زمانی را به استراحت مطلق با بچهها اختصاص دهید
یکی از موارد مهم در زندگی خانوادگی که نقش مادر در آن بسیار پررنگ می شود، زمان های استراحت و تفریح است تمام خانواده ها به چنین زمانهایی نیاز دارند و باید برای آن برنامه ریزی کنند که هیچ روند کاری خارجی مانع این روزهای تفریح نشود و در آن اعضای خانواده بتوانند در کنار یکدیگر کامل استراحت کنند و برای ادامهی هفته انرژی زیادی جمع کنند.
مادران و به خصوص مادران شاغل باید برای این زمانها برنامه ریزی کنند که بتوانند اوقات خوشی را برای خود و خانواده شان فراهم کنند.
چنانچه کودکی مورد بی توجهی قرار گیرد سعی می کند از طریق منفی کاری و لجبازی توجه دیگران را به خود جلب کند.
مثلا جلوی تلویزیون می ایستد، هنگام صحبت کردن دیگران داد و بیداد می کند و موقع غذا خوردن از سر سفره بلند می شود.
والدین هنگام مشاهده ی چنین رفتارهایی با بحث های طولانی، خواهش و یا حتی تنبیه به رفتار منفی کودک توجه می کنند و بدین ترتیب به تدریج کودک می آموزد که برای کسب توجه دست به این رفتارها بزند.
معلمي از دانش آموزان خواست تا عجايب هفتگانه جهان را فهرست وار بنويسند.
دانش آموزان شروع به نوشتن كردند.
معلم نوشته ها را جمع آوري كرد . با آنكه همه جواب ها يكي نبودند اما بيشتر دانش آموزان به موارد زير اشاره كرده بودند : اهرام مصر ، تاج محل ، كانال پاناما ، كليساي سن پيتر ، ديوار بزرگ چين و ...
در ميان نوشته ها كاغذ سفيدي به چشم مي خورد . معلم پرسيد : اين كاغذ سفيد مال چه كسي است؟ يكي از دانش آموزان دست خود را بالا برد .
معلم پرسيد : دخترم تو چرا چيزي ننوشتي؟
دخترك جواب داد : عجايب موجود در جهان خيلي زياد هستند و من نمي توانم تصميم بگيرم كدام را بنويسم .
معلم گفت : بسيار خوب هر چه در ذهنت است به من بگو ، شايد بتوانم كمكت كنم !
در اين هنگام دخترك مكثي كرد و گفت : بنظر من عجايب هفتگانه جهان عبارتند از : لمس كردن ، چشيدن ، ديدن ، شنيدن ، احساس كردن ، خنديدن و عشق ورزيدن .
پس از شنيدن سخنان دخترك ، كلاس در سكوتي محض فرو رفت . آري عجايب واقعي نعمت هايي هستند كه ما آنها را ساده و معمولي مي انگاريم و به سادگي از كنارشان عبور مي كنيم.
با كودك حسود چه كنيم؟
-مالكيت كودك را محترم بداريد.
- به او بياموزيد او خوب و دوست داشتني است.
- با رفتارتان نشان دهيد بي قيد و شرط او را دوست ميداريد و او شخص اول زندگي شماست.
-مقايسه نكنيد.
- به بقيه كودكان در حضور او توجه ويژه نشان ندهيد.
- احساسات فرزندتان را تاييد كنيد.
- به او برچسب حسود بودن نزنيد.
-نظم و يكدستي را در تربيت فرزندتان حاكم كنيد.
- در حد توانايي ماليتان خواسته هاي بي ضرر فرزندتان را اجابت كنيد.
به کودک نگویید:
پاشو بریم
ما رفتیم
تو همینجا تنها بمون
جا میمونی
باید بیای (بغلش نکنید با زور)
زود باش یالا باید بریم
باااید بیای، سریع
بهش دروغ نگویید (مثلا الکی نگید میریم پارک)
✅ مثلاً وقتی آخر مهمونی به بچهتون گفتید که وقت رفتنه و اون گفت ما هنوز بازیمون تموم نشده.
بهش بگین: باشه تا ۱۰ دقیقه دیگه؛ وقتی که عقربه بزرگ ساعت به عدد ۸ رسید میریم.
در مقابل بدرفتاری بچه ها چه کنیم:
جلوگیری از بداخلاقی های بچه
حتی بچه هایی که بهترین شیوه رفتاری دارند هم ممکن است هر از گاهی بداخلاق شوند. این بداخلاقی ها در دوران کودکی متداول هستند برای اینکه بچه ها می توانند بفهمند که بیشتر از هر زمانی می توانند آنچه می خواهند را بیان کنند و وقتی نمی توانند خواسته های خود را اعلام کنند، عصبی و ناراحت می شوند. البته بچه ها به شیوه های دیگر هم بداخلاق می شوند. مثلا وقتی که نمی توانند تن عروسک خود لباس کنند یا مثل خواهر و برادر های بزرگ تر خود باشند. وقتی بچه شما خیلی زود استقلال و خودمختاری می خواهد، تقابل قدرت پیش می آید.
بهترین راه برای جلوگیری از این بداخلاقی ها این است که در هر فرصت و همه جا جلوی آنها را بگیرید. این شیوه ها می توانند موثر باشند: مطمئن شوید که بچه شما به دنبال جلب توجه نیست. مثلا می توانید عادتی ایجاد کنید که بچه تان را به رفتار خوب ترغیب کند. مثلا برای رفتار خوبش تحسینش کنید. به بچه خود کنترل و اختیار در مورد چیزهای کوچک بدهید. ممکن است چنین چیزی نیازهای او برای استقلال را تا حدی برآورده کند. به او پیشنهادهایی دهید که می توانید انجامشان دهید. مثلا از او بپرسید که بعد از ناهارش، سیب یا موز می خواهد...
وقتی بچه ها درحال بازی کردن هستند، اسباب بازی ها و بازی های مناسب سن آنها را برایشان بگیرید. با چیزهای ساده شروع کنید و به مهارت های سخت تر برسید. وقتی بچه شما چیزی می خواهد، درخواست او را با دقت درنظر گیرید.
محدودیت های بچه خود را بشناسید. اگر می دانید که بچه شما خسته است، این زمان مناسبی برای خرید کردن نیست.