✳عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در مجلس در بیان دکتر رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس(1)
✅مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در چهار سال گذشته در 616 جلسه کمیسیونهای تخصصی جهت بررسی طرح ها و لوایح حضور پیدا کرده و در همین زمینه اقدام به تهیه و انتشار 436 گزارش علمی ناظر به مباحث مربوط به قانونگذاری کرده است.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در چهار سال گذشته(2)
✅مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای اتقان بیشتر فعالیتهای علمی خود در چهار سال گذشته و استفاده بهینه تر از ظرفیت حوزه های علمیه، بیش از 70 نشست علمی و حدود 17 کرسی علمی ترویجی با حضور اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی کرده و خروجی این نشستها در اختیار نهادقانونگذاری قرار گرفت.
✅در این مرکز بیش از 250 جلسه تخصصی برای بررسی طرح ها و لوایح و 186 مورد تعامل با سازمان ها، نهادها و مراکز علمی تخصصی برای استفاده از ظرفیت آنها در موضوعات مربوط به قانونگذاری انجام شده است.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره مجلس یازدهم(3)
✅برگزاری بیش از 250 جلسه تخصصی برای بررسی طرحها و لوایح
✅انجام 186 مورد تعامل با سازمان ها، نهادها و مراکز علمی تخصصی برای استفاده از ظرفیت آنها در موضوعات مربوط به قانونگذاری
✅انتشار 15 جلد کتاب
✅انتشار 10 شماره فصلنامه دین و قانون با 62 مقاله، برگزاری چهار دوره مدرسه پارلمانی با حضور یک هزار و 200 طلبه و دانشجو
✅تعامل و همکاری با نمایندگان مجلس و پاسخ به مطالبات آنها و دعوت از حدود 40 نفر نماینده در مرکز
✅همکاری بیش از 650 نفر از اساتید حوزوی و دانشگاهی و پژوهشگران علمی با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در جریان بررسی طرح ها و لوایح و حضور در کمیسیون های تخصصی
✅برگزاری چهارمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون تحت عنوان “حکمرانی دینی و تنظیمگری در مسائل اساسی جهان معاصر"
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳تدوین پیش نویس قوانین توسط مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در چهار سال گذشته(4)
1- تهیه پیش نویس قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده
2- قانون جامع حمایت از سالمندان
3- قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
4- لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی)
5- پیش نویس طرح بانکداری مرکزی
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در چهار سال گذشته (5)
مهمترین طرحها و لوایح بررسی شده در مجلس یازدهم
✅ بررسی طرح حمایت از افشاگران فساد
✅ طرح اصلاح مواد 705 الی 711 قانون مجازات اسلامی
✅طرح اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی
✅لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت
✅لایحه صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک
✅طرح تامین مالی جهش تولید مسکن،
✅لایحه حمایت از ورزشکاران،
✅لایحه برنامه هفتم توسعه،
✅بررسی لایحه تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی
✅طرح تحول بازار و صنعت خودروی سبک
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نماینده دورههای دوم، سوم، چهارم، پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی :
ظرفیتهای فقهی و دینی حوزههای علمیه و مراکز تحقیقاتی در قم بسیار بالاست. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره جدید برای گره گشایی از زندگی مردم از طریق قانونگذاری خوب، باید ارتباط خود را با حوزه های علمیه و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تقویت کنند و قطعا بدانند اگر از این ظرفیتهای گسترده فقهی و دینی در حوزه قانونگذاری استفاده کنیم کمترین مشکل را در عرصه اجتماعی خواهیم داشت.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، دبیر سابق جامعه وعاظ تهران و نماینده دورههای دوم، سوم، چهارم، پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی از شهرهای سمنان و تهران.
✅حوزه های علمیه و مراکز تحقیقاتی قم باید با تمام وجود برای کمک به مباحث قانونگذاری از طریق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به میدان بیایند، متاسفانه ما در حوزه قانونگذاری و بویژه در حوزه اجرای قانون مشکلات زیادی داریم، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره جدید باید با ارائه پیشنهادهای سازنده، در این زمینه چاره اندیشی کند.
✅به عنوان فردی که پنج دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم، به نمایندگان مجلس شورای اسلامی توصیه می کنم، ظرفیتهای اسلام ناب محمدی برای بهبود زندگی انسانها و اداره جامعه وسیع و گسترده است، قطعا ما اگر از این ظرفیتهای گسترده فقهی و دینی در حوزه قانونگذاری استفاده کنیم، کمترین مشکل را خواهیم داشت، بنابراین مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید این ظرفیتها را فعال کند و نمایندگان نیز با این مرکز ارتباط وثیق و گستردهای داشته باشند.
✅مجلس شورای اسلامی و حوزه های علمیه باید ارتباط تنگاتنگی برای استفاده از این ظرفیتهای فقهی در قانونگذاری داشته باشند تا از طریق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس موضوعات احصاء و در اختیار نظام قانونگذرای قرار بگیرد و در این راستا گره ای از مشکلات مردم برطرف شود، قطعا این مرکز بهترین مشاور برای نمایندگان در عرصه قانونگذاری بر مبنای شریعت اسلام است.
✅متاسفانه مجلس قانونگذاری با اینکه در راس امور است اما بیشتر به وضع قوانین اهتمام می ورزد ولی در حوزه اجراء قانون و نظارت برای اجرا با مشکل جدی مواجه هستیم و حتی گفته می شود 75 درصد قوانین مصوب مجلس اجرایی نشده است، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک مرکز تخصصی وابسته به مجلس، این شرایط را آسیب شناسی و با مشورت دادن به نمایندگان مجلس، این خلاء را برطرف کند.
✅به مرکز تحقیقات اسلامی مجلس توصیه می کنم که در جریان بررسی طرحها و لوایحی که قرار است به قانون تبدیل شود، با تودههای مردم ارتباط داشته باشد، دلیل بی اعتنایی برخی مردم نسبت به برخی قوانین را پیگیری و ریشه یابی کنند و یا حتی اگر بخشی از مردم در انتخابات مجلس مشارکت نداشتند باید دنبال کنیم که با تصویب قوانین خوب آنها را ترغیب به حضور در صحنه کنیم.
✅ حوزه علمیه قم باید بداند که وظیفه آنها تنها توجه به برخی مسائل فقهی و شرعی نیست بلکه باید توجه گسترده و عمیقی به مسائل اجتماعی و اقتصادی داشته باشند، ما تنها یک باب فقهی آن هم عبادات نداریم بلکه 50 باب فقهی داریم که بسیاری از آنها مربوط به مسائل اجتماعی است و حوزه باید بیشتر اهتمام داشته باشد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
1_10864174065.pdf
643.8K
برنامه کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۳
جایگاه بهرهوری در نظام اداری از منظر آموزههای اسلامی.pdf
726.7K
✳جایگاه بهرهوری در نظام اداری از منظر آموزههای اسلامی