هدایت شده از M.F97
﷽
⌛️ساعت :
👤ارائه:جناب استاد بصیرت
✍موضوع:سبک زندگی
اسلامی(فرهنگ
آپارتمان نشینی3)
💥اجرا
https://sapp.ir/conferanceammar
┅═ঊঈ🍁ঊঈ═┅
اتحادیه عماریون
🔮🔮🔮🔮🔮🔮🔮🔮
بسـم الله الرحمـن الرحیـم
عرض سلام وادب واحترام
وتبریک میلاد امام هادی (ع)
خدمت جنـــــاب
" استـاد بصــــیرت "
وشمـا کاربران همراه
گروه هــای ولایـی
خدمتتــون هستیم...
با کنفـــرانـــــس
👈سبک زندگی اسلامی👉
(فرهنگ آپارتـمان نشینی3)
سپاس فراوان از جنـاب
"استــــاد بصیــرت"
که وقت ارزشمندشون را
دراختیار ما قرار دادند..
جنـــــاب
"استـــاد بصـــــیرت"
گروه ها در اختیار شماست
لـــطفا کنفـــرانس
خودتان را ارائه بفرمایید..
🔮🔮🔮🔮🔮🔮
بسم الله الرحمن الرحیم
معیار معاشرت با دیگران در اسلام
🌹🌹🌹🍃🌸
از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
🌹❄️
اجتماعی که دارای چنین هدف عالی باشد،هرگزدر آن هیچ گونه تجاوز و تعدی و فسق و فجور راه نخواهد یافت.در قرآن کریم و احادیث به تصحیح و اخلاص نیت بسیار اهمیت داده شده است .
🌹❄️
1-حب و بغض ها یا خوش آمدن و دوست داشتن و بد آمدن وناخوشنودی باید برای خدا باشد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
عالی ترین ملاک انتخاب معاشر و همنشین ملاکی است که خداوند فرموده است یعنی دوست داشتن و دشمنی کردن با کسی باید برای خدا باشد است،
🌹❄️
اگر چنین باشد و این شرایط مراعات گردد آنوقت انسان آنچه را دوست می داردکه محبوب خدا ایت ، یعنی مؤمن را، عادل را، متقی را، و ایمان و پاکیزگی را ، و... از چیزی بیزار است که مورد دشمنی خدا است .
🍂🌸🍂🌸🍂🌸
معیار خوب و بد بودن حزب و جناح و اصلاح طلب و اصولگرا و اینها نیست معیار فقط نزدیکی و دوری به خدا و دستورات خداست.
🍃🌸🍂🌸🍃🌸
2- دقت در انتخاب دوست و معاشر
🌹❄️
معاشرت بازار تبادل اخلاق است، بسیاری از محاسن و رذائل اخلاقی از همین معاشرات معمولی انتقال و تسری می یابد.
🌹❄️
اگر از انسان های موفق بپرسید که عامل موفقیت شما چه بود؟ بی درنگ یکی از عوامل مهم موفقیت خود را رفاقت با دوستان خوب اعلام می دارند. و برعکس اگر از انسان های شکست خورده در زندگی بپرسید : چگونه به این ناکامی ها مبتلا گشتید؟ خواهند گفت دوست ناباب.
🌹❄️
معاشرت با دوستان بد انسان را از مسیر تکامل باز می دارد. به همین دلیل مسلمان باید دوستان خود را با صلاحدید دین خود انتخاب نماید ، یعنی در خصوص اینکه با چه کسانی معاشرت نماید، و با چه کسانی معاشرت ننماید، باید نظر اسلام را سؤال نماید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
3- اعتدال و میانه روی در معاشرت
🌹❄️
میانه روی بهترین و پسندیده ترن شیوه ای است که در شئون زندگی مراعات ان مفید و شایسته است.
🌹❄️
آن کلام معروف بیان خوبی است که خیر الامور اوسطها، بهترین کارها اعتدال در اعمال است .
🌹❄️
یکی از اصول معاشرت نیز میانه روی است، که مؤمن به آن مکلف شده است.
🌹❄️
به فرمایش امام علی (ع) : شیوه زندگی مؤمن بر اساس میانه روی و اعتدال است . در معاشرت نیز افراط و تفریط هر دو مذموم و ناپسند است ، هم معاشرت زیاد و قطع ارتباط با مردم ، هر دو ناپسند است.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
4- امتحان معاشرین
🌹❄️
اعتماد به ظاهر افراد، کار مذمومی است ، البته سوءظن به افراد هم ناپسند است. لذا انسان می بایست کسی را که می خواهد با او پیمان دوستی و رفاقت داشته باشد، آزمایش نماید. امام علی (ع) اعتماد قبل از آزمایش را چنین توصیف می کند:
🌹❄️
اعتماد به هر کس قبل از آزمایش ار ناتوانی است و نیز می فرماید : قبل از آزمایش به کسی اعتماد نکن .
🌹❄️
و امام صادق (ع) در بیان شیوه امتحان مردم می فرماید : به روزه و نماز مردم گول نخورید زیرا چه بسا انسان به نماز و روزه شیفته شود تا آنجا که اگر ترک کند، به هراس افتد ، ولی آنها را به راستگوئی و امانت داری بیازمائید .
🍃🌸🍃🌺🍃🌸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
5- معاشرت به تناسب افراد
🌹❄️
زندگی جامعه های بشری، اخلاقی انعطاف پذیر را می طلبد.در جامعه افراد مختلفی با روحیات مختلف زندگی می کنند؛ جماعتی زودرنجد، جماعت دیگر سعه صدر دارند، عده ای بذله گو هستند و گروهی جدی و خشن؛ بعضی از نرمخویی انسان سوءاستفاده می کنند و گروهی ....
🌹❄️
بدیهی است با این همه روحیات مختلف انسان نمی تواند با همه افراد با یک روحیه رفتار نماید.
🍃🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🌸🍃🌸🍃🌸
6- رعایت حق معاشر
🌹❄️
این اصل از اصول مهم معاشرت است که رعایت آن، مایه استحکام پیوند های اجتماعی می گردد.
🌹❄️
باید توجه داشت که اسلام دین وظایف متقابل است و اقشار جامعه نسبت به هم حقوقی دارند که ملزم به انجام آن می باشند حقوق پدر بر فرزند و فرزند بر پدر، حق همسایه ، حقوق همکار و دوست و همه اینها به طور متقابلند.
🌹❄️
7- احترام و دوستی بر اساس مقدار ارزش ها
🌹❄️
یکی دیگر از اصول معاشرت در اسلام دوستی،رفاقت و احترام بر اساس مقدار ارزشها است.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۸. حیا در معاشرت
🌹❄️
اهمیت حیا
مسأله ی حیا و شرم، هم از نظر عقلی و هم از نظر نقلی جایگاه مهمی دارد. عقلانی بودن شرم و حیا و اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. شرم و حیا در روایات اسلامی از جایگاه بالایی برخوردار است و تعداد فراوانی روایت در این خصوص وجود دارد؛ برای نمونه چند روایت از حضرت علی (علیه السلام) نقل می کنیم؛
🌹❄️
امام علی (علیه السلام):
«کَثرَهُ حَیاءِ اَلرَجُلِ دَلیلُ ایمانِهِ»(غرر الحكم و درر الكلم، ص: 525)
کثرت حیای آدمی دلیل ایمان اوست.
🌹❄️
امام علی (علیه السلام):
«ثَمَرَةُ الْحَیَاءِ الْعِفَّة» (تصنیف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 257)
🌹❄️
ارمغان عفت و پاکدامنی شرم و حیاست.
امام کاظم (علیه السلام) میفرماید: «پرده شرم و آزرم میان خود و برادرت را برندار و مقدارى از آن را باقى گذار، زیرا برداشتن آن، برداشتن حیاست»
🌹❄️
امام علی (علیه السلام):
«اَحسَنُ مَلابِسِ الدّینِ الحَیاءُ»(غرر الحكم و درر الكلم، ص: 193)
زیباترین لباسهای دین حیاست.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
چند مورد که در روایات ما از موارد بی حیایی شمرده می شود:
🌹❄️
پرحرفی:
🌹❄️
یکی از عوامل بی حیایی، زیاد سخن گفتن است. امام علی (علیه السلام) میفرماید: هر که زیاد حرف زد، راه خطا بسیار پویید و آنکه بسیار خطا کرد، شرم او اندک شد و آنکه شرمش کم شد، پارساییاش کم گردد و آنکه پارساییاش اندک شد، دلش مُرد. (نهج البلاغه، قصار 349)
🌹❄️
شرابخواری:
امام رضا (علیه السلام) حکمت تحریم شراب را از بین رفتن عقل و حیا دانسته و فرمودهاند: خداوند متعال شراب را حرام فرمود، زیرا شراب تباهی میآورد، عقلها را در شناخت حقایق، باطل میکند و شرم و حیا را از چهره فرد میزداید. (فقه الرضا، ص 282)
معصیت خدا:
🌹❄️
یکی از آثار گناهان، دریدن پردههای اجتماعی و بیحیایی است. امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «از براى خداى متعال بر بنده با ایمانش چهل پرده است كه هر گاه گناهى بزرگ انجام دهد، یكى از آن پردهها برداشته مىشود.»(اختصاص مفید، ص 220)
🌹❄️
در روایتی، امام سجاد (علیه السلام) از گناهان خاصی نام برده که پردهها را میدرد و موجب بیحیایی میشود. این گناهان عبارتاند از: شراب خواری، قمار بازی، رد و بدل کردن سخنان لغو، شوخی خارج از نزاکت برای خنداندن مردم، عیب دیگران را بیان کردن و همنشینی با مردمان بد نام. (معانی الاخبار، ص۲۷۰)
🍃🌸🍃🌸🌸🍃
ممنون از توجه دوستان گرامی،امیدوارم بتوانیم عمل کننده به دستورات زیبای اسلام باشیم
والسلام
🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘
با تشکر از
جناب
" اســــــــــتاد بصیرت " مطالب مفید و ارزشمندی دراختیار ما قرار دادند.
اجرتان با صاحب الزمان (عج ا....)
التماس دعا
🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘
🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘
سپاس فراوانـ از همراهی شما کاربران محترم
مدیران وادمین های گروه ها
وهماهنگ کنندگان کنفرانس ها
اجرتون با امام هادی ع
🔘🔘🔘🔘🔘🔘
سلام جناب استاد اگر تشریف دارید اعلام حضور بفرمائید لطفا
گروه ها آماده کنفرانس هستند
سلام علیکم
بزرگواران از تاخیری که پیش آمد عذرخواهی می نمایم
در خدمتتان هستیم
بسم الله الرحمن الرحیم
سال روز شهادت شهید محمدعلی رجایی و شهید دکتر محمدجواد باهنر گرامی باد
شهید رجایی و باهنر دو همسنگر علم و جهاد و خدمت بودند که دوشادوش یکدیگر کمر به خدمت مردم ایران بستند، اما منافقین کور دل چشم دیدن یاران خمینی را نداشتند و در ۸ شهریور سال ۱۳۶۰ آن دو یار عزیز را به شهادت رساندند.
ان شا الله مطالبی که در پی می آید مفید واقع گردد.
🔻 زندگینامه شهید رجایی
شهید رجائی در سال ۱۳۱۲ ش، در قزوین متولد شد. در ۴ سالگی از نعمت داشتن پدر محروم شد و تحت تکفل مادری مهربان قرار گرفت. درسال ۱۳۲۷ به تهران مهاجرت کرد و سال بعد وارد نیروی هوائی شد. در مدت ۵ سال خدمت در نیروی هوائی، دوره متوسطه را با تحصیل شبانه گذراند. در سال ۱۳۳۵ به دانشسرای عالی وارد شد و دوره لیسانس خود را در رشته ریاضی به پایان برد و به سمت دبیر ریاضی در وزارت فرهنگ استخدام گردید. در اردیبهشت ۱۳۴۲ به علت فعالیتهای سیاسی علیه رژیم طاغوت دستگیر و ۵۰ روز زندانی شد. پس از آزادی با شهید باهنر به سازماندهی مجدد هیئت موتلفه پرداخت و داوطلبانی را به جبهه فلسطین اعزام کرد. پس از بازگشت در سال ۱۳۵۳ دستگیر و دو سال در زندانهای انفرادی رژیم پهلوی انواع شکنجه ها را تحمل نمود.
شهید رجائی در سال ۱۳۵۸، مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را به عهده گرفت و به دنبال تمایل مجلس در تاریخ ۵۹/۵/۱۸ به عنوان اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران به مجلس معرفی و با رأی قاطع به نخست وزیری انتخاب شد و با عزل بنی صدر از جانب امام به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران معرفی گردید و سرانجام در هشتم شهریور ماه ۶۰ توسط ایادی دشمنان انقلاب به فیض رفیع شهادت نائل آمد.
۱