#حدیث_روز
💠 قالَ الاْمامُ الباقر عَلَیْه السلام:
💢إنَّ الْمُؤْمِنَ أخُ الْمُؤمِنِ
🔵 لا یَشْتِمُهُ،
🔴وَلا یُحَرِّمُهُ،
⚫️وَلا یُسیىءُ بِهِ الظَّنَّ
💢 مؤمن برادر مؤمن است،
🔶 او سرزنش و بدگویى نكند،
🔷 و او را از خوبی ها محروم نگرداند،
🔶دو به او بدگمان نباشد.
📚 تحف العقول ص ۲۲۱،بحارالأنوار: ج ۷۸، ص ۱۷۶، ح ۵.
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
02.Baqara.119.mp3
1.12M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_بقره
✅آیه صد ونوزدهم سوره بقره
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#تلنگر
💢 آیتالله بهجت(ره):
🔶 حوادثی که اتفاق میافتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما میآید: « وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ؛ هر مصیبتی به شما میرسد، بهواسطه اعمال شماست».(شوری: ۳۰)
🔷 آیا نباید به فکر باشیم و از گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبتها شده است، توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم، و به خود و کارهای خود خوش بین هستیم! آیا در این حوادث و گرفتاریها که از هزار سال پیش به ما خبر دادهاند، نباید شرح صدر پیدا کنیم و همانطور که دستور دادهاند باشیم؟! که فرمودهاند: «تَمسکوا بِالأَمْرِ الأولِ؛ به دستور اول تمسک بجویید [و عمل کنید]»
🔶 یعنی اینکه به یقینیات اعتقاد داشته باشیم و به واضحات و ضروریات دینی عمل کنیم، و در موارد شک و تردید احتیاط نماییم. و نیز در مثل این زمانه که اهل ایمان به بلاهای فراوان مبتلا هستند، چنانکه دستور دادهاند، دعای فرج را زیاد بخوانیم.
📚 در محضر بهجت، ج۲،ص۱۳
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#سلسله_دروس_آموزش_تجوید
#آموزش_تجوید
#فایلهای_صوتی_تجوید
✅ دوره کامل سلسه دروس آموزش تجوید سطح ۱ استاد موسوی بلده :
✅ تعداد جلسات آموزشی 29 جلسه،
🔰 موضوعات به ترتیب جلسات 🔰
#جلسه1
توضیحات مقدماتی قبل از شروع
#جلسه2 ورود به مبحث درس
#جلسه3
طرق وقف در آخر کلمات؛ ابدال- اسکان
#جلسه4 علائم وقف
#جلسه5 وقف اسکان
#جلسه6 همزه وصل
#جلسه7 ادامه همزه وصل
#جلسه8 انواع قرائات و روش ترتيل
#جلسه9 انواع قرائات تحقيق و تدوير
#جلسه10 تحديد يا حدر
#جلسه11 حرکات کوتاه و کشیده
#جلسه12 اسامی حروف
#جلسه13 تلفظ ث ح ذ
#جلسه14 تلفظ ص ط
↩و ادامه دارد....
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
4_5870816459331993967.mp3
5.52M
#جلسه2
↩ ورود به مبحث درس
#موفقیت
✍ تــرازوے موفقیت دو ڪفہ دارد
در یڪ ڪفہ اش همہ چیزهایے ڪہ در ڪانال و گروه ها گفتہ میشود از قبیل، اصول و نڪات حفظ و اعتماد بہ نفس، تقویت روحیہ و انگیزه و...
✍ و در ڪفہ ے دیگر فقط یڪ چیز قــرار دارد : عمل! عمل ڪہ نباشد بقیہ مطالب حتے اگہ از بهترین مشاورین ڪشور هم باشد بہ ڪار نمےآیند. عمل بہ قــدرے مهم است ڪہ یڪ بیابانگرد ڪلاس نرفتہ و مربے نـدیده، امــا مصمم و با اراده مے تواند قوے تــرین ورزشڪار دوره دیده را با اختلاف زیاد عقب براند و بــر سڪوے قهرمانے بایستد.
✍ این عمل است ڪہ یڪ فرد ڪم سواد و پــرڪار و پر تلاش را بہ جایگاهے مے رساند ڪہ افراد باهوش و با استعداد و تحصیل ڪرده نتواند بہ این جایگاه برسد.
✅ اگــر تصمیم بہ حفظ قرآن دارید و میخواهید دوباره شروع ڪنید، درصدے ڪہ بـراے اهمیت "عمــل" و "اقــدام" ڪنار میگذارے بالاے نود باشد. دلیلش ڪاملا واضح و روشن است. تا عملے انجام نشود ڪارے اتفاق نمے افتد ڪہ بعدا مورد ارزیابے و تحلیل قـــرار گیرد. هیچ معجزه اے در ڪار نیست، مطالب مهم و مشاوره ها و مطالب انگیزشے تا زمانے ڪہ هیچ عمــل و حرڪتے از خــود نشان ندهید حتے یڪ درصد هم باعث پیشرفت شما نمیشود.
از تو حرڪت = از خدا برکت
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#حدیث_روز
💠 امام هادى عليه السلام:
💢 اِنَّ الْحَرامَ لا يَنْمى
🔵 وَ اِنْ نَمى لا يُبارَكُ لَهُ فيهِ
🔴 وَ ما اَنـْفَقَهُ لَمْ يُؤجَرْعَلَيْهِ
⚫️ وَ ما خَلَّـفَهُ كانَ زادَهُ اِلَى النّارِ؛
💢به راستى كه حرام، افزايش نمى يابد
🔷 و اگر افزايش يابد، بركتى ندارد
🔶 و اگر انفاق شود،پاداشى ندارد
🔷 و اگر بماند، توشه اى به سوى آتش خواهد بود.
📚 كافى، ج ۵، ص ۱۲۵، ح ۷
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
02.Baqara.120.mp3
1.48M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_بقره
✅آیه صد وبیستم سوره بقره
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
✅ تأثیر تمرڪز در ارتقاء ڪیفیت محفوظات
✍ آن بخشے از مغز ڪہ ڪنترل ذهن را عهده دار است و به عبارتے امیر و فرمانده ذهن است در ادبیات عامہ بہ عنوان تمرڪز شناختہ مے شود. بہ بیان ساده تمرڪز یعنی اراده ذهنے شخص حافظ نسبت بہ باقے ماندن در مسیر مربوط بہ اجراے صحیح آیات در هنگام تلاوت. قبل از اینڪہ شخص حافظ بہ فڪر تقویت تمرڪز خود باشد، مے بایست آسیب ها و مزاحمت هاے مربوط بہ تمرڪز خود را شناختہ و نسبت بہ رفع آن موانع، تدبیر لازم را اتخاذ نماید. بہ عنوان مثال در زمان تمرینات روزانہ ڪہ شامل حفظ آیات جدید و یا تڪرار محفوظات سابق مے باشد نباید با حال عدم حضور قلب و شاخہ بہ شاخہ شدن ذهن توقع همڪارے از حافظہ خود را داشتہ باشد تا براے مزاحمت هاے فڪرے تدبیر نشود آن افڪار بے ربط باعث تحلیل رفتن و ڪاهش پیشرفت حافظہ شده و عملڪرد روزانہ قرآن آموز را مختل مے نماید.
✍ براے ارتقاء تمرڪز دو پیشنهاد ساده اما ڪاربردے مطرح می شود : در شرایط شروع تمرینات روزانہ قرار بگیرید، قرآن حفظے خود را باز ڪرده و بہ حسب ظاهر آماده شروع تڪالیف حفظے خود شوید، اما شروع نڪنید! بیندیشید ڪہ الان بہ چہ چیزی فڪر مے ڪنید ذهن خود را مدیریت کنید. مثلا اگر ڪارے را باید امروز انجام دهید و فرضا تماسے بگیرید یا بہ جایے سر بزنید و… این ڪارها را در دفترچہ ڪوچڪے یادداشت ڪنید و بہ خود بگویید در فرصت مناسب پیگیرے خواهم نمود. این نگارش باعث می شود ڪہ آن موضوعات پراڪنده ذهن شما را مشوش نڪند و در حین تمرینات حفظے دست انداز و سرعت گیر برای ذهن شما ایجاد نڪند.
✍ پیشنهاد دوم ارتقاء حس معنوے و حضور قلب ایمانے قبل از شروع بہ حفظ است. اندیشہ ڪنید چہ ڪار خطیر و مهمے مے خواهید انجام دهید. برخود نهیب بزنید و روح و جسم خود را متوجہ سازید ڪہ در محضر چہ ڪتاب بلند مقام و مهمے قرار گرفتہ اید و احترام و جایگاه این ڪار ارزشمند را بہ قلب خود متذڪر شوید. با این دو ڪار ساده یعنے مدیریت افڪار و برنامہ های روزانہ و ڪسب حضور قلب معنوے ، قبل از شروع بہ تمرینات، خواهید توانست عیار ڪیفیت تمرینات روزانہ خود را ارتقاء داده و از دوباره ڪارے و اضافہ ڪارے و هدررفت زمان اجتناب ورزید.
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
✳نقش تمرکز در کیفیت محفوظات
👌🏻حفظ قرآن کریم حتما باید با تمرکز انجام شود، تکرار ها نیز همراه با تمرکز و ترکیز انجام شود، گاهی اوقات یک حافظ چندین ساعت مشغول تلاوت و حفظ قرآن می باشد. ولی زمان مفیدی که ذهن وی هم در آن موضوع حضور دارد خیلی کوتاه است.
↩ممکن است شخصی حتی با مرخصی تحصیلی تمام وقت در محضر قرآن و در کنار رحل قرآن باشد اما در طی 7 الی 8 ساعتی که تمرین قرآنی دارد حواس به جاهای مختلف پرت باشد. حواس انسان که پرت باشد فقط جسم در محضر قرآن است، و روح، ذهن در جای دیگری مشغول است، ودر عمل هیچ تمرینی انجام نشده است.
✅تمرکز به مسائل بسیار مهمی برمیگردد، حفاظ عزیز توجه کنند که تمرین حفظی بدون تمرکز عملا انگار صورت نپزیرفته است.
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran