✅👈 عامل محرومیت
🔶 يكى از عواملى كه باعث محروميت ماست، «غِلّ» و كينههاست. آيا در دل ما كينهاى وجود ندارد؟
🔶 بايد تأمّلى كنيم كه ظرف ما واژگون نباشد. با وجود اين همه بارش، انسان مىبيند هيچ چيز در ظرف او جمع نشده كه بماند، حتى ظرفش هم آلوده مانده است.
🔶 در اين ماه رمضان بايد دلهايمان را مطالعهاى بكنيم، شايد يك جمع بندى مناسبى براى اين ماه باشد.
🔶 بايد ببينيم كينههاى ما نسبت به مؤمنين، نسبت به دوستان، از چه نوع است. آيا «لِلّه» است؟ در دعا داريم كه: «خدايا! تو كينهها را ببر، مگر آن كينه و غِلّى كه به خاطر تو باشد».
🔶 بايد ببينيم كه كينههاى ما به خاطر چيست؟ آيا براى اينكه دعوتمان نكردند يا ديرتر به ما گفتند يا چايى خوب به ما ندادند يا...
🔶 اين كينهها باعث محروميتهاست. وقتى همه اين بارشها باشد ولى ظرف من واژگون باشد، چه حاصلى به دست مىآورم؟
🔶 در روايت آمده است كه اگر به مقدار كمى كينه مؤمنى در دل تو باشد، به اندازه سالهاى نورى، بوى بهشت را نخواهى شنيد و نخواهى يافت.
🔶 رمضانهايى بر ما گذشته، در حالى كه كبر و غرور و كينه مؤمنين در دل ما بوده است. مگر با اين كينهها چه چيزى جمع مىشود⁉️
🔶 سعى كنيد هر كس كه با شما دشمنى كرده، حتى اگر او مقصر است، اگر به خاطر خدا نيست كينه جز كافر و بىدين و مشرك را در دل خودتان راه ندهيد. همه را بشوييد و پاك كنيد.
📚 بهار رویش، ص ۳۱
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 نیمه تدارک و جبران
💠 امشب، شام ولادت حضرت مجتبى علیه السلام است و سزاوار است كه بعد از پانزده روز از ماه رمضان، انسان به دنبال معنايى و تولّد حقيقتى در وجود خود باشد. به دنبال نكتهها و جوانههايى بگردد و ببيند كه چه چيزى در وجود اوست.
💠 چون حتى مرحله اوّلى كه در دعا و مناجات خمسةعشر مطرح مىشود، كه مرحله توبه است، بعد از مرحلهاى از اجتباء و عنايت حق است.
💠 در آيات راجع به حضرت آدم نيز آمده است؛ «عَصَى آدَمُ رَبَّهُ فَغَوَى ثُمَّ اجْتَبَاهُ رَبُّهُ فَتَابَ عَلَيْهِ وَ هَدَى»؛ يعنى تا يك مرحله از اجتباء و انتخاب و عنايت حق همراه آدم نباشد، حتى توبه او هم تحقّق پيدا نمىكند و قدمى برنمىدارد.
💠 مراحلى هم بعد از اجتباء مطرح است كه؛ «وَ كَذلِكَ يَجْتَبِيكَ رَبُّكَ وَ يُعَلِّمُكَ مِنْ تَأْوِيلِ الْاحَادِيثِ وَ يُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ...»
💠 إن شاء اللَّه در طلوع تولّد حضرت مجتبى عنايتى بشود كه اجتبايى، توجّهى، از خاك برداشتنى باشد تا ما توبه كنيم و او هم به سمت ما توبه كند. توجّه و عنايتى كند و توبه ما را بپذيرد. و «تُبْنَا الَيْهِ»؛ بازگشت و توبه ما به سمت حق، با «تَابَ عَلَيْهِ وَ هَدَى»؛ بازگشت و توبه حق بر ما و هدايت او همراه باشد. اين، يك مسأله.
💠 مسأله دوّم، عظمت ماه رمضان است كه مقدارى از آن گذشته است. در اين ماه عنايتهاى ذات احديّت و ذات ربوبيّت است.
💠 علوّ حق و عظمت حق و سمع حق و بصر حق و صَمَد بودن و مرجع بودن او، همه اينها اقتضاء كرده كه به خلق فقير محتاجِ دست خالى ببخشد و عنايت كند.
💠 و خدا در خودِ اين ماه عنايتهايى كرده است؛ «عَظَّمْتَهُ وَ كَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ فَضَّلْتَهُ»؛ اين چهار عمل است كه تحقّق پيدا مىكند.
💠 بعد هم عنايتهاى ديگرى هست؛ «انْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ»؛ انزال و فرستادن قرآن. «وَ جَعَلْتَ فَيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ»؛ جعل و قرار دادن شب قدر است، كه خود اينها داستانهاى مفصّلى دارد.
💠 حال در چنين نيمهاى از ماه و در چنين مرحلهاى مناسب است كه انسان سرى به وجود خود بزند. اگر در اوّل ماه به دل خويش نگاهى نكرده است كه در آنچه مىگذرد؛ چه بغضهايى، چه اميدهايى، چه محبّتهايى، چه حالتهايى است! لااقل در اين نيمه راه انشاءاللَّه تدارك و جبران كند.
📚 فوز سالك، ص ۱۱۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 تحوّل در همّت ها
✴️ خدا رحمت كند پدرم را! قصه اى مى گفت كه: كسى را گفتند تو سه تا دعاى مستجاب دارى. آمد پيش عيالش و گفت: عيال! ما سه تا دعاى حسابى داريم، چه كار كنيم؟
✴️ گفت دعا كن من بشوم ماه! خيلى خوشگل بشوم. مرد گفت: خدايا! اين ماه بشود. خيلى زيبا شد. حالا او زيبا شده و بچه هاى دربدرش كثيف مانده اند و خود اين پيرمرد هم گرفتار است.
✴️ شاهزاده اى آمد رد شود، اين ماه را ديد كه نقره اى است. گوهرى است، انگشترى است در زباله دانى، برش داشت. اشاره اى كرد، زن هم پشت او نشست و رفت! بچه ها ماندند، پيرمرد مستجاب الدعوه هم ماند.
✴️ خيلى ناراحت شد، گفت: اين چه وضعى است؟! خدايا! اين زن سگ بشود. زن هم سگ شد و برگشت! بچه ها هم فهميدند كه مادرشان است. بعد گفت: خدايا! دوباره برش گردان به حالت اول!
✴️ يعنى ما مى بينيم دعاهاى آدم همينقدر است؛ يعنى آمدن و رفتن دعايش هيچ تحولى در او ايجاد نكرده. يكى ماه شده، سگ شده و آخر هم برگشته به حالت اول.
✴️ بنشينيم و جمع بندى كنيم! حرفم اين است كه آدم بايد هم تغيير و تحولى در همتش بيايد و هم در دعاهايش و هم در طرحش و هم در عملش و برنامه ريزى وسيع ترى كند.
📚 خط انتقال معارف، ص ۱۵۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
🔶 در روايت است رسول خدا صلّی الله علیه و آله هنگامى كه به سمت مدينه مى آمدند بر مردى وارد شدند و بعدها وقتى كه حضرت به مدينه آمدند و به مقاماتى رسيدند به آن مرد گفته شد كه حضرت همان شخصى است كه بر تو وارد شده بود و الان به اين مقام رسيده، مرد با خود فكر كرد كه چه چيزى از حضرت بخواهد؟
🔶 آمد نزد رسول خدا و گفت يا رسول اللَّه مرا مى شناسيد؟ حضرت پرسيدند تو كيستى؟ گفت من همان كسى هستم كه فلان روز بر من وارد شديد. حضرت فرمودند چه مىخواهى؟ خوب فكر كرد، گفت: صد تا شتر با ساربان.
🔶 حضرت سر فرو انداختند و گفتند حاجتش را بدهيد. و بعد فرمودند:«چه شده كه اين مرد از آن پير زن يهودى همتش كمتر شده»⁉️
🔶 و اشاره كردند كه وقتى برادرم موسى مى خواست از مصر بيرون بيايد مأمور شد كه جنازهى يوسف را با خود ببرد. گفتند: اگر كسى آشنا باشد همان پيرزن بنى اسرائيل است.
🔶 موسى آمد و به او گفت مادر مى دانى آن جنازه كجاست؟ گفت: بله. موسى گفت بگو. پيرزن گفت چه بگويم؟ موسى گفت بگو هر چه بخواهى مىدهيم. بهشت؟ گفت: نه، عَلى شَرْطى؛ يعنى هر چه من مى خواهم.
🔶 موسى متحير بود. خطاب آمد قبول كن، تو نمى دهى ما مى دهيم. پيرزن گفت:«اينكه در رتبهى تو باشم». اين قدر همت و وسعت نگاه!
📚 شرحی بر دعاهاى روزانه حضرت زهرا، ص ۵۰
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 علامت بلوغ
🔷 باید در شبهای قدر هم اندازه بگیرید، هم ارزیابی کنید و هم برنامه ریزی.
🔷 پس جوال عمرتان را، جوال دلتان را، وهم تان را، خیال تان را، کارهای تان را بریزید، ببینید چه چیزی در آن جمع کرده اید؟ بعد از این، آنچه مهم تر است و علامت همه اینهاست همّ و غم های شماست.
🔷 غرض این نیست که یک شبی را به یک صورتی، با حال خوش بگذرانید. این حال خوش گول تان نزند. اینکه کمی سُکهای تان را بگیرید، بعد هم کمی اشکی بریزید و خیال کنید که با ملائکه مقرّبین هم غذا شده اید! نه بابا! این حالتها گولتان نزند، که همین ها جزء فریب ها و فتنههای شیطان است.
🔷 آنچه مهم است، این نکته است که ببینید آیا در شما سعه صدر و ظرفیّت و همّت آمده است؟ غضب تان برای چیست؟ برای این است که چرخ ماشینتان را پنچر کردهاند یا به خاطر این است که از حق دل بریدهاند؟
🔷 از چه کسی غضب دارید؟ به چه کسی محبّت دارید؟ بر سر سفره وجودتان چه کسانی مهمانند؟ آیا محبّت شما به خاطر خودتان و زن و بچّهتان است یا به خاطر محبّت و رحمت واسعه حق؟ که «وَ رَحْمَتی وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ».
🔷 پس جمعبندی از خودتان علامت بلوغ شماست و گرنه حالات خوش گول تان نزند. باید همه این چیزها را در جمع بندی تان دور بریزید، که وسیلههای فریب و خدعه شیطان است.
📚 فوز سالک، ص ۲۲۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 دستورالعمل سرّی برای شب قدر
🎤👈 حاج آقا فاطمی نیا
🔹یک سوره واقعه بخوانید.
🔹بعد از آن یک سوره توحید بخوانید.
🔹سپس هفت مرتبه «یا الله» بگویید.
🔹بعد از آن هرچه میخواهید بخواهید امشب...
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 شب توسعه
💟 در شب قدر، بايد انسان در خود توسعهاى به وجود آورد و محدود فكر نكند كه نان و آب و... نداريم.
💟 بايد به نيروهاى باطنى خود فكر كند. آنها را بررسى كند و ببيند كه با آنها چه كرده؟ با ذهنى كه خدا به او داده، با قلبى كه داده، چه كرده؟ با تخيّل و توهّم و تفكّر و تعقّل خود، چه كرده؟ با اينها چگونه برخورد كرده است؟
💟 با تعقّل خود، كه ترازو و مكيال است، چيزهايى را كه هيچ ارزشى نداشتهاند، وزن كردهايم. مى گويم پول من كه چند روزى پيش تو بوده، بايد فلان مقدار هم كه سود آن است، روى آن بگذارى و به من تحويل دهى.
💟 يا آن روز كه خانه ما مهمان بودى، من سر سفره سبزى گذاشتم و تو نگذاشتى! اين قدر مقايسه كردهايم! يعنى عقل ما در اين عالم بايد همينها را بكشد و وزن كند⁉️
💟 ميزانى كه به ما عنايت كردهاند، براى همين مقدار و همين چيزهاست؟! خيلى عجيب است! اگر اين چنين بود، كه نيازى به ميزان نبود!
💟 بايد در اين وجود تأملى شود، كه چگونه سازمان يابد؟ اعضاء و جوارح آن چگونه باشد؟ چشم و دست و زبان و ... چگونه باشند؟
💟 تمام كارهاى ما از روى عادت است. غذا خوردنمان، خوابيدنمان و... به صورت يك عادت در آمده و بدون تقدير است!
📚اخبات، ص ۱۰۸
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 نرمافزار اندروید«مجموعه آثار استاد علی صفایی حائری» منتشر شد.
✅👈 در این نرم افزار تمام کتب استاد علی صفایی رحمة الله علیه موجود میباشد.
✅👈 قابلیتها: مطالعه کتب، کپی، جستجو، حاشیهنویسی و...
✅👈 جهت تهیه نرمافزار از لینک زیر اقدام فرمائید.👇👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.crcis.haeri&ref=share
11.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅👈 قدر به چه معناست؟
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندى از خويش، برنامهريزى براى آينده
💠 امشب در نظر داشتم به خاطر شب قدر يك جمعبندى هم از خودمان داشته باشيم. اگر اين سالى را كه بر ما گذشته و حتى تمامى اين عمرى را كه تا به حال گذراندهايم در نظر بگيريم، مىتوانيم از غرورها و از فريبها و خدعههايى كه شيطان براى ما در نظر دارد، نجات پيدا كنيم.
💠 با تأمّل در آنچه از عمر ما گذشته، آنچه در قلب ما مىگذرد، آنچه در وهم و خيال ما مىگذرد و با تأمّل در آنچه كه از جوارح ما صادر شده و كارهايى كه انجام دادهايم و با توجّه به همّت و همّ و غمّى كه داريم، مىتوانيم وضع گذشته خودمان را از ابهام و غرور شيطان بيرون بياوريم و از فريبها نجات پيدا كنيم و براى آيندهمان قدمى برداريم. و ببينيم كه در اين عمر و مدّتى كه بر ما گذشته است، چه حاصل جمعى داشتهايم⁉️
✅👈 جمعبندیهای شب قدر
الف: حساب خود
ب: حساب قلب ما و حالتها
ج: حساب وهم و خيال
د: حساب همّ و غمها
📚 فوز سالک، ص ۲٠۱
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie