بازنشر/
مسابقه طراحی شعار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره (تحول و تعالی) با رویکرد (مساله محوری و نتیجه گرایی در چرخه تقنین) برگزار میشود.
شرکت کنندگان در این مسابقه می توانند پیشنهاد خود را به همراه نام و نام خانوادگی و شماره تماس از طریق پیام رسان ایتا به شماره(09912264286) تا تاریخ 30 دیماه ارسال کنند.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
گروه سیاست و امنیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار می کند:
الزامات سیاست خارجی مقاومت محور در قبال یمن
ارائه دهندگان:
حجت الاسلام والمسلمین احمد راهدار
حجت الاسلام والمسلمین ایمان محمدی
دبیر علمی:
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر اعتماد
زمان: سه شنبه 18 دی ماه 1403 ساعت 10 الی 12
مکان: دانشگاه باقرالعلوم طبقه سوم اتاق 301
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
مسئول پیگیری های ویژه حوزه ریاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس منصوب شد
حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی در حکمی حجت الاسلام والمسلمین محمد شیرینکار موحد را به عنوان مسئول پیگیری های ویژه حوزه ریاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس منصوب کرد.
مدیریت بخش خارج مدرسه فقهی حضرت امام باقر (ع)، مدیر داخلی فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه اصولی، دبیر گروه فقه ارتباطات، هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) و مسئول بخش فناوری پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از جمله سوابق حجت الاسلام والمسلمین موحد میباشد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
💢پیشنهاداتی درباره قانون حجاب و عفاف
✍️حجتالاسلام علی امینینژاد
قانون اخیر حجاب مصوب مجلس شورای اسلامی که دولت محترم از اجرای آن استنکاف کرد، شامل سه بخش است؛ بخشی از آن مربوط به حداقل پوشش زن و مرد است. بخش دیگری از آن تکلیف عوامل موثر در ترویج بیحجابی را مشخص میکند و بخشی از آن نیز مربوط به حجاب و عفاف اسلامی است.
آنچه مربوط به بخش نخست است مربوط به حجاب اسلامی نیست، بلکه هر جامعهای به حسب هنجارها و عرف غالب، قوانینی را درباره آن اعمال میکند. پیشنهاد میشود این بخش از قانون حجاب، از آن قانون جدا و به اسم «قانون حداقل پوشش» (بدون به کارگیری هیچ عنوان و واژه دینی) ابلاغ و اجرا شود. در ضمن بهتر است بار اول و دوم صرفا تذکر داده شود و از بار سوم جریمهها شروع شود.
بخش دوم قانون که مربوط به عوامل گسترش دهنده بیحجابی یا بی عفتی است مثل فعالیتهای تبلیغاتی، سلبریتیها و مانند آنها نیز به بخش نخست ملحق شود و به صورت بسیار شدید و اکید اعمال شود.
بخش سوم قانون حجاب که وظایف نهادهای قانونی در مسیر تکریم و ترویج حجاب و عفاف را مشخص میکند ذیل عنوان درست «قانون عفاف و حجاب در راستای تقویت خانواده» ابلاغ شود.
👈ادامه یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=76961
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
آیت الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری با حضور در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار پیرامون مباحث مربوط به تقویت دانش های مرتبط و در خدمت قانون مانند دانش فقه، حقوق و جامعه شناسی و نیز فعالیت های بین المللی مرکز، پنجمین کنفرانس بین المللی "فقه و قانون" که قرار است سال آینده برگزار شود، گفت وگو شد.
در این دیدار همچنین بر تقویت شورای فقهی مرکز و ایده پردازی با حضور بزرگان حوزه تاکید شد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
هدایت شده از بهمن اطمینان
به دعوت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و با حضور دکتر عباسی نائب رئیس کمیسیون کشاورزی و دکتر جلالی رئیس کمیته منابع طبیعی و اراضی کمیسیون کشاورزی:
نشست علمی تحت عنوان چالشهای فقهی و حقوقی ساماندهی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف آن بعد از فوت مالک" به همت گروه اقتصاد و زیربنایی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
نشست تخصصی چالشهای فقهی و حقوقی ساماندهی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی
به دعوت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و با حضور دکتر علیرضا عباسی نائب رئیس کمیسیون کشاورزی و دکتر محمد جلالی، رئیس کمیته منابع طبیعی،امور اراضی و خاک کمیسیون کشاورزی ، نشست تخصصی چالشهای فقهی و حقوقی ساماندهی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در در ساختمان شیخ فضل الله مجلس شورای اسلامی برگزار و افراد پیرامون نقاط مثبت و منفی و چالشهای این طرح به اظهارنظر پرداختند.
حجتالاسلام و المسلمین سید تراب موسوی عارف از محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ابتدا تاریخچه قانونی نظرات شورای نگهبان در ارتباط با مساله "منع افراز" و "تفکیک ملک مشاء" را توسط یکی از شرکا و ورثه مورد بررسی قرار داد و قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی مصوب 1385 و مخالفت شورای نگهبان به خاطر خلاف شرع بودن منع افراز و تفکیک از شرکا و ورثه را مورد توجه قرار داد.
دکتر نریمانی، مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان امور اراضی کشور و دکتر عباس جهانبخش، رئیس اندیشکده زیست شهر، درباره اثبات مصلحت الزامی این مسئله مباحث خود را ارائه دادند.
بررسی ادله اثبات مصلحت ملزمه در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره یکپارچه سازی اراضی در شرایط کنونی، محور اصلی بحث در این بخش ارائه دهندگان بود که آیا این مصلحت الزامی وجود داشته و مسئله امنیت غذایی را پوشش میدهد یا خیر؟
با توجه به اینکه فصل سوم این طرح به دلیل ممنوعیت حق افراز و تفکیک توسط شرکا و ورثه ممکن است مورد مخالفت شورای نگهبان قرار بگیرد، در بررسی بخش بعدی طرح، به بررسی ادله اثبات مصلحت بنا بر حکم ثانویه در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پرداخته شد که اگر مصلحلت الزامی در ممنوعیت حق افراز و تفکیک توسط ورثه و شرکا باشد بر این اساس، طبق مصلحت و حکم ثانویه میتوان این مواد را پذیرفت؛ در غیر این صورت، مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام را به دنبال نخواهد داشت.
در این نشست همچنین به دیدگاههای مختلف پیرامون طرح مذکور اشاره شده و موافقان و مخالفان در قالب بحث کارشناسی به اظهارنظر پرداختند.
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این طرح اظهارنظر فقهی و شرعی خود را ناظر به مواد قانونی پیشنهادی از طرف طراحان را مورد ارزیابی قرار داده و در دو بخش پیش بینی نظرات شورای نگبهان و پیش بینی نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام، مباحثی را مطرح کرد.
نتایج این نشست در گزارش نهایی مرکز تحقیقات مجلس ارائه میشود.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
گروه سیاست و امنیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار می کند: الزامات سیاست خارجی مقاومت محور در قبال
به اطلاع می رساند، ساعت برگزاری نشست علمی "الزامات سیاست خارجی مقاومت محور در قبال یمن" که قرار بود، امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403 ساعت 10 برگزار شود، به ساعت 14 تغییر پیدا کرد. این نشست امروز ساعت 14 در دانشگاه باقرالعلوم طبقه سوم اتاق 301 برگزار میشود.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
گزارش علمی "ملاحظاتی پیرامون کلیات طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی" توسط گروه اقتصاد و زیربنایی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس منتشر شد.
مرکز تحقیقات اسلامی در سه بخش شامل اشکالات ساختاری و نهادی، اشکالات و ابهامات بر اساس مبانی اقتصادی و اشکالات از منظر فقهی به این طرح پرداخت و در پایان راهکارها و پیشنهاداتی را ارائه داد.
رسیدگی به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی اعاده شده از شورای نگهبان عصر امروز با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه دارد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
تاکید بر لزوم همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و شورای فرهنگ عمومی کشور
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در نشستی مشترک با قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر همکاری این دو نهاد در حوزه فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد.
دکتر نهاوندی با اشاره به پشتوانه غنی و میراث فقهی و معرفتی علمای سلف به عنوان فرهنگ علمی انباشته نظام اسلامی، امتداد اجتماعی پژوهش های حوزوی را مورد توجه قرار داد.
ایشان بر همکاری مشترک شورای فرهنگ عمومی و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکید کرد و گفت: دسترسی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مرکز رصدهای فرهنگی شورای عمومی اعم از شوراهای استانی و شهرستانی و دریافت گزارشی هایی از وضعیت دینی، فرهنگی و اجتماعی جامعه و تفاهم در این بخش ها، می تواند به غنای تأملات و گزارشهای ما کمک کند.
دکتر نهاوندی افزود: با وجود انباشت دادهها و گزارشها، به جهت ابهام مفهوم فرهنگ و دینداری و شاخصهای آن، امکان استفاده حداکثری از منابع فراهم نیست، بر همین اساس، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس میتواند با نمایندگی از دانش اجتماعی شکل گرفته در حوزه های علمیه، در این عرصه ها به شورای عمومی کمک کند.
آقای آشنا دبیر شورای عمومی کشور نکاتی را به عنوان اساسیترین مسائل شورا از جمله موضوع دینداری در بین نوجوانان، فرهنگ شهروندی و سرمایه اجتماعی مطرح کردند و از ریاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس درخواست کرد اقدامات علمی، مبنایی و تقنینی مورد نیاز در این حوزهها را در اختیار این شورا قرار دهد.
#سهشنبههایامید
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48