#حدیث_روز
در روايت ديلمی از اميرالمؤمنين (عليه السلام) می خوانيم: مردی خدمت پيامبر (صلی الله عليه و آله و سلم) رسيد و عرض كرد: مرا كاری بياموز كه خداوند و آفريده های او دوستم بدارند، و خداوند مالم را زياد گرداند، و بدنم سالم باشد، و عمرم طولانی گردد و با تو محشورم فرمايد. پيامبر (صلی الله عليه و آله و سلم) فرمود: درخواست تو حاوی شش خصلت است كه به شش خصلت نياز دارد: اگر می خواهی خداوند دوستت بدارد، از او بترس و تقوا پيشه ساز، و اگر میخواهی آفريده های خدا تو را دوست بدارند، به آنان نيكی كن، و آن چه را در دست دارند رها كن، و اگر می خواهی خدا مال تو را فزونی بخشد، زكات مالت را بپرداز، و اگر مي خواهی خداوند تنت را سالم دارد، صدقه زياد بده، و اگر ميخواهی خداوند طول عمرت بخشد، صلهی رحم بجا آور، و اگر می خواهی خدا با من محشورت فرمايد، در برابر خداوند يكتای قهّار سجده ات را طولانی كن.[۱]
[۱]جامع احادیث شیعه ج۵ ص٢٣٢
کتاب رازهای نماز ص١٢٨
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«قبول و نكولتان بايد #محققانه باشد، چيزی را تصديق ميكنيد بايد با برهان باشد، چيزی را تكذيب ميكنيد بايد با برهان باشد؛هم ﴿لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾, هم ﴿بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحيطُوا بِعِلْمِهِ﴾ دو سيم خاردار را دين در دو طرف زندگي ما گذاشت فرمود: سر بلند كرديد ميخواهيد چيزی را نفی كنيد بايد محقّقانه باشد،سر خم كرديد ميخواهيد به چيزی رأی بدهيد تصديق كنيد بايد محققانه باشد، هم ﴿لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾،هم ﴿بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحيطُوا بِعِلْمِهِ﴾ قبولِ ما محقّقانه، نكول ما محقّقانه.»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
برنامه دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
درس خارج فقه(مبحث قضا و شهادت) : شنبه الی سه شنبه، ساعت 9 صبح
درس علوم قرآن : چهارشنبه ها ساعت 9 صبح
درس اخلاق(شرح نهج البلاغه) : پنج شنبه ها ساعت 10 صبح
مکان برگزاری دروس: مسجد اعظم قم
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«زمان خط آتش و حمله شیطان...»
سخنرانی در همایش کتاب سال حوزه، سال ٩٢
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
ابو بصير كه از شاگردان معروف امام باقر و امام صادق (عليهما السلام) است نقل می كند:
«إذا مات العبد المؤمن دخل معه فى قبره ستة صور... »[۱] : وقتی بنده مؤمن از دنيا رفت، شش صورت نورانی به همراه او وارد برزخ و قبر می شوند، اين شش صورت او را از آسيبها از شش جهت محافظت می كنند،
آن كس كه طرف راست اين بنده مؤمن قرار گرفته در معرفی خود میگويد: من نمازم.
باطن نماز يعنی همين صورت نورانی كه در قبر، طرف راست نمازگزار قرار می گيرد و می توان او را در برزخ ديد و با او سخن گفت و از او شفاعت طلبيد، نماز نمونه است، همهی عبادات بر همين منوال است.
سپس آن صورتی كه طرف چپ او قرار گرفته می گويد: من زكات هستم.
زكات تنها مربوط به مال نيست بلكه انسان موظف است زكات هر نعمت خدادادی را بپردازد، هيچ نعمتی بی مسئوليت نيست، در روايات آمده است: «زكات العلم تعليمه من لا يعلمه»: زكات دانش، آموختن آن به كسانی است كه نمی دانند. «زكات الجمال العفاف»: زكات نعمت زيبارويی عفت و پاكدامنی است. «زكات الشجاعة الجهاد فى سبيل الله»: زكات نعمت شجاعت، جهاد در راه خداست، و....
همهی اينها از مصاديق زكات است و اگر زكات نعمت پرداخته شد، اين زكات به صورت نورانی در قبر به پرداخت كننده خود كمك مي كند و او را از آسيب و حادثه محافظت می كند.
صورتی كه در قبر روبروی بنده مؤمن ايستاده می گويد من روزه هستم،
سرّ مثالی روزه ای كه برای رضای خدا گرفته می شود به صورت شخصی نورانی در قبر جلوه می كند.
و آن صورت نورانی كه پشت سر او است و از پشت وی را حمايت مي كند می گويد من حج و عمره هستم.
در مراسم حج، امام سجاد (عليه السلام) در صحراي عرفات به شخصی فرمودند: تعداد حاجيان را چقدر تخمين می زنی؟ راوی رقم زيادی را گفت، سپس عرض كرد: حاجيانی كه برای خدا از ثروت خود گذشتند و با ضجه و ناله خدا را مي خوانند. امام فرمود: چقدر ضجه و ناله فراوان است و حاجی كم! گفت: همه حاجی هستند آيا اين تعداد كم است؟ آنگاه حضرت، باطن افراد را به وی نشان داد ديد سرزمين وسيع عرفات پر است از خوك و بوزينه! و در بين اينها تنها چند نفر انسان هستند.
هر كس باطنی دارد كه با باطن اعمال او متحد است؛ عامل با عمل خود متحد است و هر كس با نيت خود محشور می شود، امام صادق (عليه السلام) فرمود: «يحشر النّاس علی نيّاتهم»
امامان معصوم (عليهم السلام) باطن افراد را می بينند و احياناً به ديگران هم نشان می دهند.
امّا آن نوری كه پايين پای اوست می گويد: من نيكيهايی هستم كه تو به برادران مؤمن روا داشتی، خيری كه به ديگران رساندی. آنگاه اين پنج نفر كه خود را معرفی كردند از آن كس كه بالای سر مؤمن ايستاده سؤال می كنند كه تو كيستی كه از همه ما نورانی تر هستی؟ مي گويد: من ولايت خاندان پيغمبرم، محبت علی و اولاد علي به اين صورت جلوه می كند، پيروی از آنها به اين شكل مجسم می شود كه از همه نورانی تر است و بالای سر مؤمن بر او #اشراف دارد.
[۱]بحار الانوار ج۶ ص٢٣۴
حکمت عبادات ص ١١٠
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله جوادی آملی .mp3
1.88M
🎙بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
لَيْسَ شَیءٌ أَسْرَعَ إِجَابَةً مِنْ دَعْوَةِ غَائِبٍ لِغَائِب.
اجابت هیچ دعایی سریع تر از دعای شخص در غیاب دیگری نیست.
الکافی ج٢ ص۵١٠
مفاتیح الحیاة ص ٢٩٢
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«... دو تا حرف است: یک وقت انسان میگوید من از او بهتر هستم! در این صورت او باید بداند که سخنگوی شیطان است و همین که ﴿أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ﴾ گفت، حرف شیطان است، چون این حرف شیطان بود. او بود که گفت من در برابر آدم خضوع نمیکنم، برای اینکه ﴿أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ﴾؛ اما قرآن آمده به ما بگوید نگو: ﴿أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ﴾، بلکه بگو: ﴿عَسی أَنْ یَکُونُوا خَیْراً﴾...»
درس تفسیر ٩۵/٨/١۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«جامعهای جامعه عقلانی است که در بُعد اثبات و نفی،محققانه کار کند...»
درس تفسیر ٩۵/٨/١
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
کسی که در کمک رسانی به برادران دینی و دفع زیان یا جلب سود آنان را یاری کند، خدا قدم هایش را در روزی که قدم ها می لغزد ثابت نگه میدارد.
وسائل الشیعه ج١۶ ص٣۴٢
مفاتیح الحیاة ص ۵٣۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«...کسی که #غیبت کرده، عمل صالح او را میگیرند و به حساب غیبتشونده مینویسند، پس این کار برای شما نیست، چون کار شما نیست آن را نمیبینید. آن سیّئاتی را هم که انسان نکرده است میبیند؛ خیلی از سیّئاتی است که انسان نکرده، ولی در قیامت میبیند که در نامه اعمال او نوشته شده است، چرا؟
برای اینکه این غیبت کننده حسنه ای نداشت تا به حساب آن مغتاب بنویسند؛ لذا سیّئه مغتاب را به حساب غیبتکننده نوشتند این در قیامت میبیند که سیّئه به نام اوست!»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
🏴مراسم عزاداری رحلت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم و شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام
زمان:
٢٣ الی ٢۵ شهریورماه به مدت سه روز/ساعت ١٠:٣٠ صبح
مکان:
قم، خیابان شهداء(صفائیه)، کوچه ۱۹
دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته)
همراه با پخش زنده از کانال ایتا دفتر
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c