eitaa logo
آرشیو کنفرانس عماریون
249 دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
499 ویدیو
91 فایل
ارتباط با مدیریت کانال↙️↙️ @Yavar_amar مغزخاکستری @khakestary_amar کانال اتحادیه عماریون @et_amarion نفوذیها @Nofoziha_ammariyon شهدا و اهل بیت علیهم السلام @Ammar_noghtezan خنده بازار و طنز سیاسی @khande_bazarr عکسنوشته عماریون @amaariyon
مشاهده در ایتا
دانلود
با سلام خدمت همه عزیزان و سروران و تبریک هفته کرامت محضر محبان و شیعیان امام رئوف حضرت امام رضا علیه السلام ، امیدوارم امشب مطالبی که ارائه خواهد شد مفید واقع شود.
سلام استاد شب تون بخیر حتما مفیده ان شالله
در آغاز سخن ابتدا باید به لزوم قائل بودن حقوق برای اقوام و اقلیت ها اشاره ای انجام بدیم 👇👇👇 اهمیت حقوق اقوام و اقلیت ها را می توان با مطالعه آثار ماندگار دینی و حدیثی در متون اسلامی و نیز سیره سیاسی اهل بیت علیهم السلام مورد بررسی قرار داد. قطعا توصیه های ائمه در مورد اقلیت ها نیز از مبانی وحی و سیره سیاسی پیامبر اسلام(ص) ریشه می گیرد. لیکن این توصیه ها دریچه های جدیدی از دانش و بینش و ارزش در قلمرو وسیع اسلام میگشاید.
(سوره حجرات،آیه 13)👇👇👇 یا أیُّهَا النّاسُ إِنَّا خَلَقناکُم مَن ذَکَرٍ وَ أُنثَی وَ جَعَنَاکُم شُعُوباً وقَبَائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَاللّهِ أَتقَاکُم إِنَّ اللهَ عَلیم خبیر ای مردم! بی تردید ما همه افراد نوع شما را از یک مرد وزن (آدم وحوا) آفریدیم و شما را قبیله ای بزرگ و کوچک قرار دادیم تا همدیگر بشناسید مسلماً گرامی ترین شما نزدخدا پرهیزکارترین شماست همانا خداوند بسیار دانا وآگاه است.
اخوت انسانی👇👇👇 «فانّهم صنفان امّا اخٌ لک فی الدّین او نظیرٌ لک فی الخلق انسان ها همه برادر شمایند یا برادر ایمانی و یا برادر انسانی.» نامه 53 نهج البلاغه لا یسخر قوم من قوم 👇👇👆👆پیامبر اکرم ص👇 تحف العقول ص 29
در نگاه دینی و در سیره معصومین هیچگونه تبعیض و تفاوتی جز به معیار «تقوی» نمی تواند معیار برتری معنوی انسان ها باشد و تمایز اصولی آنها براساس تقوا نیز معیاری در تقسیم وظایف و وسیله ای برای نیل به اهداف عالیه انسانی است نه عامل تبعیض در اهداف مادی چنانکه پیامبر اسلام(ص) در منشور ماندگار خود فرمودند: ایها الناس انّ ربکم «واحدٌ و ان اباکم واحد کلّکم لآدم و آدم من تراب انّ اکرمکم عنداللّه اتقیکم و لیس لعربی علی عجمی و لا لاحمر علی ابیض و لا لابیض علی احمر فضل الا بالتقوی.»
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، دو اصل 15و 19 ، صريحتـرين و مهـمتـرين اصـولی هـستند كـه مسیر كلی نظام و قانون اساسی را كه مبتنی بر اصل وحـدت اقوام و سياست همگرايی مذهبی است، به خـوبی نـشان ميدهند.👇👇👇 اصل نوزدهم (19) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود. 👇👇👇 اصل پانزدهم (15) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.
خب عزیزان تا حدودی به لزوم و اهمیت حقوق اقوام و اقلیت ها اشاره کردیم و در ادامه به نقد و بررسی وضعیت این حقوق خواهیم پرداخت👇👇👇
کشور ما ایران متشکل از اقوام مختلف با ادیان و مذاهب و فرهنگها و گویش ها و لهجه های اعم از فارس و ترک و کرد و عرب و بلوچ و لر و ترکمن و گیلک و لک و بختیاری و ... میباشد که این اقوام اکثرا دارای دین و مذهب و زبان و گویش خاص خود هستند.
سوالی که میخواهم مطرح کنم و بعد به آن جواب دهم اینست👇👇 آیا انسانها در انتخاب زبان یا قوم دارای اختیار هستند؟ یعنی کسی که زبان مادریش فارسی یا ترکی یا کردی یا عربی و یا هر زبان دیگری است خودخواسته بوده یا اینکه خلقت او اینگونه بوده است؟
قطعا انسان در این رابطه هیچ اختیاری از جانب خود نداشته و این خواسته و اراده الهی بوده است همانگونه که در ایه 13 سوره حجرات به آن اشاره کردیم و این خود از نشانه های قدرت خداوند باریتعالی میباشد.
به همین دلیل و اینکه یکی از بنیادی ترین اصول انقلاب برابری اقوام مذاهب در قانون و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی برابر برای همه اقوام و اقلیت هاست که اصول 15 و 19 قانون اساسی بر همین مبنا تدوین شده است.