⁉️
🔷 پس چگونه توقع داشتى كه من آنهايى را كه از خاك برداشتم و مى خواهم تا افلاك بكشانم با خشم تو نابود كنم و راه بازگشت را بر آنها ببندم⁉️
📚 چهل حديث، ص 32
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 انحرافها در يك لحظه اتفاق مى افتد و آتش سوزى هاى بزرگ، از يك جرقّه آغاز مى شود.
🔷 بدى هاى كوچك را كوچك مشمار؛ كه ميكربها، با همه ى كوچكى، اگر در جاى خود بنشينند، فيلها را و آدمها را از پاى در مى آورند.
📚 نامههای بلوغ، 158
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔶 گاهى انسان گناه مى كند و در مقام پنهان كردن آن بر مى آيد تا ديگران متوجّه نشوند، اينجا حقّ دارم و سزاوارم كه خدا هم بر من بپوشاند و بر ديگران آشكار نسازد.
🔶 اما وقتى گناهى را مرتكب مى شوم و آن را آشكار مى سازم و بالاتر به آن افتخار هم مى كنم و به شيوع آن همّت مى گمارم، در اين صورت من تعفّفى نداشته ام و سزاوار ستر و پوشش ازجانب حقّ هم نخواهم بود؛ كه نفس گناه با شيوع و افتخار به آن تفاوت دارد.
🔶 در روايت آمده كسى كه گناه مى كند و نمى پوشاند، حرمتى ندارد و غيبت او مجاز است. حرمت غيبت در حوزه اى است كه تو حرمتى را حفظ كرده اى و حريم نگه داشته اى ولى وقتى براى خودت هم حرمتى نگذاشتى، توقّع حرمتى را از ناحيه ى ديگران نبايد داشته باشى.
🔶 شرط ستر و پوشش و اينكه مرا حتّى از خودم هم بپوشاند، تعفّف است و خوددارى. و در مقام پوشاندن و پنهان كردن باشم.
🔶 مستورى حقّ در گرو اين نيست كه گناه نكنم؛ چرا كه معصوم از گناه و خطا نيستم. در گرو اين است كه تعفّفى داشته باشم، حرمتى نگه دارم، نه اينكه آشكار سازم. بعد هم بخواهم كه بپوشاند، نه، چيزى كه تو آشكارش كردى ديگر پوششى برنمى دارد.
📚 دعاهای روزانه، ص 91
🆔👉 @cheshmeyejarie