هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 دستورالعمل سرّی برای شب قدر
🎤👈 حاج آقا فاطمی نیا
🔹یک سوره واقعه بخوانید.
🔹بعد از آن یک سوره توحید بخوانید.
🔹سپس هفت مرتبه «یا الله» بگویید.
🔹بعد از آن هرچه میخواهید بخواهید امشب...
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 شب توسعه
💟 در شب قدر، بايد انسان در خود توسعهاى به وجود آورد و محدود فكر نكند كه نان و آب و... نداريم.
💟 بايد به نيروهاى باطنى خود فكر كند. آنها را بررسى كند و ببيند كه با آنها چه كرده؟ با ذهنى كه خدا به او داده، با قلبى كه داده، چه كرده؟ با تخيّل و توهّم و تفكّر و تعقّل خود، چه كرده؟ با اينها چگونه برخورد كرده است؟
💟 با تعقّل خود، كه ترازو و مكيال است، چيزهايى را كه هيچ ارزشى نداشتهاند، وزن كردهايم. مى گويم پول من كه چند روزى پيش تو بوده، بايد فلان مقدار هم كه سود آن است، روى آن بگذارى و به من تحويل دهى.
💟 يا آن روز كه خانه ما مهمان بودى، من سر سفره سبزى گذاشتم و تو نگذاشتى! اين قدر مقايسه كردهايم! يعنى عقل ما در اين عالم بايد همينها را بكشد و وزن كند⁉️
💟 ميزانى كه به ما عنايت كردهاند، براى همين مقدار و همين چيزهاست؟! خيلى عجيب است! اگر اين چنين بود، كه نيازى به ميزان نبود!
💟 بايد در اين وجود تأملى شود، كه چگونه سازمان يابد؟ اعضاء و جوارح آن چگونه باشد؟ چشم و دست و زبان و ... چگونه باشند؟
💟 تمام كارهاى ما از روى عادت است. غذا خوردنمان، خوابيدنمان و... به صورت يك عادت در آمده و بدون تقدير است!
📚اخبات، ص ۱۰۸
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 نرمافزار اندروید«مجموعه آثار استاد علی صفایی حائری» منتشر شد.
✅👈 در این نرم افزار تمام کتب استاد علی صفایی رحمة الله علیه موجود میباشد.
✅👈 قابلیتها: مطالعه کتب، کپی، جستجو، حاشیهنویسی و...
✅👈 جهت تهیه نرمافزار از لینک زیر اقدام فرمائید.👇👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.crcis.haeri&ref=share
11.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅👈 قدر به چه معناست؟
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندى از خويش، برنامهريزى براى آينده
💠 امشب در نظر داشتم به خاطر شب قدر يك جمعبندى هم از خودمان داشته باشيم. اگر اين سالى را كه بر ما گذشته و حتى تمامى اين عمرى را كه تا به حال گذراندهايم در نظر بگيريم، مىتوانيم از غرورها و از فريبها و خدعههايى كه شيطان براى ما در نظر دارد، نجات پيدا كنيم.
💠 با تأمّل در آنچه از عمر ما گذشته، آنچه در قلب ما مىگذرد، آنچه در وهم و خيال ما مىگذرد و با تأمّل در آنچه كه از جوارح ما صادر شده و كارهايى كه انجام دادهايم و با توجّه به همّت و همّ و غمّى كه داريم، مىتوانيم وضع گذشته خودمان را از ابهام و غرور شيطان بيرون بياوريم و از فريبها نجات پيدا كنيم و براى آيندهمان قدمى برداريم. و ببينيم كه در اين عمر و مدّتى كه بر ما گذشته است، چه حاصل جمعى داشتهايم⁉️
✅👈 جمعبندیهای شب قدر
الف: حساب خود
ب: حساب قلب ما و حالتها
ج: حساب وهم و خيال
د: حساب همّ و غمها
📚 فوز سالک، ص ۲٠۱
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندی اوّل
🔷 بايد انسان هر سال، گذشته از حساب سالش، حساب خودش را نيز داشته باشد. ببيند كه در اين سالى كه گذشته چه كرده است و چقدر با خدا پيوند خورده و چه دلهايى را با ربّشان پيوند داده است؟ چه قرار و يا بىقرارى را در دلها ريخته است؟
🔷 در معاشرتها و رابطههايى كه وجود داشته، حاصل جمعمان به اين نيست كه چقدر تحصيل ما بالا رفته، چقدر ثروت ما بالا رفته، چقدر اعتبار و آبروى خويش را زياد كردهايم. به اين است كه چه قرار و يا بىقرارى را در دلها ريختهايم؟ و چگونه دلها را از دنيا كوچ دادهايم؟ آيا فريادِ«فَفِرُّواْ الىَ اللَّهِ انِّى لَكُمْ مِنْهُ نَذِيرٌ مُبِينٌ» را به گوش دلهاى معاشرين خود رساندهايم؟!
🔷 اين، عمر ما بود. خودتان خوب بررسى كنيد، ببينيد كه به چه چيز قرار گرفتهايد و چه بىقرارىهايى داريد؟! ديگرانى كه معاشر و مصاحب شما هستند، با چه چيزى روبرو هستند. به چه چيزى دلخوش هستند.
🔷 بچّهها و زنهاىتان را با چه چيزى آرام كردهايد؟ درگيرىهايى كه براى آنها بوده است، با چه اميدى در وجودشان كنترل كردهايد؟ چطور با آنها مأنوس شدهايد؟ چطور از آنها بهرهمند شدهايد؟ آنها را با چه چيزى گول زده و فريب دادهايد و به چه دلخوش كردهايد؟
🔷 به خدا قسم! به گونهاى آنها را استثمار كردهايم كه هيچ چيزى جز ما نبينند، جلوهاى جز براى ما نكنند، غذايى جز براى ما نپزند. همّ و غمّ ما اين بوده است كه همه خلق بسوزند تا چايى ما گرم شود.
🔷 خيلى چوب مىخوريم! اين خوبىهاى ما جزء عذابهاى ما خواهد بود! كسانى كه معاشر ما و امانات الهى در دست ما بودند و بايد متحوّل مىشدند، بايد به غنايى در وجود مىرسيدند، بايد ديوارهاى وجود و محدوديّتهاشان مىريخت، ما اينها را آن چنان محدود و صغير و حقير بار آوردهايم، كه با كمترين چيزى شاد مىشوند و از كمترين چيزى رنج مىبرند.
🔷 خلاصه، بنشينيد و از خود جمعبندى كنيد؛ يك عمر، يك سال، نمىدانم يك روز. و اگر اهل دقّت و تأمّل هستيد، لحظه لحظههاىتان را بررسى كنيد. تَهِ جوال را بيرون بكشيد و ببينيد چه كردهايد؟ و چه جمعآورى كردهايد؟
🔷 آن دريچههايى كه بايد باز بشود، تنها اين نيست كه بنويسيم چند تا غيبت كردهايم. چند تا نگاه به نامحرم كردهايم، كه اينها خوبىهاى ماست! به خدا قسم! آن چه ما را غرق مىكند، همان كشتىهاى طاعت ماست، كه سخت سوراخ است. و ما نمىتوانيم بر اين كشتىها سوار شويم تا از درياها بگذريم!
🔷 من گاهى كه مىخواهم از خودم جمعبندى نمايم، مىگويم خدايا! گناهانم كه گناه است براى خودت، ولى تو از ثوابهايم بگذر. از طاعاتم بگذر! اين را بدون شوخى مىگويم، كه خدايا! تو از اينها بگذر!
🔷 چون ما مغرور همين طاعات هستيم. به حقّ حق قسم! خوبىهاى ما، بد است. اين همان تعبيرى است كه اباعبد اللَّه با عرفان در روز عرفه مىگفتند:«الهِى مَنْ كَانَتْ مَحَاسِنُهُ مَسَاوِىَ فَكَيْفَ لاتَكُونُ مَسَاوِيهِ مَسَاوِىَ»؛ كسى كه خوبىهايش بدى است، پس چطور بدىهايش بدى نباشد.
🔷 كارهاى خوب ما مثل كارها و خوبىهاى بچّههاست، كه مىخواهند كارى بكنند، چيزى بياورند، ولى براى ما رنجآور است و مىگوييم: بس است. پس واى به بدىهاشان!
📚 فوز سالک، ص ۲٠۲
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندی دوّم
🔶 حساب دوّم و بحث دوّم، در مورد قلب ما و حالتهاى ماست. توجّهى است كه بايد در قلب خود داشته باشيم، كه دل ما، حبّ و بغضش، يأس و اميدش، تحوّل و تقلّبش از چه و براى چه بوده است؟!
🔶 آنچه ما را رنج داده و آنچه ما را خوشحال كرده، به حساب بياوريم. اينطور معامله و حسابرسى كردن، خيلى راحتتر از اين است كه انسان فقط به كارهاى خوب يا بد خودش مشغول باشد؛ چرا كه اشتغال به كارها و اعمال، نه مشكلى را حل مىكند و نه انسان را به تحوّلى مىرساند، كه يا مغرور مىشود و يا مأيوس.
🔶 اين در حالى است كه جمعبندى از اين سرمايه قلبى انسان و آنچه در وجود او مىگذرد و آنچه در دل او مىگذرد، هم راحتتر و جمع و جورتر است و هم كارگشاتر؛ چون قلب آدم رئيس تمامى جوارح و جوانح اوست. و از اينجاست كه به قسمتهاى ديگر سركشى مىشود.
🔶 من عادت كردهام هميشه در اوايل ماه رمضان يك جمعبندى از دلم داشته باشم؛ ببينم بغضها، كينهها و خستگىهايم از چيست؟ به چى دلخوش كردهام؟ بنابراين كسى كه مىخواهد از ماه رمضان بهرهاى بگيرد، بايد در اوّل ماه بنشيند و اين دل و ته كيسه را بتكاند؛ تا اگر رنجى از برادرى، از دوستى، از كسى دارد، به يك حسابى آن را بتكاند و خالى كند و ببيند كه در آن چيست؟
🔶 به خدا قسم! وقتى كه آدم به دلش سركشى مىكند، دل او از انبار جحودها، از انبار يهودىها، از انبارهايى كه گاهى چهل يا پنجاه سال نمىدانند چه چيزى در آنهاست، از همه اينها پستتر است.
🔶 اين دل آدمى، رنج و ملالش، شادى و شَعَفش، از چيزهايى است كه بيا و ببين! پس آن حساب وجود آدمى بود و اين هم حساب قلب او.
📚 فوز سالک، ص ۲٠۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندی سوّم
💠 حساب بعدى هم، حساب وهم و خيال ماست. به دنياى ديگرى كه بايد فكر كنيم، اين است كه توهّمات ما، تخيّلات ما به چه چيزى روى آورده است؟ اينها هم جزء سرمايههاى ما هستند.
💠 آنهايى كه به كشفى يا به اشراقى يا به شهودى و يا به دركى از سُبُحات جلال حق مىرسند، از همين نيروى تخيّل و قدرت خيالشان بهرهمند مىشوند.
💠 بايد اينها تصفيه شود. بايد توهّمات و وسوسهها كنترل شود. بايد اين ظرف شستشو شود. بايد زنگار اين آينه را پاك كنيم، كه كار بزرگ وجودمان را همين تخيّلات انجام مىدهد و سرمايههاى زيادى را مصرف مىكند. انرژى عظيم ما هرز همين توهّمات و تخيّلات مىشود.
💠 آنجايى كه آرامترين لحظات ما مىگذرد، مىبينيد كه فكر سختترين جولانهايش را دارد و اين انرژى، مصرف زيادى خواهد داشت و نيروى زيادى را خواهد برد. اين هم يك مرحله از جمعبندى و حساب.
📚 فوز سالک، ص ۲٠۶
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 جمعبندی چهارم
💠 مرحله بالاتر و حساب بعدى، حساب همّ و غمهاى ماست. در روايتى حضرت صادق علیه السلام مىفرمايند:«مَنْ اصْبَحَ وَ امْسى وَ الدُّنْيَا اكْبَرُ هَمِّهِ جَعَلَ اللَّهُ تَعَالى الْفَقْرَ بَيْنَ عَيْنَيْهِ وَ شَتَّتَ أَمْرَهُ وَ لَمْيَنَلْ مِنَ الدُّنْيَا الَّا مَا قَسَّمَ اللَّهُ لَهُ»؛ كسى كه همّتش به دنيا مصروف شود و بزرگترين همّش دنيا باشد و از حق چشم بپوشد، بين دو چشمش نوشته مىشود كه او گداست.
💠 معناى اين كه در پيشانى او اين مارك و اين علامت را مىچسبانند، اين است كه اين وجود، فقير است.
💠 با توجّه به همين روايت، مىشود فقر و غنا را تقسيمبندى كرد. يك فقر وجودى و غناى وجودى داريم، يك فقر قلبى و غناى قلبى داريم و يك فقر در نعمت و غناى در نعمت يا «عَمَّا فِى ايْدِى النَّاسِ» داريم.
💠 كسى كه همّتى به سمت غير حق پيدا كند و دنيا آخرين همّ و غمّ او باشد، وجودش فقير است. و كسى كه فقر وجودى پيدا كرد و توسعه وجودى پيدا نكرد و محدود شد، فقر قلبى خواهد داشت. و كسى هم كه فقر قلبى پيدا كرد، از آن نعمتهايى كه در دسترس دارد، بهرهمند نخواهد شد.
💠 اين فرمايش از امام صادق است كه مىفرمايند: اگر كسى همّتش دنيا شد، خداوند نمىگذارد از نعمتها بهرهمند شود. و از آنچه در دنياست، بيش از آنچه برايش مقدّر كردهاند، سهم نخواهد گرفت؛ «جَعَلَ اللَّهُ الْفَقْرَ بَيْنَ عَيْنَيْهِ».
💠 و اما اگر كسى همّتش از دنيا بيرون رفت و به دنياهاى ديگر سر كشيد، اين وجود، غنى خواهد بود؛ «جَعَلَ اللَّهُ الْغِنى فِى قَلْبِهِ»؛ خداوند غنا را در وجود او و در قلب او مىريزد و از نعمتها هم بهرهمند خواهد شد.
💠 آيه «يَوْمَ لايَنْفَعُ مَالٌ وَ لابَنُونَ الَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ» به رغم ترجمهاى كه برايش مىكنند، به اين نكته اشاره دارد كه نعمتهاى دنيا؛ اولاد و اموال، «براى هيچ كس» نافع نيست و «احدى را» نفع نمىدهد، مگر براى كسى كه صاحب قلب سليم است.
💠 غناى نعمت و بىنيازى در نعمت براى كسى نافع است كه در قلبش غنايى پيدا كرده باشد. اين، حقيقتى است كه جز قلب سليم، جز قلب غنى، جز قلب بهرهمند، از نعمتهاى دنيا بهرهمند نخواهد شد و سهمى نخواهد گرفت.
💠 ممكن است حتى در اين دنيا نعمت به او چسبيده باشد، ولى اتّصال نعمت غير از بهرهبردارى از نعمت و سرشار شدن از نعمت و استفاده كردن از آن است.
📚 فوز سالک، ص ۲٠۷
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 نتیجهگیری
🔷 پس انسان بايد بنشيند و از وجودش جمعبندى كند. اين جمعبندىها براى ما لازم است؛ چون ما خودمان را جزء سرمايهها به حساب نياوردهايم.
🔷 ما وسايل اتاق را كنترل مىكنيم. ماشينهايى را كه داريم كنترل مىكنيم. امكاناتى را كه داريم كنترل مىكنيم، حتى قلمى را كه داريم يا ميز و تختى را كه در اختيار ماست و يا چيزهايى را كه به ما سپرده شده، همه اينها را كنترل مىكنيم، ولى خودمان را اصلًا به حساب نمىآوريم!
🔷 در حالى كه خود ما نيز يك چيزى هستيم. خود ما يك سرمايهاى هستيم، وجودى هستيم كه خداوند به خودش دست مريزاد گفته است؛ «فَتَبَارَكَ اللَّهُ احْسَنُ الخَالِقِينَ».
🔷 پس اين وجود را چه شده است؟ همّ و غمّش چيست؟ رنج و شادىاش كدام است؟ فقير است يا غنى؟ به چه روى آورده است؟
🔷 اگر تمامى دنيا، همّ و غمّ ما باشد، فقيريم. واى به مايى كه به يك گوشه دنيا قانعيم! به يك جاى كوچك كه در آن سرپناهى بگيريم. به يك مغازهاى كه از آن درآمدى داشته باشيم. به يك تكّه آهن متّصل به هم كه سوارش شويم!
🔷 اين ملخّص حرف است. در آن تأمّل كنيد تا انشاءاللَّه در شب قدر يك جمعبندى از خود داشته باشيم و تهِ كيسه را بالا بكشيم. شوخى ندارد! ما عمرى چشم ماليدهايم تا شبى از شبهاى قدر برسد.
🔷 قدر هم يك حقيقت ديگرى است كه به ما دستور دادهاند تا در اين شب دور هم بنشينيم و مذاكره علم بكنيم. شايد از بهترين كارها در اين شبها، مذاكره علم باشد؛ چرا كه در نور علم، غرورهاى انسان مىريزد و فريبهاى شيطان را مىفهمد.
🔷 و ديگر حجم كارها مغرورش نمىكند. خيال نمىكند كه كارى كرده است، كه حساب مىكند همّتها كجاست؟ به چى دل داده؟ از چى رنج برده؟ به چى نگاه كرده؟ چه سمت و جهتى را دنبال كرده است؟
📚 فوز سالک، ص ۲٠۹
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie