کانال ܢܚܝ̇ߺܭَــܝ ܫܦ̇ـــߊܦ̇ߺܙ و حـܥܼــߊܥ̣ߺ
🔸نکته ی بعد توجه به نیازهای جامع کودک، اعم از مادی و معنوی است. وقتی می گوییم معنوی منظور شناخت، عوا
در این مبحث ما بیشترین چالش را با ذهن شما خواهیم داشت چون صحبت های ما در این مبحث کاملاً و 180 درجه با هنجارهای جامعه متفاوت است. اصلاً قصد مقصریابی نداریم بنابراین مطالب را با درک مسئول و بدون قضاوت بررسی کنید. این مبحث #ریشهی_تمام_مشکلاتی که ما با فرزاندانمان داریم، بررسی خواهد شد.
وقتی حرف از اقتصاد می زنیم یاد بورس و سهام و عرضه و تقاضا و غیره می افتیم. این ها علم اقتصاد هستند در حالی که من می خواهم از تفکر اقتصادی صحبت کنم. که مثل هر تفکر دیگری پایه ی آن از کودکی گذاشته می شود.
اقتصاد در این تعریف یعنی: تنظیم رابطه ی انسان با محیط برای دریافت نیازهای زیستی. این تعریف ما از اقتصاد است. ما چه رابطه ای با محیط و طبیعت داریم و چگونه برای تأمین نیازهای زیستی مان ارتباط برقرار کنیم. اقتصاد یعنی عقل معاش. یعنی تنظیم مصرف مادی. اقتصاد در رویکرد هوش متعادل یعنی، روش هایی برای ارتقاء رضایت از زندگی و روش هایی که با امکانات موجود ما بیشترین رضایت را از زندگی داشته باشیم.
گفتیم که ما انسان را مجموعه ای از مادیت و معنویت، جسم و روح، فطرت و غریزه می بینیم. غریزه نیرویی است که ما برای زیست مان به آن نیاز داریم و با حیوانات مشترک هستیم. در حیوانات دایره ی فطرت و غریزه برهم منطبق است ولی در انسان غیر از غریزه و جسم، فطرت و روح نیز وجود دارد.
اگر فطرت و غریزه در امتداد یکدیگر قرار بگیرند، انسان در آرامش خواهد بود. و اگر در امتداد هم قرار نگیرند، انسان در اضطراب زندگی خواهد کرد. نیاز های غریزی و نیازهای جسمی ما بسیار محدود ولی تکرار شونده هستند. مثل غذا خوردن، ما مرتب باید غذا بخوریم و با یک بار غذا خوردن نیاز ما تمام نمی شود. در حالی که نیازهای فطری ما بی انتها و دائمی هستند. شما از دیدن یک گل زیبا چه قدر لذت می برید؟ یا چند وقت لذت می برید؟ اصلاً نمی توان گفت چون انتها ندارد. جسم انسان محدود است، نیازهای جسمی اش هم محدود است؛ ولی روح انسان نامحدود است، بنابراین، نیازهای روحی اش هم بی انتها و نامحدود است.
چه تفاوتی بین انسان و حیوان است؟ تفاوت ما در این است که حیوان وقتی نیازش را دریافت می کند همه چیز برای او تمام می شود، سیر می شود و می رود؛ اما انسان چون روح دارد و یک پدیده ی بی انتها دارد ، نیاز فطری اش مطرح می شود یعنی بی انتهایی طلبی و دائمی طلبی او آغاز می شود
در این حال اگر بلد نباشد و جهت تامین این نیاز فطری را به سمت مادیات ببرد ، می رود به سمت انباشت کردن؛ یعنی بعد از این که غذا را خورد و سیر شد حالا برای خوردن لازم ندارد ولی حرص جمع آوری دارد و می خواهد که غذا برای روز مبادا جمع آوری کند. مسئله از این نقطه شروع می شود یعنی زمانی که ما نیازهای غریزی را دریافت کردیم اما جهت فطرت صحیح نیست و به سمت مادیات است و می خواهیم انباشت کنیم. زمانی که این حالت شروع می شود، آغاز مشکلات بشر است. حالا که من می خواهم انبار کنم و نگه دارم، پدیده ای به وجود می آید به نام مالکیت.
ادامه دارد....
#کودک_و_تفکراقتصادی (قسمت ۱)
[مباحث کودک متعادل]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤͜͡-سلامخواهرِشهِمُلكِطوس
🖤-سلامزینبِانیسالنفوس..
#حضرت_معصومه سلام الله علیها
#وفات_حضرت_معصومه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پوستر_موشن
💫 جهان از دامان مادرانهی تو، به انفجار نور کاملش خواهد رسید.
| کاری از استودیو انسان تمام |
▪️ویژه وفات حضرت معصومه سلامالله علیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شنبه ها #به_توان_خدا
جوانی که گناهکار بود
حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#ڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید👇
🌸⃟🌷🍃🧕჻ᭂ࿐✰
#کانال_سنگر_عفاف_و_تربیت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@dadhbcx
🔺🔹🔺🔹🔺🔹🔺🔹🔺
🔸آیت الله جوادی آملی در تبیین عظمت مقام کریمهٴ اهلبیت فاطمه معصومه(س) فرمودند:
🔹 از آنجا که حضرت فاطمه معصومه(س) که از دودمان نبوت و ولایت است به جایی میرسد که امام هشتم و امام نهم(سلام الله علیهما) دربارهٴ زیارت او هم توصیه و سفارش و هم دستور و برنامه دارند،لذا از وجود مبارک امام هشتم علی بن موسی الرضا(ع) رسیده است که، خواهر ما فاطمهٴ معصومه در قم مدفون است و هر کس این بانو را زیارت کند بهشت برای او است، و از وجود مبارک امام نهم امام محمد تقی(ع) روایت شده است که :
"عمّهٴ من فاطمهٴ معصومه(س) در قم مدفون است و هر کس آن حضرت را زیارت کند بهشت برای او است."
🔹 بنابراین ضرورت تعمّق هر چه بیشتردر شاخصههای وجودی و عظمت مقام حضرت معصومه(س) باید مورد اهتمام واقع گردد، زیرا تأکیدات ائمه معصومین(ع) همگی لزوم واکاوی شأن و منزلت بالای آن حضرت را دو چندان میکند.
🔸شاخصههایی از قبیل "
*ولایت مداری، سرّ پاداش بهشت برای زائر کریمه اهلبیت(س)
🔹اعمالی که باعث ورود در بهشت است یکسان نیست؛
🔹بعضی از عملهای خیر باعث میشود انسان به بهشت راه پیدا کند و بعضی از اعمال خیر سبب میشود که بهشت در اختیار او قرار بگیرد، نه او در اختیار بهشت.
🔹 لذا سرّ اینکه وجود مبارک امام هشتم و امام نهم(ع) فرمودند، "هر کس کریمهٴ اهل بیت فاطمهٴ معصومه(س) را زیارت کند، بهشت برای او است"، بدین خاطر است که او اهل ولایت است، اگر کسی پیوند ولایی با دودمان عصمت و طهارت داشته باشد، میکوشد که رایحهٴ ولایت و طعم ولایت در هستی او پدید آید و خود جزء اولیای الهی بشود، اگر کسی جزء اولیای خدا شد، «ولیالله» شد، در آن صورت بهشت مشتاق او است.
🔹ازدواج حضرت معصومه (س)🔹
🔸چرا حضرت معصومه علیهاالسلام با وجود این که حدود ٢٨ سال سن داشت، ازدواج نکرد؟
🔹در مورد علت عدم ازدواج آن حضرت، نظریات مختلفی گفته شده که به طور خلاصه به آنها می پردازیم:
1⃣. در تاریخ یعقوبی آمده است که حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام وصیت کرده بود که دخترانش شوهر نکنند و برای همین، هیچ یک از دختران آن حضرت شوهر نکردند؛ جز یکی از دخترانش به نام ام سلمه که در مصر به همسری قاسم بن محمد بن جعفر بن محمد در آمد و به خاطر این ازدواج، مسائلی پیش آمد و قاسم قسم خورد که منظور او از ازدواج با او این بود که با او محرم شود و او را حج به ببرد.این نظریه را نمی توان به آسانی پذیرفت؛ چون در اصول کافی آمده است که امام موسی بن جعفر علیهماالسلام کار شوهر کردن و شوهر دادن دخترانش را به پسرش امام رضا علیه السلام واگذار کرد و فرمود: اگر علی خواست آنان را شوهر می دهد و اگر نخواست، شوهر نمی دهد و جز پسرم علی، هیچ کس حق ندارد دخترانم را شوهر بدهد؛ نه برادران دیگرشان، نه عموهایشان و نه سلطان وقت؛ هیچ کدام حق ندارند در امر ازدواج دخترانم دخالت کنند.
2⃣. از دیدگاه برخی، خفقان شدید هارونی باعث شد که دختران امام موسی بن جعفر علیهماالسلام نتوانند ازدواج کنند. در عصر هارون خفقان و استبداد و ستم به جایی رسید که کسی جرأت نداشت به خانه امام موسی بن جعفر علیهماالسلام رفت و آمد کند و اگر کسی نتواند به خانه امام رفت و آمد داشته باشد، به طور یقین نمی تواند خیال دامادی آن حضرت را در سر بپروراند. اگر بخواهیم این مسئله را بیشتر توضیح بدهیم، باید بگوییم که هارون می خواست کاری کند که نسل امام موسی بن جعفر علیهماالسلام کم شود و یکی از راه های این خواسته، جلوگیری از ازدواج زنان و دختران این خاندان بود و به طور طبیعی اگر دختران و زنان شوهر نکنند، نسل آل علی علیه السلام کم می شود و کمی این نسل، برای دستگاه خلافت، بسیار مطلوب بود و علت کشتار آن همه سادات نیز همین بوده که این نسل بر افتد.
3⃣. دختران آن حضرت در نهایت کمال بودند و همسنگی برای آنها پیدا نشد؛ به ویژه حضرت معصومه علیهاالسلام که احتمال عصمت هم در او زیاد است. حضرت مریم نیز به خاطر همین ازدواج نکرد و اگر علی علیه السلام خلق نمی شد، کفوی برای حضرت فاطمه علیهاالسلام نیز پیدا نمی شد و او هم ازدواج نمی کرد. در تاریخ قم چنین آمده است: دختران خود را شوهر نمی دادند؛ زیرا کسی که همسر و هم کفو آنان باشد، نبود و هیچ یک شوهر نکردند و این در میان دختران آنان عادت شده بود و امام جواد علیه السلام دهی را در مدینه برای دختران و خواهران خود که شوهر نکرده بودند، وقف کرده بود؛ تا از درآمد آن، زندگی آنان اداره شود و دخترانی از خاندان امام رضا علیه السلام که در قم ساکن بودند، هرسال سهم خود را از آن ده، در قم دریافت می کردند.
🔸 بنابراین، به نظر برخی، علت عدم ازدواج آنان، نبودن همتا و کفو بوده است و اگر همتا می یافتند، ازدواج می کردند و با توجه به اوضاع و شرایط آن عصر، می توان گفت که همه این عوامل دست به دست همه دادند و این ستم ها را در حق خاندان امام موسی بن جعفر علیهم السلام روا داشتند.
📙مجله پرسمان شماره ۱۱۰
📖 معرفی مجموعه مقالات
(حضرت معصومه)
1⃣ علم آموزی و روایتگری در سیره حضرت معصومه (س)
📔 فصل نامه بانوان شیعه، ش۱۸، ص۶۱
✍ زهره نادرنژاد، فرزانه نیکو برش
〰〰〰〰〰〰
2⃣ طایران خجسته لقا (بررسی جایگاه علمی حضرت فاطمه زهرا (ع) و حضرت معصومه (ع) )
📔 شمیم نرجس(س)، ش۱۴، ص۴۶
3⃣ الگویی برای دختران (حضرت فاطمه معصومه الگوی دختران جوان)
📔شمیم نرجس(س)، ش۲۱ ، ص۳۴
4⃣ جان قم، تاریخ زندگانی کریم اهل بیت حضرت معصومه(س)
📔 موعود، ش۱۱۰، ص۴۰
✍ سیدمحمدصادق میر قیصری
5⃣ ازدواج حضرت معصومه (س)
📔ماه نامه پرسمان، ش۱۱۰، ص۱۱
✍ محمد مهدی حسین پور
〰〰〰〰〰〰
13.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 # وفات حضرت معصومه سلام الله علیها
💢 مقام والای حضرت معصومه سلام الله علیها
🎙 استاد فرحزاد
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
#ڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید👇
🌸⃟🌷🍃🧕჻ᭂ࿐✰
#کانال_سنگر_عفاف_و_تربیت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@dadhbcx
ܩܟ̣ܝ݁ࡐטּߊܠܝܦ݃ࡅ࡙ߺܘ³¹⁵ - @majnone_roghayeh315.mp3
5.46M
-یاحضرتمعصومه..
-مدد،مدد،مدد
🎙¦⇠#محمودڪریمۍ
🖤¦⇠#وفاتحضرتمعصومه
#ڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید👇
🌸⃟🌷🍃🧕჻ᭂ࿐✰
#کانال_سنگر_عفاف_و_تربیت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@dadhbcx